Dziś jest Poniedziałek, 21 Maj 2012, godz 01:43
OnLine: 48, statystyki
index > Naruto > Premiery
Temat: Naruto Shippuuden 249 - Opinie
Dodane: 09-02-2012 13:12 - Edytowane przez by_black dnia 10-02-2012 12:00
#by_black - systemadmin - max%
W sieci pojawiła się już druga część godzinnego odcinka specjalnego.

- PL/HD Pobierz: http://npolska.ne...puuden_249
* Tłumaczenie: zielony, by_black
* Korekta/Timing: Darknes
* Upload/Konwersja: by_black

Dodane: 09-02-2012 16:14 - Edytowane przez Sala8 dnia 09-02-2012 22:57
#Sala8 - user - 70%
Świetny odcinek, wzruszający oraz sporo wyjaśniający.
Oba odcinki mniej więcej tak samo mi się podobały.
Tylko na tej walce się troszkę zawiodłem, bardzo krótka,
mało pokazane, mało mówiące o Tobim.

Jednak zadziwiło mnie, że mimo przegranej po tylu latach czekania,
takie opanowanie, taka pewność. Aż taką miał dużą wiedzę już i plan,
że był tego 100% pewien? Przecież z Minato sobie nie dał rady,
zagadkowa postać..

--------------------
Copy Ninja Sharingano Hatake Kakashi

Dodane: 09-02-2012 17:22 - Edytowane przez pacin dnia 09-02-2012 17:24
#pacin - user - 90%
Tak, czytałem mangę i wciąż to robię, ale dzisiejsze 2 odcinki dały mi więcej niż kilkanaście ostatnich (nie licząc fillerów). Najpierw strach i zaskoczenie związane z pojawieniem się Lisa w wiosce. Ukazanie niesamowitej siły i grozy jaką sieje ten Demon. Potem ekscytująca walka Czwartego Hokage, a na sam koniec się popłakałem. Mówię szczerze, że dzisiejsze dwa odcinki wzbudziły we mnie takie emocje, że aż trudno mi je opisać.

--------------------
Dodane: 09-02-2012 19:56
Przed obejrzeniem miałem ogromne obawy, odnośnie tego odcinka, ale powiem szczerze że nie potwierdziły się one prawie wcale. Odcinki były takie jak być powinny, było to co w mandze i tylko odrobinę więcej, nic nie pominięto nic na siłę nie dodano, cud. Dodałby tylko chyba jeszcze bardziej epickie złożenie tego hmmm?? płaszcza?, przez Minato, i trochę bardziej epicką nutą podczas kluczowych scen. A tak to można powiedzieć że było bardzo dobrze, pokazali zajeb...... Minato, i pokazali to co najbardziej cenię w Naruto, a mianowicie tą podniosłość i dramatyczność scen, których brakuję w wielu innych shouenach.

--------------------
"Nie wiedziałes? Dla niektórych (czyt: dzieci neo, tibi i cs'a) nawet radio ma lagi ;p jak przeszukuje stacje smilies/bigsmile.gif Herbata w szklance ma laga jak ją przechylasz smilies/tongue.gifNawet deszcz ma lagi dlatego pada co chwilkę jakaś kropka a nie strumieniem" piękne
Dodane: 10-02-2012 09:53 - Edytowane przez Darknes dnia 10-02-2012 09:54
#Darknes - user - max%
[placze] [placze] [placze] [placze] [placze] [placze] [placze] [placze] [placze] [placze] [placze] [placze] [placze] [placze] [placze] [placze]

Smutłem, strasznie smutłem, myślałem, ze nie dotrwam do endingu. 248 był pełen dobrej akcji a 249 wielce smutny.

Dwa najlepsze epickie epki w historii [serce] Pierwszy za akcję a drugi pod względem wzruszających momentów.

Nie będę kłamał... łzy mi pociekły, beczałem razem z Naruto [placze] I weź tu bądź mężczyzną jak ja płacze na bajkach xD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 10-02-2012 11:50
#Kyuubi - user - 70%
Mnie te epki aż tak nie poruszyły. Oczywiście były bardzo dobre ale w całym Naruto było więcej lepszych i bardziej wzruszających. Widać że Naruto bardziej wdał się w matkę niż w ojca. Po ojcu ma tylko włosy. Minato rozważny, analizujący sytuację nawet w krytycznych momentach. Całkowite przeciwieństwo Naruto, który jest porywczy i najpierw działa potem myśli.

Dodane: 10-02-2012 12:19
#Darknes - user - max%
damian791126 napisał/a:
Po ojcu ma tylko włosy.
I oczy [serce]

I swoją drogą Naruto już nie jest taki porywczy jak kiedyś. Najpierw planuje akcje, wysyła klony, bada sytuację, obmyśla plan i atakuje. Tak było jak wykańczał ostatniego Paina.

Co do walk to może akcja z Painem wydaje mi się mniej epicka bo było w niej za dużo faili. Niedługo zobaczę jak to się w mandze prezentowało :d

--------------------

Dodane: 10-02-2012 12:23
#Pircio - user - 10%
Tak jak kolega wyżej napisał , Naruto dorósł , nie jest już taki porywczy , planuję swoje działania . Ogarnął się .

Co do Chapterów - epickie .
Szczerze powiedziawszy , aż łezka mi się w oku zakręciła , nie - beczałem ;x
Facet 17 letni a beczy przy Anime :d

Oby więcej takich epizodów !

Dodane: 10-02-2012 12:26
#Darknes - user - max%
Ja za pół roku 21 kończę a łezka po policzku spłynęła :p Były wzruszające momenty w Naruto ale zawsze miałem tylko szklane oczy i za moment stwierdzałem "Weź się chłopie w garść" i tyle a teraz nie dałem rady xD

--------------------

Dodane: 10-02-2012 12:33
#Pircio - user - 10%
No , ale tutaj się nie ma czego wstydzić :)
Po prostu , uczucia biorą górę nad emocjami i nic się na to nie poradzi :d
To Anime , mam po prostu ' Urok ' który przyciąga oglądającego :)
Wielki szacunek dla ludzi którzy przelewają Mangę w Anime .

Dodane: 10-02-2012 12:55
#Newi - user - 20%
Smutny troszkę, był ten odcinek, ale fajny xD. Sporo zostało wyjaśnione ( chociarz i tak 3/4 z nas czytało to już w mandze :p )
Jak napisał Pircio ( UP /\ ) to anime ma urok który przyciąga oglądającego :d

--------------------
http://www.youtub...NewiReborn - Let's Play, Durne Sprawy, BMX i Machinima
Dodane: 10-02-2012 13:14
To anime ma ten urok właśnie dzięki takim odcinkom jak te dwa, można doliczyć do tego walkę Jirayai z Painem i jego póxniejsza śmierć, spotkanie naruto z Minato, i jeszcze kilka innych toroszkę mniej znaczących momentów. Po prostu autor ma talent do robienia w odpowiednich momentach epickich scen. A co do walki z painem to w mandzę jest to przedstawione o wiele, wiele lepiej i prezentuję się nawet lepiej od tego co teraz działo się w anime, dlatego też miał obawy co do poziomu tych dwóch odcinków, bo w mandze stało to na bardzo wysokim poziomie, tak jak walka z Painem więc miałem wątpliwości czy autorom anime uda się to przełożyć na ekran.

--------------------
"Nie wiedziałes? Dla niektórych (czyt: dzieci neo, tibi i cs'a) nawet radio ma lagi ;p jak przeszukuje stacje smilies/bigsmile.gif Herbata w szklance ma laga jak ją przechylasz smilies/tongue.gifNawet deszcz ma lagi dlatego pada co chwilkę jakaś kropka a nie strumieniem" piękne
Dodane: 10-02-2012 13:51
#Darknes - user - max%
Po wpadce z Painem i ogromnym oburzeniu wielu fanów chyba studio zrozumiało, że przy tego typu odcinkach muszą się postarać. Teraz też w sumie w momencie rozwalania wioski przez Lisa wystąpiła dziwna ale dosyć przyjemna kreska :d Lepsze to niż jakieś rozciągnięte pokemoniaste twarze :p

--------------------

Dodane: 10-02-2012 14:06
#Prynio - user - 30%
Odcinek super, nie uroniłem ani jednej łezki, ale maślaki się zrobiły [placze]
Czekam z niecierpliwością na następny odcinek [cfaniak]

Dodane: 10-02-2012 14:24 - Edytowane przez Kyuubi dnia 10-02-2012 14:25
#Kyuubi - user - 70%
Ja tam na szczęście nie czytam mangi i wieże że walka z Painem w mandze była lepsza ale jako widz który jej wcześniej nie widział i tak byłem pod wrażeniem tego co zobaczyłem w anime.

MEGA SPOILER!!!!!!!!!!
MEGA SPOILER!!!!!!!!!!

Pierwsze co krzyk Sakury i pojawienie się Naruto na Frogach było tak epickie że kiedy myślę o Naruto to na pierwszy plan rzuca mi się ta scena. Potem rozgniecenie klona jedną ręką :) miodzio. Aoe Paina na całą Konochę i teleport no jutsu Tsunade xd. Wszyscy są zszokowani siłą Naruciaka :) Wszyscy się potem cieszą i wiwatują na jego cześć. Pomyślcie jak on musiał się czuć ,kiedy w końcu ktoś go docenił, a wcześniej każdy patrzał na niego z pod byka. To było extra. Dla mnie walka z Painem była najlepszym jak do tej pory wydarzeniem z Naruto.

KONIEC MEGA SPOILERA

Dodane: 10-02-2012 15:15
#Darknes - user - max%
Nooo, nie polubili go tak bezpośrednio po tej walce. Już podczas egzaminów na Chuunina zyskiwał przychylność wielu osób, od tego czasu można powiedzieć było coraz lepiej aż w końcu doszło do tego, że cała wioska mu wiwatowała i uznała za godnego miana następcy Hokage, potem jeszcze rozmowa z Nagato... w sumie to też było bardzo wzruszające ale jako taka szczęśliwa chwila a nie smutne pożegnanie z matką.

Można tu wymieniać, walka Jirayi też należy do takich większych ze wzruszającą końcówką, i jeszcze kilka, nawet z pierwszej serii tez by się coś takiego znalazło.

Ale jednak dla mnie to było najlepsze a to podobno dopiero namiastka tego co szykuje dla nas obecna saga [serce] Więc będzie na prawdę epicko [wesoly]

--------------------

Dodane: 10-02-2012 15:26
#Kyuubi - user - 70%
Już podczas egzaminów na Chuunina zyskiwał przychylność wielu osób,

No tak walka z Kibą też należy do moich ulubionych, tamto też było bardzo fajne podobnie jak walka z Nenjim. Pierwsza seria bije shipuuden na głowę gdzie tylko Pain był epicki i może Shikamaru team vs Hidan i Kakazu.

Dodane: 10-02-2012 16:54
Jeśli ktoś chce zobaczyć dobre wykonanie walki Paina z naruto to polecam ten filmik http://www.youtub...lf=mh_lolz ( do dziś gdy wspominam tę walkę mam w wyobraźni tą wersję) jest tylko jeden haczyk trzeba sobie na początek wrzucić tą nutę która była w originale[url] http://www.youtub...ature=fvst [/url] Jeśli się to zrobi to czysta epickość.

--------------------
Dodane: 10-02-2012 19:38
#malpex - user - max%
Nie martw się Kamiś [serce] Ja też się rozkleiłem, może nie tak jak po walce z Painem ale to była inna sytuacja łzy szczęścia mi wtedy płynęły a teraz to było niestety smuntne wydarzenie [placze]
Kreska z ataku Kyuubiego była dosyć dziwna ale nie była taka zła, nie przeszkadzało mi to jak podczas walki Paina z Naruto.
Chcem więcej takich odcinków jak te dwa które dziś widziałem.

--------------------

-------------------------------

Dodane: 10-02-2012 19:54 - Edytowane przez Darknes dnia 10-02-2012 20:02
#Darknes - user - max%
Ja bardziej się rozklejam na smutnych niż wesołych :p W sumie ten epek ma u mnie pierwsze miejsce, wiwatowanie i nazywanie Naruto Bohaterem spadło na drugą lokatę :d

Chociaż ja ostatnio coś z tym mam. Nawet pierwszy epek Naruto w pewnym momencie mi się wydał wzruszający a zawsze pamiętałem go jako głupkowatą historyjkę, w której młodziutki niedoświadczony Naruto zlał innego doświadczonego Shinobi.

I jeszcze jedna sprawa. Zastanawiałem się czemu Lis atakujący wioskę 16 lat temu był taki wielgachny a ten w Naruto w sumie aż taki nie jest. A to sie okazało, że jak Czwarty w sobie zapieczętował pół jego mocy to się wtedy Lisek pomniejszył :d

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online