Dodane: 22-05-2011 13:06
No i doczekaliśmy się dokładnej daty transformacji sieci Era w T-Mobile, dokładnie 5 czerwca znaczek Ery zniknie z wyświetlaczy waszych telefonów i internetu, zastąpi go literka T.
Oficjalna strona T-Mobile:
http://t-mobile.pl/ Więcej na temat zmiany:
http://t-mobile.p...iecej.html
--------------------

Dodane: 23-05-2011 14:36
Jako użytkownik Ery czekam na ten moment. Mam nadzieje ze będzie teraz to jeden z najlepszych dostawców telefonii komórkowej w Polsce. Era już dawno się wypaliła, a teraz powinien być powiew świeżości, nowości i mam nadzieje ze niezłych promocji
--------------------
-------------------------------

Dodane: 23-05-2011 15:03
ooo...fajnie... tylko co to takiego zmieni ? zacznę od tego że t-mobile kojarze jedynie z koszulek Bayernu Monachium...i tylko tyle co o tym wiem. Poza tym nie jest zwolennikiem żadnej ery i umnie ta informacja przejdzie bez zbędnego echa
--------------------

Dodane: 23-05-2011 19:57
To się zmieni, że na dzień dobry każdy użytkownik Polskiego T-Mobile będzie miał normalne stawki z innymi użytkownikami T-Mobile w Europie, jakby był w kraju, świetna oferta dla podróżujących, koniec wysokich cen za rozmowy za granicą. Dwa, lepsze telefony, w końcu iPhone nie będzie za 4000 tysiące, lub za 150 złotych przy abonamencie 150 złotych na 24 miesiące, iPhone to tylko przykład. Zwiększenie zasięgu internetu, co było problemem do tej pory dla Ery. Tak więc zmiany będą, duże i też na nie czekam
--------------------

Dodane: 23-05-2011 22:36
Ja mysle jak Sango nie lubie ery zawsze drogo i kiepsko z zasiegiem dale niz w miescie Warszawa go nie bylo wiec T czy era to dla mnie tylko zmiana nazwy
--------------------

Dodane: 23-05-2011 22:49
W Polsce dla mnie też wydaje się, że tylko zmiana literki, chociaż z początku pewnie będą promocje. Ja teraz jestem w Anglii i mam Angielskiego T-Mobile (jako internet do laptopa) chociaż korzystam też z sms'ów czy dzwonienia i powiem wam, że z Anglii do Polski wychodzą grosze jak używam kartę jako telefon.
Jednak jeśli chodzi o internet to tutaj troszkę skomplikowana sprawa, sam sobie doładowuję neta (Pay as you go), mam 3 gb kartę na internet a jak już przekroczę limit to włącza mi się "Fair used Policy" (ograniczenie,że nie mam w pełni dostępu do internetu), (wchodzę na strony,na pocztę itp. mogę nawet ściągać co nie co z neta, i nawet mam dobry transfer

) jednak na pewne strony mam już blokadę :/ Ale jak już zresetuje mi się limit i mogę serfować na nowo po necie to nadal mam tę blokadę,nie wiem czy to błąd u nich (tutaj w Anglii) czy ogólnie ta sieć jest taka do kitu... Mam tylko problem z wrzucaniem plików na serwery a ze ściąganiem aż tak źle nie jest,zależy z jakiego serwera ściągam

Obawiam się, że w Polskim T-Mobile będzie podobnie

Dodane: 24-05-2011 04:55
ciekawych rzeczy się dowiaduję. pytanie: mam kartę Heyah. sieć ta należy do sieci Era. jakie będą następstwa rebrandingu?
--------------------

Dodane: 24-05-2011 09:47
Akurat w kwestii Heyah nic nie jest jeszcze chyba oficjalnie mówione. Ale przypuszczam że może nazwa zostanie, T-Mobile pewnie tylko doda jakieś ulepszenia, ja akurat wierzę w tą sieć, bo gdzie się do tej pory pokazała, tam polepszyły się warunki, w końcu to międzynarodowy gigant
--------------------

Dodane: 24-05-2011 10:22
a ja wam powiem, ze chyba nie ma sie co cieszyc, poniewaz T-Mobile jest obok Vodafone jedna z najdrozszych sieci w Niemczech. Jest naprawde drogo i z relacji znajomych i z for internetowych dowiedzialem sie, ze obsluga tez kiepska i na wszystko sie czeka itp.
Ciekaw jestem, czy w Polsce T-Mobile bedzie na lepszych warunkach, czy tak samo jak w Niemczech. pozyjemy zobaczymy
--------------------

Dodane: 24-05-2011 10:35
Nie wiem czy taka droga, bo kiedy kupowałem sobie iPhone'a w Polsce, był wówczas 3G, musiałbym zapłacić 100 złotych za telefon w abonamencie 150 złotych na 24 miesiące. Ze znajomym wybraliśmy się do T-Mobile i okazało się, że u nich był za 1 Euro przy abonamencie 80 złotych na 24 miesiące.
--------------------

Dodane: 24-05-2011 11:02
no to niezle, jak za takie pieniadze. a jak z kosztami rozmow i smsow itd?
ja mam niestety w vodafone, dalem sie namowic, i wzialem sobie za 1€ xperie x10 mini pro. place za sam abonament 50€, ale za full pakiet (darmowe rozmowy do vodafone i stacjonarne, darmowe smsy do vodafone, internet i chyba cos jeszcze). ale to i tak drogo, bo do tego dochodza koszty rozmow do Pl i do innych sieci i wychodzi prawie 75€ miesiecznie.zaluje ze dalem sie namowic, bo jakbym sobie odlozyl te 230€ na telefon i bym zostal przy prepaid bym placil max. 30€ na miesiac wliczajac koszty rozmow do innych sieci itp.
w T-Mobile nigdy nie bylem wlasnie ze wzgledu na praktycznie 90% negatywnych opinii o tej firmie i podobno wlasnie maja podobnie do kitu jak w Vodafone.
teraz czekam tylko na zakonczenie umowy i zmieniam spowrotem na prepaid, bo to najtaniej i najlatwiej sie wtedy kontrolowac.
--------------------

Dodane: 24-05-2011 14:58
Jak z kosztami? Tego akurat zbytnio nie wiem, chociaż znajoma jak jest w Niemczech to korzysta z ich startera już chyba trzeci rok, więc nie sądzę by było tragiczniej, w Polsce Era i tak już nie stała źle, a gorzej nie będzie na pewno
--------------------

Dodane: 26-05-2011 06:51
Będzie znacząco lepiej? Wątpię.
Prócz może tego "T-mobile do wszystkich w Europie" to i tak promocje będą chwilowe, wątpię by to był taki drugi Play wśród sieci (Orange też międzynarodowy gigant i co? Dostosował się do naszego rynku
![[yyy] [yyy]](/templates/emoty/yyy.png)
)
--------------------

Dodane: 26-05-2011 08:57
Ta informacja może w moim wypadku co najwyżej sprawić że będę uważniej śledził ich promocje i zobaczymy. Na razie dobrze mi w Play i nie narzekam. Pożyjemy zobaczymy jak to z nimi będzie.

Dodane: 26-05-2011 10:47
Orange wszędzie ma taką samą politykę, zagnieżdża się w jakimś kraju i już, zresztą Orange w Europie specjalnie nie króluje
--------------------

Dodane: 26-05-2011 12:38
Osobiście jestem bardzo zadowolony z tej zmiany tym bardziej iż w 2010 roku jeden z moich domowników został oszukany przez erę nie dość że dostał uszkodzony telefon na który nie można było zrealizować w żaden sposób gwarancji dodatkowo stawka abonamentowa sporo różniła się od tej zawartej w umowie nawet po doliczeniu wszystkich możliwych podatków kwota na rachunku była wyższa o minimum 20-30 zł.
Z owego telefonu nie były wykonywane praktycznie żadne połączenia po 2 tego typu rachunku karta Sim została wyjęta z aparatu niestety rachunki nadal były bardzo wysokie. Nie dawno czytałem zestawienie cenowe sieci na rok 2011-2012 najprawdopodobniej T-Mobile będzie się mieścić cenowo po między Play a Orange więc opłata za usługi w stosunku do Ery zmaleje. Ja również jestem klientem ery po całej opisanej aferze miałem zakończyć współpracę z tą siecią jednakże poczekam na T-Mobile jeśli nic się nie poprawi przenoszę się do Orange lub Play
--------------------
Holly land the earth in the space...

Dodane: 30-05-2011 18:15
Ostatnio mama dostała SMS, że jest jakaś niespodzianka do odebrania. Może macie coś takiego ? T-mobile startuje w czerwcu, ale może jest to jakiś związek.
--------------------
XboxLive: makmakpl

Dodane: 01-06-2011 17:48
Jest!

W końcu moja sieć też będzie gigantem, znajomi mnie deprymowali swoim wielkim europejskim Orange a teraz ja też będę miał koksiarską sieć. Ale na nawał promocji nie liczę, jak Idea się połączyła to też od razu się nie zrobiło super kolorowo. W TV jak widziałem reklamę to w końcu zerwali ten plakat i pokazali co się pod nim kryje ale na razie jeszcze na wyświetlaczu widnieje napis "Era", pozostały 4 dni.
btw będę miał zabytkową kartę z taktaka xD Tak jak mój kolega ma kartę z Idei, 8 lat już ten sam numer, ja mam tylko 6 latek.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 02-06-2011 12:37
No i T-Mobile oficjalnie przedstawia swoje nowe oferty, co prawda niby to jeszcze nie wszystkie, ale już coś więcej wiemy:
http://media2.pl/...=tematdnia
--------------------

Dodane: 02-06-2011 13:16
A ja to postąpiłem śmiesznie, bo przez siedem lat bez przerwy korzystałem z usług ery, a przedwczoraj podjąłem decyzję i przeszedłem do Play. Jednak na szczęście po przeczytaniu oferty T-Mobile uważam że postąpiłem słusznie. Generalnie erę oceniam dość... drogo.. Długo zwlekałem ze zmianą, ale ostatecznie to zrobiłem.
W każdym razie T-Mobile, to będą prawie nie zmienione usługi z ery, dalej trzeba będzie bulić. Fakt, że te nielimitowane połączenia i tani roaming to naprawdę spore korzyści, no ale nie dla wszystkich. Może dla tych, którzy mają dużo znajomych w T-Mobile będzie świetnie, bo za kilkadziesiąt złotych właściwie mogą gadać i gadać ile im tylko się zechce. Szczególnie fajnie też wyglądać będzie komunikacja z zagranicą. Ci którzy mają tam kogoś bliskiego, to naprawdę będą oszczędzać. Jednak osobiście dla mnie zarówno nielimitowane połączenia jak i tani roaming to żadna korzyść. Rozmawiam mało i znajomych mam porozsiewanych po przeróżnych sieciach. Dla mnie liczy się tylko cena detaliczna za SMSa czy minutę połączenia.
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.