Dziś jest Poniedziałek, 21 Maj 2012, godz 01:21
OnLine: 44, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: SN: Zimowy Puchar Świata 2011/2012
Dodane: 21-01-2012 22:16
#slander - user - 70%
No i zwycięzcą okazał się dzisiaj Mr. Foch czyli Gregor Schlierenzauer. Dzięki temu zwycięstwu wyrównał się z Małyszem pod względem wygranych w PŚ. Kamil Stoch zajął o ile się nie mylę 7 miejsce. Zniszczoł znowu błysnął, zajmując miejsce w drugiej dziesiątce. Kot i Zyła też dobrze się spisali zdobywając kolejne punkty. Ogólnie konkurs nie był jakoś emocjonujący. W pierwszej serii panowały niekorzystne warunki, przez co skoczkowie latali w okolicy punktu konstrukcyjnego, w drugie serii warunki się poprawiły co automatycznie odbiły się na odległościach, które wynosiły mniej więcej około 125-128m. Jak wrażenia po konkursie?? Czy liczyliście na kolejne zwycięstwo Stocha?? Bo ja tak :d

--------------------
Jestem Saiyaninem, który przybył z Ziemi, zeby cię pokonać

-----

http://komixxy.pl...zebaczenia
Dodane: 21-01-2012 22:27 - Edytowane przez songomat dnia 21-01-2012 22:27
#songomat - user - 70%
A ja czułem, że Stoch spali pierwszy skok i niestety wykrakałem. Myślę, że za duzo szumu było wokół niego po wczorajszej wygranej i to wpłynęło na niego. Ale po 1 serii się ocknął i pokazał klasę, lecz niestety błędy z 1 serii nie pozwoliły mu na zdobycie podium dzisiaj. Konkurs nie był zły. Szczególnie druga seria była fajna bo dzięki pogodzie mogli skoczkowie szybować na ładne odległości.

--------------------
Dodane: 22-01-2012 09:48
#DeaDMen - user - 90%
Drugi konkurs wygrał Schlierenzauer i zrównał się z wygranymi w PŚ z Małyszem na podium był też Freitag i Bardal.Kamil po pierwszej serii był na 17 miejscu ale do końca był 7 po 1 serii na 9 miejscu był Zniszczoł!ostatecznie był 14 dalej był Żyła i Kot obaj mieli taką samą note i skończyli na 18 miejscu.

Puchar w Zakopanem oceniam na bardzo udany zwłaszcza dla Polaków oby więcej takich konkursów.

Dodane: 23-01-2012 12:43
Oba konkursy oglądałem i jest z ich przebiegu zadowolony. Kamil odniósł czwarte już zwycięstwo w PŚ, Zniszczoł był w "10" no i jeszcze Żyła z Kotem też trochę punktów zdobyli. Stoch co prawda stracił świetne,5-te miejsce w PŚ, ale odrobił ponad 100 punktów do Morgensterna a i do Freitaga dużo nie traci. Jeśli poleci do Japonii to też może co nieco odrobić.

--------------------

Dodane: 28-01-2012 11:22
#DeaDMen - user - 90%
Konkurs w Sapporo wygrał Ito,drugie miejsce dla Bardala,trzecie miejsce zajął Kamil Stoch.13 miejsce zajął Żyła 20 Mietus.Ogólnie konkurs dobry dla Polaków.Stoch jeśli dobrze pójdzie może niedługo wyprzedzić Morgensterna co będzie wielkim sukcesem.

Dodane: 28-01-2012 23:13
#slander - user - 70%
Konkurs jak dla mnie należał do średnich. Nie był jakoś strasznie emocjonujący. Cieszę się z tego, że Stoch zdobył 3 miejsce oraz, że awansował w klasyfikacji generalnej PŚ. Jakoś niegdy nie lubiałem tych konukursów w Saporro. Zawsze, zero emocji... :(

--------------------

-----

Dodane: 29-01-2012 09:45
#DeaDMen - user - 90%
Drugi konkurs znowu wygrał Ito.Kamil był na 2 miejscu co bardzo mnie cieszy i ma tylko 34 punkty straty do Morgensterna,trzecie miejsce Kofler.

Oba konkursy napewno były udane dla Polaków,a zwłaszcza dla Kamila oby więcej takich konkursów.

Dodane: 29-01-2012 14:42
DeaDMen napisał/a:
Drugi konkurs znowu wygrał Ito.Kamil był na 2 miejscu co bardzo mnie cieszy i ma tylko 34 punkty straty do Morgensterna,trzecie miejsce Kofler.

Oba konkursy napewno były udane dla Polaków,a zwłaszcza dla Kamila oby więcej takich konkursów.

Kamilowi na razie idzie wspaniale miejmy nadzieje że w następnym konkursie wyprzedzi Morgensterna w ogólnej klasyfikacji.

--------------------

"Człowiek uczy się całe życie a umiera głupi"

Dodane: 30-01-2012 11:29
#olek_mi - user - max%
Dobra passa trwa. Naprawdę z przyjemnością czeka się na skoki narciarskie, kiedy mamy pewniaka w czołówce. Stoch zyskał w ostatnim czasie nie tylko na powtarzalności, ale również poprawił się pod względem technicznym swoich skoków.

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 02-02-2012 17:11
5 ostatnich konkursów dla Kamila zaowocowało 4-krotnym podium :) Obecnie jego sytuacja w generalce jest naprawdę dobra. Jeśli utrzyma formę to kto wie czy nawet nie będzie na podium na koniec sezonu. Najważniejsze że jego skoki są coraz równiejsze i w drugiej części sezonu nieco warunki mu pomagają.

--------------------

Dodane: 05-02-2012 18:56
#DeaDMen - user - 90%
Drugi konkurs wygrał Kamil po walce z Gregorem.Kamil oddał dwa dobre skoki i bez większych problemów wygrał do tego awansował w klasyfikacji generalnej na 4 miejsce,lecz teraz ma twardy orzech do zgryzienia,aby awansować na 3 miejsce musi wyprzedzić Bardala,a to łatwe nie będzie.Był to jedyny Polak w drugiej serii.Jak dla mnie konkurs bardzo udany.

Dodane: 05-02-2012 21:59
#slander - user - 70%
Świtny konkurs dla Kamia. Brawa dla niego. Obawia mnie tylko forma reszty polskich skoczków. Za tydzień drużynówka w Willingen HS145. Liczę, ze się poprawią, bo inaczej marny ich los :d . Jak zauwazyłem to jest jedna z trudniejszych skoczni. Ogromnyn sukcesem jest dolatywanie do niej do ok 128m. W Willingen będzie inaczej. Tam będą skoki najlepszych po 140m wzwyż :d . Ech.. żeby ktoś doleciał do 150m. XD

--------------------

-----

Dodane: 06-02-2012 19:11
#DeaDMen - user - 90%
lukasz2435 napisał/a:
Świtny konkurs dla Kamia. Brawa dla niego. Obawia mnie tylko forma reszty polskich skoczków. Za tydzień drużynówka w Willingen HS145. Liczę, ze się poprawią, bo inaczej marny ich los :d . Jak zauwazyłem to jest jedna z trudniejszych skoczni. Ogromnyn sukcesem jest dolatywanie do niej do ok 128m. W Willingen będzie inaczej. Tam będą skoki najlepszych po 140m wzwyż :d . Ech.. żeby ktoś doleciał do 150m. XD

Ciężko będzie skoczyć powyżej 140 m,a co dopiero do 150m,choć może jak będzie dobry wiatr.Tak czy inaczej skocznia w Willingen zawsze była jedną z moich ulubionych i mam nadzieję na dobry konkurs,oby wiatr nic nie zepsuł a będzie dobrze.

Dodane: 06-02-2012 19:22
Kamil z każdym konkursem zdobywa kolejne bezcenne doświadczenie. Ale najważniejsze że potrafi wygrywać :) Uczynił to już 5 raz w karierze i miejmy nadzieję że jeszcze nie raz stanie na najwyższym stopniu podium. Również miejsce na podium w klasyfikacji generalnej wydaje się coraz bardziej realne. W tym kontekscie ważne będą skoki Morgensterna i Koflera, bo to w nich upatruję głównych rywali Stocha. Bardal jest bardzo równym w tym sezonie a Schlirezauern to główny kandydat to zdobycia PŚ. Teraz kilka konkusów w Niemczech, później Skandynawia...i wreszcie Planica xD Myślę że jeszcze kilkakrotnie będziemy dumni z Kamila w tym sezonie.

--------------------

Dodane: 07-02-2012 15:05
#slander - user - 70%
DeaDMen napisał/a:
lukasz2435 napisał/a:

Ciężko będzie skoczyć powyżej 140 m,a co dopiero do 150m,choć może jak będzie dobry wiatr.Tak czy inaczej skocznia w Willingen zawsze była jedną z moich ulubionych i mam nadzieję na dobry konkurs,oby wiatr nic nie zepsuł a będzie dobrze.

Racja! W tamtym roku skakali max ok. 141m. Pamiętam, ze w kwalifikacjach Zyła skoczył 141,5 m i to był jeden z lepszych skoków tamtego weekendu, o ile nie najdalszy.

--------------------

-----

Dodane: 11-02-2012 09:22
#DeaDMen - user - 90%
Kwalifikacje w Willingen wygrał Ammann skokiem na 142m co mnie zaskoczyło bo Szwajcar ostatnio słabo skakał może w końcu się obudził.Na dobrym 5 miejscu był Żyła który skoczył 136m i oby powtórzył ten skok w konkursie.Dalej z Polaków byli Kot na 13,Miętus na 22 i Byrt na 37.Słabo spisał się Kamil,bo skoczył tylko 122,5,ale w końcu to tylko kwalifikacje i liczę że w konkursie będzie o wiele,wiele lepiej.

Dodane: 12-02-2012 19:57
Dzisiaj niezły występ Stocha, bo zajął 5 miejsce. Wygrał A. Bardal, który został liderem PŚ. Słabo wypadł za to "Schliri", bo dopiero 18 miejsce, a tragicznie Kofler, który...nie załapał się do drugiej serii. Morgenstern też dość daleko, więc Kamil Stoch może być zadowolony, mimo że nie stanął na podium, bo jego rywal wypadli dość kiepsko (oprócz Bardala, który był świetny) :) . W "30" był też Żyła oraz Kot, ale miejsca w trzeciej dziesiątce chwały nie przynoszą, chociaż punkty się liczą xD

A wczoraj w drużynówce nasi na 7 miejscu, wygrali Norwegowie przed Austrią i Niemcami.

--------------------

Dodane: 12-02-2012 20:03
#Henkok - user - 80%
Cóż,pokazuje to dobra robote nowego trenera :d .Można rzec ,że norwedzy są teraz na równi jak nie lepsi od Austriaków w zawodach drużynowych jak i indywidualnych.Austriacy są w lekkiej dyspozycji.Oczywiście do końca jeszcze czas i wszystko może się zmienić.Można by jednak rzec iż Norwedzy są lepsi z każdym konkursem natomiast Austriacy stoją w miejscu,albo nawet mają trochę słabszą formę.Co do Stocha to według mnie zrobił swoje,miał tylko pecha w 1 serii z ta belką,solidne 5 miejsce,a poziom był naprawdę świetny.

--------------------
"To jasny czerwień.Czerwień.Tak jak jej włosy.Czerwień.Szkarłat głębszy od dojrzalszej truskawki.Tak jak czerwień,która pokryła moje dłonie."

Dodane: 12-02-2012 20:06
#DeaDMen - user - 90%
Dzisiejszy konkurs indywidualny stał na naprawde wysokim poziomie było wiele skoków powyżej 140m.Kamil zajął dobre 5 miejsce i udowodnił,że stać go na dobre skoki na każdej skoczni,a i do Koflera dużo nie traci.Fajnie by było gdyby na końcu był na podium Klasifikacji Generalnej.Reszta polaków trochę słabo może w następnych zawodach będzie lepiej.

Dodane: 03-03-2012 22:04
Dzisiaj był konkurs drużynowy i to dość nietypowy, bo miał odbyć się na dużej skoczni, ale odbył się...na średniej. A to wszystko wina wiatru, który dość mocno wieje w Lahti. Ale to chyba nie przeszkodziło zbytnio naszym skoczkom, bo zajęli bardzo dobrze 3 miejsce, tracąc tylko 0,6 pkt. do Niemców. Wygrali oczywiście Austriacy xD Warto też dodać, że nasza drużyna skakał w dość mocno eksperymentalnym składzie, bo Kot, Murańka, Zniszczoł i Stoch. Średnia wieku więc naprawdę imponująco niska :)

Jutro konkurs indywidualny, prawdopodobnie znów na mniejszej skoczni :)

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online