Dodane: 14-06-2009 16:34
Problem siły Vegety polega w tym że on kierował się złymi intencjami i nienawiścią. Goku zaś także kierowałby się tymi zasadami gdyby nie ten wypadek. Dla sayanów, Goku "upadł na głowę".

Więcej już nie mogę napisać, no chyba tylko to że Goku zawsze był przed Vegetą o jeden krok do przodu.
--------------------

Dodane: 19-09-2009 22:41
W/g mnie jesli chodzi i walke Goku SSJ2 i Majin Vegety SSJ2 to Goku byl silniejszy gdyz wtedy juz mogl osiagnac poziom SSJ3.A po drugie niewiem czy zauwazyliscie ale Songo gdy trenowal to robil przerwy a Vegeta trenowal do upadlego.Gdy Goku i Son-Gohan wyszli z Time Rooomu Goku powiedzial ze odpoczynek to wazna czesc treningu.

Dodane: 19-09-2009 23:11
Goku zawsze był przed Vegetą o jeden krok do przodu.
Nie zawsze

Bardziej tu pasuje słowo przeważnie. Bo na przykład Vegeta po wyjściu z RoT&S był silniejszy od Goku zanim ten tam wszedł xD No i jeszcze przykład jak Goku był chory na serce. Ale fakt faktem jednak Vegeta był słabszy

Dodane: 19-09-2009 23:24
Powiem tyle
Goku lepszy bo główny bohater
Vegeta chce tylko być lepszy niż goku i to jest dla niego złe
Poza tym był zły
I to postać 2 planowa
--------------------
Już sam nie wiem jak to ma być,
bez was nie mogę a z wami nie
umiem żyć i co ja mam teraz zrobić ?

Dodane: 20-09-2009 15:45
#Usunięty -

-
co wy gadacie o tym piekle gdzie vegeta trenował przecierz to było tylko kilka dni a w dodatku goku był silniejszy potem bo przecierz umarł gdy cell wybuchł i stał się kilka razy silniejszy przecierz paikuhan pokonał cella z łatwością a goku paikuhana a vegeta musiał trenować później jak vegeta zginął też po powrocie do życia stał się kilka razy silniejszy ale goku na ssj3 ciągle był od niego silniejszy

Dodane: 20-09-2009 16:58
Wiecie vegeta na początku był silniejszy ale po walce goku stawał się coraz bardziej silniejszy od vegety aż w końcu goku był od niego wiele silniejszy potem w gt vegeta bł prawie że równy z goku mocom pod ss4 ale on ćwiczył a goku nie bulma go napromieniowała promieniami goku był słabszy jak vegeta był pod main vegeta chociaż nie wiadomo jak by się to potoczyło goku miał ss3 a vegeta miał bardzo mało zamian vegeta myślał że goku jest legendarnym super sayanem. A więc był słabszy

Dodane: 20-09-2009 18:27
Byl lepszy Goku, sam Vegeta podczas podczas sagi Buu gdzie obaj walczyli z KidBuuu powiedzial ,,Kakarrot, you are better than me " Goku rox ;]
Ale Vegeta tez niezle potrafil dac Goku w kosc ;]

Dodane: 30-09-2009 20:44
Vegeta był silny i to bardzo

,w walece vegety magin i goku szanse były równe,tylko że goku mógł osiągnąć poziom ssj3 i gdy by vegeta też mógł sie przemienić to szanse były by zapewne równe. Tylko że vegeta to postać drugo planowa,a no i odbiegne troche od tematu,gdzieś tu ktoś pisał że vegeta ssj4 był śilniejszy od songa ssj4,ja uważam że nie bo dokładnie było widać co przed ostatni smok zrobił z vegetą,nie miał szana

a goku był śilniejszy gdyż pokonał brata tego smoka(nie pamietam imienia) i zapewne to samo by zrobił z tym smoczkiem. <PzDr>

Dodane: 30-09-2009 20:59
Vegeta postać drugoplanowa???Głównych bochaterów mamy kilku i uwierz mi że Vegeta też się tam zalicza

Dodane: 30-09-2009 21:05
każdy był silniejszy w swoim czasie np. Picolo gdy się połączył ze wszechmogącym. A Vegeta był śilny kiedy właz do sali treningowej i walczył z Cell po Absorbancji C17 i na początku Dbz Kiedy Goku Walczył z nim.

Dodane: 30-09-2009 21:10
Moim zdaniem Vegeta był silny i miał fajne techniki (które sam wymyślił) Gurlick Gun,Final Flash Bing Bang Attack. a goku wszystkie techniki przejmował po kimś np : Kameham... po pustelniku , kaioken i genki dama po kaio a teleportajcie po jakieś tam planecie tuż po pokonaniu Frezera
nie wiem kogo bardziej lubie jednak vegeta wydaje mi się lepszy.
pozdro

Dodane: 02-10-2009 09:03
#Usunięty -

-
SanGo napisał/a:
Moim zdaniem Vegeta był silny i miał fajne techniki (które sam wymyślił) Gurlick Gun,Final Flash Bing Bang Attack. a goku wszystkie techniki przejmował po kimś np : Kameham... po pustelniku , kaioken i genki dama po kaio a teleportajcie po jakieś tam planecie tuż po pokonaniu Frezera
pozdro
masz racje co do tego xD sam wszystko wymyślał bo był wielce inteligentniejszy niż jego rywal ale goku za to był zdolniejszy
i prawie zawsze był od niego silniejszy

Dodane: 02-10-2009 15:51
SanGo napisał/a:
pozdro
Vegeta zdecydowanie najlepsza postać db. Jego charakter i techniki o których wspomniałeś. A to że goku jest silniejszy to dlatego że to główny bohater(bo wszędzie główny bohater jest najlepszy). Ale według mnie to vegeta jest najsilniejszy

Dodane: 02-10-2009 16:06 -
SanGo napisał/a:
pozdro
Nie mamy pewności, czy on techniki wymyślił sam, przecież inni Saiyanie też stosowali coś podobnego, on się mógł tego też nauczyć od kogoś. W ogóle, pewność, co do tego, kto wymyślał techniki, a kto nie mamy tylko w przypadku Piccolo i Gohana - oni wymyślili sami techniki.
EDIT: A co do samego tematu, to dziwne, że się nie wypowiadałam... Vegeta jest jedną z moich ulubionych postaci, to jednak muszę przyznać, że to Goku był silniejszy, bo nie można powiedzieć, że się obijali, ale jak to wspomniał Macias - Goku jednak osiągał lepsze wyniki... Niekoniecznie to musiało być też dlatego, że jest głównym bohaterem - czasem bywa tak w fabułach niektórych filmów, czy seriali, że ten główny wcale nie jest najsilniejszy/najlepszy/najfajniejszy itd.
Ogólnie fani to lubią Vegetę z tego samego powodu, z jakiego lubi się House'a (wiem, głupie porównanie, ale zawsze) - jest arogancki, nieuprzejmy, opryskliwy, ciężko w nim się dopatrzeć dobrych cech, ale się go lubi, bo nie jest przewidywalny (broń Boże, Goku też taki nie był, potrafił zaskoczyć, ale był po prostu inny) i chce się szukać tego zalążka dobra.
Wracając do tego, co napisałam wcześniej, jak większość stwierdziła, po prostu zgubiła go duma i tyle. Jakby się nie skupiał na tych ambicjach, że "muszę być lepszy od Goku", tylko trenował tak jak on - trenuję, bo chcę i już, albo trenuję, bo muszę (Ziemi zagraża niebezpieczeństwo) i poznał emocje, uczucia, to może dorównywałby Goku. A tak to był zawsze, jak to sam stwierdził "o krok do tyłu". To, że pochodził z elity i zabijał uprawniaki w wieku 5 lat o niczym nie świadczy - bo Goku w tym samym wieku nie trenował tak, jak trenowali Saiyanie - bo czego dziadek Gohan go nauczył? Jakiś tam podstaw. Dopiero większe rezultaty dały treningi u Genialnego Żółwia, potem ten samotny trening, ta Święta Wieża, trening u Kami-samy... No i te wszystkie treningi w zetce. Po prostu Goku nie miał takich warunków, ale potem i tak go wyprzedził (choć nie zapominajmy, że Vegeta, gdy pierwszy raz pojawił się na Ziemi, był lepszy). Czyli o czym to świadczy? Ano o tym, że Goku miał ten większy talent i tyle. Pozdrawiam.
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 25-10-2009 20:18
gokussj5elvis napisał/a:Vegeta był silny i to bardzo

,w walece vegety magin i goku szanse były równe,tylko że goku mógł osiągnąć poziom ssj3 i gdy by vegeta też mógł sie przemienić to szanse były by zapewne równe. Tylko że vegeta to postać drugo planowa,a no i odbiegne troche od tematu,gdzieś tu ktoś pisał że vegeta ssj4 był śilniejszy od songa ssj4,ja uważam że nie bo dokładnie było widać co przed ostatni smok zrobił z vegetą,nie miał szana

a goku był śilniejszy gdyż pokonał brata tego smoka(nie pamietam imienia) i zapewne to samo by zrobił z tym smoczkiem. <PzDr>
skoro sądzisz że Goku był silniejszy od ostatniego smoka to czemu smok go pobił?? Dopiero genki-damą go rozwalił
Wiadomość doklejona:Mówienie, że Vegeta wyprzedzał Goku tylko w Android Sadze to głupota.
W Saiyan Sadze Vejita wyprzedzął Songa o mase energii.
We Frieza Saga byli w miare równi, ale to Goku osiągnął SSJ.
W Android Sadze lepszy był Vegeta
W Cell Sadze przeważał Goku.
W Fat Buu Saga lepszy był Vegeta, dopiero na SSJ3 lepszy był Goku.
W Buu Saga byli równi, ale jak zwykle. Goku miał SSJ3
W Baby Sadze Vegeta był o wiele silniejszy. Dopiero gdy Goku osiągnął SSJ4 zaczął być o wiele lepszy.
W Android 17 saga Vegeta był lepszy, ale SSJ4...
W Shenlong Saga byli równi.

Dodane: 02-11-2009 23:40
Vegeta jest bardzo silny lecz nigdy nie był silniejszy od Songa .Jedynym wyjątkiem to wtedy kiedy 1 raz przyleciał na Ziemie.

Dodane: 03-11-2009 00:17
Co do technik, które Goku przejmował po kimś (uczył się od kogoś) to może i racja... ale on sam te techniki doprowadzał do perfekcji np. Kaio-ken w walce z Vegetą albo gdy trenował w drodze na Namek... no i to jego potężne Kame-ha-me-ha!
A poza tym jest atak który Goku od nikogo się nie nauczył... jego własną techniką jest: Pięść Smoka xD i tu Was mam ;D

Dodane: 09-02-2010 23:34
a ja dodam taka ciekawostke ze gokubardzo czesto mial podstawione wszystko na tacy a vegeta musial ciezko pracowacby stac sie taki silny,a kolejna ciekawostka jest to ze w wieku dziecinnym byl o wiele silniejszy niz goku;D

Dodane: 10-02-2010 01:01
A ja zaryzykuję tezę, że Vegeta był silniejszy od Goku przez większość Zetki. Gdy przybył na Ziemię, był niezaprzeczalnie mocniejszy - Goku bronił się tylko dzięki Kaiokenowi, w pewnym momencie nawet poczwórnemu. Gdyby Vegeta zastosował pojedynczego Kaiokena, wciągnąłby Goku nosem. Zresztą zmiana w Ozaru wystarczyła. Potem tak naprawdę zbiorowy wysiłek i masa przypadków pozbawiły go zwycięstwa.
Na Namek Goku był zdecydowanie mocniejszy, ale wynikało to z treningu grawitacyjnego na statku. Tak jak Raditz był o klasę lepszy od Goku i Piccolo (chociaż jako Saiyanin był leszczem) dzięki kształtowaniu formy przy grawitacji 10 razy większej, tak Goku na Namek był w takim samym stopniu mocniejszy od Vegety, gdyż trenował z 10 razy większą grawitacją od saiyańskiego 10G, czyli 100G. Oczywiście to, że osiągnął ten poziom w ledwie 6 dni, to element fabuły, który może budzić wątpliwości, jednak sam fakt, że Goku wyciągnął pozytywne wnioski z treningu u Kaio i po prostu poszedł dalej tą drogą, może budzić szacunek. Oczywiście potem Goku miał przewagę polegającą na tym, że potrafił osiągnąć stadium SSJ.
Potem jednak Vegeta również to osiągnął, a dodatkowo był w ciągłym reżimie treningowym, w tym z pomocą maszyny grawitacyjnej, gdzie dochodził do niesłychanych wartości G. Goku w tym czasie albo uczył się teleportacji, albo trenował synka. To nie mogło wpłynąć pozytywnie na formę. Niestety rzetelnej konfrontacji sił Vegety i Goku nie możemy w tym czasie zobaczyć, bo Książę wkracza do akcji w momencie, gdy Kakarot zapada w śpiączkę.
Potem obaj weszli do komory czasowej, w której Vegeta spędził bezdyskusyjnie więcej czasu - wchodził tam parę razy, w przeciwieństwie do jednego razu Goku. Problem w tym, że Goku potem walczył z Cellem, a Vegeta nie i znów nie możemy zobaczyć, który by sobie lepiej radził. Ktoś może powiedzieć, że Goku spędził dzień w komnacie czasowej i walczył na równi z Perfect Cellem, a Vegeta po jednym dniu dostał bęcki, ale Książę najpierw obił Semi-Perfect Cella, a potem po niedługim starciu użył bardzo wyczerpującej techniki Final Flash na już Perfect Cellu, więc nie był w stanie potem podjąć równej walki. Zresztą Goku nie kończy walki z P.Cellem.
Po zniszczeniu Cella Goku trenował w zaświatach, a Vegeta na Ziemi. I znów nie możemy rzetelnie ocenić postępów obu panów, bo nieprzypadkowo późniejszy pobyt Goku na Ziemi był w rzeczywistości ograniczony energetycznie, a nie czasowo. Goku, jako martwy typ, czerpał energię ze świata zmarłych, a Vegeta mógł polegać jedynie na swoich zapasach. W tym tkwiła tajemnica osiągnięcia przez Goku SSJ3. Potem, gdy Goku był już wskrzeszony i walczył z Kid Buu, nie był w stanie wykorzystać walorów SSJ3, gdyż najzwyczajniej w świecie brakło mu energii do utrzymania tego stadium. Zaryzykowałbym jednak tezę, że to Vegeta poczynił relatywnie większe postępy i gdyby obaj fighterzy trenowali na równych zasadach, to Książę byłby silniejszy (zresztą gdy walczyli w równym stadium - SSJ2 - to Vegeta miał przewagę i nie ma co szukać dziury w całym, że Goku dawał mu wygrywać, bo każda rana Goku dawała energię potrzebną do obudzenia Buu, o czym Kakarot doskonale wiedział).
Podsumowując, Goku miał farta i dlatego był lepszy.

Dodane: 10-02-2010 02:58 -
nie ma co mówić, Vegeta sam stwierdził na planecie Bogów kiedy to Goku próbował coś zwalczyć z Kid Buu że Goku był zawsze od niego silniejszy. Co do Cell sagi to bezapelacyjnie Goku silniejszy, sam stwierdził że ciało również potrzebuje regeneracji a nie ciągle pastwić je treningami, zaś w Buu sadze moim zdaniem Vegeta na poziomie SSJ2 był silniejszy od Goku na tym samym poziomie, ten pierwszy wykorzystał fakt z dodatkowych korzyści będąc Majin, Goku iż jest martwy.
Podsumowując, Goku był lepszy bo to on był głównym bohaterem.
Żal mi Vegety bo wszystkie swoje najważniejsze walki (Freezer, Cell, Buu)
zawsze przegrywał
Ciekawi mnie fakt dlaczego to Gohan był silniejszy od Vegety mimo iż trenował tylko gdy sytuacja tego wymagała, nigdy nie zależało mu na byciu silniejszym od swojego ojca zaś był silniejszy a z nikim nie rywalizował
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.