Dodane: 29-04-2011 15:51 -
Witam. Temat poświęcony jest moim rysunkom

Prosze o szczere opinie .
To jest mój najnowszy rysunek :
http://img717.ima...0000i.jpg/ Rysuje mniej wiecej 10 dni czyli narysowałem około 10 obrazków dodałem najnowszy zapraszam do komentowania
Obrazek jest niskiej rozdzielczości za co przepraszam .

Dodane: 29-04-2011 22:49
Dziesięć dni to nie tak dużo, ale poprzez rysowanie tych rysunków powinieneś już sobie wyćwiczyć rękę. Nie jest aż tak źle, ale szału niema. Proporcje, popracuj nad nimi. Cieniowania nie ma, to (tak jak słyszałem)ożywia rysunek. Jak na tak krótki okres jest dobrze, ale chciałbym zobaczyć na Twoim rysunku cieniowanie.
--------------------

Dodane: 29-04-2011 22:51
Co ja będę mówił, Aero dobrze wszystko opisał, brak cieniowania to tylko minus, proporcje nie są najgorsze, jednak i z nimi nie szalejesz, pracuj nad nimi, nad cieniowaniem również.Rysuj, rysuj i jeszcze raz rysuj, nic więcej Ci nie pozostaje żeby osiągnąć zamierzany poziom, o ile chcesz tak ów osiągnąć

.
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 29-04-2011 22:58
Może, i coś w tym rysunku jest, ale troszku ten rysuneczek jest puściutki i taki ubogi. Jeśli byś podcieniował, proporcje poprawił by było lepiej. Ale jak na początek to jest całkiem dobrze. Pracuj i czekam na resztę

Dodane: 30-04-2011 10:32 -

Dodane: 30-04-2011 10:37
Rysunki takie same jak opisywałem poprzednio, nic się nie zmieniło. Poczekam na pocieniowane, i przemyślane.

Dodane: 30-04-2011 10:45
Tak, #Ahalian ma rację. Nic się nie zmieniło. Jeśli przez cały (no może nie cały)wczorajszy dzień to rysowałeś to źle robisz. Staraj się zrobić jeden porządny, a nie kilka słabych rysunków.
--------------------

Dodane: 30-04-2011 10:51
Aero napisał/a:
Tak, #Ahalian ma rację. Nic się nie zmieniło. Jeśli przez cały (no może nie cały)wczorajszy dzień to rysowałeś to źle robisz. Staraj się zrobić jeden porządny, a nie kilka słabych rysunków.
Rozumiem , postaram się zrobić tak jak mówicie z cieniowaniem i nie na kartce w kratke .

Dodane: 30-04-2011 10:58
Co od razu rzuca się w oczy? Otóż proporcje, brak cieniowania, na pewno rysunek wyglądał by inaczej mając cienie. Mógł byś też popracować nad twarzami bo takie nie wychodzą ci zbyt dobrze. Większość błędów została już opisana przez innych użytkowników więc rozpisywać się nie będę.
Aha i dobra rada jeżeli nie chce ci się rysować to po prostu tego nie rób poczekaj na następny dzień i wtedy weź się do pracy ;p

Dodane: 30-04-2011 11:06
MidulGT napisał/a:
Aha i dobra rada jeżeli nie chce ci się rysować to po prostu tego nie rób poczekaj na następny dzień i wtedy weź się do pracy ;p
No masz racje na siłe niemam co rysować

Dodane: 30-04-2011 11:55
Rysunki nie najgorsze, jeśli wcześniej dużo nie rysowałeś, to jak na początek to są dobre. Rysuj dalej aż wejdziesz do wprawy

Dodane: 02-05-2011 18:56 -
sasuke_ems napisał/a:Rysunki nie najgorsze, jeśli wcześniej dużo nie rysowałeś, to jak na początek to są dobre. Rysuj dalej aż wejdziesz do wprawy
Rysuje od kilku dni około 10 lecz oczywiście nie codziennie rysowałem jakiś obrazek
Nowy obrazek :
http://img845.ima...0027x.jpg/

Dodane: 02-05-2011 19:00 -
Niestety ten link, który podałeś nie działa. Musiałeś coś źle wkleić. Jeśli możesz popraw.
Edit: Sorki, już zdążyłeś poprawić. Rysunek lepszy niż poprzednie. Nadal gubisz proporcje, najbardziej w okolicach głowy, cieniowanie jest dobre.
--------------------

Dodane: 02-05-2011 19:29
Aero napisał/a:
Niestety ten link, który podałeś nie działa. Musiałeś coś źle wkleić. Jeśli możesz popraw.
Edit: Sorki, już zdążyłeś poprawić. Rysunek lepszy niż poprzednie. Nadal gubisz proporcje, najbardziej w okolicach głowy, cieniowanie jest dobre.
Ważne , żebym teraz ćwiczył ... I myślę , że bedzie coraz lepiej

Dodane: 02-05-2011 20:26
Oj no rysujesz nie zadługo ale rysunki masz na prawde słabe xD
postacie z DB sąłatwe to przerysowania ;p
troche talentu trzeba mnieć no ale na pewno podszkolisz jeszcze swoje rysunki ^^
chociaż na twoim mniejscu dał bym sobie spokój
--------------------

Dodane: 02-05-2011 20:30
Włosy ci najlepiej wyszły

a tak już na poważnie,to przede wszystkim brak ci tego cieniowania co chłopaki wyżej pisali. No i twarz Bardocka bardzo nie ładnie wygląda,oczywiście musisz nabrać doświadczenia a to z czasem przychodzi

Dodane: 02-05-2011 20:34
Ooooomocne słowa kolego,zawodowo może chłopak nie będzie rysował,ale nie trzeba mu od razu mówić aby dał sobie spokój

.Tutaj to jest takie małe hobby ,albo zbyt duża ilość czasu,nie ma co tutaj go zniechęcać.Co do prac to nie są pierwszych lotów ,ale jak popracujesz to polepszysz "pióro". ;p
--------------------
"To jasny czerwień.Czerwień.Tak jak jej włosy.Czerwień.Szkarłat głębszy od dojrzalszej truskawki.Tak jak czerwień,która pokryła moje dłonie."

Dodane: 02-05-2011 20:58
Każdego początki tak wyglądały nie wierze że Akira od razu zaczął rysować to mu wszystko wychodziło. Tutaj wystarczy że będziesz miał chodź kapke talentu i można go świetnie rozwinąć.
Takie słowa zachęty ;p

Dodane: 06-05-2011 14:06 -
MidulGT napisał/a:
Każdego początki tak wyglądały nie wierze że Akira od razu zaczął rysować to mu wszystko wychodziło. Tutaj wystarczy że będziesz miał chodź kapke talentu i można go świetnie rozwinąć.
Takie słowa zachęty ;p
Tu masz pierwowzory akiry

:
http://dbpolska.n...rtykul,217 Wiadomość doklejona:A i pracuje nad następnym rysunkiem ... Niedługo go dodam .
Wiadomość doklejona:Nowy rysunek :
http://imageshack...031nq.jpg/

Dodane: 06-05-2011 14:12
Łoo kolego, robisz postępy. Nie ma cieniowania, ale poza tym rysunek jest dobry. Ręka nie jest idealna i jeszcze w kilku miejscach gubisz proporcje. Dodaj do niego cieniowanie

.
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.