Dziś jest Poniedziałek, 21 Maj 2012, godz 02:11
OnLine: 36, statystyki
index > Dragon Ball
Temat: Dragon Ball: Kiedy Vegeta osiągnał SSJ2
Dodane: 01-01-2012 14:39
#fluks147 - user - 40%
goku994 napisał/a:
panmaster napisał/a:
Goku994:Nie do konca bym sie zgodzil wiekszosc walki goku spedzil w formie ssj dopiero pozniej uzyl poziomu ssj2 a vegeta pokonal go z zaskoczenia jak goku chcial mu dac senzu i po nie siegal

lol Goku odrazu osiągnął ssj2, żeby szybko skończyć walkę, ale Vegeta równiez poddał się przemianie. Main vegeta=Goku ssj2, a nawet Vegeta wygrywa bo potrafił przechytrzyć Goku i podstępnie powalić go na ziemie 1 ciosem.

nie masz racj obejrzyj se ta czesc walki http://www.youtub...re=related 57sec dokladnie wiedac ze goku jest w formie ssj a nie ssj2

Nie patrz na anime, tylko na mangę, bo w anime mogli się pomylić

Dodane: 01-01-2012 15:29 - Edytowane przez AnimeFan96 dnia 01-01-2012 20:10
fluks147 napisał/a:
goku994 napisał/a:
panmaster napisał/a:
Goku994:Nie do konca bym sie zgodzil wiekszosc walki goku spedzil w formie ssj dopiero pozniej uzyl poziomu ssj2 a vegeta pokonal go z zaskoczenia jak goku chcial mu dac senzu i po nie siegal

lol Goku odrazu osiągnął ssj2, żeby szybko skończyć walkę, ale Vegeta równiez poddał się przemianie. Main vegeta=Goku ssj2, a nawet Vegeta wygrywa bo potrafił przechytrzyć Goku i podstępnie powalić go na ziemie 1 ciosem.

nie masz racj obejrzyj se ta czesc walki http://www.youtub...re=related 57sec dokladnie wiedac ze goku jest w formie ssj a nie ssj2

Nie patrz na anime, tylko na mangę, bo w anime mogli się pomylić

Mi się zdaje, że to jednak jest SSJ2 bo włosy na poziomie SSJ nie były tak szpiczaste.

Dodane: 05-01-2012 03:21
#Spinahio - user - 10%
Według mnie Vegeta osiągnął poziom SS2 przed turniejem, na który wrócił Goku. Czyli zanim do akcji wszedł w ogóle Babidi. Vegeta nie miał problemów z wejściem na ten poziom, chodź to było już jako "Majin Vegeta". JEDNAK, Vegeta zauważył, że Goku potrafi przejść w SS2 podczas walki Goku vs Yakon. Nie przestraszył się. Wedle tego co mówił dał się Babidiemu, żeby zniwelować różnicę w sile. Czyli według mnie Vegeta był słabszy od Goku, ale potrafił przejść w SS2 bez pomocy Babidiego, potrzebował go, żeby dorównać Goku. Jako dowód mogę dać jedynie link do mangi - walka SS2 Vegeta vs Kid Buu. Jak widać wyraźnie po śmierci Vegeta stracił buffa od Babidiego.
http://www.mangaf...009/2.html
I nie ma wątpliwości, że tutaj Vegeta walczy jako SS2

pozdrawiam ;D

--------------------
Dodane: 09-01-2012 20:01
Kiedy Vegeta wszedł na pokład z goku gohanem i innymi to osiągnął poziom SSJ2 wtedy kiedy przejął nad nim władzę Babidi. Został wtedy obdażony mocą babidiego.

Dodane: 09-01-2012 20:49 - Edytowane przez Ser3k dnia 09-01-2012 20:50
#Ser3k - user - 60%
matejko16053 napisał/a:
Kiedy Vegeta wszedł na pokład z goku gohanem i innymi to osiągnął poziom SSJ2 wtedy kiedy przejął nad nim władzę Babidi. Został wtedy obdażony mocą babidiego.

A od kiedy to Babidi miał moc dawania SSJ2 on pewnie nawet nie wiedział kto to jest Saiyan.

Vegeta po śmierci powinien być dwukrotnie silniejszy (pod koniec DBZ Akira musiał o tym zapomnieć) więc nawet nie licząc utratę buffa od Babidiego powinien mieć znacznie wyższy poziom mocy.

Gdyby Vegeta nie osiągnął SSJ2 przed turniejem nie wiem czy wyrywał się tak do walki z Goku.

A opętanie przez Babidiego było głownie po to aby móc walczyć z Goku (on odlatywał w zaświaty pod koniec dnia) i przejść znów na złą stronę swojej osobowości a nie po jakieś tam niesamowite power upy jeżeli Vegeta dostał jakiś wzrost mocy to musiał on być nieznaczny.

--------------------

"Szczęście sprzyja odważnym"Wergiliusz
Dodane: 25-02-2012 17:38
#DeaDMen - user - 90%
Ja myślę, że ten poziom Vegeta osiągnął przed turniejem i moc Babidiego była mu potrzebna nie dlatego, że był dużo słabszy od Goku tylko dlatego, że gdyby nie dał się mocy Babidiego nie mógłby przejść w swoją złą stronę i zabić tych ludzi, bo gdyby tego nie zrobił Goku, by z nim nie walczył.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online