Dziś jest Poniedziałek, 21 Maj 2012, godz 01:54
OnLine: 47, statystyki
index > Hydepark
Temat: Łańcuszki
Dodane: 26-02-2008 20:06 - Edytowane przez by_black dnia 02-02-2012 23:35
#Pastuch - user - 30%
Elo. Dawno mnie nie było na forum no to co wymśle.Temat nie związany z sexem .Temat o łańcuszka szczęścia. Czy wierzycie?? Lubicie?? Jak dostaniecie od kogoś np na GG to przekazujecie dalej?? Wypowiem sie pierwszy: łańcuszki uważam za debilizm, wymysł chorego umysłu, a ludzi rozsyłających to badziewie za opóźninych umysłowo [skrzywiony] ( bez obrazy oczywiscie ).
Jeśli ktos mi na GG pusci, blokuje, nie ma przepros moze odblokuje jak poprosi. Wczoraj dostałem łańcuszek, że zmarł założyciel GG i żeby wyslac to do 10 osob bo GG zablokują, trudno zmarł, każdy kiedys umiera niech blokują mam maila, skype, nie wysłałem i co nic sie nie stało GG mam.

Dodane: 26-02-2008 20:14
#Falen - user - 60%
mnie też denerwują te wszystkie łańcuszki, a dostaje ich trochę na telefon i gg, wysyłają mi je znajomi i jakieś obce osoby. Jakieś bzdety o szczęściu w życiu i miłości itp. jakby coś miało od tego zależeć [yyy] a gdy taki łańcuszek dostane to go nie rozsyłam bo szkoda mi na to pieniędzy i czasu (ale ze mnie sknerus ;]), no może czasami odeślę osobie która mi to przysłała, jeśli jest tam dopisek typu "jeśli mnie lubisz..."
ale tak ogólnie to nie chcę tego widzieć xD

Dodane: 26-02-2008 20:29
#Napojasz - user - 90%
Jak ktos mi to wysyła to białej gorączki dostaje, to jest taka bzdura omg..: [zly]
Wysyłanie tego komuś uważam za brak szacunku dla siebie i dla osoby której to wysyłamy, każdy kto mnie zna to nie wysyła mi tego spamu bo zna moja rekacje...
Jeżeli ktoś w to wierzy to albo jest upośledzony umysłowo albo jest kompletnym debilem...

--------------------

Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem
Dodane: 26-02-2008 20:34
Zgadzam się z wami te łańcuszki są flustrujące i do niczego nie prowadzą. Nie bawie się w to chyba, że bardzo ale to bardzo mi się nudzi. Albo jest to łańcuszek typu gotowiec: pytania na fizykę :d no to może jescze. Dziwi mnie, że ktoś może wogóle w to wierzyć.

Dodane: 26-02-2008 21:33
#efizet - user - 20%
Ja sie w to nie bawie, jak dla mnie to smieszne bo faktycznie do niczego nie prowadzi, trzeba byc bardzo naiwnym zeby w cos takiego uwierzyc he he :d

Dodane: 26-02-2008 22:23
#Pavlo84 - user - 70%
Absolutnie nie wierzę w te g.w.a jak je dostaję to nawet ich nie czytam tylko do razu zamykam GG albo wyrzucam jeśli dostaje je na maila Po prostu ludzie nie mają co robić to posyłają takie pierdoły innym żeby ci się nabierali według mnie takie coś powinno być karalne i to srogo

--------------------
Idź do wuja !!! xD
Dodane: 26-02-2008 22:31
#Roguc - user - 10%
Nienawidzę łańcuszków, jak je dostaję to krew mi pulsuje :d Wg po prostu jest to głupstwo wymyślone przez jakichś debili. Niektóre takie łańcuszki mogą być niebezpieczne. Czytałem w jakimś starszym numerze CD-Action, że ziomek rozsyłał łańcuszki o treści proszącej o usunięcie jakiegoś pliku Windowsa, po którym komp sie rozwalał, "gdyż jest to wirus". Łańcuszki są po prostu moim zdaniem śmieszne.

Dodane: 27-02-2008 10:46
Wypowiem sie raczej tak jak wszyscy. Łańcuszki to jedno wielkie kretyństwo. Nie wiem sam czemu one mają służyc i po co one komu, ale przecież sami wiecie, że na każdej wysłanej wiadomości GG zarabia. No więc przypuszczam że większośc łańcuszków wychodzi właśnie od pracowników Gadu-Gadu, a puszczane są tylko po to żeby zarobic jak najwięcej.

Dodane: 27-02-2008 12:55
#Ra - user - 70%
Zgadzam się z wami, ale są tez puszczane różnorakie łańcuszki od kumpli. Ja to wtedy odbieram tylko i wyłącznie jako zabawę, może i głupią no ale to zabawa xD To wtedy można nazwac łańcuszkiem i czasami chętnie puszcze go dalej, żeby miec chociaż troche łacha xD Tasiemców nie toleruje, nawet nie pamiętam kiedy ostatnio przyszedł mi jakiś tasiemiec, jak ktoś nieznajomy puszcze takiego tasiemca to po prostu go olewam, ale zawsze przeczytam treśc, a może będzie tam coś ciekawego, jakaś ciekawa treśc którą można przerobic i miec z tego niezłą beke xD

Dodane: 27-02-2008 15:38
kiedyś dostałem esemesa, że jest rocznica śmierci papieża i żeby wysłać 10 esów żeby pokazać jak szanujemy papieża itd itp, największy szacunek to okazał chyba ten co to wymyślił, niektórzy ludzie mają wyobraźnie naprawdę... aż chwyta za serce, i w prawie każdym zapewnienie "To nie jest łańcuszek" . No z innymi negatywnymi ocenami się zgadzam
pozdro

Dodane: 27-02-2008 15:46
#Goku5 - user - 30%
Mnie te łańcuszki doprowadzają do szału nie lubię ich dostawać . Często dostaje je od jakiejś mojej koleżanki i wtedy w szkole pytam po co one to robią i żadna nie miała sensownego wytłumaczenia . Ja wtedy grzecznie proszę że by mi takich głupot nie wysyłała :p

Dodane: 28-02-2008 10:06
U mnie to wygląda tak, że od nieznajomych wiadomości wcale nie dostaje, bo mam to zblokowane, wiec nie musze się użerać z łańcuszkami z zewnątrz. Zdarza mi się dość często dostać jakiś łańcuszek od znajomej/znajomego to się trochę wnerwiam, ale nie zawsze. Generalnie wszystkie wiadomości czytam, niektóre mi strasznie ciśnienie podnoszą, ale np. takie:
"Wez udziol w konkursie WIESIOK TO JO! Do wygronia: toczka gnoju, kumpiel w szombie i noc w chlywie. Kunkurencje to: salto nad korytym maciory, rzut widłami do pyndzoncego knura, kryncynie worów dookoła stodoły. Chyntnych zoproszomy na tyn konkurs w sobote kolo chałupy Nowoka. Podej dali. Co by Ci pod drzwiami nie nasr***"
bardzo chętnie czytam, wiec to zależy jaką treść mi przekazuje :p
Pozdro ;)

Dodane: 28-02-2008 14:05
#olek502 - user - 0%
Dla mnie jest to totalna głupota :/ Jest to równoznaczne ze spamem. Takie osoby w ogóle nie powinny siedzieć w internecie, mają nasr***e w głowach, nie mają co robić i wymyślają głupoty.

Przydałyby się jakieś kary za rozsyłanie tych głupot w internecie ale jest to walka z wiatrakami, bo jak jeden debil przestanie to rozsyłać to zacznie drugi :/

Dodane: 28-02-2008 14:32
Wkurzają mnie takie rzeczy!

Dodane: 28-02-2008 19:29
#by_ikar - systemadmin - max%
Łańcuszki są do dupy, a z tego co ja się dowiedziałem można w ten sposób przeprowadzić szereg ataków "hakerskich" na komputer na który zostały wysłane. Pierwszy atak to masowe wysyłanie do wszystkich numerów np reklama jakiejś tam strony i dostaje ją 10 milionów numerów z czego tylko kilka otrzyma te wiadomości co już jest bardzo dużym obciążeniem dla serwerów gadu gadu plus to że wiadomości czekają w przechowalni aby mogły zostać dostarczone kiedy ten ktoś się zaloguje co jest kolejnym obciążeniem. Dla tego i właśnie przez takie rzeczy serwery gg często nie wyrabiają i nie działają bo są obciążone Z serwerami innych komunikatorów jest to nie możliwe choć by z tlenem na którego od 5 lat nie dostałem reklamy wysłaną od jakiegoś bota. To dowodzi o funkcjonalności oraz pomysłowości autorów komunikatora gadu gadu.. Jest jeszcze szereg innych ataków właśnie poprzez wysyłanie łańcuszków nawet kiedyś sam się tym bawiłem ale jakieś to nie dla mnie.. Jak się poszuka dobrze na google to można dużo ciekawych rzeczy z najść ;)

A co do samych łańcuszków to wielkie gówno jakich świat nie wiedział. Ludziom się nudzi i piszą taki idiotyczne wiadomości łudząc sie że a może mi się poszczęści jak by myśleli że życie to bajka.. Pozdro

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 28-02-2008 23:06
by_ikar napisał/a:
Łańcuszki są do dupy,

Popieram w 100%
A mój sposób na łańcuszki jest taki,żeby odsyłać ja ze zdwojoną(albonawet większą ;) )siłą.
Tz. jeśli ktoś przyśle do was łańcuszek, to odeślijcie go kilkadziesiąt razy. Kilka razy udało mi się zrestartować gg, albo zawiesićkompa takiemu osobnikowi. ;)

Dodane: 28-02-2008 23:35
#Bloody - user - 10%
Łańcuszki . Szczęścia , nieszczęścia i uj jeszcze wie czego . Dla mnie to zwykła prowokacja i zabawa znudzonych ludzi . Łańcuszki typu : umarł założyciel gg , pomóż komuś tam lub propozycje pracy to codzienność.
Szkoda mi tych jakże 'zabawnych' ludzi . Wywołują prowokację i myślą , że są super , cool itd. Nie doświadczonych internautów wprowadzają w błąd , a z tego robią się komplikacje.
Reasumując , łańcuszki to zło xd .

Dodane: 29-02-2008 07:51
#Arania - user - 0%
Wedlug mnie to te cale Lancuszki szczescia i nieszczescia to najbardziej powalona zeczy jakie mogli wymyslec :/
Moim zdaniem jest to bezsens wysylanie tyakiego czegos i spamowanie innym na gg :/ Ja w to niewjeze wrecz potepiam to !! Jak ktos mi sle lancuszek blokuje i po krzyku :) A wracajac do tego zalorzyciela gg to on juz hyba z 20 razy umieral :d :d Gosc jest dobry :d

Dodane: 31-08-2008 19:43
#animka - user - 50%
Łańcuszki szczęścia?? To najgorsze co mogą mi przysyłać znajomi na gg. Ja nie czytam tego w ogóle, bo to jest durne. Nie wierzę w to, co tam jest napisane i szybko coś takiego kasuję. A wśród znajomych to wiedzą, że ja czegos takiego nie chce dostawaćbo potem nie jestem zbyt miła dla takich osób (o czym one dobrze wiedzą) ;) l ;) ;) ;)

Dodane: 31-08-2008 21:00
#Korzel - user - 70%
Ja podobnie jak większość nie lubię tych całych łańcuszków, jak już dostanę to mnie szlak trafia, szczególnie jeżeli chodzi o miłość :d Nie wiem po co ludzie to wysyłają bo nie wiem jak innych ale mnie to wkurza i jak takie coś dostanę to od razu usuwam i nawet nie myślę, żeby to komuś innemu wysłać :d Najbardziej mnie rozwalała treść, że Orange kończy ileś tam lat i z tego powodu można mieć na koncie 25zł za darmo :d :d Pozdro

--------------------
Życie jest jak butelka dobrego wina.
Niektórzy zadowalają się czytaniem etykiety
na opakowaniu,
inni wolą spróbować jego zawartość.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online