Dziś jest Poniedziałek, 21 Maj 2012, godz 01:22
OnLine: 44, statystyki
index > Naruto > Premiery
Temat: Naruto Chapter 561 - Opinie
Dodane: 27-10-2011 23:01
#Arstek - user - 10%
Chapter jak dla mnie dosyć dobry.
Dowiedzieliśmy się, ze Madara nie umarł w walce z Pierwszym
Staruszek pokazał, na co go stać
Co do kwestii Lisa z Naruto, uważam, że Lis za darmo mu tej mocy nie użyczył.
Szykuje nam się potyczka Naruto z Madarą.
Ciekawi mnie jedna rzecz, Naruto na ostatniej stronie mówi, że zużyje całą czakrę, którą dał mu lis. Być może będzie próbował stworzyć Bjiu Damę ( <- nie wiem, jak to sie piszę :p ).

--------------------
Dodane: 28-10-2011 10:06
Chapter super [serce]
Nie podoba mi sie tylko "przekokszenie" Madary [skrzywiony]
Sharingan, Rinnegan, Mokuton.. zaraz jeszcze z Byakuganem wyskoczy albo z Kibaku lub Shikotsumyaku [oczy]

--------------------
Dodane: 28-10-2011 10:45
#zrozum - user - 50%
Arstek napisał/a:
Chapter jak dla mnie dosyć dobry.
Dowiedzieliśmy się, ze Madara nie umarł w walce z Pierwszym
Staruszek pokazał, na co go stać
Co do kwestii Lisa z Naruto, uważam, że Lis za darmo mu tej mocy nie użyczył.
Szykuje nam się potyczka Naruto z Madarą.
Ciekawi mnie jedna rzecz, Naruto na ostatniej stronie mówi, że zużyje całą czakrę, którą dał mu lis. Być może będzie próbował stworzyć Bjiu Damę ( <- nie wiem, jak to sie piszę :p ).

Ja w moim tłumaczeniu gdzie czytam mam "zużyłem całą chakre" Chodziło o to, że uużył tajuu + klony z odam'ok.

Dodane: 28-10-2011 16:15 - Edytowane przez IchigoHollow dnia 28-10-2011 16:16
[zly] wcześniej było lepie chapki na tej stronie wychodzily w czwartek przetłumaczone na polski gicior a tu nigdy niewrzuca bo to już sie zrobiło idiotyczne. lepiej nieprowdzic na tej strone mangi tylko odc dodawac naruto i forum nic poza tym bo manga niewyjdzie nigdy a po angielsku to ktos musiałby z 3 lata w angli mieszkać żeby perfekcyjnie zrozumieć wszystko i gów... mnie to obchodzi ze niepotrafie zrozumiec calego tekstu po ang i tyle z mojej strony [zly]

Dodane: 28-10-2011 17:22
IchigoHollow napisał/a:
a po angielsku to ktos musiałby z 3 lata w angli mieszkać żeby perfekcyjnie zrozumieć wszystko i gów... mnie to obchodzi ze niepotrafie zrozumiec calego tekstu po ang i tyle z mojej strony [zly]

3 lata w anglii?? Człowieku, mam 15 lat, w życiu nie byłem a kraju anglojęzycznym a tak konkretnie angielskiego uczę się od 3 lat, a nie mam żadnego problemu z przeczytaniem chaptera po angielsku. Więcej nauki proponuję :)

Dodane: 28-10-2011 18:47
#by_black - systemadmin - max%
#IchigoHollow poza nauką angielskiego (jak radzi #piotrek10h) polecałbym dać sobie na wstrzymanie, w najgorszym wypadku wziąć coś na uspokojenie. Owszem wydawaliśmy rozdziały szybciej, bo korzystaliśmy ze skanów Mangastream.com, która oficjalnie nie życzy sobie aby korzystać z ich skanów. Odkąd wrócił Marcin00 znów możemy poszczycić się czystymi skanami, bez znaków wodnych i bez nagonki na nas (wcześniej dzięki pewnej Polskiej grupie tłumaczącej Naruto oraz Mangastream.com wylecieliśmy z Mangahelpers), że czerpiemy z pracy innych. Mamy RAW-y i wielu użytkowników sobie ceni pracę Marcina, to widać po odwiedzinach, mimo że ostatnio wydajemy trochę później, to czytania rosną, wiesz dlaczego? Bo był czas, przed zastojem w naszych chapkach, kiedy Marcin robił je w ten sam sposób, a użytkownicy byli bardzo zadowoleni, bo mieli RAW-y i pewność że tłumaczenie jest rzetelne (dla twojej informacji Marcin wykrył błąd w tłumaczeniu Mangastream, na tyle duży, że wprowadził poważne zamieszanie w sieci) z prostego powodu, zanim coś tłumaczy, nie korzysta tylko z Angielskich tłumaczeń, ale również Francuskiego/Niemieckiego i zna odrobię Japońskiego.

Więc jeżeli mamy coś robić, to najlepiej jak należy, mimo że czasu na tym trochę schodzi, to wszystko jest rzetelne i dopięte na ostatni guzik. Bo jak mamy tworzyć stronę w pośpiechu i na odwal, to wtedy bym jej z resztę ekipy nie prowadził. Tyle na temat.

--------------------
Dodane: 28-10-2011 21:33
Piotrek to żę w domu kujesz 10h dziennie i nosisz okulary nieznaczy że morzesz mnie obrazć mam 17 lat i nieżycze sobie to tyle i wiecej niekomentuje.

Dodane: 28-10-2011 21:51 - Edytowane przez by_black dnia 28-10-2011 21:52
#owerfull - user - max%
Nie podoba mi sie tylko "przekokszenie" Madary

Czemu ?...nie sądzę by był jakimś znowu przekokszonym koksem, w końcu i jego da się pokonać i na pewno ma jakieś słabości.

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 28-10-2011 22:07
#Endii - user - 50%
IchigoHollow napisał/a:
Piotrek to żę w domu kujesz 10h dziennie i nosisz okulary nieznaczy że morzesz mnie obrazć mam 17 lat i nieżycze sobie to tyle i wiecej niekomentuje.

Widzę, że nie tylko z angielskim masz problemy... Nie dziwie Ci się, że nie potrafisz przeczytać chaptera po angielsku, jak nie potrafisz pisać po polsku. No bez przesady, żeby pisać "morzesz". Naprawdę zajmij się swoją edukacją, bo jak na 17 lat to po prostu jesteś tępy w takim wypadku :) .
Tyle z mojej strony co do Ciebie.

#owerfull na pewno da się go jakoś pokonać, bo w końcu Hashirama to jakoś dokonał, nie unicestwił go do końca, ale mimo wszystko fakty historyczne mówią za siebie. Jednak czy teraz jest ktoś kto będzie w stanie z nim walczyć? Tym bardziej, że Edo Tensei daje mu natychmiastową regenerację? Jak dla mnie to już ten Mokuton był zbędny.
Ciekaw jestem czy Tsunade nam coś pokaże na polu walku, może i ona ma Mokutona? :o
Do tego Tsuchikage ma zamiar zginąć za niedługo, więc to też powinien być ciekawy rozpierdziel :) )

Dodane: 28-10-2011 22:24 - Edytowane przez piotrek10h dnia 28-10-2011 22:26
IchigoHollow napisał/a:

Ostatnio zaczynałem się bać że należę do grupy "zdebilniałych" w polskiej młodzieży. Twoja wypowiedź mnie uspokoiła :)

PS: Miło że tak dużo o mnie wiesz, ale niestety, te informacje są błędne. Okularów nie mam, wzrok mi nie szwankuje a co do nauki angielskiego to spędzam ok. hmmmm 10 minut tygodniowo?

Dodane: 28-10-2011 22:29
#hlkpl - user - 80%
Chapter niezły madara znowu koksi wow. I jeszcze do tego mokuton. Jezu ile można nie dość że posiada dwa potężne dojutsu to jeszcze element drewna sobie podczas walki z pierwszym hokage załatwił cwaniaczek. :p Naruto dostał chakrę od liska kto by pomyślał że lisek zostanie zmuszony do czegoś takiego , choć z drugiej strony nie wiadomo czy to nie będzie jakaś pułapka.I ruch liska w stronę madary. :p Co do ruszenia do akcji tsunade to jestem ciekaw co ona pokaże przeciwko madarze??? Tsuchikage się poświęci więc szykuje się ostra jazda!!!! :d

--------------------
Dodane: 28-10-2011 23:23
#r4zor - user - 20%
IchigoHollow napisał/a:

Polskiego też proponuję się pouczyć analfabeto... Wstyd, 17 lat i takie byki walić. Zawodówka? Nawet jeśli to nie wiem jak można tak pisać.
Chapter mi się podobał, co prawda Madara jest ostro przesłodzony... Myślałem, że zobaczymy moc EMS, ale nie...

Dodane: 29-10-2011 00:08 - Edytowane przez polanko dnia 29-10-2011 00:34
#polanko - user - 0%
Mnie bardzo intrygują pewne kwestie. Tutaj dowiadujemy się coś o lisie, że wybiera naruto. Ale nie daje mi spokoju ta wypowiedź z mangi gdzie Kyubii zwraca się do Naruto słowami to jest mędrzec sześciu scieżek.. coś w tym musi być głębszego

http://npolska.ne...5/#chapter

a druga sprawa.. Naruto może mieć dużo więcej wspólnego z hashiramą niż nam się wydaje.. czakra Naruto wpływa na Mokutona

http://npolska.ne...8/#chapter

to tylko takie moje male przypuszczenia, że naruto będzie strasznie silny jak tylko odkryje kim on tak naprawdę jest i jakie posiada zdolności. Kishimoto jeszcze trzyma jakąś bombę dla nas.. Ciekawe jak to się wszystko rozstrzygnie. Pewnie niebawem sie dowiemy :)

Dodane: 29-10-2011 09:36
Ja sądzę,że kluczem do wszystkiego jest zachowanie właśnie Mokutona na Tryb Kyuubiego. I to będzie gwóźdź do trumny Madary i Tobiego bo w sumie oni się teraz opierają na Mokutonie. Wręcz jeden istnienie chyba wręcz dzięki niemu (Tobi teoria,że jest czymś ala Zetsu).

Co do reszty chapka trochę inaczej się mi widziało przekonanie Kyuubiego do Naruto. Madara nic nowego nie pokazał. Coś więcej się spodziewałem po nim.

Dodane: 01-11-2011 15:37
Czekam na chaptera online PL od npolska.net.
Jak pisaliście że był tam jakiś błąd w tłumaczeniu to musze go wyczaić.

--------------------

"Lalalalalalalalalalalalalala Tonight we gon' be it on the floor"
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online