Dodane: 19-03-2011 00:33 -
Siema!
Jestem tu nowy więc chciałem pokazac mój pierwszy rysunek jaki kiedykolwiek narysowałem ech ^^
http://www.fotosi...3c7b4.html Proszę o rady i oceny :F

Dodane: 19-03-2011 01:42
Powiem ci że jest w sumie dobrze.Wiedziałeś co chcesz narysować i to zrobiłeś,jednak na twoim miejscu popracowałbym nad estetyką i konturami.To tyle z mojej strony ocenka 6/10.
--------------------
Już sam nie wiem jak to ma być,
bez was nie mogę a z wami nie
umiem żyć i co ja mam teraz zrobić ?

Dodane: 19-03-2011 01:50
no więc tak nie podobają mi sie wlosy bo wygladają jak zwykle wlosy a o ile sie nie myle to naruto ma tez wlosy w chakrze a tak wgl na tych wlosach brakuje tego jednego kosmyka co wyglada jak róg.ale ogólnie rysunek mi się podoba więc daje 6,5/10 rada ode mnie staraj sie na poczatku przerysowywac kropka w kropke patrzac sie na zdjecie lub cos takiego ;p
PS; sam profesjonalista nie jestem wielkim ale rysuje mange od 8 miesiecy i daje rady na wlasnym doswiadczeniu
PSS; sorry za bledy ale nie lubie pisac z altem ;p

Dodane: 19-03-2011 03:12
No więc Dzięki za rady ^^
Włosy postaram się poprawic...
Właśnie włosów nie mogłem zrobic dobrze hehe...
To 2 Rysunek nie mogę zasnąć więc postanowiłem maznąć
http://www.fotosi...26a66.html Tym razem zrobiłem fotke aparatem bo skanerem nie zeskanowało wszystkiego ^^

Dodane: 19-03-2011 09:31
Pierwszy rysunek nie za bardzo przypadł mi do gustu, nie był zbyt estetyczny. W drugim natomiast widać poprawe, lecz założę się że go przerysowałeś. nie szkodzi najlepiej tak zaczynać swoje rysowanie. U saska powinieneś trochę te kontur zrobic jednolite, bo te na jego ubraniu za bardzo sie odróżniają i nie wygląda też estetycznie. No i na ochraniaczu znak Konoky powinien byc odwrotnie

Za Oba rysunki 6/10

Dodane: 19-03-2011 11:04
Jak na pierwsze rysunki, to wcale nie jest źle. Uwierz mi, widziałem wiele gorsze rysunki początkujących, a teraz mogliby rysować mangę, no może nie mangę, ale naprawdę dobrze im to wychodzi. Uwagi co do twoich rysunków? W pierwszym. Włosy wyszły takie jakieś...dziwne

. Nie widać kiedy zaczyna się opaska, a kiedy włosy. Twarz jest leciuteńko krzywa. W drugim wszystko jest niby ładnie, ale jak już robisz cieniowanie włosów to postaraj się wszystko pocieniować.
Ja też nie jestem jakimś znawcą w kwestii rysunków, ale to i owo wiem.
--------------------

Dodane: 19-03-2011 13:53
No,no w tym sasku widać poprawę.Kontury są lepsze i wszystko wyrównane,jednym słowem widać progres

Spróbuj stawiać jednolite kreski najlepiej jakimś ołówkiem 3B/4B.Życzę powodzenia i spróbuj coś trudniejszego

Ocenka 8/10.
--------------------
Już sam nie wiem jak to ma być,
bez was nie mogę a z wami nie
umiem żyć i co ja mam teraz zrobić ?

Dodane: 03-04-2011 21:18

Dodane: 03-04-2011 21:26
W tym rysunku widać ogromne postępy. Można wykryć kilka malutkich błędów, ale jak na początkującego jest bardzo dobrze. Oby tak dalej

.
--------------------

Dodane: 03-04-2011 23:02
Dzięki starałem się troche nad nim

a raczej nią ^^ mogłbyś/aś mi napisać te malutkie błedy chciałbym je poprawić ^^

Dodane: 04-04-2011 08:21
Mógłbyś
![[cfaniak] [cfaniak]](/templates/emoty/cfaniak.png)
. No to tak:
-usta są trochę krzywo
-prawe oko ma takie...hmm...wklęśnięcie
-gdy cieniujesz to nie zaznaczaj sobie takimi grubymi kreskami, a malutkimi. W razie czego masz tu poradnik jak cieniować
http://www.youtub..._1zUuudAVE jest to poradnik usera MidulGT
--------------------

Dodane: 05-04-2011 21:53
ostatni obrazek wyszedł Ci zdecydowanie najlepiej

Sasek też niczego sobie ale Naruto...powiem tak: niezbyt ładnie... xd nie no ale ogólnie widać poprawę i to sie liczy!

Dodane: 05-04-2011 22:11
Więc mówisz że jesteś nowy w branży xD okey z tego co tutaj przeczytałem błędy jako takie zostały ci już przedstawione, jednak coś ode mnie. Z rysunku na rysunek widać poprawę. Staraj się oglądać poradniki jak to się robi bądź stosuj się do rad forumowiczów i myślę że jeżeli wykorzystasz potencjał stworzysz coś godnego podziwu kilka miłych słów na zachętę xD
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.