Dziś jest Poniedziałek, 21 Maj 2012, godz 01:49
OnLine: 45, statystyki
index > Manga i Anime > One Piece
Temat: One Piece
Dodane: 06-06-2010 22:23
#Cyrus - user - max%
No jak ja się już wzruszyłem w wieku 18 lat xDDD Zresztą nie raz mnie dreszcz przechodzi jak coś fajnego się dzieje.

Moim zdaniem zdecydowanie najlepszą sagą była o CP9 ;] Ale teraz też się niezła szykuje, największa bitwa, sam umieram z ciekawości, a odcinek co tydzień wychodzi :(

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 06-06-2010 22:36
#Pepe - user - max%
Tak mówicie,że w niektórych sagach aż z siebie wychodziliście, że się nie mogę doczekać co tam bedzię

No ja właśnie jestem w tym momencie :) Mianowicie wydarzenia na Alabascie się rozpoczęły, przynajmniej tak mi się wydaje. Słomiani, Smoker , Ace, Crocodile na jednej wyspie ? Kurde mam nadzieję że się czykuje niezła siekaninka :d Jak zobaczyłem, że stopniowo na Alabascie zbiera się taka ekipa to aż twarz się zaczęła cieszyć :) Aktualnie jestem na 107 epku. Ale niektóre momenty mnie trochę nudziły, np te wszystkie wydarzenia na zimowej wyspie ( nie pamiętam nazwy, tam skąd pochodzi Choper ). Ale jakoś przebrnąłem i teraz tylko lepiej jest :)
Każdy bohater jest wyjątkowy i ma ciekawą historię

Dokładnie, każdego członka ekipy poznajemy od najmłodszych lat . Fajny motyw bo wiemy jak wyglądała ich przeszłość, z czym się zmagali. Jak narazie najbardziej podoba mi się przeszłość Sanjego.

--------------------
iSayumi
Dodane: 06-06-2010 22:39
One Piece jest genialne.;D sam swoja przygode rozpoczalem w Hiszpanii jak Enies Lobby było.;d ale mialem ucieche jak obejrzalem to w domu xd zeby dogonic odcinki ogladalem przez jakis 1 miesiac wakacji nawet 10 dziennie.;d ale i tak OP wymiata.;p btw. Bleach taki zly tez nie jest.;p pozdrawiam.

--------------------

Dodane: 06-06-2010 23:11
#Cyrus - user - max%
Pepe napisał/a:
Dokładnie, każdego członka ekipy poznajemy od najmłodszych lat . Fajny motyw bo wiemy jak wyglądała ich przeszłość, z czym się zmagali. Jak narazie najbardziej podoba mi się przeszłość Sanjego.

Mojemu kumplowi podobała się najbardziej historia Zoro :p Czyli jednak historie są tak wspaniałe, że każdy znajdzie coś dla siebie ;] Ja osobiście nie mam swojej ulubionej bo wszystkie są the best xD

--------------------

Dodane: 07-06-2010 10:59 - Edytowane przez by_black dnia 07-06-2010 21:57
Mnie osobiście uraczyła historia Choppera - bardzo, ale to bardzo wzruszająca, aż się łezka w oku kręci ;) . Ale reszta historii też jest na wysokim poziomie. pozdrawiam

--------------------

Dodane: 07-06-2010 13:55 - Edytowane przez by_black dnia 07-06-2010 21:57
#Pepe - user - max%
Dzięki ;| Jak dotąd w tym temacie nie było spoilerów ale widzę przełamałeś tą statystykę :p

--------------------
iSayumi
Dodane: 07-06-2010 15:03 - Edytowane przez by_black dnia 07-06-2010 21:59
#Cyrus - user - max%
Ku*wa mógłbyś nie spoilerować? Moze nie wszyscy czytają mangę? Ja akurat oglądam tylko anime i właśnie zjeb*łeś mi zabawę. Wielkie ku*wa dzięki.

--------------------

Dodane: 07-06-2010 21:22
#Cyrus - user - max%
Olciiak napisał/a:
Tak na temat bardziej - ktoś oglądał Strong World?

Mam ściągnięte na dysk od ładnego miesiąca chyba, ale jeszcze nie oglądałem :p Nie wiem w ogóle jak to oglądać bo czytałem, że pierwsze 3 min to jest spoiler do jakiejś tam walki czy coś :/ Będę musiał się zapytać kumpla który tłumaczy OP to może mi powie o co biega :)

--------------------

Dodane: 08-06-2010 20:31
#Heliaze - user - 100%
Po krótkiej przerwie powróciłem do oglądania One Piece, coraz bardziej mi się podoba, a mam takie pytanie odnośnie filerów, są one długie tak jak w przypadku Bleacha, czy raczej krótsze ;P ? ?

Dodane: 08-06-2010 20:35
#Bociak - user - max%
a mam takie pytanie odnośnie filerów, są one długie tak jak w przypadku Bleacha, czy raczej krótsze ;P ? ?

Zazwyczaj filery trwają 3-5 odcinków, czy jakieś pojedyncze epki. Najdłuższe trwają do 7 - 10. ;) Z resztą porównywając do konkurencji, to zapychacze są świetne. xD

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 08-06-2010 20:38
#Pepe - user - max%
http://forum.senp...php?t=9516 ja korzystam z tej listy, ale jak na razie jestem na ponad setnym odcinku więc dalsza aktualizacja jak narazie nie jest mi potrzebna :p Wiesz ja fillerów nie oglądam ale wszędzie słyszałem że są dobre i nie da się wyczuć że to filler :d

--------------------
iSayumi
Dodane: 08-06-2010 20:45
#Cyrus - user - max%
No nie przesadzajmy :p Da się wyczuć, że coś jest fillerem, ale nie są one po prostu tak nudne i beznadziejne jak w innych anime ;P Najdłuższy i zarazem najlepszy filler w OP to chyba historia z tą bazą wojskową G8 co spadli do niej ze Skypie :p

--------------------

Dodane: 15-06-2010 12:14
#Marcin00 - user - 90%
Cyrus zgodzę się z tobą że to najciekawszy filler i tak fillery w One Piece nie są tak nudne i "głupie" jak w innych, można przez nie spokojnie przebrnąć bez problemu. Co do One Piece mógłby się powoli kończyć bo co za dużo to niezdrowo, chyba że Eiichiro Oda ma jeszcze ciekawe pomysły :d .

--------------------

Dodane: 15-06-2010 23:18
#Cyrus - user - max%
Dla mnie to byłby koszmar gdyby się skończyło xD Chyba musiałbym sie wziąć wtedy za Naruto albo Blicza na poważniej :p Nie zapominajmy, że nasi bohaterowie są dopiero w połowie Grand Line xD Jeszcze 2 razy tyle przed nimi, czyli jakieś 400 epków hehe xD

--------------------

Dodane: 16-06-2010 16:31 - Edytowane przez Bociak dnia 16-06-2010 16:32
#Bociak - user - max%
Co do One Piece mógłby się powoli kończyć bo co za dużo to niezdrowo, chyba że Eiichiro Oda ma jeszcze ciekawe pomysły :d

Nieee!! xD Ciesze się że OP jeszcze trwa i będzie jeszcze długo trwać, bo żadnego lepszego tasiemca zapewne nie znajdę. A w Naruto, Bleach nie znajdę takiego klimatu i charakteru co w historii Eiichiro Ody.

Co do filerów to myślę że obecne przełamały barierę... Są naprawdę nudne, poza tym kreska strasznie pokrzywdziła Robin (wtf?). Miejmy nadzieję że to ostatni taki wybryk i kolejne odcinki przyniosą poprawę.

--------------------

Dodane: 16-06-2010 17:13
#Cyrus - user - max%
No właśnie, ciężko nie zauważyć jak na każdym kroku krzywdzą naszych bohaterów bardzo słabą kreską :/ Najbardziej oberwała Robin, bo zniszczyli całą jej urodę :/
Martwi mnie to, że jeszcze dużo takich odcinków się pokaże bo to musi dojść do końca.

--------------------

Dodane: 16-06-2010 17:47
#Bociak - user - max%
No właśnie, ciężko nie zauważyć jak na każdym kroku krzywdzą naszych bohaterów bardzo słabą kreską :/ Najbardziej oberwała Robin, bo zniszczyli całą jej urodę :/
Martwi mnie to, że jeszcze dużo takich odcinków się pokaże bo to musi dojść do końca.

Nami się wybroniła, ale to co zrobili z Robin jest okropne. A odnośnie długości filerów, to myślę że jeszcze jeden odcinek i koniec, bo cała załoga będzie wspomniana. Oby jak najprędzej do wydarzeń z mangi. :)

--------------------

Dodane: 16-06-2010 18:01
#Pepe - user - max%
Dysponuje ktoś może porządną listą fillerów w One Piece, tak do 400 odcinka ? Bo te co znalazłem w google nie dość że są jakieś nie pewne to jeszcze napisane w taki sposób że trudno ogarnąć. A i jak możecie to pokażcie jak pokarali tą Robin bo jestem ciekaw. A no i zaraz zacznę sagę CP9 ,nasłuchałem się że jest fajna, macie podobne zdanie ? (:

--------------------
iSayumi
Dodane: 16-06-2010 18:19
#Bociak - user - max%
http://onepiece.c...icle_id=21

Tutaj masz pełną listę odcinków, z uwzględnieniem filerów. Co do CP9, saga była świetna, ale też nie rozdrabniajmy się aż tak bardzo w tym temacie.

--------------------

Dodane: 16-06-2010 18:35
#Cyrus - user - max%
Moim zdaniem saga CP9 była najlepsza jak do tej pory :) Ogólnie dużo jest w niej walki i ciekawych technik każdego z załogi.

Co do Robin to nie ma w necie żadnych porównań tego, ale zobaczysz jak sam obejrzysz. Z Usoppa też nic ciekawego nie wyszło. Franky i Chopper jako tako się utrzymali, Nami również. Co do Sanji'ego... go nie zniszczyli kreską, ale treścią fillera... okropne :(

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online