Dziś jest Poniedziałek, 21 Maj 2012, godz 02:06
OnLine: 31, statystyki
index > Dragon Ball
Temat: Dragon Ball: Formy Freezera
Dodane: 13-08-2008 11:38 - Edytowane przez by_black dnia 15-01-2010 13:32
#by_black - systemadmin - max%
Rhid napisał/a:
Freeza potrafil wracac do poprzednich form.W serialu widzimy go w 1 formie, a dopiero przed przemiana w 3 mowi do Piccolo że jako pierwszy ją zobaczy. Wniosek : musiał już wcześniej przemieniać się w swoją 2 postać. W zasadzie przy każdej z transformacji w DB widzielismy jej odwracalność. Kilka przykładów: Zarbon (na namek podczas 2 walk z Vegeta), forma Oozaru u Saiyan, Cell tez wrócił do 2 formy jak wypłuł C18. Z drugiej jednak strony w japońskiej wersji DB Freeza mówi
" z t e g o c o w i e m pozosały mi dwie formy" czyli można się domyślać że 3 i 4 formy nie "testował", jednakże jak pisalem na początku z wypowiedzi freezy przed 2 transformacja (do 3 formy) wynika że wchodził w 2 formę i powracał do 1. Potwierdza to dodatkowo jego wypowiedz w rozmowie z Vegetą, że w walce z jego ojcem nie musiał się n a w e t przemieniać. Oczywiście to co pisze są to tylko domysły wysuwane na podstwawie wypowiedzi freezy w wersji polskiej i japońskiej, gdyż w serialu ani filmie nie dostajemy bowiem na to pytanie jednoznacznej odpowiedzi.

Ps: być może w mandze o DB ukryta jest odpowiedź. Musze poszukać starej mangi na strychu. Jak coś znajde napisze

To raczej głupie co powiedziałeś, dobrze napisał ikar że nie mógł bo patrząc na Freezera, Coolera i ich ojca nie było to możliwe sam Freezer to powiedział, lecz radzę obejrzeć tą sagę w oryginalnej wersji Japońskiej z angielskimi subami tam będzie odpowiedź :] Co jeszcze Freezer nawet w Piekle był w czwartej ;p I jeszcze żeby nie było "poziom MAX czy 100%" nie jest formą to proszę się na to nie podawać że Freezer się zmienił z czasem w chudziutkiego z pakerka xD

--------------------
Dodane: 13-08-2008 12:00
misie zdaje ze mógł wrocić bo na początku nie wiedział ze sa istoty tak potezne jak Goku. A po walce z nimi został w tej formie tak jak zrobił to Goku i Gohan bo to bylo oszczedzanie energii

Dodane: 13-08-2008 12:05
Raczej nie, bo Freezer obawiał się od początku Saiyan dlatego wydał na nich wyrok -.^ A nie powiedziałbym że oszczędność energii bo przebywanie w danej formie jest bardzo kosztowne, jedynym odstępem od tej reguły jest SSJ Full Power, który opanował Goku z synem dopiero w sadze Cell'a ;]

--------------------
Dodane: 13-08-2008 13:43
#jari - user - 0%
Wydaje mi się że Frezer wiedział doskonale ile razy mógł się przemienić poniweaż każdy dobry wojownik potrafi określić siłe... tak samo jak Frezer. Uważam że Frezer nawet nie wiedząc jak będzie wyglądał doskonale wiedział że może się jeszcze poprzemieniać , oraz doskonale znał struktóre swojego ciała oraz jego możliwości miał coolera i ojca więc nie było to tak samo jak z Goku któremu udało się SSJ włączyć pod koniec walki z Frezerem.

Dodane: 13-08-2008 15:35
Raczej nie mógł się z powrotem przemienić ale z drugeij strony to mu było nie potrzebne,no bo po co cofac sie do stadium w któym był słabszy? :)

Dodane: 13-02-2009 17:14
Moja odpowiedź jest taka:
Freezer mógł wracać do wcześniejszej formy ale.(zawsze jest jakieś ale :p )
Freezer mógł transformować się do formy 2 i wracać do 1...Lecz w formie 4 już nie mógł tego zrobić bo widzimy go w piekle w formie 4....To jest moja odpowiedź :p

pozdrowienia dla all userów,adminów,moderatorów itd :p

Dodane: 13-02-2009 17:44
#Konrad - user - 100%
Ja twierdzę że zmienia się raz na zawsze..stadia mógł zaobserwować u ojca a jego widzimy juz w którejś formie, chyba 3 ale nie wiem na pewno. A i nie radzę porównywać SSJ z formami frezera bo stadium SSJ wymagało energii a zmiana Frezera na zmienieniu całej formy i zwiększeniu siły na stałe..a jedyne co jest podobne u Frezera do SSJ to moc 100% bo tutaj zwiększał moc kosztem energii..
Poza tym gdyby tracił energię przy zwiększaniu mocy nie został by tak długo w swoich formach, a jak wiemy zostawał na stałe czyli nie kosztem energii...no to ja skończyłem mój wywód ot takie skromne zdanie :p

Dodane: 13-02-2009 18:41
#PinCheR - user - 60%
Mi się wydaje, że nie mógł z powrotem się zamienić w pierwszą formę. Widać to na przykładzie King Colda, kiedy go poznajemy jest przecież już w drugiej formie, a gdyby mógł się cofnąć to pewnie by to zrobił, przynajmniej mi się tak wydaje.
Wniosek: Changelingowie nie mogli cofnąć się do poprzedniej formy.

--------------------
Konstantynopolitańczykowianeczka :)
Dodane: 13-02-2009 19:22
#Tomson - user - 90%
Według mnie Frezer transformował się tylko kiedy to było konieczne, a po skończonej robocie nie opłacało mu się wracać do poprzedniej formy.

Wniosek: Changelingowie nie mogli cofnąć się do poprzedniej formy.

To jest błedne twierdzenie. Obejrzyj sobie ''Zemstę Coolera''. Coolerowi udało się osiągnąć 5 formę, a później powrócił do 4.

Dodane: 14-02-2009 20:12
#Vego SSJ - user - 0%
Myślę że ani Freezer ani Cooler nie mogli powrucić do pierwotnej formy po transformacji.Gdy się zmienili nigdy do nich nie wracali a w filmie konowym z Coolerem możliwe że w słowach wystąpił błąd

Dodane: 15-02-2009 18:08
Przeczytaj dokładnie post Tomka467 cofnięcie się ewolucji form Coolera miała miejsce w filmach kinówych, co do Freezera znów zmalał z pozycji 100% do zwykłego poziomu czwartej formy. Choć można się przyczepić że nie jest to pewna forma..

--------------------
Dodane: 26-02-2009 09:51
#Dallah - user - 0%
Nie mógł bo by to znaczylo ze musialby pozbierac pancerz stracony wczesniej na namek jak przemienial sdie w 4 forme.

Dodane: 26-02-2009 21:34
#Mikus773 - user - 0%
Moim zdaniem jest to po prostu kolejne niedociągnięcie, których w DB jest przecież od groma. Na różnych stronach czytałem już naprawdę różne rzeczy, to po prostu niedociągnięcia.

Dodane: 26-02-2009 21:53
#Cyrus - user - max%
Mi się podoba stwierdzenie Ikara, że Freeza zamienia się tak jak w Pokemonach :d I mnie też się tak wydaje. Po prostu po ewolucji nie mógł wrócić do wcześniejszej formy. Kinówki z Collerem w ogóle nie brałbym pod uwagę bo to jest żenada xP

Dodane: 27-02-2009 13:41
Tyran debilski. Zachciało mu się genetycznie zmutować i tak wyszła taka pokraka z różnymi formami. Zasraniec. Dobra. Sorry za tą serię wyrazów nieporządanych ;) . Freezer był nawet ciekawa postać w tym anime. Z tym bohaterem jest trochą niedociągnięć.

Dodane: 27-02-2009 13:44 - Edytowane przez Bociak dnia 27-02-2010 13:57
#Bociak - user - max%
Z tymi jego formami do końca nic nie wiadomo. To chaotyczna postać, a wielu stronach są nim różne informację. a tak wogle to na kinówki s@#$.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 30-03-2009 14:41
#Napojasz - user - 90%
Uważam, że powrócenie do pierwotnej formy nie jest u rodziny Freezera możliwe, transformacja w wyższy poziom to nie ta sama operacja co u Sayanina.
Poza tym gdyby było to możliwe to Freezer podczas konania w kosmosie, rozerwany na strzępy za sprawą wybuchu namek powinien wrócić do swej pierwotnej formy, stracił wszak masę energii i ledwo przeżył a jak widzieliśmy tak się nie stało.

--------------------

Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem
Dodane: 30-03-2009 17:34
#ruysei - user - 40%
hmm, po dluzszym zastanowieniu przypominam sobie filmy z Coolerem. W pierwszym przecgodzi on do swojego najwyzszego poziomu w tarkcie walki z Goku a kiedy znowu go spotykamy w kolejnym filmie w wersji metalowej jest pod ksztaltem formy 4. Ale mimo wszystko to tylko filmy i zawsze prezentowaly wiele niedociagniec. uwazam ze Freezer nie mogl powrocic do swojej poprzedniej formy

--------------------
Dodane: 30-03-2009 17:52
#enigma - user - max%
Freeza i jego przemiany... xD Bardzo ciekawa postać pod tym względem, ale z tego wynika że nie może on ponownie wracać do pierwotnej formy. No chyba że może ale musi sam tego chcieć, a nie tak jak u Sayanów że gdy stracą dużo energii i nie mają jużsiły to wracają do normalnego stanu. No nie wiem, nie było o tym mowy, więc pozostaje gdybanie.

--------------------
Dodane: 30-03-2009 18:10
#vegetunk - user - 0%
no nie wiem... z jednej storny wygląda to na niemożliwe by powracał, bo wszedzie go widzimy w ostatecznej formie po jego pokonaniu na namek.
Ale z drugiej strony... Freezer dobrze widział ile może uzyskać form, to znaczy że sprawdzał swoje możliwości. dodatkowo w kinówce(niektórzy uważają że nie ma powiązania, a jednak małe są) o coolerze właśnie zdanie że cooler osiągnoł jedną forme więcej niż jego brat, umacnia moje argum,enty, bo cooler też wiedzial ile maximum osiągnei on a ile freezer

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online