Dziś jest Środa, 8 Wrzesień 2010, godz 16:48
OnLine: 172, statystyki

index > Portal
Temat: Niedziałający plik/link!
Dodane: 01-02-2008 12:35 - Edytowane przez by_black dnia 05-09-2010 16:45
#by_black - systemadmin - max%
01.Nie mogę pobrać z MegaUpload/SendSpace, pomocy! [LINK WYGASŁ]
-Aby móc pobierać pliki z MegaUpload należy wcześniej wybrać opcję "free download, kolejnie odczekać około 45 sekund, aby wyświetlił się button o gotowości pliku do pobrania. Dla czego tak jest? Niestety nie stać nas na płatny serwer i korzystamy z darmowego więc trochę wyrozumiałości.

02. Pliki bardzo wolno mi się pobierają! Help!
-Jest to spowodowane przeciążeniami, widocznie wiele osób ściąga z tego serwera w tym samym czasie, prosimy o cierpliwość. Jest to darmowy serwer, nie płacisz za korzystanie z plików trochę wyrozumiałości.

03. Film pobrał mi się do końca mimo to nie działa.. Albo nie działa dźwięk..
-Należy pobrać paczkę kodeków i ją zainstalować, znajduje się w strefie plików na tej stronie. Jak zainstalować kodeki? Jest umieszczona o tym informacja w dziale "Pomoc". Uwaga! Przed instalacją kodeków ze strony odinstaluj wszystkie jakie do tej pory miałeś zainstalowane!

04.Czy kodeki trzeba instalować? Nie ma jakiegoś innego rozwiązania?
-Tak jest to konieczne, bez tego nie obejrzysz poprawnie filmu.

05.Jakim programem mam odtwarzać filmy? Ten którego używam nie chce ich odtworzyć?
-Najwyraźniej nie masz wszystkich kodeków, odinstaluj te co masz, ściągnij te ze strefy plików i zainstaluj, na pewno pomoże.

06.Napisy do filmów ściągnięte z tej strony nie chcą mi działać.. co mam zrobić?
- Napisy które pobrałeś do filmów kinowych muszą mieć identyczną nazwę jak film i znajdować się w tym samym katalogu a wtedy bez problemu każdy program automatycznie otworzy ci napisy.

07.Napisy do filmów nadal nie chcą działać mimo zastosowania do pkt 6 co mam zrobić?
- Może być również problem z konfiguracją twojego odtwarzacza, w takim wypadku pobierz jeden z dwóch programów którym można ręcznie otworzyć napisy: [pierwszy program] , [drugi program] .

08.Czemu nie mogę pobierać z MegaUpload/SendSpace przez program FlasGet??
- Nie możesz i nie da rady. Jest to zabezpieczenie serwera przed przeciążeniem a jest to serwer darmowy to proszę się dostosować albo wcale nie korzystać..

09. Jak uruchomić gry na GB, GBA (game boy)?
- Po pobraniu gry musisz ja wypakować jeżeli jest spakowana, następnie musisz pobrać ze strefy plików emulator game boy i uruchomić go. Po uruchomieniu wybrać opcje z górnego menu "File" a następnie "Open" i odszukać plik z grą i go otworzyć.

10. Dlaczego zamiast strony z plikiem pojawia się błąd strony lub białe tło?
- Jeżeli pobieranie pliku tyczy się serwera MegaUpload, może być to spowodowane przeciążeniem serwera, lub zbyt częstym wysyłaniem zapytania do serwera z jednego danego IP (najczęściej w sieciach gdzie jest duża ilość osób korzystająca z jednego IP). Jeżeli zaś chodzi o SendSpace polega to na dość częstym odświeżaniu bazy danych, wówczas należy odczekać kilka minut aby pobrać plik.

11. Dlaczego mogę pobierać tylko jeden plik naraz?
- Niestety nie stać nas na płatny serwer i korzystamy z darmowego więc trochę wyrozumiałości. Dodatkowo jest to jedyny limit w ofercie tych serwerów.

12. Błąd podczas próby pobierania z SendSpace
- Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in /home/sv999/sv046.sendspace.pl/lib/db.php on line 34 - Ten błąd oznacza przesilenie bazy danych, wówczas należy od czekać z pobieraniem od 10 minut do kilku godzin, dla jednych ten błąd się nie ujawni dla innych może być odwrotnie. Cierpliwości zatem.

13. Pobrany odcinek/film nie da się przewijać lub nie można go obejrzeć do końca.
- Przyczyną jest nie pobranie pliku do końca, podczas pobierania mogło zerwać połączenie, nie tylko na serwerze ale również po stronie klienta. Rozwiązaniem jest ponowne pobranie, jeżeli mimo to nadal problem wyskakuje, jedynym wyjściem jest pobieranie aż do skutku.

14. Brak synchronizacji w dźwięku i w obrazie w odcinkach.
- Opóźnienie zawiera kilka odcinków "Dragon Ball Kai" (65-69), jednak już niebawem wszystkie odcinki zawierające te opóźnienie zostaną wymienione. Obecnie poleca się dwóch odtwarzaczy: Windows Media Player i QuickTime.

UWAGA REUPLOAD PLIKÓW Z SENDSPACE.PL NA MEGAUPLOAD.COM, ORAZ REUPLOAD PLIKÓW BŁĘDNIE FUNKCJONUJĄCYCH ROZPOCZNIE SIĘ OD DNIA: 20/09/2010

Dodane: 05-09-2010 15:52
Witam mam problem z pobraniem 70-tego odcinka Dragon Ball KAI nie ma możliwości kliknięcia w odnośnik pobierz gdy nasuwam na niego myszką strzałka zmienia się w kursor edycji tekstu,dzięki czemu nie przekierowywuje mnie na stronę wyboru jakości odcinka.Dodam że pozostałe epizody pobierają się normalnie.
Jeśli ktoś opisał już podobny problem to z góry bardzo przepraszam za spam
Pozdrawiam

Dodane: 05-09-2010 16:01
Pod tym linkiem? Normalnie wybieram pobierz i przenosi mnie do pliku: http://dbpolska.n...ll_kai/70/

Dodane: 05-09-2010 19:58 - Edytowane przez Wonsik dnia 07-09-2010 22:44
#Wonsik - user - 60%
NIe można pobrać 24 odcinka Dragon Ball Kai, piszę że: "plik jest chwilowo niedostępny" od paru dni nie mogę już ściągnąć. Więc nie wiem o co chodzi ;)
pozdrawiam

PS: linku zapomnialem: http://dbpolska.n...all_kai_24

EDIT: OK, mi już też działa, sory za kłopot ;)

--------------------
Wszystkich czeka kiedyś śmierć, cieszmy się życiem póki możemy...
Dodane: 05-09-2010 21:30
Plik pobiera się prawidłowo, nie pojawiła mi się żadna informacja o tymczasowym braku pliku, screen: http://images.dbp...reen01.jpg

Jeżeli masz zmienne IP to zmień, być może to tylko chwilowy limit.

Dodane: 05-09-2010 22:17
Bardzo dziękuję za link. Jeśli będzie ktoś z was miał podobny problem radzę pobierać odcinek bezpośrednio ze strefy plików nie klikając na obrazek z odnośnikiem do strony.

Dodane: 06-09-2010 16:31
#Gtm22 - user - 0%
Nie moge pobrać "Różnorodna paczka utowrów "Dragon Ball". Gdy klikne pobierz to wyświetla się że dany plik został usunięty. Oczywiście znajduję się to w dziale muzyka.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: FMA Center - Twoje miejsce alchemii!