Dodane: 25-03-2009 15:20
Może ale i nie może istnieć bo zawsze coś będzie. Kiedyś w gimnazjum jak przerabialiśmy romantyzm na polaku to Pani się spytała czy istnieje przyjaźń pomiędzy kobietą a mężczyzną powiedziałem że tak a Ona to podaj przykład podałem siebie z koleżanką A Pani do mnie czyli że ona się tobie nie podoba tylko tyle że się przyjaźnicie?? Zatkało Mnie [bo tak szczerze to podobała się Mi ale bałem się jej to powiedzieć] zarumieniłem się i nie odzywałem się do końca lekcji dobrze że Jej wtedy nie było ale pewnie koleżanki i tak Jej to opowiedziały bo potem już inaczej na mnie patrzyła.
Teraz w technikum mam też taką kumpelę fajnie jest czasem z nią pogadać o innych rzeczach niż z kumplami Ona mi się nie podoba ale czasem zerkam na jej krągłości

Więc niby to przyjaźń ale nie taka do końca bezinteresowna.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 25-03-2009 16:00

Dodane: 25-03-2009 19:31
Ciekawy temat... Ja uważam, że może, choć z własnego doświadczenia wiem, że to ryzykowne... Bo ja mam wśród przyjaciół dwóch facetów, z tym, że jeden mi się podobał i przez pewien czas zanosiło się na coś więcej, a drugiemu to ja z kolei zaczęłam się podobać, choć wybiłam mu to z głowy, powiedziałam, że to nie ma sensu, odpowiada mi jedynie taki układ, jaki jest, czyli przyjaźń. Poza tym za dobrze się znamy, by być parą ;P.
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 23-08-2009 10:54
Ja akurat nie wierzę w przyjaźń pomiędzy chłopakiem a dziewczyną. Na pewno w późniejszym czasie przerodziło by sie to w jakieś uczucie, co jest ryzykowne jeśli dziewczyna przyjaźni się np. z dwoma kumplami.

Dodane: 23-08-2009 17:38
Niektórzy mówią, że jest niemożliwa, ja jednak sądzę inaczej. Z mojego doświadczenia wynika iż w takich sytuacjach potrzebne jest odpowiednie nastawienie dwojga ludzi, czyli muszą mieć takie same zamiary, bo jeśli jedna strona będzie żądać czegoś więcej niż przyjaźni, to wszystko może się nieodwracalnie popsuć, pozostawiając jedynie za sobą żal i smutek.

Dodane: 27-08-2009 13:37
Jest mozliwa jak najbardziej!! A nawet powiem wiecej jest potrzebana

Jej rady beda niezastapione jezeli bedzie chodziło o inne dziweczyny. Ja przyjaznie sie z kumpela juz dos dlugo i jakos nic sie nie wydarzyło miedzy nami i nie sadze zeby sie wydazyło. Traktuja ja raczej jak siostre i dobrego kumpla w jednym.
--------------------
-------------------------------

Dodane: 27-08-2009 14:20
przyjaźń dziewczyna-chłopak możliwa...
ja przyjaźnie się już z kolesiem 2 lata i jest spoko...

Dodane: 27-08-2009 14:39
Oczywiście, że istnieje. Mam przyjaciółkę już od jakiś 10~ lat i jest całkiem spoko. Z tym, że jak się potem okazało nie taka klarowna z mojej strony, bo... No właśnie. Koniec końców wszytko się wyjaśniło i nadal jesteśmy sobie bliscy i pewnie to będzie jeszcze długo trwało (mam nadzieję). W takiej przyjaźni najważniejsze jest odpowiednie nastawianie, bez niego ani rusz.
--------------------
Życie nie jest dobre ani złe - jest takie, jakie wierzymy, że jest.

Dodane: 07-06-2011 20:44
przyjaźń miedzy kobietą a mężczyzna może istnieć pod jednym warunkiem minimum jedna osoba musi mieć kogoś innego. wspólne spędzanie czasu z przyjaciółką prowadzi do tego:
"kurde ale ona fajna jest, ma da mnie czas, słucha mnie, razem chodzimy się wybawić, podobne zainteresowania, mamy o czym rozmawiać dlaczego by nie spróbować czegoś więcej"
podświadomie będziemy dążyć do związku bo z taką "przyjaciółką" kandydatką na "dziewczynę" to można by całe życie spędzić. tyle że najczęściej taki facet nie wzbudza w niej atrakcji.
--------------------

Dodane: 07-06-2011 22:25 -
@brolly - coś w tym jest, co nie zmienia faktu, że takie przypadki chodzą nawet po ludziach, którzy nie są w związkach
Niestety sam nie miałem jeszcze okazji tego przetestować, ale obserwuję takie przypadki i wyglądają normalnie
--------------------

Dodane: 07-06-2011 23:19
Ja osobiście również przekonałem się że przyjaźń między kobietą i mężczyzną jest możliwa co więcej może być całkiem bezinteresowna pozbawiona elementów (płciowych)
Miałem w dzieciństwie koleżankę z którą dorastałem do 15 roku życia nigdy nie traktowałem jej jako kobietę ponieważ była dla mnie jak siostra myślę iż nasza przyjaźń trwała by do dnia dzisiejszego niestety nadszedł dzień w którym zmuszony byłem się przeprowadzić, obecnie nie utrzymujemy kontaktów ostatnimi czasy staram się jednak odświeżyć znajomość.
--------------------
Holly land the earth in the space...

Dodane: 08-06-2011 09:33
lssjbrolly napisał/a:
przyjaźń miedzy kobietą a mężczyzna może istnieć pod jednym warunkiem minimum jedna osoba musi mieć kogoś innego. wspólne spędzanie czasu z przyjaciółką prowadzi do tego:
"kurde ale ona fajna jest, ma da mnie czas, słucha mnie, razem chodzimy się wybawić, podobne zainteresowania, mamy o czym rozmawiać dlaczego by nie spróbować czegoś więcej"
podświadomie będziemy dążyć do związku bo z taką "przyjaciółką" kandydatką na "dziewczynę" to można by całe życie spędzić. tyle że najczęściej taki facet nie wzbudza w niej atrakcji.
Nawet taka przyjaźn może się sypnąć ;P Jeśli nasza przyjaciółka ma chłopaka to nie jest powiedziane, że nic się nie wydarzy... On ja rzuci, ta przyjdzie sie nam wypłakać i już coś z tego może być ^^
A związek z przyjaciółką chyba nie byłby taki zły, bo miłość oparta na przyjaźni podobno jest silniejsza

Dodane: 10-06-2011 21:24
Taka czysta przyjaźń chyba jest bardzo trudna jeżeli nie nie możliwa. Zazwyczaj jest to tak że jedna strona chce czegoś więcej niż tylko przyjaźni lecz druga nie za bardzo. Jedyny przypadek według mnie aby taka przyjaźń istniała to także dobra znajomość przyjaciółki z dziewczyną. Oczywiście dla niektórzych nawet taka granica nie jest nie do przekroczenia, ale większość ludzi wiedziało by ze szanse na związek z przyjaciółką są praktycznie nie możliwe, i wtedy zostaje przyjaźń.
--------------------
-------------------------------

Dodane: 22-06-2011 01:02
Zależy. Jeśli faktycznie nic tam do siebie nie czują, najlepiej gdy są w związku to wtedy tak. Ale tak to może przerodzić się w coś więcej, nie znaczy że źle, miłość lepsza od przyjaźni chyba. Gorzej gdy wszystko się sypie, Miałem tak dwa razy już i potem strasznie ciężko jest tę znajomość dalej kontynuować gdy dopiero co niedawno byliście parą ;/
I tak będę utrzymywał że wszelkie związki miłosne czy przyjazne są złe ;<
--------------------

Dodane: 22-06-2011 08:18
Ja sam mam kilka koleżanek, i dwie przyjaciółki. No, jedna jest zbyt ładna żeby nie spojrzeć na kilka miejsc, ale druga także jest niczego sobie, choć jakoś mnie nie ciągnie do niej. Rozmawiamy codziennie w szkole, czasem po szkole, znamy się już kilka lat, nigdy nie byliśmy i raczej nie będziemy parą. Przyjaźnimy się i to w zupełności wystarcza.
--------------------

Dodane: 23-06-2011 19:27 -
Zdecydowanie jest to możliwe sam mam taką przyjaźń . Moim zdaniem nic w tym dziwnego że mężczyzna i kobieta mogą być "tylko" przyjaciółmi . Czasem warto pogadać z płcią przeciwną (w moim przypadku z kobietą)
#Darknes napisał :
ale czasem zerkam na jej krągłości
Tak jak Darknes czasem zerkne na jej krągłości

Dodane: 29-06-2011 18:41
rafcioo napisał/a:
Jest to jak najbardziej możliwe, kiedy dziewczyna i chłopak się dobrze ze sobą dogadują, ale nie pociągają się fizycznie, są zauroczeni/zakochani w kimś innym etc.
Przyjdzie taki moment że komuś coś sie nie uda, znajdzie oparcie w przyjacielu/przyjaciółce i to już jest duży krok w stronę miłości. Bo to że nie pociągają się fizycznie to za mała bariera

Dodane: 29-06-2011 20:42
GokuDBZ napisał/a:#Darknes napisał :
ale czasem zerkam na jej krągłości
Tak jak Darknes czasem zerkne na jej krągłości
To przestań. Bo skończysz jeszcze przypadkiem tak jak ja, wystarczy już nam w Polsce ciotowatych chłopaków z pokruszonymi sercami xDD
Może i istnieje taka przyjaźń ale jak obydwie osoby mają partnerów, inaczej po pewnym czasie, w którejś ze stron coś się zalęgnie xD
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.