Dziś jest Poniedziałek, 21 Maj 2012, godz 01:33
OnLine: 48, statystyki
index > Dragon Ball
Temat: Dragon Ball: Do czego to zmierza?
Dodane: 06-02-2012 21:46
Ja lubię GT i traktuje tą serię jako przypomnienie początków. Poza tym wolę zakończenie GT od zakończenia Z.

Wracając do tematu.. Uważam, że nie powstanie żadna kolejna GODNA seria DB. Dlaczego? Gdyż Pan Akira- moim zdaniem- ma już konkretny wyżyg na wszystko związane z Dragon Ball'em. Po tylu latach ciężkiej pracy, tygodniach bez dnia wolnego i krążeniu myślami wokół Goku i reszty, Facet sam stwierdził, że się wypalił. Sam fakt, że tyle razy próbował zakończyć mangę może o tym świadczyć. Poza tym sami wiecie, że epizod z Bardock' iem nie był narysowany przez niego.

A jeżeli chodzi o zbijanie kasy na pierdołach związanych z DB? Dlaczego nie, my i tak się podjaramy czymkolwiek, a Toriyama za historię, którą nam dał powinien dostać dom ze złota :d

--------------------
http://dragon-bal...gspot.com/
Dodane: 08-02-2012 15:58 - Edytowane przez SasukeUchiha98 dnia 08-02-2012 16:04
Kiedyś ktoś się podejmie tego wyzwania. Wyjdzie jakaś poważniejsza manga, może dzieci Akiry pójdą w jego ślady. Dużo już minęło od 1997 r. (zakończenie DBGT), ale to nie ma nic do rzeczy. W końcu ktoś się przełamie. Czy było powiedziane kiedyś, że nic nowego nie wyjdzie, co nas "dosyci" ? Nie. Tylko to kwestia czasu. Zauważyłem że od 2008 roku wiele się zmieniło. Ciekawe co będzie na 30-lecie Dragon Balla (2014 r.). Ja się nie poddaje, i nadal mam tą nadzieję. Może tego nie zrozumiecie, ale do Dragon Balla bardzo się przywiązałem. Nadal jest duże zainteresowanie DB, a bezkresne ciągnięcie jakichś "błahostek" o tematyce DB, jest bezsensowne, kiedyś się to zmieni. "Żegnaj Songo, MOŻE jeszcze ki edyś się spotkamy". (I proszę nie rozwiewajcie nadziei, bo to jest możliwe)Nie zapominajcie, że twórcy DB GT zostawili sobie otwartą furtkę do kontynuacji, więc wszystko jest możliwe. DBKai to był pic na wodę, wiadomo co się stanie, dlatego miało małą popularność. Gdyby powstała nowa, oficjalna manga z nowymi przygodami, takimi po GT, to świat na nowo by ożył. I mówię ,że kontynuacja po DBZ, bez GT jest mało możliwa, bo co? Policja by po całym świecie krążyła, spalała płytki z odcinkami DBGT, usuwała z neta, i wymazała z pamięci z ludzi? Akurat nie. Ja mam wiele pomysłów na kontynuację po DBGT. 1 to pokazanie co się działo potem z bohaterami, a po kilku rozdziałach pokazanie kto wygrał w turnieju Goku JR. i Vegeta JR oraz dalsze przygody, co się stanie z Goku.

--------------------

WIELE SERC JEDNO BICIE DRAGON BALL NA CAŁE ŻYCIE
Dodane: 08-02-2012 16:22
#manfred - user - 60%
Ehh. Ile można o DB coś nowego kręcić... DB to moje kochane anime z dzieciństwa, które pamiętam jako wspaniałe. Nawet DBGT wtedy wydawało się kozackie i dzisiaj patrze na tą serie z przymrużeniem oka. Wiem i widzę, że w tym temacie duża liczba wypowiadających się to ludzie, którzy ODKRYLI DRAGON BALL A NIE DO NEIGO WRÓCILI. Niestety ale moim zdaniem do takich tematów trzeba podejść z twardą ręką.

Po co dodawać coś nowego do czegoś co zapamiętaliśmy tak wspaniale z dzieciństwa. Przecież gdyby dzisiaj wyszła taka manga/anime jak DB to nikt by się tym nie zainteresował prawie. Polacy DB kochają bo pamiętają je z dzieciństwa. Proste z dawką humoru trafiającą do młodzików i walkami, które zawsze każdy uwielbiał. Już nie raz próbowano coś odnawiać, dodawać nowego i już nie mówię tu o DB tylko i innych filmach np. Rocky, czy nawet w sporcie - Janne Ahonen, odszedł w chwale po czym powrócił i wszystko zawalił, teraz ludzie pamiętają go jako przeciętnago skoczka, który "kiedyś tam się wybił".

Ja zakochałem się w starym DB z ch*jową grafiką i tłumaczeniem (choć lektorem wspaniałym :d ). I powinno pozostać takie jakie jest. A wszystkie dodatki i próby dodawania nowych epizodów np. DBAF powinno zostać ucinane. Po co? Po to żeby ludzie sami mogli sobie dopowiedzieć co mogło się wtedy i wtedy stać, bo inaczej to wszystko stało by się po prostu nudne ;)

Ja naprawdę doceniam to, że ludzie bardzo lubią DB ale nie ruszajmy czegoś co zaczęło się i skończyło wspaniale ;)

--------------------

Dodane: 08-02-2012 17:32
Mogli zrobić coś lepszego niż GT, ludzie by tak nie chcieli kontynuacji. "ale nie ruszajmy czegoś co zaczęło się i skończyło wspaniale". Wspaniale? Nie dla każdego. Nie da się nic dopowiedzieć, mogli nie robić takiego zakończenia. Myślę że ten, kto nie chce zobaczyć co się dalej stało, tak na prawdę nie zależy mu bardzo na tym anime. (nie że nie lubi) Ale kiedyś zobaczycie. W 2007 roku jeszcze bym o tym tak nie myślał, ale teraz jest zupełnie inaczej. ;]

--------------------

Dodane: 08-02-2012 20:02
Dla mnie również DBGT nie skończyło się wspaniale. Powiedział bym nawet, że to zakończenie było marne ( zawiodłem się na nim ). Gdzieś już o tym pisałem co nie podoba mi się w tym zakończeniu. Szczególnie to, że większość bohaterów "Z Teamu" nie żyje.

Również bardzo bym chciał żeby powstała jakaś porządna seria Dragon Ball'a - taka na miarę DBZ :d . Ale niestety nie ma się co łudzić najprawdopodobniej już nigdy nie ujżymy dlaszych przygód Songa i przyjaciół [placze] .

--------------------
DB4EVER http://besty.pl/3...

SONGO SSJ3

Dodane: 08-02-2012 20:19
#manfred - user - 60%
Jejciu jejciu. Widz, że mało ściśle siętutaj wypowiedziałem. DB OGÓLNIE skończyło sięwspaniale, nie chodzi o ostatni odcinek DB DBZ czy DBGT. Skończyło się wspaniale dla Polaków kiedy skończyła się emisja.. Wiele ludzi kocha DB za to jakie było i dopowiadają sobie jakieś nowe transformacje.

Jednak nie będę sięjuż tutaj wypowiadam. Miałem wątpliwości co do konwersacji tutaj i chyba słusznie, bez obrazy, ale jest tutaj wielu niereformowalnych ludzi.

Poziom tego tametu byłby pewnie jużwcześniej zgaszony, gdyby ktoś "doświadczony" na forum się odezwał, ale jak widać nikt nie napisał. Zastanawiacie siędlaczego? Więc przeczytajcie pierwsze zdanie w mojej wcześniejszej wypowiedzi ;) ludzie mają dość szumu wokół DB.

Uważasz, że mi nie zależy na DB? Zależy mi naprawdę. I dlatego nie chcę żadnych kontynuacji, które zchańbiłyby jego świetność. A z wielu lat wynika, że im coś nowsze w DB tym gorsze.. Przykład koronny? DBKAI i dziękuję dobranoc ;)

--------------------

Dodane: 09-02-2012 11:13
OMG. Czemu wszyscy mówią że jeśli coś wyjdzie nowego z DB, to odraz to zhańbi całą serię? Dlaczego? Skąd wiesz? Może nie popełnią znowu tego samego błędu co z DBGT! Jeśli coś nowego wyjdzie, to kto ci karze to oglądać i zaliczać do DB? Umówmy się że wtedy nikt nic ci nie powie, to będzie jak przedtem. Założę się że około 70-80% ludzi chciałoby znowu ujrzeć coś nowego i dobrego z wizerunku smoczych kul. Nie wiem czemu tak niektórzy sądzą. Próbowałem znaleźć inne anime, ale nie mogę... tylko Naruto jest na 2 miejscu, a DB znam na pamięć chce coś nowego i się nie poddam, nie wmówicie mi tego. Cześć.

--------------------

Dodane: 24-02-2012 15:34
#Kyuubi - user - 70%
Ja chciałbym ujrzeć cos dobrego ale nie chcę widzieć kontynuacji GT. Dla mnie kontynuacja bezposrednio po "Z" jest jedynym rozsądnym rozwiązaniem, ale i tak uważam że to bez sensu ponieważ ta historia jest już skończona. Mamy inne wspaniałe anime podobne do Dragon Balla jak Naruto,One Piece, Bleach i cieszmy się nimi :d

--------------------

Razem możemy więcej :)
Dodane: 24-02-2012 15:50
#thelobo - user - 20%
Jeżeli spojżeć na to to z peirszego punktu widzenia można samemu się domyśleć że dragon ball już nie powstanie albo tak jak było napisane juz wcześniej powstą Ova oraz movie którę są tylko dla zarabiania pieniędzy przez producętów.. Lecz to też nie jest tak ponieważ zastanuwcie się zrobilibyśćie coś męczylibyśćie się nad tym dużo czasu i nic z tego nie będziecie mieli to byłaby dla tych osób strata czasu .. No bo taka prawda. ;D. Ale mniejsza o to nowa seria nie powstanie dlaczego ?? Akira (twórca mangi) ma swoje lata i już pewnie jest na emerytuże i nie będzie sie brał za coś po tylu latach bo to prawdopodobnie nia miało by sensu.. Zamieniłoby sie to w cos łupiego i ten dragon ball którego wszysvy znamy nie byłby taki sam.. A dlaczego a no dlatego że nowe formy nowe zamiany i cały czas w kuło to samo.. walka zwycięstwo no bo taka prawda prawie zawsze musi być hepy End... :/. I to własnie mnie wkurzało w d raogn ballu niestety. Niby niby niemiałbym nic przeciwko nowej seri lecz oglądanie tego samego w kuło..

Jak szukanie smoczych kul zło pojawiające się na ziemi w celu zdobycia tych kul których szukaja byłoby nudne. Po co powstał ten temat i tak wiemy że nic innego niż ova czy mobe nie powstanie.. Trzeba myśleć logicznie.

Dodane: 24-02-2012 16:13 - Edytowane przez Roby2oo0 dnia 24-02-2012 16:13
#Roby2oo0 - user - 20%
Większość pisze, że nic nie powstanie nowego, może prócz ova i movie.. Bo odcinki raczej nie, ponieważ wszystko by się powtarzało i stało by się monotonne.
Ale zauważcie co pan Akira zdziałał w latach 90-tych, kule energii, scalenia, poruszanie się z zawrotną prędkością, a jakie sceny walki były niesamowite :d i to wszystko Akira wymyślił przeszło 20 lat temu, gdzie takim ludkom jak my nigdy się nie śniło.
Mamy teraz 21 wiek, myślę, że twórca Dragon Ball'a wymyśliłby jeszcze dużo dużo więcej, nowych technik walk, stylów walki, nowych bohaterów a na pewno już fabułę bo ta liczy się najbardziej.
To co Akira wymyślił kiedyś było cudowne jak na tamte czasy, gdzie w dzisiejszych czasach przy nowszych Anime nie ma tego czegoś.
Myślę, że jak by się jeszcze on odważył nawet na kontynuację DB GT, spisał bym to na sukces :)

Dodane: 14-03-2012 13:40
#KaKa663 - user - 50%
Nie wiem czy coś będzie. Mam nadzieje. Wszystkie nowe filmy to nie tylko dla pieniędzy lecz ogólnie są dobre i fajnie oglądać coś świezego. Chętnie obejrzłbym nowe odcinki ale to nie w naszych rekach

Dodane: 26-03-2012 10:21
#DeaDMen - user - 90%
Ja tam raczej nie wierzę aby powstało jeszcze coś godnego zwykle filmy, ova są robione dla kasy bo w końcu jeśli jest w tytule "Dragon Ball" to każdy kupi.Może jeśli za to wszystko wziąłby się Akira to jeszcze wyszłoby coś fajnego z tego, ale raczej w to nie wierzę.

Dodane: 26-03-2012 10:42
Jedynie co pozostało to oglądanie innych wybitnych dzieł anime. Lepiej coś skończyć wcześniej i w dobrym stylu, niż później i w nijakim stylu.

--------------------

Train ninjas and save the world from evil on NinjaManager.com !
Dodane: 30-03-2012 12:09
Killa_Bee napisał/a:Lepiej coś skończyć wcześniej i w dobrym stylu, niż później i w nijakim stylu.

Może i tak, ale uważam, że z DB dałoby się naprawdę jeszcze dużo wyciągnąć. Na przykład podoba mi się fanowski pomysł Xicor Saga, że na ziemię przybywa potężny syn Sayanina i zbuntowanej bogini. Sayańskoboska mieszanka dałaby naprawdę potężnego wojownika dużo silniejszego od zwykła Sayan, czy Sayan pół ziemian. Niezwykle też podoba mi się pomysł z SSJ5, tylko trzeba by go trochę zmienić. Miałby to być szczyt sayańskich możliwości.

--------------------
PAMIĘTAJMY O JEDNYM, CHOĆBY NIE WIADOMO JAK SILNY BYŁ PRZECIWNIK, MIŁOŚĆ ZAWSZE ZWYCIĘŻY !!!
Dodane: 30-03-2012 21:20
#slander - user - 70%
No cóż nie wiem sam czy wogóle będzie jakaś kontynuacja, czy też nie. Dla mnie jest dobrze skończone. Tak jak napisał Killa_Bee, lepiej skończyć w dobrym stylu, niż poźniej w słabym. Ale jednak można coś tam wyciągnąć więcej. Dla mnie dobrą kontynuacją była ta na podstawie fanficu carlosa22. SSJ5 czy też 6 to już by było chyba za dużo, nie wiem czy bym się cieszył, gdybym oglądał kolejne poziomy Super Saiyanina

--------------------
Jestem Saiyaninem, który przybył z Ziemi, zeby cię pokonać

-----

http://komixxy.pl...zebaczenia
Dodane: 31-03-2012 23:42
#Kyuubi - user - 70%
SS3 już był cięzki do osiągnięcia w materialnej formie a w GT SS4 no proszę co to ma być....

--------------------

Razem możemy więcej :)
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online