Dodane: 29-03-2010 18:10 -
Fenel napisał/a:
Zawsze można też podszkolić japoński i oglądać RAW'a a kiedy wyjdą napisy obejrzeć jeszcze raz i skonfrontowac swoje rozumowanie ^^ .
Co do odcinka - wycieli mniej niż się spodziewałem, tak ok. 2 odcinki na ten jeden - ale już od następnego akcja powinna przyspieszyć bo ponad połowa każdego odcinka to filler lub mniej znacząca akcja na Ziemi (oby to przycieli, bo w Zetce zawsze w tych momentach wiało nudą).
A ja tam zawsze lubiłem te błogie chwile na ziemi jak Goku spisuje się jako głowa rodziny, nie po chyba po sadze Cella Chi-Chi kazała Goku zrobić prawo jazdy jak dla mnie to było mega dobre.
Ja czekam na odcinek do pobrania z napisami.

Dodane: 29-03-2010 21:02
tymbark napisał/a:Fenel napisał/a:
Zawsze można też podszkolić japoński i oglądać RAW'a a kiedy wyjdą napisy obejrzeć jeszcze raz i skonfrontowac swoje rozumowanie ^^ .
Co do odcinka - wycieli mniej niż się spodziewałem, tak ok. 2 odcinki na ten jeden - ale już od następnego akcja powinna przyspieszyć bo ponad połowa każdego odcinka to filler lub mniej znacząca akcja na Ziemi (oby to przycieli, bo w Zetce zawsze w tych momentach wiało nudą).
A ja tam zawsze lubiłem te błogie chwile na ziemi jak Goku spisuje się jako głowa rodziny, nie po chyba po sadze Cella Chi-Chi kazała Goku zrobić prawo jazdy jak dla mnie to było mega dobre.
Ja czekam na odcinek do pobrania z napisami.
W pełni się zgadzam

Gdyby nie takie momenty to byłoby zbyt przesadzone.Elementy jakiejś fabuły odbiegającej od ciągłych walk są znakomitym łącznikiem między następnymi przeciwnikami,a i pozwalają się odstresować

Dodane: 29-03-2010 22:35
Nie chodziło mi o wycięcie wszystkiego poza głównym wątkiem, ale jest bardzo dużo momentów, które można by było skrócić (rozmowa Kami - Kaio w tym odcinku). Fillery - przyznam, jak pierwszy raz oglądałem DBZ były ciekawe (za dzieciaka na RTL), z każdym kolejnym razem (PC) pomijałem ich coraz więcej - wniosek nasuwa się jeden: pozostawić to co potrzebne, wycinając nudne/niezgodne z mangą momenty (chociażby nauka jazdy - ale tego momentu szkoda, najlepszy filler w Android/Cell sadze).
--------------------

Dodane: 30-03-2010 00:35
Choć z drugiej strony jak by tak skracali wszystko to by się musieli ograniczyć do wyprodukowania jeszcze mniejszej ilości odcinków,a myślę że nam fanom chodzi o to by było ich jak najwięcej:] Jest we mnie jednak nadzieja że po ukończeniu prac nad DBK producenci wezmą się do roboty i opracują coś nowego:]

Dodane: 30-03-2010 01:12 -
Apropo, miałem sen, że po Furiza sadze była jakaś nowa. Nie pamiętam o co dokładnie chodziło, ale stwierdziłem (we śnie), że była nudna (mimo iż byłem jednym z bohaterów ^^). Tak czy inaczej doszedłem do wniosku, że nawet jeśli coś nowego by powstało, to musiałby to wymyślić p. Akira, bo w przeciwnym razie to będzie nudne ^^
--------------------
Konstantynopolitańczykowianeczka

Dodane: 31-03-2010 15:46
Po odcinku spodziewałem się trochę więcej

W sumie cały czas widziałem przeciąganie na siłę sceny. Nie podobało mi się też jak na chwilę tło walki zmieniło kolor, to oczywiście tylko moja opinia. Jedyny moment który był fajny to jak Freeza okładał Goku ;] Zarąbiście wyglądał w tym 100% mocy, taki przypakowany

Dodane: 01-04-2010 00:08 -
Odcinek był fajny, choć nie trzymał mnie tak w napięciu jak poprzedni. Poprzez rozmowy Kamiego z Kaito, emocje trochę opadły.. Jeszcze przez najbliższe odcinki będzie sporo tej polityki i gadania, a potem już tylko to co najlepsze - walka, walka, walka.. xD
btw. karaoke podczas openingu jest nieco przesunięte w czasie i potem nie za bardzo się zgrywa. Trwa potem przez dłuższą chwilę, mimo iż odcinek się już na dobre zaczął. Ale to tylko taka mała uwaga techniczna.
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.