Dodane: 03-03-2010 20:41
Tak dobrze wiecie o co chodzi. O stroje które wywołały spory skandal wśród Polaków. W tej chwili nasza Reprezentacja odbywa mecz w nietypowych uniformach,a mianowicie w granatowych. Wszyscy o tym trąbią . Mnie też się to nie podoba,ale co wy o tym sądzicie ? Czy macie to gdzieś a chcecie byleśmy dobrze grali czy może odczuwać lekki niesmak ? Czy można mówić o paradoksie ? Czy jest "cios" dla naszych barw narodowych ?
Być może to jednorazowy eksperyment , ale tak czy inaczej nie potrzebny.

Dodane: 03-03-2010 20:46
z Jednej strony to mamy nasze barwy narodowe i to w nich powinna grać nasza reprezentacja,ale nie liczy się kolor koszulek tylko poziom gry zawodników i to właśnie tymi koszulkami chcą odwrócić naszą uwagę od ich partactwa.
--------------------

Dodane: 03-03-2010 21:01 -
Dla mnie mogli by wyjść nawet w pomarańczowych koszulkach, z racji tego iż sport niezbyt mnie interesuje. Jednak i tak stwierdzam iż najlepsze są biało czerwone barwy. Tak było chyba od samego początku i zmiana była zbędna.
--------------------
Ayakashi ssie, Plastek zawszę będzie Plastkiem

Dodane: 03-03-2010 21:06
A czy te stroje są takie ważne? Ważne żeby grali. Ja na to nie zwracam uwagi. A media jak to media, robią ze wszystkiego awanturę.

Dodane: 03-03-2010 21:26
A tam gadacie,według mnie to jest bez sens. Mamy swoje barwy,gramy w nich już kupe lat aż tu nagle zmieniają i to ni z gruszki ni z pietruszki na granat ;/ Byście nie pisali,że robię aferę powiem tylko,że być może jest to tylko jednorazowa sytuacja i oby,bo nie wyobrażam sobie nas w innych barwach niż biało czerwone. Nie po to nasi dziadowie walczyli o barwy i Polskę . Jest też możliwość,że takie coś ma miejsce bo Bułgaria obchodzi dziś narodowe święto i fajnie im się gra w strojach domowych,ale to tylko moje gdybanie

Jak na razie jest 1:0 i cały czas do przodu,staramy się

Dodane: 03-03-2010 21:47
A ja widzę duży problem i nie dziwię się, że ludzie są oburzeni... wszystkie gadżety dla kibiców są w kolorach biało czerwonych, różne przyśpiewki też używają określeń "biało-czerwoni". To jest cios... chociaż piłki nożnej nie lubię to nie wyobrażam sobie by nasi grali w innych koszulkach.
Od koszulek umiejętności nie rosną... a jak nasi będą przegrywać w granatowych strojach to będzie podwójna porażka :/
--------------------

Dodane: 03-03-2010 21:50
A mi się podobają stroje... Co do "biało-czerwoni" to mamy flagę na ramionach

więc nie widzę problemu i w końcu coś nowego ale z jednej strony mogli by wydać te pieniądze na szkolenie a nie na wygląd xD

Dodane: 03-03-2010 22:28 -
Tak flaga na ramionach jest, ale Monako xD. Mi te stroje się nie podobają klasyczne biało-czerwone są najlepsze i nikt nie narzekał teraz jak oglądałem mecz to nie byłem pewny czy to gra Polska xD. Poziom meczu też mnie zdziwił jak na mecz towarzyski był ciekawy i cieszę się z wygranej Polaków

.
--------------------
"W życiu piękne są tylko chwile."- Ryszard Riedel

Dodane: 03-03-2010 22:51 -
Ippo napisał/a:Tak flaga na ramionach jest, ale Monako xD. Mi te stroje się nie podobają klasyczne biało-czerwone są najlepsze i nikt nie narzekał teraz jak oglądałem mecz to nie byłem pewny czy to gra Polska xD. Poziom meczu też mnie zdziwił jak na mecz towarzyski był ciekawy i cieszę się z wygranej Polaków

.
Też to zauważyłem. Dla mnie sprawa jest prosta, zepsuli wszystko na maxa. Grają fatalnie to jeszcze te granatowe stroje z flagą MONAKO !
A może nasze kraje się połączyły i barwy MONAKO zostały ?
Nie mam pojęcia jak można było zrobić taki wielki błąd !

Dodane: 03-03-2010 22:52 -
Koszulki mi się kompletnie nie podobały. Pomysł totalnie nie trafiony. Ta niewielka wstawka naszych barw na ramionach jeszcze bardziej psuła to

Może skandal to za duże słowo, ale paradoks(który nie powinien mieć miejsca) jest tu dobrym określeniem. Mam nadzieje że się to już nie powtórzy i będziemy grać w koszulkach biało-czerwonych lub czerwono-białych.
--------------------

Dodane: 03-03-2010 22:59
Nie oglądałem meczu i całe szczęście xD Jak dla mnie to jest głupota, po co oni to zrobili ? Biało-Czerwone barwy były od zawsze i niech takie pozostaną, jestem tylko ciekaw jak oni wyglądali na boisku w tych strojach xD
--------------------

Dodane: 03-03-2010 23:05 -
wolałbym zostawić to bez komentarza, najpierw niech młodszych i którzy potrafią grać na boisko, a potem to niech sobie wybierają nowe stroje, nawet czarne niech je mają nie obchodzi mnie w jakich kolorach grają,ale jak grają, bo gra tych sparciałych zawodników jest tak żenująca, że szkoda gadać już wolę skoki obejrzeć, siatkówkę, nawet Domachowską na korcie niż polskich piłkarzy na murawie XD
--------------------

Dodane: 03-03-2010 23:11
Ja również nie oglądałem meczu, zresztą nie oglądam ich już od dłuższego czasu, po co mam sobie nerwy psuć.
Jeśli chodzi o barwę nowych strojów, myślę, że to było niepotrzebne. Przywiązanie do barw, które bądź co bądź odgrywają rolę symbolu narodu, jest bardzo istotne, dlatego nie dziwie się, iż kibice się burzą.
Podobny eksperyment zrobili w Niemczech i o ile wiem, również nie spotkał się ze zbyt ciepłym przyjęciem.
Poza tym to nie stroje grają tylko zawodnicy, więc zamiast przykładać taką wagę do strojów, powinno się zwrócić uwagę na piłkarzy. Szczególnie chodzi mi o młode pokolenie, bo jak tak dalej pójdzie to nie będzie za bardzo kogo wystawić na Euro, poza drużyną emerytów.

Dodane: 03-03-2010 23:40
Już nie przesadzajcie, gadacie jak jakieś stare pierdoły

Może i too mecz towarzyski,ale gra była całkiem dobra,nie wspominając już o pięknych bramkach. Jak widać możemy liczyć na kilku zawodników ( Kuba, Lewandowski,Murawski .. ) więc nie jest tak źle. Jak dawno oglądaliście mecze to widać,że bazujecie na stereotypach.Owszem sam dziś pisałem,że 59 miejsce naszej reprezentacji jest żenujące,ale widać że coś tam się dzieje.Czekają nas jeszcze towarzyskie z Hiszpanią czy Włochami ale tutaj raczej sobie nie poszalejemy

Dodane: 03-03-2010 23:59
A ja większość meczu oglądałem no i nasi wygrali w nie takim złym stylu 2:0, może te koszulki przyniosły im szczęście? xD Źle nie grali. A boisko to nie rewia mody, liczy się gra a dziś jakoś im wyszła.

Dodane: 04-03-2010 13:28
Jak dla mnie to mogą grać nawet nawet na żółto byle żeby ich poziom gry był dobry bo na razie to jest żenada

Z drugiej strony to bezsensu zmieniać barwy strojów w końcu to odróżnia reprezentacje że mają stroje w kolorach barw narodowych
--------------------

Dodane: 04-03-2010 17:11
Z jednej strony, to taka zmiana strojów jest bardzo dobra. Co najmniej swoją grą nie będą hańbić naszych kolorów narodowych xD

Dodane: 04-03-2010 21:37
W sumie to nie dziwię się, że zrobili z tego taką aferę, bo stroje powinny być w narodowych barwach, a nie słyszałem, żeby nam się kolory na fladze zmienili. Dla mnie to też totalna klapa, co to w ogole ma być, uważam, że to jakieś wielkie nieporozumienie. o_O
--------------------

Dodane: 05-03-2010 19:31
Przynajmniej nie będziemy mogli narzekać, że biało czerwoni znowu dostają po dupie... xD Najlepsze są jednak rękawy w kolorach Monako. Teraz jak będą przynosić wstyd, to rzeczywiście możemy się ich wyprzeć.
--------------------

Dodane: 05-03-2010 20:07
Skąd pomysł na granatowe stroje? xD Szczerze to dla mnie mogliby grać nawet nago. Ważniejsze jest jak się gra a nie w czym i jakiego koloru. Jednak ten granat pozostaje dziwny... xD To nie jest nasza barwa narodowa... Już wiem... Ponieważ gdy by stroje były jasnego koloru (biel, czerwień) to widać by było bród. Starają się być ekologiczni.
![[umarl] [umarl]](/templates/emoty/umarl.png)
xD
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.