Dziś jest Poniedziałek, 21 Maj 2012, godz 00:47
OnLine: 47, statystyki
index > Hydepark > Kulinaria
Temat: Ogórki
Dodane: 30-07-2010 19:09
#Harpagon - user - 10%
A ja UWIELBIAM ogórki kiszone!!!!!!!! Często sobie zjem ogórasa kiszonego do drugiego dania. A czasem nawet wezmę do łapy i wcinam.

Dodane: 30-07-2010 19:12
#malpex - user - max%
Ja też lubie ogórki! :d Kiszone są dobra na zagrychę do wódki xD Wtedy to naprawdę dobrze sobie wszamać ogóra :p Choć małosolne też jem, dość często bo mój ojciec je uwielbia więc są robione non stop praktycznie, to jednak wole konserwowe według mnie najlepsze na kanapki są właśnie konserwowe :p

--------------------

-------------------------------

Dodane: 29-09-2010 13:42
#by_black - systemadmin - max%
Ogórki świeże szklarniane nie należą do moich ulubionych, surowe tylko jem tak o, po prostu obrane, jeżeli chodzi o ogrodowe, to owszem, ale nie te ze sklepu, które smakują jak szklarniane, czyli sama trawa. Ogórki lubię w mizerjach, śmietanie, occie, a najbardziej uwielbiam średniej wielkości ogórki konserwowe, po prostu mogę jeść do skrajnych ograniczeń.

--------------------
Dodane: 29-09-2010 18:26
#hlkpl - user - 80%
Ja fanem ogórków nie jestem , jeżeli je jem to najczęściej w różnego rodzaju sałatkach. xD A tak po prostu samego ogóra to wcinać nie lubię chyba że z jakimś dodatkiem to w tedy przekąszę. :p

--------------------
Dodane: 29-09-2010 18:45
Ogórki to świetna rzecz! KOCHAM TO! OGÓRKI OGÓRKI OGÓRKI!!!!!

Dodane: 29-09-2010 22:36
#owerfull - user - max%
Ostatnio obrzydły mi kiszone ogóry.xD W tej chwili wolę takie zwykłe(nie kiszone) ogórki w sałatce,czy na kromce posolone itp.Dodam że kiedyś uwielbiałem kromkę chleba ze smalcem a na to cebula i ogórek kiszony do tego :d

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 02-10-2010 13:03
#JCD - user - max%
Ogórki jem jak resztę warzyw. Nie mają u mnie specjalnych względów. Czasami jadło się sałatkę ze zwykłych ogórków do drugiego dania lub kiszone do kanapek.

--------------------

Dodane: 02-10-2010 18:05
#Aero - user - 90%
Rzadko kiedy jem ogórki same,po prostu nie mam takiej zachcianki.Jedynie kiedy jem ogórki to do obiadu...a i nie mam swojego faworyta w śród tych warzyw.

--------------------
Dodane: 04-01-2011 21:49
#zadyma - user - 90%
Ostatnio poznałem się na ogórku szklarniowym który jest wspaniały do mizerii ale przede wszystkim do kanapki, nawet jak samodzielnie się go położy na masło. A obrać go ze skórki i posypać solą, lub pieprzem? Poezja.

Dodane: 01-05-2011 12:57
#Bartek - user - 70%
Właśnie zjadłem sobie obiadek z dodatkiem ogórka kiszonego. Ogórki kiszone i małosolne są wybitne dla mnie. Ogólnie lubię ogórki w każdej postaci, jedne mniej drugie bardziej, ale ogólnie lubię. Zwykłe "surowe" dobre do kanapek i mizerii, kiszone i małosolne do surówko-sałatki. Dobre są też ogórki w zalewie musztardowej, do obiadku pierwsza klasa. :)

--------------------
"Pozdrawiam wszystkich fanów Metalliki – widzimy się na koncertach! I pozdrawiam fanów Napstera – widzimy się w więzieniu, gdzie zaliczycie na sobie zbiorowy gwałt!" - Lars Ulrich (Metallica)
Dodane: 01-05-2011 22:24
#Vens - user - 80%
Ja tam lubię zjeść ogórki kiszone, konserwowe oraz z różnego rodzaju ogórasy z zalewą ketchupu czy musztardy. Oczywiści lubię również takie surowe ogórki na kanapki z solą i pieprzem ^^

--------------------
Dodane: 01-05-2011 22:37
#Ahalian - user - 80%
JA bardzo lubię ogórki kiszone, zwykłe, małosolne, konserwowe. Ale jeśli chodzi do obiadu z ziemniakami i kotletem to nie bardzo . Lubię na kanapkę tak samo jak#owerfull ze smalczykiem cebulką i oczywiście kromka chleba :)

--------------------
Dodane: 05-02-2012 19:27
#Byczusia - user - 80%
Ogórki? Ja lubię zwykłe i małosolne. Nie cierpię absolutnie kiszonych, najzwyczajniej w świecie mi nie smakują. A do ogórków uwielbiam dodać jogurt naturalny z cukrem i zrobić z tego mizerię.

--------------------
Dodane: 05-02-2012 19:36 - Edytowane przez KamiLLenTe dnia 05-02-2012 19:37
Najbardziej lubię jak ja to mówię małosolniaki. :d Jak tylko są to mogę je cały czas wcinać. [serce] Uwielbiam też takie zwykłe, małe ogóraski posypane pieprzem i solą i je tak same jeść bez niczego. Teraz jakoś mi także zasmakowały ogórki kwaszone (takie co się w torebkach kupuje).

--------------------

Dodane: 05-03-2012 18:09
#DeaDMen - user - 90%
Lubię sobie czasem zjeść jakąś kanapkę z ogórkiem, ale ogólnie za nimi nie przepadam, choć raz na jakiś czas mogę je zjeść.Najbardziej lubię ogórki kiszone i te mało solone co jakiś czas nawet lubię je sobie do kanapki włożyć.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online