Dodane: 11-04-2010 11:40
Na stronie pojawił się już 52 epizod Dragon Ball Kai, już teraz możecie go obejrzeć online, status odcinka (napisy itp) możecie obserwować w tym temacie:
http://dbpolska.n...opic/10156 czyli, tutaj mają pojawiać się wyłącznie opinie na temat odcinka, wszystkie inne posty będą kasowane.
LINK DO ODCINKA:
http://dbpolska.n...ll_kai/52/

Dodane: 11-04-2010 11:45
Wreszcie stało się nieuniknione, za tydzień ostatni odcinek sagi. Dobrze, że odcinek został odpowiednio skrócony i zabawa z dyskami nie ciągnęła się przez 2 odcinki jak w oryginalnej Zetce (licząć fillery na Ziemi i wspomnienia Vegety).
--------------------

Dodane: 11-04-2010 11:48
Part 2 mi się nie otwiera... part 1 bez problemu ale gdy klikam na part 2 to pojawia się krzyżyk jedynie... Możesz coś z tym zrobić? :>

Dodane: 11-04-2010 11:52
dami94p napisał/a:
Part 2 mi się nie otwiera... part 1 bez problemu ale gdy klikam na part 2 to pojawia się krzyżyk jedynie... Możesz coś z tym zrobić? :>
Naprawione.

Dodane: 11-04-2010 12:41
Wreszcie koniec

Walka trwała 9 odcinków no można nawet powiedzieć, że 10 xD Skrócone dosyć dobrze, jeszcze tydzień i się zacznie saga Cella, jestem strasznie ciekaw jak rozegrają czas pomiędzy tymi sagami, ile wytną a ile zostawią. A odcinek mi się spodobał bo była scenka, której w polskiej wersji nie pokazali czyli moment przecięcia Frezera co prawda mało to realne bo były to tylko czerwone wnętrzności

ja tym bym tam trochę flaczków narysował xDD
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 11-04-2010 14:11
Nie zacznie się saga cella tylko saga androidów.A odcinek pewnie będzie fajny ,ale ja dopiero jak będą napisy zacznę oglądać bo to nie jest żadna pasja byle szybciej .Liczy się przekaz

Dodane: 11-04-2010 14:15
Ciekawi mnie czy dadzą całkiem nowy opening, czy może pozmieniają w obecnym kilka rzeczy, co do odcinka to jeden z lepszych jakie ostatnio oglądałem, czekam na następne.

Dodane: 11-04-2010 15:23
Punkbuster napisał/a:Nie zacznie się saga cella tylko saga androidów.A odcinek pewnie będzie fajny ,ale ja dopiero jak będą napisy zacznę oglądać bo to nie jest żadna pasja byle szybciej .Liczy się przekaz
Sagę Androidów wymyślili Amerykanie. W oryginale jest to saga Cella. W DB Z są cztery sagi. Saiyan Saga, Furiza Saga, Cell Saga i Buu Saga.
Co do odcinka: Podobał mi się, ładnie skrócony i w następnym odcinku wybuch Namek. Zastanawia mnie właśnie kolejny odcinek, bo w DB Z w tym odcinku był błąd wg mnie, bo było pokazane jak Namek wybucha i Goku z nią, a potem się dowiedzieliśmy, że on miał jeszcze czas na znalezienie kapsuły. Zobaczymy.
--------------------
Konstantynopolitańczykowianeczka

Dodane: 11-04-2010 15:40
@up
Poprostu przytrzymali nas w napięciu, nie pokazując co się stało.
--------------------------------------------------------------------
Dobra wiadomość - KAI będzie dalej trwał, jednoznacznie wskazują na to tytuły następnych odcinków na angielskiej wiki (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Dragon_Ball_Z_Kai_episodes).
--------------------

Dodane: 11-04-2010 15:42
Dokładnie, o sadze androidów to tylko w ameryce można usłyszeć. Na pewno dadzą jakiś nowy opening bo ten miałby się nijak do wydarzeń ;]
Pierwszy raz obejrzałem cały bez napisów xD Będę musiał powtórzyć z napisami, chociaż w większości wypadków wiedziałem o czym gadają

Dodane: 11-04-2010 15:47
No spoko jest. Ładnie wszystko skrócone, a z tym wybuchem i Goku to moim zdaniem było tak, że Goku wsiadł do kapsuły i jeszcze siłą wybuchu go tam poza atmosferę wyrzuciła. Tera w końcu Seru Saga, moja ulubiona ciekawe jak to pokażą.
Nie podoba mi się tylko w Kai’u ta plastikowa grafika, mogliby nie usuwać tak dużo tych kontur.
A odcinek pewnie będzie fajny ,ale ja dopiero jak będą napisy zacznę oglądać bo to nie jest żadna pasja byle szybciej .Liczy się przekaz
Jak oglądałeś DBZ to wiesz co mniej więcej mówią

Dodane: 11-04-2010 16:06
Ja oglądam zawsze dwa razy

Raz RAW, a potem z napisami. Przynajmniej za drugim razem mogę się skupić na napisach i nic mnie nie rozprasza, bo odcinek widziałem
--------------------
Konstantynopolitańczykowianeczka

Dodane: 11-04-2010 16:48
Wreście kończy się friez saga i zaczyna się moja ulubiona cell saga ;D tzn mam nadzieje ze się zacznie xD

Dodane: 11-04-2010 20:46 -
w tych okolicznosciach az ciezko sie wypowiadac po stracie glowy panstwa i tylu politykow ,ale powiem ze odcinek mial najwieksza ilosc walki odkad pamietam ,po za tym byla bardzo ladna grafika i bardzo sprawne akcje.

Dodane: 12-04-2010 22:10
Odcinek z napisami PL już jest do pobrania pod tym linkiem:
http://dbpolska.n...all_kai_52 lub bezpośrednio ze strefy plików/poziomu odcinka online. Jak tylko się przerobi na megavideo od razu wrzucę onlinę

miłego oglądania.

Dodane: 13-04-2010 17:31
Odcinek bardzo mi sie podobał wreszcie jakas konkretna akcja walka cos co uwielbiam...

chociaz tak dawno ogladalem DBZ ze zapomnialem jak to sie dokladnie zakonczylo, milo bylo sobie przypomniec w dobrym skrocie
--------------------
Misiek

Dodane: 13-04-2010 22:06
Obejrzałem z napisami i dużo się nie pomyliłem z moimi wcześniejszymi domysłami

Freezer krzyczac tylko go wyzywał, a Goku go prowokował, Gohan płakał do taty xD Ważniejsza w tym odcinku była walka, która stała na bardzo wysokim poziomie. Chyba najlepszy odcinek pod tym względem ;]

Dodane: 15-04-2010 19:36 -
Wreszcie doczekałem się odcinku z prawdziwego zdarzenia. Walki było naprawdę dużo, a cały odcinek przebiegał pasjonująco i sprawnie. Już w następnym zobaczymy fantastyczny finał tego zmagania. Dobre serduszko Goku mocnej zabije i będzie kolejny raz w stanie darować życie, a nawet część własnej mocy, swojemu największemu wrogowi do opuszczenia planety.. Na szczęście Freeza nie będzie chciał w ten sposób zakończyć walki.. Ale to już niebawem.
--------------------

Dodane: 15-04-2010 21:15
Moim zdaniem odcinek świetny, szybka akcja, walka również super. Następny odcinek zapowiada się ciekawie

Podoba mi się ominięcie Garlic Sagi w przyszłych odcinkach, zatem akcja potoczy się bardzo szybko
--------------------

Dodane: 20-04-2010 20:30 -
Chyba najlepszy odcinek kaia z dotychczasowych. Odbyła się tu zażarta wymiana ciosów Goku i Frezera, poza tym akcja była dynamiczna, dzięki czemu walka bardziej wciągnęła. No i wreszcie będzie koniec tej sagi, widać że odgrzewany kotlet nie smakuje jak świeży.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.