Dziś jest Poniedziałek, 21 Maj 2012, godz 01:02
OnLine: 60, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Koniec Ery Małysza.
Dodane: 03-03-2011 19:03
#Heliaze - user - 100%
Dzisiaj Adam Małysz ogłosił że jest to jego ostatni sezon w karierze, przyjąłem tą wiadomość z głębokim smutkiem. Lista jego sukcesów jest długa.

http://pl.wikiped...a%C5%82ysz

Zabrakło tylko złotego medalu Igrzysk Olimpijskich, ale co z tego? Skoro jest to legenda porównywalna z Matti Nykänen, kto większym fenomenem? To nieważne, aczkolwiek Matti Nykänen skakał w czasach gdy skoki były dostosowane w sumie pod niego, wprowadzenie stylu V wszystko odmieniło, ale to tylko taki szczegół.

Cóż, Małysz jest fenomenem, jednym z najwybitniejszych Polskim sportowców, jak i skoków narciarskich, Janne ahonen, Martin Schmitt od dawien dawna nie odnieśli znaczących indywidualnych sukcesów, natomiast Małysz mimo 34 lat dalej jest w stanie rywalizować z najlepszymi, niesamowite.

Zapraszam do tematu.

--------------------

Dodane: 03-03-2011 19:16
#manfred - user - 60%
Cooo? Małysz kończy?

Wieelka szkoda bo mimo iż nie są teraz lata świetlności kiedy Małysz nie miał sobie równych to i tak idzie mu zaskakująco dobrze ;P

Jak dla mnie jest najlepszym polskim sportowcem jaki do tej pory istniał ;D

Pamiętacie te czasy gdy Małysz co skocznie bił rekord ?? Ja pamiętam, choć wtedy miałem 4-6 lat to moja mama pracowała w szkole i czasami tam zawitałem a kiedy "w telewizji leciał Małysz" cała szkoła wychodziła z sal i oglądała na jednym małym telewizorku na holu ;DD

To było za czasów kiedy był "plej jedynka" w świetlicy i grało się w Crasha 24/7 ;P

--------------------

Dodane: 03-03-2011 19:18
ADAM DZIĘKUJE CI Z CAŁEGO SERCA!!

Szczerze mówiąc spodziewałem się takiej decyzji ;) Rozumiem ją a nawet popieram. Odejdzie jako zawodnik ze ścisłej czołówki, 3 zawodnik MŚ, 2-krotny vice-mistrz olimpijski. Od zwycięstwo w TCS (2001 rok) stał się dla mnie sportowcem nr. 1 w Polsce. Ile razy cieszyłem się jak dziecko gdy on wygrywał choć nigdy w życiu go nie widziałem :) Naprawdę fenomen :)

Pewnie jego skoków będzie mi brakować, ale na pewno nie zapomnę o najwybitniejszym polskim skoczku wszech-czasów :) )

--------------------

Dodane: 03-03-2011 19:28 - Edytowane przez Heliaze dnia 03-03-2011 19:29
#Heliaze - user - 100%
Do tej pory w to nie mogę uwierzyć, i zdaję się że nie tylko Adam Małysz zakończy w tym sezonie karierę, Schmitt? Chociaż jak to powiedział Szaranowicz, póki ma sponsorów to skaczę. Ahonen, myślę że jest to pewne, Küttel już zakończył swoją karierę, Ammann to też jest jeszcze nie pewne, czy będzie skakać przez następny sezon, sporo legend może odejść ;/.

--------------------

Dodane: 03-03-2011 20:00
Cóż powiedzieć , brak słów . Adam na przestrzeni lat dał nam kibicom tyle radości jak nikt inny . Od dawna przeczuwałem że długo już Adam nie poskacze , ale cieszę się z tego że kończy karierę . Tyle co on się naskakał w życiu i nazdobywał trofeów to wielu sportowców w życiu nie osiągnie . Faktem jest że Adam wycofuje się bo "wyrósł" mu następca Stoch , możemy mieć tyko nadzieję że Kamil godnie zastąpi Króla Poskich Skoków , choć nie możemy oczekiwać po nim tego co po Adamie . Stoch zawsze będzie oceniany przez pryzmat Małysza i taka jest prawda . Polska jest państwem który bardzo dba o swoją historię tak więc Małysz zapisze się w historii Polskich skoków i ogólnie Polskiego sportu i będzie się o nim mówiło i pamiętało przez długie lata , podczas gdy sławy takie jak Ahonen , Shmith , Amman odejdą w zapomnienie , gwiazda taka jak Małysz będzie zawsze błyszczała . Ehhh jak to pisałem to aż mi się łezka w oku zakręciła :)

Dodane: 03-03-2011 20:06
Schmitt - wielki zawodnik, wielki rywal Adama. Dobry moment na odejście.
Ahonen - powrócił do skóków aby zdobyć złoto olimpijkie jakiego mu brakowało. Co wyszło? Niemal kompromitacja...30 miejsce na MŚ dla takiego to katastrofa. Powien odejść na dobre.
Keuttel - formy totalnie brak. Przez wiele lat w cieniu Ammana, a szkoda, bo to miły zawodnik i ma żonę Polkę co działa na jego korzyść. Mądrze robi mówiąc "pas"
Amman - nie sądzę aby zakończył już teraz karierę :) Jednak ten sezon ma całkiem udany no i dzisiaj medal :)
Jeszcze kilka nazwisk można do tej listy dopisać np. Kasai (weteran), Hautamekie, Janda.

Ciekaw jestem jak to będzie wyglądać w przyszłym sezonie :) czy Stoch będzie w stanie udźwignąć ciężar lidera jakim zostanie z pewnością naznaczony ;)

--------------------

Dodane: 03-03-2011 20:40 - Edytowane przez GalaxySSJ2 dnia 03-03-2011 20:41
Adaś kończy ? przecież jeszcze tylko 2 kryształowe kule i mógł by wywołać smoka :)

A tak już na poważnie wiadomy jest fakt iż każdy kiedyś musi zejść ze sceny.
W przypadku skoczka narciarskiego taka kariera jest niestety dość krótka
Wydaję mi się jednak że najlepszym sposobem jest nie podtrzymywać jej na siłę
a tym samym zejść z sceny sportu z godnością.

--------------------

Holly land the earth in the space...
Dodane: 03-03-2011 20:40
#Heliaze - user - 100%
syngohana napisał/a:

Ciekaw jestem jak to będzie wyglądać w przyszłym sezonie :) czy Stoch będzie w stanie udźwignąć ciężar lidera jakim zostanie z pewnością naznaczony ;)

Trudno powiedzieć, myślę że Stoch kolejny sezon może mieć zdecydowanie lepszy od obecnego, może pokusi się na podium w Klasyfikacji Generalnej Pucharu Świata? Ale wątpię, aby zrewolucjonizował skoki narciarskie, ale kto wie czy niedługo Austriacy nie zdominują totalnie Skoków Narciarskich, w sumie już to zrobili, ale jeszcze są nieliczni zawodnicy którzy są w stanie z nimi powalczyć, ale jeszcze troszeczkę i wątpię by miał na to ktokolwiek szansę, mamy wielu uzdolnionych Skoczków, chociażby Klemens Murańka, ale w Austrii takich zawodników jest na pęczki, a taki Małysz rodzi się raz na kilkadziesiąt lat. Małysz to coś więcej niż jedyny w swoim rodzaju talent, dlatego jest taki wyjątkowy w tej dyscyplinie, z tym trzeba się urodzić, a bycie najlepszym a posiadanie tylko talentu to dwie odmienne rzeczy, Małysz jako jedyny zawodnik w historii przez tyle lat był w stanie rywalizować o największe laury, wcześniej było to niespotykane, Schmitt, wielki talent ale ile on trwał? Kilka lat, a reszta jego kariery to jakaś mordęga dla niego. Sven Hannawald to tak jak Schmitt, sporo jest takich zawodników.

Dla mnie Małysz zawsze będzie kimś więcej niż legendą, wybitnym sportowcem.

--------------------

Dodane: 03-03-2011 20:51
#Sango - user - 100%
Szkoda,że odchodzi.Dla mnie to największy sportowiec w Polsce.Zawsze mu kibicowałem i pamiętam jak się emocjonowałem jego skokami,człowiek niesamowity w tym co robi/ł.Zawsze go będę podziwiał.

Dodane: 03-03-2011 20:53
#Plastus - user - max%
Facet ma juz 34 lata, skoczek w tym wieku utrzymujący formę na poziomie pierwszej "10" to rzadkość. Tak, na każdego przychodzi czas

Dodane: 03-03-2011 21:14
#Bociak - user - max%
Małysz. :( Na każdego przyjdzie pora i widocznie teraz przyszła na niego. Poza tym zejdzie ze sceny jako ktoś kto przez tyle lat utrzymuje formę. Wielki sportowiec, wielki Polak. Jeszcze pamiętam taką pewną piosenkę o nim. xD Ale mamy jeszcze młodą krew, to ona teraz powinna walczyć o trofea.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 03-03-2011 22:24
Wszystko już tu zostało powiedziane ja powiem tylko jedno: MISTRZU DZIĘKUJE ZA WSZYSTKO!!!! http://www.youtub...2bYxHTAFEQ

Dodane: 03-03-2011 22:51
#olek_mi - user - max%
Wielce mi smutno z tego powodu, poczynania Adama śledziłem z zamiłowaniem od dzieciństwa. Zawsze w niego wierzyłem, bo był niezawodny. Nawet poza skocznią stanowił wzór sportowca. Wiadomo, że chciałbym aby startował jeszcze dłużej, ale koniec to koniec. Mamy szczęście, że pustka po nim zostanie wypełniona przez młodszych utalentowanych skoczków. Do takich obecnie z pewnością należy Kamil Stoch ;) .

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 04-03-2011 09:23
#by_black - systemadmin - max%
Moim zdaniem pora przyszła i na niego, niema co się oszukiwać, że mógłby jeszcze coś wielkiego wywalczyć. Przyniósł naszemu narodowi wiele chwały i dumy na świecie, dawno Polska nie miała takiego utalentowanego sportowca w zimowych sportach, wielka szkoda, ale trzeba zrozumieć jego decyzję.

--------------------
Dodane: 04-03-2011 12:04
#malpex - user - max%
Bez dwóch zdań jeden z najlepszych skoczkow wszechczasów. Osiągnął rzeczy których nikt nigdy w skokach nie zrobił. Jeszcze pewnie bardzo długo, a może nigdy nie pojawi się w polskich skokach taka osobowość jak Małysz. Oczywiście szkoda że jeszcze tak krótko bedziemy oglądać jego loty, ale przyszedł już na niego czas. Wie kiedy odejść, i robi to w dobrym momencie.

--------------------

-------------------------------

Dodane: 04-03-2011 12:15 - Edytowane przez kaszi5 dnia 04-03-2011 12:15
#kaszi5 - user - 30%
Wielka szkoda ,ale mam nadzieje że nowi polscy skoczkowie go godnie zastąpią.Dobrze że skończył jakimś medalem na mistrzostwach świata.

Dodane: 04-03-2011 12:19
Szkoda że mistrz Adam Małysz odchodzi i szkoda że zabrakło tylko tego złotego medalu olimpisjkiego. Mam nadzieje że znajdzie sie jakiś godny zastępca

--------------------

"Człowiek uczy się całe życie a umiera głupi"

Dodane: 06-03-2011 11:29
#Darknes - user - max%
Ja, ze się teraz już skokami praktycznie wcale nie inbteresuje to jakoś szczególnie smutno się nie czuję z tego powodu :p Swoja się wyskakał, zdobył wiele nagród i sławę na całym świecie, odchodzi mozna powiedzieć jako zwycięzca i to tyle. Miejmy nadzieję, że ktoś z polaków go godnie zastąpi kibicom.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 14-03-2012 09:43
#DeaDMen - user - 90%
Szkoda, że tak odszedł tak szybko, ale w końcu lepiej odejść w formie niż plasując się na ostatnich miejscach Klasyfikacji Generalnej był wielkim skoczkiem który zdobył prawie wszystko w tej dyscyplinie no szkoda, ale chociaż mamy godnego zastępce Małysza Kamila Stocha.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online