Dziś jest Poniedziałek, 21 Maj 2012, godz 01:34
OnLine: 47, statystyki
index > Hydepark > Kulinaria
Temat: Co i ile zjadamy?
Dodane: 29-01-2012 10:37
Jajka są niezdrowe... i co? tłuszcz jest niezdrowy, chipsy są niezdrowe, a imo to człowiek tak jedzący dożyje 100 lat, a drugi umrze wieku 60 lat... to loteria.

Dodane: 29-01-2012 14:03 - Edytowane przez songomat dnia 29-01-2012 14:06
#songomat - user - 70%
siuber napisał/a:
songomat napisał/a:
, jajecznica z 4 jaj ( ale nie codzienie staram sie ograniczać bo od duzych ilosci jajek jedzonych codzienie mozna byc bezplodnym ;( )

Za przeproszeniem ale jak czytam takie bzdury to srać mi się chce. Jajka to samo zdrowie, a mity o szkodliwości jajek są stekiem bzdur utartym za komuny. Poczytaj trochę na dany temat zanim zarzucisz "bystrą" hipotezą. Pozdrawiam :)

Tak pewnie i jeszcze powiedz ,że wcale nie mają holesterolu? ja czytałem na "dany temat" i wiem. -.-
a poza tym napisales 3 posty w krórych nie napisale ile i co jesz. Spam?

Haha, no to pokaż mi "oczytany" człowieku, w których badaniach naukowych znalazłeś popartą teorię na temat bezpłodności spowodowanej jedzeniem jajek. Co do cholesterolu to masz rację, że jajka go posiadają lecz nie wpływa on w większym stopniu na stężenie cholesterolu w osoczu krwi. Poczytaj więcej bo śmiać się chce.
A tu masz moją dietkę bo widzę, że ciekawość Cię zżera:

Śniadanie:
-100g płatków owsianych
-125g jogurtu (activia)

Szkoła:
-bułki kajzerki - 300g
-banan - 100g
-coś do bułek, ale nie przesadzam (jakaś wędlinka)

Obiad:
-100g makaronu
-100g mięsa z piersi kurczaka (robione na parze)

Zaraz po treningu:
-banan - 100g

Posiłek po treningowy:
-150g ryżu białego
-100g mięsa z piersi kurczaka (robione na parze)

Kolacja:
-przeważnie jajecznica na oliwie z oliwek (zdrowitukie tłuszcze nienasycone) - 240g jaj i 10ml oliwy
-bułki kajzerki 120g

B:2,1 T:0,9 W:8,9 kcal:3400

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online