Dodane: 14-11-2010 22:09 -
Jako pierwsi w Polsce wydaliśmy najnowszy odcinek bakumana z wgranymi hardsubami po polsku!! Niedługo spodziewajcie się kolejnych przygód młodych mangaków. Epizod jest dostępny zarówno online jak i w wersji do pobrania:
Online HQ PL:
http://npolska.ne...bakuman/7/ Download HQ PL:
http://npolska.ne.../bakuman/7 Tłumaczenie: Kayleigh90
Konwersja i upload: Olek_mi
Życzę miłego oglądania
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 14-11-2010 22:41
Jesteśmy pierwsi? No to fuck yea dla nas

A tak na serio to odcinek widziałam już z angielskimi subami i powiem tak, że dopiero teraz akcja się zacznie rozkręcać, bo już mamy Nizumę, który może przypominać trochę L'a

Dla ciekawskich, co on za dziwne dźwięki wydaje - to sfxy z mangi
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 14-11-2010 23:51 -
Bardzo dziękuje. Widać że wszystko już zaczyna się rozkręcać. Zastanawia mnie tylko jedna sprawa. Dlaczego w napisach jest "shonen jack", skoro nawet na wizytówce i wszędzie piszę "shonen jump"?

Dodane: 14-11-2010 23:56
Spiri napisał/a:
Bardzo dziękuje. Widać że wszystko już zaczyna się rozkręcać. Zastanawia mnie tylko jedna sprawa. Dlaczego w napisach jest "shonen jack", skoro nawet na wizytówce i wszędzie piszę "shonen jump"?
Na wizytówce? Nawet nie zauważyłam. A dlaczego Shonen Jack? Tak już głupio wymyślili twórcy anime, mimo, że w mandze jest normalnie Shonen Jump.
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 15-11-2010 13:07
Kayleigh90 napisał/a:Spiri napisał/a:
Na wizytówce? Nawet nie zauważyłam. A dlaczego Shonen Jack? Tak już głupio wymyślili twórcy anime, mimo, że w mandze jest normalnie Shonen Jump.
Aaaa już rozumiem, przepraszam myślałem że to coś w tłumaczeniu, a to wina anime.

Dodane: 15-11-2010 22:32
Fajnie, że w Bakumanie można czasem zobaczyć okładki z innych mang, Naruto, DB itp.

Odcinek nawet fajny ale nie ma szału. Edytor zaskoczony postawą chłopaków. Ogólnie spoko anime mam nadzieję, że nie spieprzą tego.

Dodane: 18-11-2010 20:28
Odcinek średni, ale za to końcówka bardzo interesująca, więc w dalszych odcinkach nie powinniśmy narzekać.

Ich praca nie dostała się do finału, ale jakoś się tym nie przejęli i zaczęli prace nad nowym. Też chciałbym mieć taki zapał xD. Coś czuje, że Nizuma będzie bardzo ciekawą postacią.
--------------------

Dodane: 19-11-2010 22:07
W moim przekonaniu odcinek jestśredni

Ale ogólnie podoba mi się to anime. Zobaczymy jak losy bohaterów potoczą się w dalszych epizodach
PS. Czy to tylko ja mam taki problem, że grafika jest dobra, ale w pewnych momentach pojawiają się takie prostokąciki które zakłócają spokojne oglądanie?

xD
--------------------
"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może się zakochać w twoim uśmiechu."

Dodane: 19-11-2010 22:08
Bulma 3110 napisał/a:W moim przekonaniu odcinek jestśredni

Ale ogólnie podoba mi się to anime. Zobaczymy jak losy bohaterów potoczą się w dalszych epizodach
PS. Czy to tylko ja mam taki problem, że grafika jest dobra, ale w pewnych momentach pojawiają się takie prostokąciki które zakłócają spokojne oglądanie?

xD
Ale co to za prostokąciki? W napisach?
--------------------

Dodane: 19-11-2010 22:23
Bulma 3110 napisał/a:
W moim przekonaniu odcinek jestśredni

xD
Ale co to za prostokąciki? W napisach?
Te prostokąciki pojawiały mi się też we wcześniejszych odcinkach

"Zasłaniają" napisy (ale nie tylko) a nawet zdarza się że cały ekran....
--------------------
"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może się zakochać w twoim uśmiechu."

Dodane: 19-11-2010 23:00
A pytanie takie - ściągasz odcinek, czy oglądasz online? Bo jak ściągasz, to sprawdź kodeki. A jak oglądasz online, to zmień sobie przeglądarkę, np. na google chrome (mi chodzi elegancko).
--------------------

Dodane: 19-11-2010 23:20
A pytanie takie - ściągasz odcinek, czy oglądasz online? Bo jak ściągasz, to sprawdź kodeki. A jak oglądasz online, to zmień sobie przeglądarkę, np. na google chrome (mi chodzi elegancko).
Jak do tej pory wszystkie odcinki ściągałam

Dzięki za podpowiedź z tymi kodekami

Jutro popatrze czy wszystko jest w porządku
--------------------

Dodane: 05-12-2010 09:59 -
Odcinek dobry, ale słabszy niż poprzednie. Nie lubię gdy niemal cały epek został poświęcony na pierdoły, jakimi są te miłostki. Niech sobie będą, ale nie w takich ilościach. xD A pod koniec zrobiło się ciekawie.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 12-04-2011 17:38
Odcinek głównie pchnął wątek miłosny nieco do przodu a manga odeszła na dalszy plan ale jakoś mi to nie przeszkadzało. Edytor ich okłamał ale tym samym dał im impuls pozytywnej energii do działania xD
A Nizuma jest nieco arogancki i zarozumiały, ja w nim nie widzę przyszłości i sądzę, że Hattori miał rację z tym, ze chłopaki za 3 lata go pobiją, a może nawet i wcześniej.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.