index >
Dragon Ball
Temat: Dragon Ball: Mieszaniec Ziemsko-Saiyański-Nowa Lepsza Rasa?

Dodane: 20-07-2010 18:39 -
Czy potomstwo Saiyan i Ziemianek-w tym przypadku Son Gohan i Trunks-mieli wiekszą siłę od swych Saiyańskich ojców?Son Gohan jako pierwszy osiągnął poziom SSJ2 i pokazał potęgę która wprawiła w osłupienie nawet tak dumnego i silnego wojownika jak Vegeta.Syn tego ostatniego Trunks w walce z Cellem transformował się w USSJ(niektóre źródła podają że nawet USSJ2)i pokazał siłę znacznie potężniejszą od ojca.Co z tego wynika?Czy DNA Saiyan w połączeniu z DNA Ziemian daje nową lepszą rasę wojowników?Zapraszam do dyskusji.

Dodane: 20-07-2010 18:45
Moim zdaniem to żadna lepsza rasa . Owszem młodziaki szalały,wprawiały w osłupienie ale co się później z nimi stało ? Bęcki od każdego, nie że za słabi tylko zaprzestali treningu. Tak wiem to było w serii GT ale jak ktoś nie chce jej brać pod uwagę to niech wie, że prędzej czy później tak by się stało. Osiągali takie chwile triumfu bo walczyli za coś, byli ciągle w treningu a to że matka była ziemianinem imo mało ma do powiedzenia. Tak więc moim zdaniem czysty Sayianin czy pół Sayianin to nie ma najmniejszej różnicy, ważny jest trening i podejście do niego.

Dodane: 20-07-2010 18:51
Cell-18 napisał/a:
Czy potomstwo Saiyan i Ziemianek-w tym przypadku Son Gohan i Trunks-mieli wiekszą siłę od swych Saiyańskich ojców?Son Gohan jako pierwszy osiągnął poziom SSJ2 i pokazał potęgę która wprawiła w osłupienie nawet tak dumnego i silnego wojownika jak Vegeta.Syn tego ostatniego Trunks w walce z Cellem transformował się w USSJ(niektóre źródła podają że nawet USSJ2)i pokazał siłę znacznie potężniejszą od ojca.Co z tego wynika?Czy DNA Saiyan w połączeniu z DNA Ziemian daje nową lepszą rasę wojowników?Zapraszam do dyskusji.
Trudno powiedzieć.Z jednej strony Trunks,Goten i Gohan osiągali poziomy SSJ znacznie szybciej od swoich ojców z drugiej pod koniec Dragon Ball Z Goku i Vegeta są silniejsi od Trunksa i Gotena.Myśle że mieszanka genów Saiyan i Ziemian dają super mieszanke lecz wszystko zależy od postaci.Co do Trunksa z przyszłości zrozumiał ze Vegeta osiągnął ten poziom (jak walczy z Cellem)tylko że zwiększenie rozmiaru mięśni daje tylko siłę lecz nie prędkość.

Dodane: 20-07-2010 19:42
Pepe napisał/a:
Moim zdaniem to żadna lepsza rasa . Owszem młodziaki szalały,wprawiały w osłupienie ale co się później z nimi stało ? Bęcki od każdego, nie że za słabi tylko zaprzestali treningu. Tak wiem to było w serii GT ale jak ktoś nie chce jej brać pod uwagę to niech wie, że prędzej czy później tak by się stało. Osiągali takie chwile triumfu bo walczyli za coś, byli ciągle w treningu a to że matka była ziemianinem imo mało ma do powiedzenia. Tak więc moim zdaniem czysty Sayianin czy pół Sayianin to nie ma najmniejszej różnicy, ważny jest trening i podejście do niego.
ja tam sie zgadzam w 100%

Dodane: 20-07-2010 19:46 -
Wg mnie Trunks i Goten mieli po prostu lepsze warunki do treningu

A Gohan... miał ogromny talent do walki, przewyższający nawet Goku, ale przytłoczyła go matka, której nie obchodziły losy świata, tylko nauka biedaka

Dodane: 20-07-2010 19:58
Wydaje mi się, że mimo wszystko 'czyści' Saiyanie byli potężniejsi. Goku przecież też wiedział, że może pokonać Cella i wiedział na co stać jego syna, wydaję mi się, że on wtedy też już potrafił dojść do SSJ2. A Trunks był przecież z przyszłości, czyli miał więcej czasu jakby na opanowanie technik, a Trunks w GT już silniejszy od ojca nie był.
--------------------
"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..

Dodane: 20-07-2010 21:47 -
Cóż... Pół - Sayianie - wojownicy furii. To jest plus dla nich. Ja stawiam jednak ich na równi obie ''rasy''. Gohan miał wspaniałe warunki, które zostały stłamszone przez matkę. Nie mówię nawet o serii GT, gdzie zrobiono z nich słabeuszy i obiboków.
--------------------

Dodane: 20-07-2010 21:57 -
100 % Sayanie mieli w genach pociąg do walki i siły, większy niż u pół Sayan, którzy mogli by najzwyczajniej wtopić się w otoczenie, czym samym prowadząc zwyczajny tryb życia. Więc mimo warunków na przezwyciężenie Vegety czy Goku, Gohan i reszta zaniedbali treningi.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 20-07-2010 22:22
W Sayan Saga była gadka o tym po pokonaniu Radima. Vegeta i Nappa rozmawiali o Gohanie jako właśnie o Pół-Sayanie. Wtedy była gadka o możliwościach takowej rasy.
A ja to ujmę tak czysto krwiści Sayan byli lepszy ponieważ Gohan i Trunks potrafili wydobyć cała moc podczas wybuchów gniewu (ale nie mówię tutaj o poziomie SSJ).
--------------------
"Szczęście sprzyja odważnym"Wergiliusz

Dodane: 20-07-2010 23:24
Dużą wadą-jeśli już mówimy o walecznych umiejętnościach pół-Saiyan-było to że zatracali oni wolę i instynkt walki charakteryzujący Saiyan czystej krwi.Zazwyczaj pół-Saiyanie byli spokojni i za walką raczej nie przepadali choć przyparci do muru potrafili wykrzesać ogromne pokłady energii jak w przypadku Gohana w Cell Games.Zdaje mi się że sam potencjał możliwości pół Saiyan był większy od tych czystej krwi choć poprzez brak woli walki i samozaparcia energia ta była tłamszona i nierozwijana.

Dodane: 24-07-2010 23:17
Ja powiem tak młodziaki (Gohan,Goten,Trunks) mieli większe umjejętności ale brakowało im charakteru , byli leniwy , często narzekali , 100% Saiyanie to inna bajka walka sprawiała im przyjemność dla nich trening był czymś lepszym niż przyjemności więc oczywiście wolę Saiyan tych 100%

Dodane: 24-07-2010 23:20
Tak jak poprzednicy uważam że Gohan Goten i Trunks mieli większe umiejętności niż ich przodkowie.Gdyby trenowali to co innego ale to ich podejście do treningu było na tyle leniwe że nie osiągnęli zbyt dużo poziomów SSJ.

Dodane: 25-07-2010 00:02
Według mnie czysta rasa Saiyan była silniejsza.Poziom SSJ dawno przed Gohanem i Goku osiągnął jakiś legendarny Saiyan o którym w DBZ była mowa

A po 2 przecież żaden z pół Saiyan nie osiągnął poziomu Legendarnego super saiyan jak Brolly

Dodane: 25-07-2010 01:16
Fannn napisał/a:Według mnie czysta rasa Saiyan była silniejsza.Poziom SSJ dawno przed Gohanem i Goku osiągnął jakiś legendarny Saiyan o którym w DBZ była mowa

A po 2 przecież żaden z pół Saiyan nie osiągnął poziomu Legendarnego super saiyan jak Brolly
Żaden z nich nie osiągnął poziomu Legendarnego super saiyan bo nie mógł ;p Taki saiyanin jak Brolly rodził się raz na ileś tam tysięcy lat. Jego energia była ogromna, stale rosła i jak było pokazane w jednej kinówce Brolly musiał ją z siebie wyrzucić bo by go rozwaliła ;p

Dodane: 25-07-2010 01:21
nie tyle byli lepsi tylko mieli szczescie

im silniejszy byl ojciec tym silniejszy dzieciak przy narodzinach

widac to wyraznie miedzi gohanem a songo tenem czy jak sie to pisze;P

Dodane: 25-07-2010 07:11
Moim zdaniem to wszystko zależy od treningów. W DBZ wszyscy nagminnie trenowali i stawali się silniejsi, jeden drugiego przewyższał siłą. Jednakże Sayianie mieli tą zdolność, że jak wyzdrowieją po tym jak byli na granicy śmierci, to staja się o wiele potężniejsi. Zawsze mnie dziwiło dlaczego sobie nie wezmą Senzu pod koniec walki gdy są wycieńczeni xD

Dodane: 25-07-2010 14:11
Wydaje mi się, że mimo wszystko 'czyści' Saiyanie byli potężniejsi. Goku przecież też wiedział, że może pokonać Cella i wiedział na co stać jego syna, wydaję mi się, że on wtedy też już potrafił dojść do SSJ2. A Trunks był przecież z przyszłości, czyli miał więcej czasu jakby na opanowanie technik, a Trunks w GT już silniejszy od ojca nie był.
Goku był słabszy od Cell'a. Tylko Gohan był w stanie go pokonać gdyż jego potencjał był większy.
Ja uważam że "pół-Sajanie" byli zdolniejsi od 100% Sajanów. Weźmy w przykład Gohana. Już podczas walki z Raditz'em jego siła ciosu przewyższała siłę Goku. Pod koniec Zetki byli na bardzo podobnym poziomie energii. Goten i Trunks jako małe dzieci osiągnęli poziom SSJ. Więc nie wiem jak można mówić o nich że są gorsi jak ich talent był o wiele większy.
--------------------

Dodane: 25-07-2010 14:51
Wydaje mi się że pół sayianie otrzymali w genach od swoich matek niezwykły potencjał do rozwijania swoich umiejętności ponad przeciętną . Jak wiecie saiyanie w zasadzie byli "tępakami" a geny ziemian pomogły im się lepiej rozwijać
To tylko teza i jeśli ktoś czegoś nie rozumie to przepraszam bo w głowie mam nieźle poplątane. Mam nadzieje że nie spotkam się z tekstami typu "Sam jesteś tępak" itp. Pozdrawiam

Dodane: 25-07-2010 16:42
Hecate napisał/a:
Wydaje mi się że pół sayianie otrzymali w genach od swoich matek niezwykły potencjał do rozwijania swoich umiejętności ponad przeciętną . Jak wiecie saiyanie w zasadzie byli "tępakami" a geny ziemian pomogły im się lepiej rozwijać
To tylko teza i jeśli ktoś czegoś nie rozumie to przepraszam bo w głowie mam nieźle poplątane. Mam nadzieje że nie spotkam się z tekstami typu "Sam jesteś tępak" itp. Pozdrawiam
Wiesz, Vegeta może i był głupcem, ale nie był tępy

To samo Goku, nie można było go zaskoczyć 2 razy tą samą techniką, a to jest objaw niezwykłej inteligencji podczas walki

A ta "tępota" gdzieniegdzie pokazana to tylko elementy humoru tego anime ;P

Dodane: 25-07-2010 17:05 -
Cyrus napisał/a:Wiesz, Vegeta może i był głupcem, ale nie był tępy

To samo Goku, nie można było go zaskoczyć 2 razy tą samą techniką, a to jest objaw niezwykłej inteligencji podczas walki

A ta "tępota" gdzieniegdzie pokazana to tylko elementy humoru tego anime ;P
Zgadzam sie ale lekko przesadzajacą glupote w normalnym zyciu mial goku xD
Ale dlaczego niby Vegeta byl glupcem

?
songomat napisał/a:
[quote]
Ja uważam że "pół-Sajanie" byli zdolniejsi od 100% Sajanów. Weźmy w przykład Gohana.
? Taa zdolniejsi -.-
1.Co do szybszych tramsformacji jest jedna banalna odpowiedz. Z jakimi przeciwnikami walczyli ci mali ? a jakimi goku i vegeta przedtem ? Nie ma porownania w dodatku ich szkolili jeszcze lepsi. Co do Gohana to ze jako maly nerwami wybijal zdolnosci to nie znaczy ze ma na dluzsza mete najwieksze zdolnosci.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.