Dodane: 21-06-2008 20:21 -
A ja powiem tak, jej wieku nie możemy jasno określić. Tylko Akira i Dr. Gero o tym wiedzą, wiedzieli xDDD Ale z logicznego myślenia można wiele wywnioskować... Robot, składa się z części metalowych, które wraz z wiekiem ulegają procesowi korozji. A więc nie była stara bo nie rdzewiała xP A o wieku wiedziała jeszcze jedna osoba... Kuririn, jej mąż i oczywiście ich córka.
Pozdro all!!!
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 21-06-2008 20:22
niemogła ona mieć wiekku bo była robotem ale potem jak Krilan wypowiedział życzenie to mogła by wyglądać na 20-25 lat.

Dodane: 21-06-2008 20:32
No cóż. Nie wiadomo ile mogła mieć lat, przecież była cyborgiem. Zresztą w anime nie było podane ile miała lat. Można tylko powiedzieć, że wygląda na około 19 xD W każdym razie wyglądała młodo, była nastolatką w chwili gdy Gero zrobił z niej cyborga. Bo jak wiadomo od chwili stania się cyborgiem już się nie starzała. Była kupą metalu na bateryjki. Wygląd jej utrzymał się z czasu, kiedy trafiła do labratorium Dr Gero. W tym momencie była nastolatką, a ile miała lat po przebudzeniu jej przez Gero? Tego nikt nie może wiedzieć. Równie dobrze mogla by mieć pod piędziesiątkę, ale jej wygląd i umysł zaprogramowany był na nastolatkę. Pozdrawiam.
--------------------

Dodane: 21-06-2008 21:14
Na moje kiedy dr Gero zrobił z niej cyborga miała od 19 do 23 lat.
Na pewno była młoda

Dodane: 21-06-2008 22:37
Z pewnością sama maszyna (cyborg) ma wiele lat. Sądząc, że Gero zrobił ją kilka lat po zniszczeniu red ribbon, to sam cyborg ma około 10-20 lat (nie znam się na latach dragon ballackich). Dziewczyna pewnie musiała być młoda, lecz nie młodsza niż 20 lat(tyle ja wnioskuję). Wiadomo także, że cyborgi nie starzeją, więc c18 była wciąż tego samego wieku. Więcej nic chyba nie było o jej wieku w samym dragon ball więc możemy tutaj tylko się domyślać.
Pozdro

Dodane: 29-08-2008 00:19
JA się tak nie zastanawiałam nad tym, ale myślę, że w dbz miała z 20-26 lat a w dbgt miała 30-39 lat chociaż nie chce jej tak postarzać

Dodane: 29-08-2008 11:06
17-27
w gt zgadzam sie z diana_d18

Dodane: 01-12-2008 22:05
Ale przecież to cyborg to ona moze miec ze 150 lat no nie???
--------------------

Dodane: 01-12-2008 22:17
C-18 jest cyborgiem więc nikt nie może określić jej wieku. Jest w pewnym stopniu robotem i właśnie to daje jej ten komfort że może być zawszę młoda nie patrząc na lata które już przeżyła. Jedyną osobą mogącą określić jej wiek jest Akira ale pewni nie chciałoby się mu o tym myśleć ponieważ jest to mniej ważne.
Pozdro

Dodane: 01-12-2008 22:55
No raczej nie da sie okreslic jej wieku chyba ze liczyc od jej wyprodukowania do konca sagi ale kto by to liczyl

Dodane: 03-12-2008 20:43 -
MatiYY ma rację, C#18 w momencie w którym po raz pierwszy walczyła z Vegetą i resztą, jej wiek wynosił kilka godzin. Jeżeli ktoś chce policzyć to proszę bardzo, w niektórych momentach jest napisane ile lat minęło. Ale jeżeli chodzi ci na ile ona wygląda to stawiam na gorącą osiemnastkę. Dziękuję & pozdrawiam
--------------------
Nie oglądaj się za siebie, nie wychylaj się do przodu...Żyj chwilą...

Dodane: 03-12-2008 20:59
undodawido napisał/a:
MatiYY ma rację, C#18 w momencie w którym po raz pierwszy walczyła z Vegetą i resztą, jej wiek wynosił kilka godzin. Jeżeli ktoś chce policzyć to proszę bardzo, w niektórych momentach jest napisane ile lat minęło.
No to widać że jesteś zapalonym fanem DB skoro twierdzisz że gdy walczyła z Vegetą miała kilka godzin, jednak uświadomię Ci coś. Po pierwsze, C18 przed staniem się cyborgiem była zwykłą dziewczyną (szacując 18 letnią),po czym gdy Dr.Gero przerobił ją na cyborga po raz pierwsze wraz z C19 zbuntowały się i wtedy Gero uśpił je z powrotem, drugi raz to było już w DBZ, po czym na pewno nie możemy powiedzieć że miała kilka godzin. Jeśli jednak liczyłbyś jej wiek od czasu gdy stała się cyborgiem, to może i racja że miała kilka godzin (nie pamiętam już dokładnie a nie chce mi się tego szukać), jednak takie liczenie wieku jest na pewno nie słuszne, to tak samo jakby Twój wiek policzono dopiero od komunii, to chyba trochę nie bardzo.
--------------------

Dodane: 03-12-2008 22:01
enigma napisał/a:undodawido napisał/a:
MatiYY ma rację, C#18 w momencie w którym po raz pierwszy walczyła z Vegetą i resztą, jej wiek wynosił kilka godzin. Jeżeli ktoś chce policzyć to proszę bardzo, w niektórych momentach jest napisane ile lat minęło.
No to widać że jesteś zapalonym fanem DB skoro twierdzisz że gdy walczyła z Vegetą miała kilka godzin, jednak uświadomię Ci coś. Po pierwsze, C18 przed staniem się cyborgiem była zwykłą dziewczyną (szacując 18 letnią),po czym gdy Dr.Gero przerobił ją na cyborga po raz pierwsze
wraz z C19 zbuntowały się i wtedy Gero uśpił je z powrotem, drugi raz to było już w DBZ, po czym na pewno nie możemy powiedzieć że miała kilka godzin. Jeśli jednak liczyłbyś jej wiek od czasu gdy stała się cyborgiem, to może i racja że miała kilka godzin (nie pamiętam już dokładnie a nie chce mi się tego szukać), jednak takie liczenie wieku jest na pewno nie słuszne, to tak samo jakby Twój wiek policzono dopiero od komunii, to chyba trochę nie bardzo.
Chyba wraz z C17. A tak po za tym to masz rację. Jej wiek nie można by było policzyć od pokazania się w serii DBZ tylko one były o wiele wcześniej.

Dodane: 03-12-2008 22:25
C18 przed zamianą w cyborga wg. mnie nie miała więcej niz 20 lat. Ale jezeli chodzi o to rdzewienie częsci poruszone wczesniej to nie zapominajmy ze była to wg dr Gero bron którą mógł uzyc w ostatecznosci bo były nie posłuszne. A skoro tak to nie mugł ryzy kowac ze gdy sprubuje je uruchomic to sie rozleca więc robił im jakies przeglądy więc po zardzewiałych częsciach nie mozna tez odczytac jej wieku. Ale to jest moje zdanie nie neguje was jeśli macie odmienne.
PS. sry za orografie

Dodane: 04-12-2008 09:18
C@rL napisał/a:
Robot, składa się z części metalowych, które wraz z wiekiem ulegają procesowi korozji. A więc nie była stara bo nie rdzewiała xP A o wieku wiedziała jeszcze jedna osoba... Kuririn, jej mąż i oczywiście ich córka.
Nie rdzewiała, bo Kuririn ją często naoliwiał xD, raz to nawet zalał xD

Dodane: 04-12-2008 20:17 -
enigma napisał/a:undodawido napisał/a:
No to widać że jesteś zapalonym fanem DB skoro twierdzisz że gdy walczyła z Vegetą miała kilka godzin, jednak uświadomię Ci coś. Po pierwsze, C18 przed staniem się cyborgiem była zwykłą dziewczyną (szacując 18 letnią),po czym gdy Dr.Gero przerobił ją na cyborga po raz pierwsze wraz z C19 zbuntowały się i wtedy Gero uśpił je z powrotem, drugi raz to było już w DBZ, po czym na pewno nie możemy powiedzieć że miała kilka godzin. Jeśli jednak liczyłbyś jej wiek od czasu gdy stała się cyborgiem, to może i racja że miała kilka godzin (nie pamiętam już dokładnie a nie chce mi się tego szukać), jednak takie liczenie wieku jest na pewno nie słuszne, to tak samo jakby Twój wiek policzono dopiero od komunii, to chyba trochę nie bardzo.
Eh... coś w tym jest, ale ja liczyłem wiek
cyborga C#18 a nie jakiejś dziewczyny. Mnie też te kilka godzin nie zadowala, ale ja tylko stwierdzam fakty. A co do tego "zapalonego fana dbz", mylić się cechą ludzką, może tego momentu nie dosłyszałem i nie twierdze że zawsze mam rację, ale staram się takową mieć. Dziękuję & pozdrawiam
--------------------
Nie oglądaj się za siebie, nie wychylaj się do przodu...Żyj chwilą...

Dodane: 04-12-2008 20:34
wydaje mi sie ze w chwili gdy doktorek złapał ja w swoje łapska,miała 19 lat nie mniej nie wiecej;]

Dodane: 04-12-2008 20:55
Twoje spekulacje nie są niczym poparte, a więc równie dobrze ja mogę powiedzieć że miała ona 50 lat ale na to nie wyglądała. Takie gdybajmy zostawcie na bok, chodziło tutaj bardziej o poparte spekulacje aniżeli ocenianie po wyglądzie. Pomimo to uważam że ten temat to tak jakby szukać igły na naszym forum xD Myślę że nawet Akira o tym nie myślał rysując postacie oraz wymyślając fabułę.
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.