Dodane: 06-06-2010 22:23
No jak ja się już wzruszyłem w wieku 18 lat xDDD Zresztą nie raz mnie dreszcz przechodzi jak coś fajnego się dzieje.
Moim zdaniem zdecydowanie najlepszą sagą była o CP9 ;] Ale teraz też się niezła szykuje, największa bitwa, sam umieram z ciekawości, a odcinek co tydzień wychodzi

Dodane: 06-06-2010 22:36
Tak mówicie,że w niektórych sagach aż z siebie wychodziliście, że się nie mogę doczekać co tam bedzię
No ja właśnie jestem w tym momencie

Mianowicie wydarzenia na Alabascie się rozpoczęły, przynajmniej tak mi się wydaje. Słomiani, Smoker , Ace, Crocodile na jednej wyspie ? Kurde mam nadzieję że się czykuje niezła siekaninka

Jak zobaczyłem, że stopniowo na Alabascie zbiera się taka ekipa to aż twarz się zaczęła cieszyć

Aktualnie jestem na 107 epku. Ale niektóre momenty mnie trochę nudziły, np te wszystkie wydarzenia na zimowej wyspie ( nie pamiętam nazwy, tam skąd pochodzi Choper ). Ale jakoś przebrnąłem i teraz tylko lepiej jest
Każdy bohater jest wyjątkowy i ma ciekawą historię
Dokładnie, każdego członka ekipy poznajemy od najmłodszych lat . Fajny motyw bo wiemy jak wyglądała ich przeszłość, z czym się zmagali. Jak narazie najbardziej podoba mi się przeszłość Sanjego.

Dodane: 06-06-2010 22:39
One Piece jest genialne.;D sam swoja przygode rozpoczalem w Hiszpanii jak Enies Lobby było.;d ale mialem ucieche jak obejrzalem to w domu xd zeby dogonic odcinki ogladalem przez jakis 1 miesiac wakacji nawet 10 dziennie.;d ale i tak OP wymiata.;p btw. Bleach taki zly tez nie jest.;p pozdrawiam.

Dodane: 06-06-2010 23:11
Pepe napisał/a:
Dokładnie, każdego członka ekipy poznajemy od najmłodszych lat . Fajny motyw bo wiemy jak wyglądała ich przeszłość, z czym się zmagali. Jak narazie najbardziej podoba mi się przeszłość Sanjego.
Mojemu kumplowi podobała się najbardziej historia Zoro

Czyli jednak historie są tak wspaniałe, że każdy znajdzie coś dla siebie ;] Ja osobiście nie mam swojej ulubionej bo wszystkie są the best xD

Dodane: 07-06-2010 10:59 -
Mnie osobiście uraczyła historia Choppera - bardzo, ale to bardzo wzruszająca, aż się łezka w oku kręci

. Ale reszta historii też jest na wysokim poziomie. pozdrawiam

Dodane: 07-06-2010 13:55 -
Dzięki ;| Jak dotąd w tym temacie nie było spoilerów ale widzę przełamałeś tą statystykę

Dodane: 07-06-2010 15:03 -
Ku*wa mógłbyś nie spoilerować? Moze nie wszyscy czytają mangę? Ja akurat oglądam tylko anime i właśnie zjeb*łeś mi zabawę. Wielkie ku*wa dzięki.

Dodane: 07-06-2010 21:22
Olciiak napisał/a:
Tak na temat bardziej - ktoś oglądał Strong World?
Mam ściągnięte na dysk od ładnego miesiąca chyba, ale jeszcze nie oglądałem

Nie wiem w ogóle jak to oglądać bo czytałem, że pierwsze 3 min to jest spoiler do jakiejś tam walki czy coś :/ Będę musiał się zapytać kumpla który tłumaczy OP to może mi powie o co biega

Dodane: 08-06-2010 20:31
Po krótkiej przerwie powróciłem do oglądania One Piece, coraz bardziej mi się podoba, a mam takie pytanie odnośnie filerów, są one długie tak jak w przypadku Bleacha, czy raczej krótsze ;P ? ?

Dodane: 08-06-2010 20:35
a mam takie pytanie odnośnie filerów, są one długie tak jak w przypadku Bleacha, czy raczej krótsze ;P ? ?
Zazwyczaj filery trwają 3-5 odcinków, czy jakieś pojedyncze epki. Najdłuższe trwają do 7 - 10.

Z resztą porównywając do konkurencji, to zapychacze są świetne. xD
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 08-06-2010 20:38
http://forum.senp...php?t=9516 ja korzystam z tej listy, ale jak na razie jestem na ponad setnym odcinku więc dalsza aktualizacja jak narazie nie jest mi potrzebna

Wiesz ja fillerów nie oglądam ale wszędzie słyszałem że są dobre i nie da się wyczuć że to filler

Dodane: 08-06-2010 20:45
No nie przesadzajmy

Da się wyczuć, że coś jest fillerem, ale nie są one po prostu tak nudne i beznadziejne jak w innych anime ;P Najdłuższy i zarazem najlepszy filler w OP to chyba historia z tą bazą wojskową G8 co spadli do niej ze Skypie

Dodane: 15-06-2010 12:14
Cyrus zgodzę się z tobą że to najciekawszy filler i tak fillery w One Piece nie są tak nudne i "głupie" jak w innych, można przez nie spokojnie przebrnąć bez problemu. Co do One Piece mógłby się powoli kończyć bo co za dużo to niezdrowo, chyba że Eiichiro Oda ma jeszcze ciekawe pomysły

.
--------------------

Dodane: 15-06-2010 23:18
Dla mnie to byłby koszmar gdyby się skończyło xD Chyba musiałbym sie wziąć wtedy za Naruto albo Blicza na poważniej

Nie zapominajmy, że nasi bohaterowie są dopiero w połowie Grand Line xD Jeszcze 2 razy tyle przed nimi, czyli jakieś 400 epków hehe xD

Dodane: 16-06-2010 16:31 -
Co do One Piece mógłby się powoli kończyć bo co za dużo to niezdrowo, chyba że Eiichiro Oda ma jeszcze ciekawe pomysły
Nieee!! xD Ciesze się że OP jeszcze trwa i będzie jeszcze długo trwać, bo żadnego lepszego tasiemca zapewne nie znajdę. A w Naruto, Bleach nie znajdę takiego klimatu i charakteru co w historii Eiichiro Ody.
Co do filerów to myślę że obecne przełamały barierę... Są naprawdę nudne, poza tym kreska strasznie pokrzywdziła Robin (wtf?). Miejmy nadzieję że to ostatni taki wybryk i kolejne odcinki przyniosą poprawę.
--------------------

Dodane: 16-06-2010 17:13
No właśnie, ciężko nie zauważyć jak na każdym kroku krzywdzą naszych bohaterów bardzo słabą kreską :/ Najbardziej oberwała Robin, bo zniszczyli całą jej urodę :/
Martwi mnie to, że jeszcze dużo takich odcinków się pokaże bo to musi dojść do końca.

Dodane: 16-06-2010 17:47
No właśnie, ciężko nie zauważyć jak na każdym kroku krzywdzą naszych bohaterów bardzo słabą kreską :/ Najbardziej oberwała Robin, bo zniszczyli całą jej urodę :/
Martwi mnie to, że jeszcze dużo takich odcinków się pokaże bo to musi dojść do końca.
Nami się wybroniła, ale to co zrobili z Robin jest okropne. A odnośnie długości filerów, to myślę że jeszcze jeden odcinek i koniec, bo cała załoga będzie wspomniana. Oby jak najprędzej do wydarzeń z mangi.
--------------------

Dodane: 16-06-2010 18:01
Dysponuje ktoś może porządną listą fillerów w One Piece, tak do 400 odcinka ? Bo te co znalazłem w google nie dość że są jakieś nie pewne to jeszcze napisane w taki sposób że trudno ogarnąć. A i jak możecie to pokażcie jak pokarali tą Robin bo jestem ciekaw. A no i zaraz zacznę sagę CP9 ,nasłuchałem się że jest fajna, macie podobne zdanie ? (:

Dodane: 16-06-2010 18:19
http://onepiece.c...icle_id=21 Tutaj masz pełną listę odcinków, z uwzględnieniem filerów. Co do CP9, saga była świetna, ale też nie rozdrabniajmy się aż tak bardzo w tym temacie.
--------------------

Dodane: 16-06-2010 18:35
Moim zdaniem saga CP9 była najlepsza jak do tej pory

Ogólnie dużo jest w niej walki i ciekawych technik każdego z załogi.
Co do Robin to nie ma w necie żadnych porównań tego, ale zobaczysz jak sam obejrzysz. Z Usoppa też nic ciekawego nie wyszło. Franky i Chopper jako tako się utrzymali, Nami również. Co do Sanji'ego... go nie zniszczyli kreską, ale treścią fillera... okropne
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.