Dziś jest Poniedziałek, 21 Maj 2012, godz 00:43
OnLine: 33, statystyki
index > Manga i Anime
Temat: M/A: Najbardziej irytujące postacie
Dodane: 08-06-2010 13:05 - Edytowane przez by_black dnia 10-02-2012 15:09
#JCD - user - max%
Sporo anime ma w sobie pewnych bohaterów, którzy przeciętnie strasznie wku*wiaja widza :p Tutaj można właśnie "pochwalić się" zestawieniem takich "ulubionych" bohaterów wraz z powodami, dlaczego właśnie oni was denerwują.

U mnie na pierwszym miejscu jest Orihime z Bleacha. Na początku nie jest źle, ale potem jej głupota ewoluuje wzrastając do ekstremalnych poziomów (boi się starego kolegi z klasy bo ten założył maskę, to może ujdzie u 5 letniej dziewczynki a nie u prawie dorosłej nastolatki -,- ). Dodatkowo jest jęczliwa, sztuczna, jest ciotą powtarzającą w kółko "nic mi się nie uda" a w wolnych chwilach wali frazesy o przyjaźni i poświęceniu nawet nie gorsze niż Naruto...

Druga pozycja to Suzaku z Code Geass R1 (bo w "dwójce" normalnieje). Też tempo głowy debil, trzymający się kurczowo jakiś wyimaginowanych zasad całkowicie wbrew logice, no ale on jako żołnierz nie jest od myślenia.

Trzecie miejsce to Kagura Tsuchimiya z Ga-Rei: Zero. W skrócie można powiedzieć, że to jęczliwa ciota, takie ukryte emo przyzwyczajone do pokazywania wszystkim jakie jest żałosne i biedne...

--------------------

Dodane: 08-06-2010 13:36
#malpex - user - max%
No choć dużo anime nie oglądałem i nie było wielu takich postaci to jednak z dwoma pierwszymi typami sie całkowicie zgadzam. Choć odwrotnie bo dla mnie Suzaku był tym bardziej denerwującym ;p Normalnie jak go widziałem to mnie krew zalewała! xD

--------------------

-------------------------------

Dodane: 08-06-2010 16:42
#olek_mi - user - max%
Ustosunkuję się do wypowiedzi JCD i Malpexa. Ostatnimi czasy Orihime naprawdę przegina, czy autorzy mają jakiś w tym ukryty cel? Może się zmieni?... raczej nie :p . Nawet uroda jej teraz nie pomoże, żeby zdobyć u nas sympatię xD.

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 08-06-2010 16:58
#Zuza - user - max%
Podbijam pieczęć pod Orihime, która jest nieznośnie irytująca. Jej głupota mnie przeraża i męczy. W dodatku dostała rolę 'słodkiej idiotki', której nie trawię. Poza tym równie wkurzająca była Neliel z Bleacha, która dopiero pod koniec zrekompensowała się tym, że jest byłym członkiem espady, bo wcześniej to po prostu katastrofa.

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 08-06-2010 17:08 - Edytowane przez Bociak dnia 08-06-2010 17:08
#Bociak - user - max%
Taki jak Olciiak obeznany w anime nie jestem, jednak co szkodzi przyspamić - Orihime. xD O ile z początku mi nie przeszkadzała, to jak zaczęła nawalać "kurosaki-kun" jak robot, od razu ją znienawidziłem. Kurde anime ma na celu relaks, a nie irytację oglądającego. :p

Co do Suzaku z Code Geass, to muszę przyznać że mi nie zawadzał. Ani razu. A Neliel z Bleacha, była znośna. A jej normalna forma mi się bardzo spodobała. :)

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 09-09-2010 17:37
#Tomson - user - 90%
Mnie chyba najbardziej irytował Excalibur z Soul Eatera. Zaczyna coś gadać, zaraz zmienia temat, zadaje pytanie, a zaraz zaczyna monolog. I najgorsze jest to, że mógł tak cały odcinek [umarl]

--------------------

[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011
Dodane: 14-10-2010 15:53
#Pepe - user - max%
Poniekąd zgadzam się z tymi wymienionymi na górze ale dodatkowo dodam jeszcze Toshiro Hitsugaye z Bleacha . Mały gnojek któremu woda sodowa do głowy wpłynęła, myśli że jest silny i na każdym kroku przeplata dwa zachowania które nie powinny być ze sobą powiązane, raz udaje super poważnego gościa a raz płacze ze względu na swój wzrost . Imo próbuje z siebie zrobić kozaka a jest cienki jak barszcz :)

--------------------
iSayumi
Dodane: 14-10-2010 16:00
#owerfull - user - max%
Inoue jest szczególnie denerwującą postacią :> To jej ciągłe "Kurosaki-Kun" jest strasznie denerwujące.Jeśli chodzi o Toshiro to jest o taki sobie.Jego zanpaktou bardzo mi się podoba ale charakter to już inna sprawa :)

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 14-10-2010 16:02
#kordos - user - max%
Dla nie najbardziej irytującymi postaciami są:
Sakura - po prostu nie trawie tej dziewczyny
Inoue - wiadomo czemu, Kurossssssaki-kuuuuun!~
Gary - nigdy go nie lubiłem w pokemonach, tak się przechwalał ciągle frajer [yyy]

Dodane: 16-10-2010 12:01
#Darknes - user - max%
Mnie wkurzła druga osobowość Lucy, te jej "Neea!" było strasznie wkurzające.

Ostatnio strasznie mnie irytowała babka z załogi Fox'ego w One Piece podczas Deavy Back Fight... normalnie jej głos i jęczenie doprowadzał mnie do szału xD

Inoue... irytująca nie była, potem była a teraz jej w ogóle nie ma xD ALe jakoś sie zrobiłem obojętny w stosunku do jej osoby.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 17-10-2010 23:18
#malpex - user - max%
Po obejżeniu kilku kolejnych serii anime ale muszę Tobie ponownie Jędrek przynzac rację co do pierwszej trójki z pierwszego posta. Lecz ze zmianą miejsc, najpierw młoda emo z Ga-rei Zero a potem Inue i Suzaku :p

--------------------

-------------------------------

Dodane: 09-02-2012 11:39
#Byczusia - user - 80%
Sakura z Naruto- tłumaczyłam w temacie o Saukrze, nie będę się powtarzać
Aoyama z Tokyo Mew Mew- przesłodzony, wyidealizowany, nijaki kolej co wszystko potrafi, we wszystkim jest najepszy, etc. NUDY! A te jego wcielenie jako Blue Knighta beznadziejne poza tym był ubrany jak jakiś pajac.
Maysa z Megeman NT Worrior- Ile można gadać o rybach i wapniu?
Tsume z Wolf's rain- zarozumiały, arogancki, zbyt agresywny z tym swoim ego. A tego co zrobił pod koniec Hige, no nie daruję.
Asuka z NGE- ważniaczka, która bez powodu Shinjiego nazywa głupkiem i go źle traktuje
Aeris z FFVII- przesłodzona. Jedynie co w niej lubię to to, że umie leczyć drużynę, nic więcej
Black Star z Soul Eater- zarozumiały ważniak, z przerośniętym ego.
Nashi z Gantz- chory psychopata.Wyzywał paru gości od śmieci, jednemu odstrzelił głowę a na koniec gdy umierał błagał o to by go ocalili.
ten z Angel beats który kazał by go nazywano Chrystusem... szkoda że nie kazał jeszcze modlić się do niego.
Raki z Claymore- O matko! Jak mnie on wnerwiał. Co chwila ryczy wmówił sobie, że ochroni Clare,ale jak przyszło co do czego to stał i płakał.

Dodane: 09-02-2012 16:28
#Pepe - user - max%
która bez powodu Shinjiego nazywa głupkiem i go źle traktuje

Ja to bym go zdjął dronem przy pierwszej lepszej okazji, no wiecie 'niechcący'.
Shinji to jedna z największych ciot w historii anime, nie znoszę gnojka.
Naruto też znajdzie się na tej niekorzystnej liście, ciągłe bieganie za emo Saskiem (definitywnie gej), gadki szmatki 'pokonam cię, zostanę hokage' strasznie mnie irytują.
Emo Sasek to klasa sama w sobie jeśli chodzi o użalanie się nad sobą i płacz, denerwujący typ dlatego go nie lubię. Inoue, Sakura i inni to przy tych cieniasach nikt jeśli chodzi o poziom wywoływanej u mnie irytacji.

--------------------
iSayumi
Dodane: 09-02-2012 19:28
Dla mnie najbardziej irytującą postacią jest Brolly z DB. Nie nawidzę tej postaci. Uważał, że jest najpotężniejszym wojownikiem we wszechświecie. Przepełniała go pycha, głupota i ta wkurzająca pewność siebie :d .

Drugą postacią, której też nie lubię jest Naruto. Ogólnie w tym anime jak dla mnie nie ma zbyt ciekawych postaci. Wszystkie z nich są takie prostolinijne ( no może poza Sasuke :d ). Ogólnie rzecz biorąc nie lubię tych postaci, dlatego że po prostu nie lubię Naruciaka :d .

--------------------
DB4EVER http://besty.pl/3...

SONGO SSJ3

Dodane: 09-02-2012 19:51
#Utah - user - 30%
W Dragon Ballu irytowała mnie Chichi. Użera z kim nie trzeba, zawsze miała swoje ale i gdy światowi grozi zagłada, to dla niej edukacja syna jest najważniejsza. Nie dziwię Goku, że ją czesto opuszczał.
Druga denerwującą postacią była Kikyo. Dla mnie to była nudna i mdła postać.Dodatkowo Inuyasha szalał na jej punkcie jak idiota. Nie lubiłam odcinków z jej udziałem.

--------------------
"Dobry Pan obdarzył nas ograniczoną liczbą uderzeń serca. Byłbym głupi, marnując mój przydział na bieganie tam i z powrotem." Neil Armstrong

Dodane: 12-02-2012 06:29
#Prynio - user - 30%
One Piece - Akainu to jest taki typ że za jego charakter bym go skopał, torturował, zabił normalnie pier*****y skur.....

Fairy Tail - Lucy Nie lubię paniusi z dużymi cyckami latających w koło i powtarzać "Przyjaźń !!"

Bleach - Kurotsuchi Mayuri kolega ma trochę za duże mniemanie o sobie na dodatek za te eksperymenty na Quincy.

Naruto - Hinata nie lubię nie śmiałych, nie pewnych osób.

--------------------
Dodane: 12-02-2012 12:36
#Blade69 - user - 50%
Byczusia napisał/a:
(...)
Raki z Claymore- O matko! Jak mnie on wnerwiał. Co chwila ryczy wmówił sobie, że ochroni Clare,ale jak przyszło co do czego to stał i płakał.

reszty nie oglądałem, a to chciałem skomentować. W anime jak najbardziej się zgadzam, natomiast w mance po 7 latach przerwy ładnie się dokoksował i są nadzieje, że wyjdzie na ludzi.

Irytujących postaci ogólnie jest dużo, np bleach wyprodukował sporo takich jak Orichime, Don i ten kolo z afro którego imienia nigdy nie pamiętam(widocznie sobie nie zasłużył). W poście powyżej dobrym przykładem była Lucy, aczkolwiek do niej udało mi się przyzwyczaić. W specjalach Slayersów wnerwiała mnie Naga z lekka...
Ogólnie wymieniać można wiele, ale mi już się nie chce :p

--------------------
"(..)on zapytał mnie z miejsca: Jakie ma pan zdanie?
-Sprawiedliwość i prawda to jest dla mnie wszystko
usłyszałem odpowiedź: Odejdź ekstremisto!"

Dodane: 12-02-2012 12:41
#Henkok - user - 80%
Najbardziej irytował mnie tousen z bleacha i na początku Herkules :d .Tousen po tym jak doszło do walki z shinigami i pokazał formę ressurecion.Beznadziejny był dla mnie,niby się podniecał swoja siła ,a dał się pokonać porucznikowi,naprawdę żałosne.Zasłona sprawiedliwości za zasłoną zemsty.

--------------------
"To jasny czerwień.Czerwień.Tak jak jej włosy.Czerwień.Szkarłat głębszy od dojrzalszej truskawki.Tak jak czerwień,która pokryła moje dłonie."

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online