Dziś jest Poniedziałek, 21 Maj 2012, godz 01:17
OnLine: 34, statystyki
index > Manga i Anime > Bleach
Temat: Bleach: Ulubione Zanpaktou
Dodane: 05-09-2011 18:28 - Edytowane przez by_Milo dnia 05-09-2011 18:34
#by_Milo - user - 20%
Które zanpaktou według was jest ulubione?
Za co go cenicie, za to że ma fajny wygląd, a może za ciekawe techniki albo za formę Shikai/Bankai.

Moim ulubionym obecnie zanpaktou jest Senbonzakura, Byakuya Kuchiki. Podoba mi się jego genialny wygląd przy uwolnieniu Shikai jak i Bankai. Można go stosować do ataku jak i obrony. Ma dużo specjalnych zdolności w Bankai, a moją ulubioną jest Białe Ostrze Imperatora.

Dodane: 06-09-2011 19:49
#Darknes - user - max%
W sumie to ja tam nie mam ulubionego. Trudno nawet wybrac jak się tak pomyśli trochę. Ale jak oglądałem Blicza to dobre wrażenie na mnie Senbonzakura zrobiła, w ogóle Byakuya to dośc fajny koleś jest, nawet avek z nim jakiś czas miałem ale w sumie to chyba ulubionym bym go nie nazwał.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 10-09-2011 23:55
#r4zor - user - 20%
Zdecydowanie Katen Kyoukotsu! Ten zanpaktou jest znakomity. Wygląd i styl walki, jaki dzięki tym dwóm mieczom można prowadzić jest bardzo ciekawy. Wielką tajemnicą dla mnie jest bankai Kyouraku.
To samo tyczy się Benihime. Techniki, które Urahara wykorzystał podczas walki z Aizenem są silne i mają ciekawy wygląd.

Dodane: 11-09-2011 09:44
#gokujr - user - 0%
Moim ulubionym zanpaktou jest HYOURINMARU. Ten miecz genialnie wygląda w shikai a w bankai ze skrzyłami to już dla mnie mistrzostwo. Podobają mi się też jego techniki a najbardziej zdolność tworzenia dowolnej ilości lodu (na wakacyjne upały jak znalazł). :) :) :) :)

Dodane: 11-09-2011 09:55
#Arti1915 - user - 90%
A ja sam nie wiem dlaczego, najbardziej lubię Zangetsu. Ale nie tylko w formie miecza, ale również jaką moc Ichigo, duszę w nim. W ShiKai, Zangetsu jakby ne patrzeć jest potężny. Getsuga Tenshou ma swoja moc, ale oczywiście posiadacz Zangetsu (w tym przypadku Ichigo) także ogromna moc posiadać musi. W BanKai to maksymalna szybkość, no i dalej Getsuga Tenshou. Podczas walki z Aizenem, najpotężniejsza technika, Mugetsu, zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Zangetsu jest moim ulubionym Zanpaktou chyba dlatego, że najwięcej o nim wiemy, zdążyliśmy go polubić czy znienawidzić.

--------------------

Dodane: 11-09-2011 18:26
#Aero - user - 90%
Trudno jest mi powiedzieć, które jest moim ulubionym, bo jedyne jakie zostało dobrze przedstawione to Zangetsu, a fillerami nie można się kierować. Pozostaje mi jeszcze wybrać po wyglądzie BanKai i Shikai oraz technikach, więc będzie to Senbonzakura Byakuyi.

--------------------
Dodane: 11-09-2011 21:03
#Darknes - user - max%
Aero napisał/a:
a fillerami nie można się kierować
Błąd :p Fillery dotyczące zmaterializowania Zanpakutou były "Design by Kubo" Więc tymi postaciami mozna jak najbardziej się kierować przy wyborze ulubieńca.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 05-11-2011 11:55
#Aero - user - 90%
Darknes napisał/a:
Aero napisał/a:
a fillerami nie można się kierować
Błąd :p Fillery dotyczące zmaterializowania Zanpakutou były "Design by Kubo" Więc tymi postaciami mozna jak najbardziej się kierować przy wyborze ulubieńca.

Aaaaa... nie wiedziałem :d Skoro tak to mogę jeszcze dodać, że z wyglądu spodobał mi się Hyorinmaru oraz dwie panie od Kyoraku, zanapkatou nazywa się Katen Kyōkotsu.

--------------------
Dodane: 05-11-2011 16:37
#Pepe - user - max%
Kamishini no Yari :)
Świetne zanpaktou którym umiejętnie włada moja ulubiona postać ever for ever czyli Ichimaru Gin.
Pamiętacie jeszcze? :)

--------------------
iSayumi
Dodane: 05-11-2011 17:23
#Macias - user - max%
Dla mnie na pierwszy plan wysuwa się Senbonzakura. Po pierwsze miała elegancki wygląd (bardzo duża prostota, bez żadnych wydziwianych kształtów), a do tego bardzo oryginalnego Bankaia, który naprawdę jest godny uwagi.

--------------------
Dodane: 05-11-2011 17:28 - Edytowane przez Akki dnia 05-11-2011 17:28
#Akki - user - 30%
Tensa Zangetsu , ale nie do końca jako miecz ... choć on też mi się podoba.Genialna osobowość, nic dodać nic ujać.Technika Ichigo- Mugetsu, zrobiła na mnie duże wrażenie ; ]

--------------------
"Zostaniesz HoKage jakiego nie było" Chiyo
Dodane: 01-12-2011 19:52
#Heliaze - user - 100%
Zdecydowanie Zangetsu, ta schludność, elegancja, piękna, gracja i efekt wizualny. Dodatkowo Ichigo w czarnych szatach wygląda jak prawdziwy Bóg Śmierci [serce]

--------------------

Dodane: 01-12-2011 20:07
Zapomnieliście o wodzu naczelnym yamamoto jego shinkai,bankai ma największą moc i jego wszystkie [placze] walki były bardzo tajemnicze już dawno nie oglądałem blecha

--------------------
Obraz został usunięty, dozwolony rozmiar grafiki w podpisie to 350x150.
Dodane: 01-12-2011 22:21
#Esey - user - 80%
Ulubiony? Gmmm.. Hitsugaya, jego zanpakutou jest genialne, tak samo Kuchiki Byakuya...Co do Ichigo, wygląd wyjechany, ale brakuje mi trochę więcej technik.

Dodane: 02-12-2011 17:49 - Edytowane przez Heliaze dnia 02-12-2011 17:49
#Heliaze - user - 100%
Niedawno mieliśmy przyjemność poznać nowe BanKai, Ci co są na bieżąco z mangą wiedzą o co chodzi. Dosyć mi się podoba [serce] Jak samo Zanpaktou.

--------------------

Dodane: 03-02-2012 12:43
#Henkok - user - 80%
Jeżeli miałbym wybrac 3 to benihime,Katen Kyōkotsu i shinsu.Ale moje ulubione to chyba benihime.Ale w sumie tylko dlatego ponieważ to miecz urahary czyli mojego ulubieńca.A dlaczego wybrałem tą trójkę,cóż wspaniałe umiejętności,które nie zależą wyłącznie od posiadanej techniki,ale również od umiejętności jej wykorzystania,sprytu i czasem może oszustwa :d ,ale cóż na wojnie nie ma zmiłuj.Mimo że benihime w większym stopniu polega na reiatsu posiadacze,to ma wiele technik które mogą zaskoczyć :d .Katen Kyōkotsu po prostu jest nie przewidywalny :d ,a shinsu w formie ban kai czyli kaminishini no yari jest dość przerażającą bronią :d

--------------------
"To jasny czerwień.Czerwień.Tak jak jej włosy.Czerwień.Szkarłat głębszy od dojrzalszej truskawki.Tak jak czerwień,która pokryła moje dłonie."

Dodane: 09-02-2012 14:27
#Kyuubi - user - 70%
Mi się najbardziej podoba bankai Hitsugayi. Skrzydełka wyglądają zajefajnie. Na drugim miejscu jest zanpaktou Yamamoto ze względu na kozacką destrukcyjną moc. Na 3 miejscu Bankai Ichigo.

Dodane: 11-02-2012 10:21
#NoClan - user - 60%
Mi się wszystkie zanpaktou podobały :d . Ale najbardziej to chyba shiro-chan'a :d . Fajnie wygląda w shikai, a jeszcze lepszy w bankai :) Ciekawe techniki i wgl. Fajny jest też jest Zabimaru (działo z kości pawiana :) ). Tak ogólnie to wszystkie mi się podobają nigdy nie powiedziałem : "ee.. ten to jest chu.." :)

--------------------
Moje rysunki : http://dbpolska.n...opic/13030

Jeżeli ktoś potrzebuje odcinków Bleach'a, proszę pisać na PW :)
Dodane: 12-02-2012 06:43
#Prynio - user - 30%
Wabiske dość fajna umiejętność ciekawe na czym będzie polegać Bankai(o ile wgl pokażą) jeśli chodzi o wygląd taki sobie.

--------------------
Dodane: 26-02-2012 09:49
#DeaDMen - user - 90%
Trudno powiedzieć, ale chyba Senbonzakura za tą elegancję i dlatego że jej użytkownik jest dobry zarówno w obronie jak i w ataku.Lubie też zanpaktou Ikkaku.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online