Dodane: 22-10-2011 20:23
Według mnie najsilniejszy był Goku nawet gdy był od kogoś słabszy to nadrabiał to trnenigiem i przez to ten tytuł powinien należeć do niego.

Dodane: 22-10-2011 20:55
W Dragon Ball najsilniejszy jest Goku,w Dragon Ball Z Gohan a w Dragon Ball GT Goku z Vegetą

Dodane: 22-10-2011 22:32
greg04 napisał/a:
Moim skromnym zdaniem Gohan ,mógł by być najsilniejszym bohaterem,gdyby nie zaniechał treningu po walce z Komórczakiem.Tak na serio to najsilniejszy był Buu Buu ,opanował by cały świat,nikt by mu nie przeszkodził gdyby nie Genki Dama Goku.Czyli wracamy do tematu,że to Goku jest najsilniejszy lecz jak pisałem wcześniej to Buu.
Tak poprawka, brałem pod uwagę tylko głównych pozytywnych bohaterów. Nie licząc GT to Buu jest ewidentnie najsilniejszą postacią. Tu nie ma mowy nawet żeby jeden na jeden Goku postawić nad nim.
--------------------
Copy Ninja Sharingano Hatake Kakashi

Dodane: 22-10-2011 22:56 -
Nie wiem, dlaczego wszyscy myślą, że Buu jest najsilniejszy. Przeciez seria Z się kończy 10 lat po zabiciu Buu, gdzie Goku trenował cały czas (Tylko kilka razy odwiedził znajomych, cały czas siedział w górach) Vegeta to samo, a Gohan znów olał sprawę i siedzi w książkach. Buu był silny, lecz tylko zdolność regeneracji czyniła go niepokonanym. Ale nawet i z regeneracją wątpię by pokonał Goku przed treningiem Uub'a.
Inna sprawa, Gohan miał najlepsze predyspozycje (nie liczę tych dwóch leni - Trunksa i Gotena) z wszystkich wojowników, lecz jego ludzka natura i brak czasu (nauka) przesądziły o tym, że to Goku był najsilniejszy a Gohan łapał co jakiś czas nienaturalne power-upy.
Dodam jeszcze, czytając niektóre komentarze, że w takich sporach nie można odwoływać się do DBGT bo nie dość, że to jeden wielkich filler, to dla niektórych ta seria nie istnieje (albo próbują ją wymazać z pamięci), To tak jakbyśmy zaczęli dodawać postacie fillerowe w sporze "kto jest najsilniejszy w Naruto" Bez sensu.

Dodane: 23-10-2011 10:37
Może i racja, że nie powinno się uwzględniać GT w tym temacie. Ale jeżeli ktoś już to zrobi, to znaczy, że on tę serię uznaje, i powinieneś to uszanować. Ja np. bardzo lubię GT, fajnie mi się je oglądało.
Wracając do tematu, to zgadzam się z tobą, że goku był najsilniejszy (chociaż szczerze mówiąc to sam zapomniałem o tych 10-ciu latach). Zresztą nawet w buu sadze, goku miałby szansę z kid buu, gdyby nie ograniczało go jego ciało.

Dodane: 24-10-2011 18:13
Draxill napisał/a:
Nie wiem, dlaczego wszyscy myślą, że Buu jest najsilniejszy. Przeciez seria Z się kończy 10 lat po zabiciu Buu, gdzie Goku trenował cały czas (Tylko kilka razy odwiedził znajomych, cały czas siedział w górach) Vegeta to samo, a Gohan znów olał sprawę i siedzi w książkach. Buu był silny, lecz tylko zdolność regeneracji czyniła go niepokonanym. Ale nawet i z regeneracją wątpię by pokonał Goku przed treningiem Uub'a.
Inna sprawa, Gohan miał najlepsze predyspozycje (nie liczę tych dwóch leni - Trunksa i Gotena) z wszystkich wojowników, lecz jego ludzka natura i brak czasu (nauka) przesądziły o tym, że to Goku był najsilniejszy a Gohan łapał co jakiś czas nienaturalne power-upy.
Dodam jeszcze, czytając niektóre komentarze, że w takich sporach nie można odwoływać się do DBGT bo nie dość, że to jeden wielkich filler, to dla niektórych ta seria nie istnieje (albo próbują ją wymazać z pamięci), To tak jakbyśmy zaczęli dodawać postacie fillerowe w sporze "kto jest najsilniejszy w Naruto" Bez sensu.
No nie wiem zgodzę się połowicznie. Bo taki trening na "luzie" w dodatku nie wiadomo jak intensywny bez wyzwań raczej nie odzwierciedli tych po pokazywano. W dodatku nie wiadomo jak się wzmocnili nie? Bez regeneracji Buu był najsilniejszy wziąść pod uwage ten trening można ew. zrównać ich może minimalnie przewyższyć, ale na Buu z regeneracją wiątpie żeby starczyło.
Gohan to całkiem inna sprawa tak naprawde nie wiadomo na co go stać, co z tego, że się uczył itd. oprócz nerwów poziomu wcale tak fenomenalnego nie miał co za tym idzie, nie wiadomo treningiem jaki potencjał mógłby osiągnąć można tylko snuć domysly.
--------------------

Dodane: 04-11-2011 15:12
Najlepszy był Goku, Vegeta był bardzo silny, miał silną wolę, zawsze chciał być lepszy od Goku, ale to Goku był zawsze przed Vegetą. Vegeta był zbyt dumny (znaczy to fajnie, bo anime było o wiele ciekawsze

), Goku walczył o swoją ukochaną planetę. Goku był zbyt łatwowierny, pokazuje to walka "Goku ssj2 vs Majin Vegeta" kiedy to Vegeta wyciąga do niego ręke, ten mu uwierzył, a Vegeta podstępem, go zaatakował i "przyćmił" dość mocno.

Dodane: 09-11-2011 07:57
Buu jest najsilniejszą postacią, nawet po takim długim treningu niesądze by Goku lub Vegeta mogli się z nim mierzyc. W sadze buu Goku i vegeta byli już blisko kresu swych możliwośći.
--------------------
master xD
Train ninjas and save the world from evil on
NinjaManager.com !

Dodane: 09-11-2011 15:14
Moim zdaniem najsilniejszym postaciom w DRAGON BALL jest Son Goku ale Buu też

jest bardzo silny.....

Dodane: 14-11-2011 16:01
Najsilniejszą postacią w całym Dragon Ball'u był niewątpliwie Gogeta SSJ 4. Jeśliby odrzucić postaci fuzyjne to byłby to oczywiście Goku, Vegeta choć bardzo chciał nie miał możliwości go doścignąć, Goku pozostawał zawsze przed nim, gdy osiągnął już SSJ3 dzięki treningom w zaświatach, Vegeta mógł pomarzyć o dogonieniu go. SSJ4 też osiągnął tylko dzięki sztucznym falom energetycznym. Wśród złych charakterów najpotężniejszy był Li Shen-Ron, był on też silniejszy od Goku, jednak ten dzięki Genki Damie go pokonał, dlatego, mimo, że energia w kuli pochodziła od całego wszechświata prawie, uznałem go za silniejszego od złego smoka.
Pozdrawiam

Dodane: 14-11-2011 19:37
To oczywiste, że w całym Dragon Ball ( DB, DBZ, DBGT ) najsilniejszy był Goku. To nie podlega żadnym wątpliwością. Ze złych charakterów najsilniejszy był ( uznając dbgt ) Li Shen-Ron.

Dodane: 16-11-2011 21:59
Zgodze sie z poprzednikiem najsilniejszy byl Li Shen-Ron bo bez Kuli Gengi dama zebranej z mocy calego wszechswiata to by sobie Goku nie poradzil podabnie jak bulo z Buu

Dodane: 17-11-2011 04:33 -
panmaster napisał/a:
Buu jest najsilniejszą postacią, nawet po takim długim treningu niesądze by Goku lub Vegeta mogli się z nim mierzyc. W sadze buu Goku i vegeta byli już blisko kresu swych możliwośći.
Sądze podobnie, ponieważ przecież gdyby nie Nameczanie i Smok Parunga to nie było by życzenia, po przez które Goku osiagnał poziom SSJ i doszczętnie zniszczył Buu poprzez zmocnienie Gengi Damy. No tak, ale jak by nie było sama nazwa "Dragon Ball" mówi, że niezbędna jest pomoc smoczych Kul
Ale jeżeli mogę to wymienie postaci, które zasługują na najsilniejsze:
-Goku
-Li Shenron
-Buu
-Broly
(Kolejność przypadkowa)
--------------------

Dodane: 17-11-2011 14:40
siwiutello napisał/a:panmaster napisał/a:
Sądze podobnie, ponieważ przecież gdyby nie Nameczanie i Smok Parunga to nie było by życzenia, po przez które Goku osiagnał poziom SSJ i doszczętnie zniszczył Buu poprzez zmocnienie Gengi Damy. No tak, ale jak by nie było sama nazwa "Dragon Ball" mówi, że niezbędna jest pomoc smoczych Kul
Ale jeżeli mogę to wymienie postaci, które zasługują na najsilniejsze:
-Goku
-Li Shenron
-Buu
-Broly
(Kolejność przypadkowa)
Brolly?? Bez przesady on wcale nie był taki potężny. Jego moc nie przekraczała poziomu SSj2, a co dopiero mówić o SSj3 czy choćby SSj4...
Też nie rozumiem tego dlaczego tyle ludzi uważa, że to Buu jest najpoężniejszy... Buu potrafił się regenerować i to czyniło go trudnym przeciwnikiem... Tak więc to Songo jest najpotężniejszym bohaterem, ponieważ pokonał on tych wszystkich, których niektórzy z Was uważają za najsilniejszych...

Dodane: 27-12-2011 13:07 -
Najsilniejszym wojownikiem w serii DB bez dyskusji jest Goku.
W serii DBZ jest sporo dyskusji. Gohan czy Goku SSj3?
Ja myślę, że Goku bo na planecie bogów Goku SSJ3 walczył na równi z najsilniejszą postacią Buu a Gohan wysiadł na tej poprzedniej. Chyba nawet Vegeta był silniejszy od Gohana bo siła woli jest bardzo ważna a Vegeta miał jej aż nadmiar. Jednak nie stawiajmy Vegety na pierwszym miejscu bo on sam przyznał, że nie może się równać z Goku.
Jeśli chodzi o serię GT. to oczywiście Omega/Li Shenron (z 7 kulami).- Jako pojedyncza postać.
Bez wątpienia najsilniejszą postacią (fuzyjną) w ogóle we wszystkich seriach był Gogeta SSJ4 ale go zostawię w spokoju bo to fuzja.
Wg. mnie najsilniejszą postacią był Son Goku, niby ci ''źli'' byli zawsze mocniejsi ale co by było gdyby od samego początku jasna strona mocy by była silniejsza? nie byłoby tego dreszczyku emocji.
Tak więc przedstawię swój własny ranking. (bez tych złych)
1.Son Goku
2.Vegeta
3.Son Gohan

Dodane: 27-12-2011 19:36
Jest jeszcze haczyk. Było tyle fantastycznych postaci. Co gdyby np. Cell moglby sie rozwijac ? Goku umarl wszystko osiagnął po smierci teoretycznie np. właśnie Cell mógłby być dużo silniejszy.
--------------------

Dodane: 30-12-2011 13:23
Sala8 napisał/a:
Jest jeszcze haczyk. Było tyle fantastycznych postaci. Co gdyby np. Cell moglby sie rozwijac ? Goku umarl wszystko osiagnął po smierci teoretycznie np. właśnie Cell mógłby być dużo silniejszy.
Nie zapominaj, że powstało jeszcze DBGT, gdzie jest SSJ4 z którym, chyba żadna postać z poprzednich serii nie ma szans.
Poza tym myślę, że Cell osiągnął limit swojej mocy gdy powrócił na ziemię(po tym wybuchu). Raczej nie miałby szans się dalej tak rozwijać bo w końcu przeszedł 2 transformacje i jeszcze to zwiększenie mocy.

Dodane: 30-12-2011 13:31
Jasne, że Vegetto. Potrafił rzucać Buu na poziomie normal. Przegrał z głupoty, no ale mówimy przecież o sile? ;D Można tylko gdybać, co by było, gdyby Gogeta walczył z Vedżito na SSJ4, itd. Jednak myślę, że fuzja kolczykami daje najpotężniejszą postać. Jeśli chodzi o najmocniejszego bohatera bez "fuzji", to jest to dla mnie Goku. Na SSJ4 zmiótłby z powierzchni ziemi Buu w jakiejkolwiek formie.
Pozdrawiam!

Dodane: 30-12-2011 13:33
RoccoS, nie długo, przynajmniej tak wynika z wizji Bardocka, to vegetto stanie się zły i będzie prawdopodobnie walczył z gogettą, w DBM xD

Dodane: 30-12-2011 14:03
RoccoS napisał/a:Jasne, że Vegetto. Potrafił rzucać Buu na poziomie normal. Przegrał z głupoty, no ale mówimy przecież o sile? ;D Można tylko gdybać, co by było, gdyby Gogeta walczył z Vedżito na SSJ4, itd. Jednak myślę, że fuzja kolczykami daje najpotężniejszą postać. Jeśli chodzi o najmocniejszego bohatera bez "fuzji", to jest to dla mnie Goku. Na SSJ4 zmiótłby z powierzchni ziemi Buu w jakiejkolwiek formie.
Pozdrawiam!
Też uważam, że fuzja z kolczykami była potężniejsza. Jednak nie zapominajmy, że Gogeta SSJ4 zmiótłby Vegetto SSJ.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.