Dodane: 05-02-2012 14:06
Temat zakładam, ponieważ niedawno znalazłem trochę info o dziwnych dźwiękach na całym świecie, pojawiają się niespodziewanie i brzmią bardzo podobnie.Widziałem kiedyś podobne artykuły, ale jakoś średnio mi się chciało w to wierzyć aż do czasu gdy mój wujek powiedział, że słyszał coś takiego(a on mieszka w środku lasu, więc jakiekolwiek elektrownie czy inne dziadostwa są wykluczone).
http://hotnews.pl...a-490.html http://www.parano...topic=4516 (nic nie reklamuję, tylko podaję link jako dowód, że nie wymyśliłem sobie tego).
http://saskatoon....=Saskatoon sam nie mogę powiedzieć czy słyszałem, bo jest taka możliwość, tylko, że mogłem zapomnieć lub zignorować(pomyślałem, że to np z elektrowni, która jest niedaleko).Zjawisko jest dość ciekawe, ale naukowcy wyjaśniają to tak:
http://pl.wikiped..._Schumanna okazuje się jednak, że dźwięki występowały już dawno temu, ale ostatnio zaczęły się nasilać, czyżby zbliżała się apokalipsa ?

.
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 05-02-2012 14:21
owerfull napisał/a:Temat zakładam, ponieważ niedawno znalazłem trochę info o dziwnych dźwiękach na całym świecie, pojawiają się niespodziewanie i brzmią bardzo podobnie.Widziałem kiedyś podobne artykuły, ale jakoś średnio mi się chciało w to wierzyć aż do czasu gdy mój wujek powiedział, że słyszał coś takiego(a on mieszka w środku lasu, więc jakiekolwiek elektrownie czy inne dziadostwa są wykluczone).
http://hotnews.pl...a-490.html http://www.parano...topic=4516 (nic nie reklamuję, tylko podaję link jako dowód, że nie wymyśliłem sobie tego).
http://saskatoon....=Saskatoon sam nie mogę powiedzieć czy słyszałem, bo jest taka możliwość, tylko, że mogłem zapomnieć lub zignorować(pomyślałem, że to np z elektrowni, która jest niedaleko).Zjawisko jest dość ciekawe, ale naukowcy wyjaśniają to tak:
http://pl.wikiped..._Schumanna okazuje się jednak, że dźwięki występowały już dawno temu, ale ostatnio zaczęły się nasilać, czyżby zbliżała się apokalipsa ?

.
Na wstępie,chciałbym powiedzieć ,szacun za minkę przy apokalipsie

.Ja na razie zbytnio w to nie wierzę

.Chodzi o to,że dziwne podobne dźwięki zdarzają się,ponieważ.....hm...no nie wiem xD.Po prostu dźwięki są naturalną częścią planety a strach wiele zmienia.Nawet jeśli to prawda,to po prostu nie mam zamiaru się tym teraz zamartwiać
--------------------
"To jasny czerwień.Czerwień.Tak jak jej włosy.Czerwień.Szkarłat głębszy od dojrzalszej truskawki.Tak jak czerwień,która pokryła moje dłonie."

Dodane: 16-02-2012 15:26
Hehe naprawdę fajnie czy ta emotka wyszła jakbym Luffiego z OP widział

. Co do dźwięków to są na świecie rzeczy które się filozofom nie śniły i człowiek nigdy nie odkryje mechanizmów rządzących naszym światem, a co do apokalipsy to raczej dźwięki nie mają z nią nic wspólnego.

Dodane: 16-02-2012 16:21
damian791126 napisał/a:Hehe naprawdę fajnie czy ta emotka wyszła jakbym Luffiego z OP widział

. Co do dźwięków to są na świecie rzeczy które się filozofom nie śniły i człowiek nigdy nie odkryje mechanizmów rządzących naszym światem, a co do apokalipsy to raczej dźwięki nie mają z nią nic wspólnego.
Może i nie, ale dźwięki dają na wyobraźnię

Ciekawa sprawa ale sądzę, że zostanie nie wyjaśniona i oby nic grubszego z tego nie wyszło.
--------------------

Dodane: 11-03-2012 19:23
Dzisiaj w polsatowskich wydarzeniach, które prowadził Maciek Stroiński został wyemitowany materiał o dziwnych dźwiękach na całym świecie, zaczynając od Azerbejdżanu, Serbii, itd, kończąc na Polsce, było pokazane pełno filmików z YT, powstało już na ten temat wiele teorii m.in: początek przebiegunowania, trąby anielskie, które zwiastują początek apokalipsy its. Ja osobiście uważam, że to musi mieć związek z 2012, i nikt mnie nie przekona, że inaczej nie jest, a co to było dowiemy sie, albo i nie.
A Wy co sądzicie?
Post przeniesiony przez Moderatora z tematu: Tajemnicze dźwięki na całym świecie.
--------------------

Dodane: 11-03-2012 19:24
Seneka napisał/a:
Dzisiaj w polsatowskich wydarzeniach, które prowadził Maciek Stroiński został wyemitowany materiał o dziwnych dźwiękach na całym świecie, zaczynając od Azerbejdżanu, Serbii, itd, kończąc na Polsce, było pokazane pełno filmików z YT, powstało już na ten temat wiele teorii m.in: początek przebiegunowania, trąby anielskie, które zwiastują początek apokalipsy its. Ja osobiście uważam, że to musi mieć związek z 2012, i nikt mnie nie przekona, że inaczej nie jest, a co to było dowiemy sie, albo i nie.
A Wy co sądzicie?
Jeżeli w 2012 będzie apokalipsa to się zdenerwuje bo jeszcze nie zagrałem w profesjonalnego kosza z zawodowcami

.
Post przeniesiony przez Moderatora z tematu: Tajemnicze dźwięki na całym świecie.
--------------------
"To jasny czerwień.Czerwień.Tak jak jej włosy.Czerwień.Szkarłat głębszy od dojrzalszej truskawki.Tak jak czerwień,która pokryła moje dłonie."

Dodane: 11-03-2012 19:30
Ciekawa sprawa, słychać to na całym świecie, podobne do trąb, dość głośne. Co by to nie było normalne to to nie jest, jestem świeżo po materiale, więc trudno co kolwiek napisać, ale jako wieloletni zwolennik teorii 2012 ( siedzę w tym od 8 roku życia) bardziej bym się skłaniał do początku przebiegunowania, ewentualnie te apokaliptystyczne trąby, jeżeli to ucichnie można będzie zbagatelizować, ale trzeba śledzić sprawę.
--------------------

Dodane: 11-03-2012 19:30
Znając życie to jeden wielki szwindel. W czasie letnich powodzi na południu kraju podobno latały jakieś czarne odrzutowce, które zrzucały jakiś pył i po tym zdarzeniu deszcz padał doprowadzając do powodzi. O tej sytuacji też mówili w wiadomościach i potem wszyscy o tym zapomnieli....

Dodane: 11-03-2012 20:10
Własnie obejzałem te materiały co podałeś .. I no dziwne to bardzo .. czy ktoś robił to celowo ? raczej to nie możliwe.. Największą zagadką jest fakt że te dzwięki są bardzo podobne i to kompletnie gdzindzieJ ... Mam nadzieję że to nie ma nic wspólnego z tym końcem świta oby. Bo mam jeszcze tyle życia przed sobą

Dodane: 11-03-2012 20:22
Szczerze nie wierzę w takie coś (i przy okazji nie koniec świata tylko koniec naszej planety , ew. koniec gatunku homo-sapiens (człowiek)). dźwięki są słyszane coraz częściej po coraz więcej osób o nich słyszy i im się wydaję , że też je słyszą. A te dźwięki są dla mnie takie same jak i inne podobne rzeczy czyli po prostu mózg płata figla.
--------------------
"Czy postawiłbyś na jednej szali
życie Sasuke a na drugiej Konohę?
Naruto, wciąż żyjesz złudzeniami i marzeniami.
Są takie chwilę, gdy ninja musi podjąć bolesne decyzje..."
Itachi Uchicha

Dodane: 12-03-2012 13:29
No ja bym tego tak nie bagatelizował, bo jak mówi pismo święte cytuje:
Fragment z Apokalipsy św. Jana (Ap. 8, 6-7) :
„A siedmiu aniołów, mających siedem trąb, przygotowało się, aby zatrąbić. I pierwszy zatrąbił. A powstał grad i ogień - pomieszane z krwią, i spadły na ziemię.”
nie radzę bagatelizować, bo wszyscy, którzy teraz się z tego śmiejecie możecie obudzić się z ręką w nocniku.
--------------------

Dodane: 12-03-2012 13:57 -
Dobra zacznijmy od początku Koniec świata - my tak mówimy na koniec naszego gatunku , ale świat będzie istniał dalej.Więc to nie taki koniec.
Druga sprawa gdyby każdy koniec świata(naszego gatunku) się sprawdził to ja już bym umarł 17 razy jak nie więcej , a ciągle żyję więc bagatelizuje i wyśmiewam takie teorie.
Jako , że jestem ateistą to fragmenty Biblii nic mnie nie ruszają , dla mnie to po prostu ludzki mózg płata figla.
--------------------
Itachi Uchicha

Dodane: 12-03-2012 15:09 -
Seneka napisał/a:
No ja bym tego tak nie bagatelizował, bo jak mówi pismo święte cytuje:
Fragment z Apokalipsy św. Jana (Ap. 8, 6-7) :
„A siedmiu aniołów, mających siedem trąb, przygotowało się, aby zatrąbić. I pierwszy zatrąbił. A powstał grad i ogień - pomieszane z krwią, i spadły na ziemię.”
nie radzę bagatelizować, bo wszyscy, którzy teraz się z tego śmiejecie możecie obudzić się z ręką w nocniku.
Przestań pisać takie głupoty.Poza tym nie znamy dnia i godziny.Poza tym wiesz ile było tych rzekomych ,,końców świata?" To powinno być doskonałym argumentem na to, że w 2012 r.końca nie będzie.
Jako , że jestem ateistą to fragmenty Biblii nic mnie nie ruszają , dla mnie to po prostu ludzki mózg płata figla.
Mnie podobnie.
Co do dźwięków- albo ktoś robi sobie jajca-np. ktoś je wydaje,czy coś,bo nie wierzę w żadne paranormalne zjawiska.

Dodane: 12-03-2012 17:10
To nie jest raczej paranormalne, to chyba logiczne, że nasza planeta nie będzie zawsze oazą dla naszego gatunku. Nie wydaje mi się, żeby to był koniec Ziemi, tylko po prostu zaczynają zachodzić jakieś zmiany. I tak dobrze, że mogliśmy ewoluować na tej planecie tyle czasu, bez żadnych poważnych katastrof. Ziemia się cały czas zmienia. Nie tylko Ziemia, tylko wszystkie inne planety i cały wszechświat. Jak dla mnie te dźwięki mają coś wspólnego z tym co się dzieje z atmosferą. Być może nawet takie nadmierne wypuszczanie dwutlenku węgla w atmosferę przez ostatnie kilkadziesiąt lat ma na to wpływ. Nie wiemy tego i raczej ludzkość tego z szybko nie pojmie. Dziwi mnie tylko dlaczego te wydarzenia miały miejsce tylko w styczniu, a nie ma ich nadal? Tak jakby sytuacja się ustabilizowała.

Dodane: 12-03-2012 17:29
Byczusiu, Olgo, Byczko ( nie wiem, jak wygodniej) ja należę też raczej do tych skrytych ateistów, bo wszystko, co związane z wiarą muszę przeżywać ze względu na rodzinę i zwyczaje panujące w kraju, toteż Biblie znam, widzę, że apokalipsy Św Jana to się nie czytało i uznaje się to za głupotę co jest błędem. Nie twierdzę na pewniaka, że to są Dni Ostateczne, które zwiastują biblijny sąd ostateczny, to jest jedna z wielu hipotez, których możesz sobie poszukać w internecie. Zwykłym śmiertelnikom, tzn ludziom, którzy nie są otwarci na wszystko wydaje się, że to jest mistyfikacja i należy przejść nad tym do życia codziennego, ale takich osób jak ja jest więcej, i potrafią odczytywać różne znaki, bo te dźwięki to może być wszystko: od apokalipsy po filmową wojnę światów, ale także mistyfikację... Nie należy się ograniczać do jednego światopoglądu i w tym tkwić, czas pokaże. Rozpisałem się, ale mam nadzieje, że coś do niektórych dotarło...
--------------------

Dodane: 12-03-2012 18:02 -
toteż Biblie znam, widzę, że apokalipsy Św Jana to się nie czytało i uznaje się to za głupotę co jest błędem.
Jeśli tak, to dlaczego nie doczytałeś że też było (jeśli chodzi o apokalipsę):Nie znacie dnia ani godziny? O ile dobrze pamiętam(coś tam się pozapominało,ostatni raz biblię czytałam z 5-6 lat temu). Poza tym jak jesteś skrytym ateistą jak to nazwałeś po cholerę argumentujesz swoje zdanie na podstawie Biblii?

Dodane: 12-03-2012 18:11
Seneka chodzi mi o ten moment:
widzę, że apokalipsy Św Jana to się nie czytało i uznaje się to za głupotę co jest błędem.
może źle zrozumiałem , ale rozumię to w ten sposób , że wszystko co jest w biblii jest prawdą , a przecież biblia była pisana przez ludzi takich jak my.
Zauważyłem też aluzję do osób nie wierzących (Może nie zamierzoną) . Jestem otwarty na różne fakty , ale nie mogę zdzierżyć gdy setna osoba mówi mi o 30 końcu świata i podaję dowód z biblii.
Nie uznaję tych dźwięków za mystyfikację , ale tak samo nie uznaję ich za siedem trąb aniołów bo dla mnie to głupota . Sam uważam , że jest to coś naturalnego bądź mózg płata człowiekowi figla co nie b yło by to już pierwszym razem.
--------------------
Itachi Uchicha

Dodane: 12-03-2012 18:28
Dobra, może usystematyzujmy to, co zostało już napisane, bo niektórzy nie rozumieją. Pisałem o tym wcześniej, że zacytowany fragment z Biblii o trąbach to jedna z hipotez dotyczących dźwięku jest ich wiele, niczego w ten sposób nie argumentuje, tylko chce pokazać tym, co w to nie wierzą, iż jest wiele możliwości! Głupio tak się powtarzać, starajcie się czytać ze zrozumieniem co bym nie musiał powielać swoich postów.
--------------------

Dodane: 15-03-2012 16:16
Również uważam, że przyczyną występowania tych dźwięków jest rezonans Schumanna, nie widzę w tym nic nadzwyczajnego do tego stopnia, abym zaczął doszukiwać się w tym jakichś teorii o działaniu boga czy obcej cywilizacji. Ponadto przeglądając wiele filmików zauważyłem już próby podrabiania tego wydarzenia z Kanady, dźwięki są słabe lub brzmią praktycznie tak, jakby ktoś nakładał na siebie dwie ścieżki dźwiękowe.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.