index >
Naruto
Temat: Naruto: Połączenie fuutona, senjutsu i chakry kyuubiego.

Dodane: 07-08-2010 03:23 -
Siema.
W związku z tym, że Naruto ostatnio trochę 'przykoksował', po głowie chodzi mi pewna myśl.
Jak wiemy po dodaniu energii natury do rasengana (w trybie sage), Naruto stworzył dużo większego rasengana.
Natomiast po dodaniu do rasengana fuutona, stworzył rasenshurikena.
Mówiąc prościej:
Rasengan + Senpou = Większy rasengan
Rasengan + Fuuton = Rasenshuriken
Więc sobie myślę co by było gdyby:
Rasengan + Fuuton + Senpou = ?
Ogromny rasenshuriken ?
Takim czymś Naruto mógłby spokojnie zamiatać wioski, tak jak Pain, Konohę.
Do tego można jeszcze jakoś wkręcić chakrę Kyuubiego, nad którą nasz heros również panuje.
Ja osobiście mam nadzieję, że takie coś jest fizycznie niemożliwe,
bo wolę, żeby najbliższe walki nie były takie jednostronne.
Co Wy o tym myślicie ?

Dodane: 07-08-2010 07:43
Oodama Rasengan został stworzony po dodaniu chakry lisa ,Naruto nie stworzył żadnej odmiany po opanowaniu Sage Mode ,tyle że nauczył się rzucać Fuuton Rasen-Shurikenem .

Dodane: 07-08-2010 09:26
a nie stworzył nie stworzył to twojej starej a te ogromne rasengany 2? a rasenrengan? i te takie chou chakra rasengany więc mi nie pieprz że nie stworzył rasenow po sage mode

Dodane: 07-08-2010 09:40
Rasen shurikenem naruto umie rzucać tylko w trybie mędrca więc równanie powinnno wyglądać tak: Rasengan+Fuuton+Senpou=Rasen Shuriken No a gdyby Naruto mógł dodać do tego charę kyubiego to byłaby technika jedna z najpotężniejszych.
--------------------

Dodane: 07-08-2010 10:39
Oodama Rasengan został stworzony po dodaniu chakry lisa ,Naruto nie stworzył żadnej odmiany po opanowaniu Sage Mode ,tyle że nauczył się rzucać Fuuton Rasen-Shurikenem .
http://www.manga-...431,9.html Gdzie tu masz chakrę lisa ?

Dodane: 07-08-2010 10:53
Resen Shurikena to On już dawno umiał tylko, ze go teraz podrasował aby jego używanie mu nie zagrażało. Jak dla mnie to nawet jakby kombinował z mieszaniem w jakikolwiek sposób to nic lepszego by już z tego nie wyszło. Co najwyżej Rasen Shuriken miałby większe rozmiary.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 07-08-2010 12:30 -
Adi44324 napisał/a:Oodama Rasengan został stworzony po dodaniu chakry lisa ,Naruto nie stworzył żadnej odmiany po opanowaniu Sage Mode ,tyle że nauczył się rzucać Fuuton Rasen-Shurikenem .
http://www.manga-...431,9.html Gdzie tu masz chakrę lisa ?
Oglądnij jeszcze raz odcinki gdzie Kakashi z Naruto walczą przeciwko Itachiemu ,to są te pierwsze gdzie idą po Gaare .
a nie stworzył nie stworzył to twojej starej
A takie gnojki 12 letnie jak ty nie powinny od tatusia i mamusi internetu dostać .

Dodane: 07-08-2010 13:08 -
W sumie masz rację.
Oodama rasengan to ulepszony rasengan, wygląda on tak:
http://www.youtub...re=related To jest ulepszenie rasengana i Naruto potrzebuje do tej techniki chakry Kyuubiego.
Ale zauważ, że nie jest on taki duży, jak podczas walki z Painem.
Wtedy dodał do oodama rasengana senjutsu, tworząc jeszcze większego rasengana.
A mi chodzi właśnie o to, że dodając senjutsu czyli energię natury do techniki, zwiększył jej objętość.
Wyobraź sobie co by było, gdyby Naruto w taki sposób mógł zwiększyć rasenshurikena
i weź pod uwagę, że rasenshuriken się rozprzestrzenia:
http://www.manga-...432,5.html

Dodane: 07-08-2010 13:35
Hmmm tak tą samą technikę używał Jiyraija podczas walki z Painem .
Więc można powiedzieć ,że Oodama rasengan ma dwie odmiany ,tą Naruciaka z chakrą Kyuubiego i Jiyraji z chakrą Sage ,którą blondas też zna .
Fuuton Rasen shuriken w Sage Jutsu jest shurikenem z chakry ,a jak bez Sage tego nie wiemy .
Hmmm Naruto pewnie coś jeszcze wymyśli

i będziemy mieli Oodama Fuuton Rasen-Shurikena xD .

Dodane: 07-08-2010 14:43 -
Jak dla mnie to on już niech da sobie spokój z tymi technikami.
Na obecnym poziomie myślę, że może iść już zamiatać te madary itd
Mógłby się pouczyć jakichś innych technik fuutona, ale nie takich potężnych jak rasenshuriken, bo to byłaby już tandeta.
Mógłby pokazać jakieś małe tornado na przykład

Dodane: 07-08-2010 15:16
Propo FRS przy użyciu KM i wykonaniu go na 100% (wszystkie bramy czakry otwarte) to by nie zmiotło jednej wioski tylko z 2 / 3 XD
Nie no Adi można i jakieś lepsze techniki Sasek ma susano a przez nie FRS się nie przebije.

Dodane: 07-08-2010 15:28
Obecnie Naruto wymiata, chociaż nie można lekceważyć Madary. Ale weźmy pod uwagę połączenie Rasengan i chakry kyubiego. Ci którzy obecnie oglądają pierwszą serię Naruto, i niedawno widzieli walkę Naruto z Sasuke w tamtej dolinie, gdzie Sasuke odblokował w pełni swoją pieczęć, Naruto połączył Rasengana z ckakrą Kyubiego. I co mu z tego wyszło? Rasengan o innym kolorze no i oczywiście potężniejszy. Więc po połączeniu Rasen Shuriken z chakrą kyubiego wyglądałby by on prawdopodobnie tak samo z wyjątkiem koloru no i mocy rażenia.
--------------------

Dodane: 07-08-2010 23:55 -
Myślę że teraz Naruto zacznie trenować nad swoją mocą, czym samym nad technikami. A te powinny być z pewnością odpicowane. xD Ciekawe modyfikacje mogą z tego wyjść.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 14-08-2010 08:40
Itachi-Sama napisał/a:
Rasenshuriken nie został stworzony dzięki Kyuubiemu, tylko po dodaniu więcej czakry do zwykłego Rasengana. Warto dodać, że Naruto nie potrafił Oodama Rasengana opanować w 1 ręce, więc używał klona.

Dodane: 14-08-2010 13:39
Tak jeśli Naruto który opanował czakrę kyuubiego,doda jeszcze do tego tryb mędrca i swoje techniki(np.Rasenshuriken,albo Senpō: Ōdama Rasengan) to wtedy wiele osób wymięknie jak Naruto ich w sekundę walnie wielkim Rasenganem XD
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 16-08-2010 05:42
matix017 napisał/a:
Rasenshuriken nie został stworzony dzięki Kyuubiemu, tylko po dodaniu więcej czakry do zwykłego Rasengana. Warto dodać, że Naruto nie potrafił Oodama Rasengana opanować w 1 ręce, więc używał klona.
Rasenshuriken powstał w wyniku dodania do rasengana, elementu wiatru, fuutona

Dodane: 16-08-2010 07:43
matix017 napisał/a:Itachi-Sama napisał/a:
Poza tym nie wiem ,czy wiesz ,ale nigdzie nie napisałem ,że Rasen-Shuriken powstał po dodaniu chakry Kyiuubiego ,tyle ,że w ten sposób powstał Oodama Rasengan ,naucz się czytania ze zrozumieniem ,chociaż nie wiem co tutaj było do rozumienia.
--------------------

Dodane: 16-08-2010 09:34
Wiadomo że Naruto pod czas treningu z Jirayą opanował odama rasengan gdy dodał klona z którym biegnie i czakre lisa.
Zaś Rasen-Shuriken powstał gdy Naruto dodał do rasengana styl wiatru który nawet czwarty hokage nie zrobił a na dodatek przy Sage Mode naruto nauczył sie kontroli czakry i dlatego nauczył się rzucać Rasen-Shuriken

Dodane: 27-10-2010 03:11 -
Pamiętam że kiedyś jak Kakashi uczył blondyna kontroli nad naturą chakry to powiedział do Naruto coś w stylu ." Posiadasz 3 razy większe pokłady chakry ode mnie, a z chakrą lisa masz jej 100 razy więcej. Naruto juz podczas tego treningu potrafił stworzyć naraz około 100 klonów i w tym z 40-50 rasenganów. Wyobraźcie sobie że używa sporych pokładów chakry lisa. 10 000 blondynów Konohy biega z rasenganami, albo że potrafi wyttworzyć około 50 rasen shurikenów. Myślę że teraz Naruto jest idealnym ofensywnym ninja i napewno te umiejętności przydałyby mu się do, hmm choćby do walki z Zetsu. Mógłby podszkolić się jeszcze troche w defensywie, ale wiem że w końcu Naruto będzie najsilniejszym ninja w tej mandze. Sasek pewnie sie troche zdziwi hehe

Dodane: 27-10-2010 17:25
Rasenganów jest z 10 odmian na pewno jak nie więcej.
Rasengan - zwykły rasengan.
Yōko Rasengan - rasengan z chakrą kuubiego
Odama rasengan - trochę większy rasengan twożony przez dwa klony z wykożystaniem większej ilości chakry
Chō Ōdama Rasengan - jest to jeszcze większy rasengan posiadający chakry baaaardzo dużo.
Senpō: Ōdama Rasengan - to jest ulepszony odama rasengan tworzony 2 klonami z dodatkiem chakry natury
Rasenrengan - po prostu 2 rasengany równocześnie w 2 rękach. wymaga chakry natury.
Rasen Chō Tarengan - klony tworzą rasengany i atakują równocześnie. chakra natury.
Senpō: Chōōdama Rasen Tarengan - to co i wcześniej tylko z większymi rasenganami chakra natury.
Fūton: Rasengan - rasengan z chakrą wiatru. Naruto nie dał mu wtedy takiej mocy by nim rzucić więc uderzał bezpośrednio co raniło również jego.
Fūton: Rasenshuriken - rasengan z dodatkiem chakry wiatru którym można rzucić. potrzebna jest chakra natury lub po prostu ekstremalnie duża ilość chakry by technika mogła się utrzymać na czas dotarcia do celu.
Tak więc reasumując jak na razie Naruto użył w całej swej historii 1 techniki z chakrą lisiego demona o 9 ogonach zwanego kuubim oraz 5 technik z chakrą natury. a także 4 z wykorzystaniem tylko swojej chakry.
Tak wiec proszę mi tu nie gadać że stworzył techniki z chakrą kuubiego bo była tylko 1 taka i tylko raz w walce z saskiem, a także proszę nie gadać że nie stworzył żadnej techniki z chakrą natury jak stworzył ich od... no dużo stworzył.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.