Dodane: 14-12-2009 20:33
Dragon Ball The Legacy Of Goku 1 i 3 przeszedłem, powiem, że wciąga. Te z GT przeszedłem, taka se. Jedynie LOG 2 był taki se, może dlatego, że nie przeszedłem? ESF BFP takie same, mugeny jednyne gry które ciągle lubię, próbowałem emulować na PSX, grałem Yoijem (dżojem; nie wiem jak to się pisze) i powiem ciężko było, nawet bardzo. Grałem chyba w wszystkie gry DB na GBA, tylko niektóre wciągają.
--------------------
Moja 1 sygnaturka w gimpie

Dodane: 25-12-2009 18:34
wedlug mnie najlepszą gra dragon ball jest dragon ball z budokai tenkaichi 3 bo jak grałem nie jest tak bardzo trudne ani nie za latwe bardzo dobra grafika dużo postaci i wogule bardzo fajna gra

Dodane: 25-12-2009 20:12
Ja myślę, że najfajniejszą grą jest DBZ shin budokai: another road. Fajny interfejs łatwe comobsy i wciągająca. Minusem jest mała ilość ciosów i ciut mało postaci ale myślę że 17 charów wystarczy, żeby się nagrać.
--------------------
GFX BY ME
Ujmij, Murcielago

Dodane: 29-12-2009 10:01
To zajefajna gra. Gram w nią ze swoim bratem i świetnie się bawimy.Można se pograć z innymi ludźmi.

Dodane: 03-01-2010 14:44
Mugeny Dragon Ball'a są moim zdaniem słabe. Jako gry z serii DB można się fajnie pobawić grą Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 4. (Zadziwiająca grafika i wiele postaci ...) najlepsza gra 3D .

Dodane: 03-01-2010 15:08
Grałem w BT3,BL,RB czyli gry,które są głównymi pretendentami do tytułu ''Najlepsza gra DB ''i stwierdzam,że ta ostatnia jest najlepsza.Świetnie rozbudowany 'story mode' , dużo postaci,które mają swoje oryginalne ataki i kombosy.Ponadto dużo trybów gry,których nie było w Burst Limit.O grafice pisać nie trzeba,bo każdy wie,że jest znakomita.Postacie są ładnie zrobione,a areny na których przyszło nam walczyć mogą zostać zniszczone co było w BT3,a czego nie było w BL.Muzyka średnia mało podobna do prawdziwego klimatu Dragon Balla.Jest możliwość walki w trybie story mode tyle,że pod tytułem 'What is storie' czy jakoś tak

Są to walki,których nie było w anime.Fajne rozwiązanie bo w końcu można odbiec od rutyny.Są tam między innymi takie walki jak F Trunks vs. Kid Trunks;Bardock vs. Gohan,Goten;Vegeta,K.Trunks vs. Goku,Goten.Jest też bardzo fajna walka,która ma za zadanie wyłonić najlepszą ekipę.Do walki o ten tytuł stają ekipy Burter Juice,Gotrunks Vegeta,Tien Chaoz i jeszcze parę ekip.Co ciekawe rywalizację wygrywa Tien i Chaoz,którymi przyszło nam grać.Przejdę do Burst Limit,która to gra jest kompletnym niewypałem.Poza ładną grafiką nie ma tam nic.20 postaci
![[umarl] [umarl]](/templates/emoty/umarl.png)
,słaba muzyka,dziwna kamera podczas walki i słabe tryby gry.Nie można nawet zagrać Team Battle co jest i w BT3 i RB.Kupiłem kiedyś tą grę i rozczarowałem się jak nigdy.Pieniądze wyrzucone w błoto.Szybko ją odsprzedałem

No i teraz mojej analizie zostanie poddana gra Budokai Tenkaichi 3,w którą najmniej grałem spośród wymienionej przeze mnie paczki.Mnóstwo postaci (najwięcej) z wielu sag.Od DB do GT.Jest trochę ciekawych trybów gry i jest lubiany przeze mnie tryb 'Team Batle' gdzie można stoczyć walkę kilku na kilku.Grafika jak na tamte czasy dobra,ale tylko jak na tamte czasy.Muzyka jest najlepsza z wszystkich gier,bo o ile pamiętam są tam nutki z DB/DBZ/DBGT.W każdym razie polecam Dragon Ball Raging Blast.Jest to według mnie najlepsza gra z gatunku Dragon Ball

Dodane: 03-01-2010 15:32
Jak dla mnie to są na konsolę Budokai Tenkaichi 3 i Infinite World. No nie licząc tego to pewnie Raging Blast, w którego nie miałem okazji zagrać

Na PC to ESF różne na emulatorki i oczywiście mugeny
#Pepe weź mi powiedz czy w Raging Blast rzeczywiście jest Broly SSJ3 i Vegeta SSJ3

Dodane: 03-01-2010 15:45
Tomsky napisał/a:#Pepe weź mi powiedz czy w Raging Blast rzeczywiście jest Broly SSJ3 i Vegeta SSJ3
Brolly SSJ3 jest,ale nie mam go odkrytego.Jest do odblokowania w specjalnej walce,którą trzeba kupić w Star Shopie za dużo gwiazdek ;/ Gwiazdki zdobywa się po wygranych walkach w story mode na poziomie hard co takie łatwe nie jest.Prawdopodobnie Vegeta SSJ3 jest do odblokowania w tej samej walce.Widać w cieniu kontury postaci,które mają odbyć się w danej walce i na moje oko w 'What Is Story' do odblokowania jest walka Brolly SSJ3 vs. Goku SSJ3,Vegeta SSJ3 i Gotenks SSJ3.Więcej informacji podam jak przejdę grę na poziomie hard co zaręczam jest nie lada wyczynem

Jak to zrobię za odblokowane gwiazdki kupię wyżej wymienioną walkę i powiem co i jak.

Dodane: 03-01-2010 15:54 -
Fajno, dzięki za info

Sam pamiętam, gdy grałem w BT3 w tamto 'story' to się męczyłem 5-tką na Frezera

Teraz to normalnie z nudów walczę ja sam na 5-ciu na poziomie Very Hard
Życzę powodzenia z odblokowywaniu
Edit: Jeszcze jedno. To taki trudny poziom czy zupełnie inaczej się gra w porównaniu do BT3?

Dodane: 03-01-2010 16:02
Pisałem już,że w Budokai Tenkaichi 3 grałem mało i nie pamiętam jak prezentował się poziom hard o ile w niego grałem

Co do poziomu hard w Raging Blast to hmm łatwy nie jest

Na pewno trudniej się gra niż na hardzie w Burst Limit.Szczerze mówiąc to wątpię bym to wszystko odblokował.Są 3 tak jakby skale.Jak wygrasz walkę na Hard nie używając special ataku to dostaniesz 3 gwiazdki.Jest to dla mnie absurd bo Special atak (kombo) jest głównym sposobem na zabranie życia.W każdej walce używam tego urozmaicenia i nie mogę wygrać nie używając go.Nie mogę na hardzie oczywiście.Jeszcze trochę potrenuję,bo ten hard jest naprawdę trudny.Trudno jest się na nim bronić od ataków.Więc nim zdobędę gwiazdki na odblokowanie tej walki minie parę lat świetlnych.Na dodatek to nie jedyna walka do odblokowania.Jest ich z 10 jak nie więcej

Jak mam być szczery to nim to wszystko odblokuję trafi mnie cholera i sobie podaruję

Za dobrze siebie znam.

Dodane: 03-01-2010 16:17
Ja Przeszedłem całe BT3 na PS2 i dobrze sie gralo tylko to w rubryce z kodami zeby odblokowac postac glupie bylo a tak wam powiem ze najnowsze jest Dragon Ball Infinity czyli o DBK ale to i tak gorsze od BT3 bo tam jest tylko pare postaci sagi sa glupie bo to co w DBK i wogule porazka to DBI

Dodane: 03-01-2010 16:27 -
Jedyne co to mnie od zawsze bawil Mugen, bo zadnej innej na Pecka zbytnio nie ma
Pobralem niegdys Budokai Tenkaichi 3, ale te emule i babranie.... Niezbyt ciekawie gra chodzila;p
Sory za offtop, i mam wielka prosbe- udzielenie, krotkiej odpowiedzi;D
Pobralem Waszego emula,odpalilem gre i mam jedynie czarne tlo z kursorem [nic wiecej

]
Komp: 2gb ramu, karta 512ram, core 2 duo 1,9
Zeby nie robic offu,prosze byscie krociutko odpisali

Bo nie wiem czy cos zle zrobilem;p

Dodane: 07-01-2010 18:31
Na PC oczywiście Mugen, wg. mnie najlepszy jest 2007. Ale jeżeli chodzi o konsole to DBZ Ragin Blast (PS3 i XBOX360) i DBZ Budokai Tenkaichi 3 (PS2)

Dodane: 14-02-2010 19:15
DBZ Raging blast ^^ jeśli chodzi o PC to nie ma zbyt dużego wyboru, a w RB moge popykac tylko u kuzyna xd ale na ps2 gramw BT3

i też jest fajne jeśli chodzi o budokai3 to jeszcze nie grałem, ale mam zamiar sobie kupic

Dodane: 14-02-2010 19:50
Ja grałem na ps2 tylko w budokaia 2 i 3. Całkiem przyjemnie się grało i śmiało mogę polecić te gry, ale teraz są nowsze, np. burst limit itd
--------------------
"Piłka nie jest wszystkim, ale życie bez niej nie miałoby sensu..."

Dodane: 17-02-2010 21:36 -
Według mnie najlepszą grą jest DRAGON BALL Z BUDOKAI 3 Ja obecnie posiadam dragon ball Z BUDOKAI 2 ORAZ BUDOKAI 3 ale nie ma porównania DRAGON BALL Z BUDOKAI 3 jest bardziej rozbudowana, jest więcej poziomów ssj, więcej postaci poprostu tak jak napisał kolega iverson8 ta gra "wymiata".Jak byś chciał wiedzieć o niej więcej to pisz.

Dodane: 17-02-2010 22:02
Zdecydowanie Budokai Tenkaichi 3 - mnóstwo postaci (długo mi zajeło opanowanie wszystkich, ale sie udało i na truniejach gram randomami, co czasem ma wady, ale jest ciekawe) klimat i reszta, potem zwykły Budokai 3 - bardzo dynamiczne walki i prosta.

Dodane: 25-02-2010 21:41
Najlepsza gra na konsole PLayStation 2 to Dragon ball Z Infinity World
i nic nie przebije tej gy.Osobiście ją przeszedłem.Gra trudna nawet
Podobają mi się sagi i postacie.wszystkie transformy i Fuzje Nawet Piccola

.Naprawde Polecam

Dodane: 17-03-2010 00:35
siema mam pytanie wyjdzie jeszcze jakis mugen z leprza grafika postaci ?

bo juz jakis czas nic nie bylo

Dodane: 17-03-2010 08:16
Dragon Ball z Budokai Tenkaichi wymiata, wiele postaci, wiele kombosow, zajebiaszcze kombinacje, all transformacje, fuzje wszystko jest gicio. Moim zdaniem najlepsza gra Dragon Ball, a i oczywiscie dragon ball burst limit.
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.