Dziś jest Poniedziałek, 21 Maj 2012, godz 01:45
OnLine: 47, statystyki
index > Naruto > Premiery
Temat: Naruto Chapter 575 - Opinie
Dodane: 22-02-2012 13:14 - Edytowane przez by_black dnia 22-02-2012 17:36
#by_black - systemadmin - max%
Witajcie, w sieci pojawił się już najnowszy, 575 rozdział mangi "Naruto". Zapraszam do zapoznania się z nim i komentowania.

- ENG Online: http://www.mangar...naruto/575
- PL Online: http://npolska.ne...uto/575/1/
* Tłumaczenie: by_black
* Czyszczenie/Edycja: by_black

Dodane: 22-02-2012 14:34
#Moron - user - 0%
No i powrót do Kage :| Ja już wytrzymać nie mogę żeby zobaczyć twarz tobiego ale pewnie za jakieś pół roku dopiero dane mi będzie ;/

Dodane: 22-02-2012 14:34 - Edytowane przez SasukeUchiha98 dnia 22-02-2012 14:36
Rozdział na dobyrym poziomie. Wracamy do walki Madara vs 5 kage. Więc karta atutowa Kabuto ("To jutsu" ) to połączenie Madary i I Hokage. No ładnie, ładnie. Na końcu Sasuke spotyka brata! Masakra, poprostu masakra. To wydarzenie na zawsze pozostanie mi w pamięci. Ocena chaptera: 9/10. Gdyby nie kilka stron o młodym Oonokim byłoby max. ;p

--------------------

WIELE SERC JEDNO BICIE DRAGON BALL NA CAŁE ŻYCIE
Dodane: 22-02-2012 18:10
Chapter średni, walce Madary i Kage brak jakiegoś mocniejszego akcentu, czegoś fajnego, wciąż uważam że danie Madarze mocy pierwszego było błędem, wolałbym pooglądać to co naprawdę potrafią Uchicha a nie kolejnego mutanta w akcji, ale cóż... nic na to nie poradzę. Ciekawy jest też motyw ze słowami Kabuto który mówi, jakby to Oro stworzył Madarę takim jakim go teraz widzimy, bardzo mnie to ciekawi. No i to czego nie chciałem, a więc spotkanie braciszków, po raz kolejny..., obawiam się że może się to skończyć głupią gadką która może namieszać w głowie Sasuke, nie daj boże jeszcze go nawróci.

--------------------
"Nie wiedziałes? Dla niektórych (czyt: dzieci neo, tibi i cs'a) nawet radio ma lagi ;p jak przeszukuje stacje smilies/bigsmile.gif Herbata w szklance ma laga jak ją przechylasz smilies/tongue.gifNawet deszcz ma lagi dlatego pada co chwilkę jakaś kropka a nie strumieniem" piękne
Dodane: 22-02-2012 18:12
#Arti1915 - user - 90%
Chapek fajny. W następnym moze zobaczymy cos od Madary i pewnie rozmowę Sasuke z Itachim. Nie jestem za bardzo podjarany, bardziej podobały mi się poprzednie chaptery z Naruto i Kuramą w roli głównej, ale teraz tez nie jest źle. Czekam na następny tydzień.

--------------------

Dodane: 22-02-2012 18:27
#Sala8 - user - 70%
Tak, chapek trzyma poziom, w końcu ruszyliśmy akcje Kage. Niestety taka walka mi nie przypada do gustu, ale cóż... W dodatku ten mukoton do Madary, też wolałbym czystą moc Uchiha.
Kabuto jak zwykle zaskakuje.
No i proszę będziemy mieć spotkanie braci, ciekawe co się będzie działo, aby nam tylko jakiegoś banału nie wcisnęli. Pozostaje czekać na następny chap.

--------------------
Copy Ninja Sharingano Hatake Kakashi

Dodane: 22-02-2012 18:34
#DeaDMen - user - 90%
Chapter niezły powróciliśmy do walki Kage vs Madara i jak na razie nie widzę zbyt wielkich szans na zwycięstwo Kage.Madara i komórki Hashamiry to jest coś czego prawie nikt, by nie pokonał.Wygląda na to, że badania Orochimaru sięgały dużo dalej niż można się było tego spodziewać.No i na końcu Sasuke spotyka Itasia ciekawi mnie co wyjdzie z tego spotkania.Za tydzień zapowiada się bardzo fajny chapter już nie mogę się doczekać. :)

Dodane: 22-02-2012 18:44 - Edytowane przez zrozum dnia 22-02-2012 18:45
#zrozum - user - 50%
Zawiodłem się na chapku... Spotkanie braci, tylko narobiło ochoty na walkę... Walką 5 kage z Madarą? Praktycznie nic nie pokazali... Madara z Mokuton'em przecież to już było oczywiste...

A mam takie pytanie. Czy na ostatniej stronie nie powinno być chociażby napisu, że to koniec?

Dodane: 22-02-2012 18:53
Nie mam czasu się dziś dużo wypowiadać , więc chciałem tylko zauważyć rzecz oczywistą dla mnie , wersję której się od dawna 3małem , co spotkało się z wrogością co po niektórych i wyzwiskami pod moim adresem , mianowicie że Hashirama to taki koks że Madara to przy nim pikuś i czekałem z utęsknieniem aż potwierdzi się to w końcu w mandze , no i proszę bardzo jest :) . Teraz pozostało mi tylko wyśmiać się w twarz tym co na mnie najeżdżali gdy upierałem się że Hashirama to koks większy od waszego Madzi , tak więc uwaga uwaga , proszę o werble .... hahahahahahhaha Ci co na mnie najeżdżali wiedzą że ten śmiech jest do nich skierowany z nicków wymieniać nie będę :)

Dodane: 22-02-2012 20:28
#DeaDMen - user - 90%
zrozum napisał/a:
Zawiodłem się na chapku... Spotkanie braci, tylko narobiło ochoty na walkę... Walką 5 kage z Madarą? Praktycznie nic nie pokazali... Madara z Mokuton'em przecież to już było oczywiste...

A mam takie pytanie. Czy na ostatniej stronie nie powinno być chociażby napisu, że to koniec?

Przecież był napis na którym pisało, że to koniec przypatrz się jeszcze raz dokładnie taki mały napis na środku.

Dodane: 22-02-2012 20:36 - Edytowane przez by_black dnia 22-02-2012 20:38
Fajny chapek tak jak kiedyś pisałem Sasuke spotka Itachiego i tak się stało ^^

--------------------
Zapraszam do Komentowania moich FA http://dbpolska.n...opic/15769
Dodane: 22-02-2012 21:53
#Robert - user - 50%
Vegeta1992 napisał/a:
No i to czego nie chciałem, a więc spotkanie braciszków, po raz kolejny..., obawiam się że może się to skończyć głupią gadką która może namieszać w głowie Sasuke, nie daj boże jeszcze go nawróci.

Bardziej obstawiałbym że Sasuke będzie chciał go zabić, bo będzie uważał go za jakiś twór i że bezcześci On pamięć i ciało jego brata.
Pewnie Itach będzie chciał mu to wytłumaczyć i wspomni że to robota Kabuto. Zaś ten, gdy się rozprawi z bratem będzie chciał pomścić jego bezczeszczenie i zabić Kabuto, bo jak ten śmiał wykorzystywać ciało jego brata..

Ble ble ble...

Takie coś mi przychodzi na myśl.

Dalej, jednego nie rozumiem i chociaż szukałem wytłumaczenia, to nie znalazłem..
Została odkryta twarz na piersi Madary, ale jak? Czy to Onooki go trafił? Bo tego nie zauważyłem żeby to zrobił, więc o co chodzi? Jeśli to Onooki, to czy przebił się przez Susanoo Madary?!

I nie podoba mi się walka Madara vs Kage. Madara ich leje jak chce, Kage dają się zaskakiwać, bo ich uwagę przykuły kwiatki, nie można było wymyślić czegoś bardziej banalnego? [oczy] [yyy] [szeroki]

Dalej, jak już leżeli na ziemi, to zamiast Madara atakować ich zwykłym ogniem, to mógł ich zchajczyć amaterasu..

--------------------
Dodane: 22-02-2012 22:14
#JCD - user - max%
"Madzia" była słabsza od pierwszego, z tym, że wtedy nie miała nawet rinnegana czy mokutona.

No i słabszy != drastyczna różnica w poziomie mocy.

A co do amaterasu, jest to chyba exclusive Itachiego, i tak mnie dziwi, że susanoo zna. :|

--------------------

Dodane: 22-02-2012 22:32
Robert napisał/a:
Dalej, jednego nie rozumiem i chociaż szukałem wytłumaczenia, to nie znalazłem..
Została odkryta twarz na piersi Madary, ale jak? Czy to Onooki go trafił? Bo tego nie zauważyłem żeby to zrobił, więc o co chodzi? Jeśli to Onooki, to czy przebił się przez Susanoo Madary?!

Tutaj chodzi o ten kadr: http://npolska.ne...1/#chapter technika Oonokiego najwidoczniej przebiła się przez Susanoo.

Ogólnie rozdział dobry, a zarazem kolejny dowód na to, jak potężny był Senju Hashirama, trochę niepokoi mnie kolejne spotkanie braci.

Dodane: 23-02-2012 23:48
#SVegetto - user - 10%
Na stronie 6-tej Madarze brakuje chyba w dymku tekstu w prawym, górnym panelu.

Sam chapter raczej nudny, to że Madara ma twarz Hashiramy na klacie było do przewidzenia. Za plusa zaliczam wtf-a Sasuke na koniec chaptera.

Dodane: 24-02-2012 00:59
#pacin - user - 90%
Osobiście się zawiodłem, choć wszyscy pewnie spodziewali się powrotu do walki z Madarą. Uważam że cała ta technika i moc przywołanej postaci jest mocno przesadzona i trochę psuje mi zarys całej walki. Na szczęście pozostał ten urok, który towarzyszy każdemu pojedynkowi w Naruto. Spotkanie braci, to jak dla mnie najmocniejszy element tego rozdziału. Jestem ciekaw czy Itachi zmieni postawę swego brata, który jak widać mocno zareagował.

--------------------
Dodane: 24-02-2012 11:12
SVegetto napisał/a:
Na stronie 6-tej Madarze brakuje chyba w dymku tekstu w prawym, górnym panelu.

Moje niedopatrzenie, ale już poprawiłem :)

Dodane: 25-02-2012 19:53
Tak dla waszej informacji to obecnie Itaś jest pod działaniem Oka Shisuiego i wątpię by gadał z saśkiem. Moim zdaniem to zabieg by dać saśkowi rinnengana by jako tako mógł być na poziomie naruciaka. Dodatkowo sądzę iż i madara i Tobi pójdą do piachu a ich dzieło będzie kontynuował nie kto inny jak Sasuke. Mam nadzieje,że w końcu obejrzymy pełnie mocy Itachiego. Skoro przy ostatnim starciu z sasuke, Itachi bawił się nim.

Dodane: 25-02-2012 22:01 - Edytowane przez hlkpl dnia 25-02-2012 22:01
#hlkpl - user - 80%
Chapek nie był zły spodziewałem przerzucenia akcji na starcie 5 kage vs madara. Może nie było jakiegoś wielkiego starcia ale przynajmniej dowiedzieliśmy się o asie w rękawie. Kabuto postawił poprzeczkę. :p Cieszy mnie prawdopodobne spotkanie itachiego i sasuke. :d

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online