Dziś jest Poniedziałek, 21 Maj 2012, godz 02:11
OnLine: 36, statystyki
index > Dragon Ball
Temat: Dragon Ball: Kiedy Vegeta osiągnał SSJ2
Dodane: 31-08-2008 02:24 - Edytowane przez by_ikar dnia 28-01-2010 20:25
#Makym - user - 30%
Witam serdecznie, chciałbym w temacie poruszyć sprawę osiągniętego poziomu SSJ2 przez Vegetę, kiedy to nastąpiło?

Dodane: 31-08-2008 07:40
#by_black - systemadmin - max%
Oficjalnie mówi się że siłę poziomu SSJ2 Vegeta osiągnął podczas przejęcia nad nim władzy przez Babidiego, i raczej najlepiej by było ostać przy tej wersji :]

Makym dostajesz ostrzeżenie.

--------------------
Dodane: 31-08-2008 08:40
#Macias - user - max%
Jak dla mnie to jest trudna sprawa. Faktycznie można byłoby doszukiwać się uzasadnionej prawdy. Są dwie wersje wydarzeń; albo Vegeta osiągnął ten poziom na treningu jeszcze przed przybyciem Babidiego, lub tak jak mówi Black, podczas przejęcia nad nim władzy przez Babidiego. wersja druga, jest bezpieczniejsza i można powiedzieć bardziej realna. Ale coś mi tu nie pasuje. Podobnie jak autor tematu nie wierzę, że Vegeta byłby skłonny wystąpić w turnieju bez zdobycia wielkiej mocy. W dodatku dysponował wtedy większą siłą niż Gohan, bo wyśmiewał go że ten nie trenował i nie mógł sobie poradzić z Doublą, ale Gohan był wówczas SSJ2! Czy mamy to tłumaczyć, że Vegeta wówczas dysponował mocą hiper wojownika? Z drugiej zaś strony Vegeta mówił, ze zdecydował się na przejęcie swojego umysłu, żeby zyskać większe siły, bo zauważył że Goku jest od niego mocniejszy xD Dlatego można przypuszczać, że mówił o mocy SSJ2, której w rzeczywistości mógł nie posiadać. Reasumując, bardzo trudno jest wyjaśnić tą sprawę bo nie ma zbyt dużo dowodów. Można tylko gdybać i się domyślać. Zarówno pierwsza, jak i druga wersja wydarzeń wydaje się prawdopodobna. Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 31-08-2008 09:32
#pepcio - user - 70%
Moim zdaniem bardziej prawdopodobna wersja jest ta, że po przejęciu umysłu Vegety przez Babidiego. Przecież widać, że Vegete rozpierała wtedy siła i był pewny siebie. Raczej wtedy osiągnął SSJ2. To moje skromne zdanie.

Pozdro xD

--------------------
Dodane: 31-08-2008 09:37
#by_black - systemadmin - max%
Dokładnie, Vegeta mógł być silniejszy od Gohana nawet nie osiągając poziomu SSJ2, skoro było widać że na poziomie normalnym pokonał zaskakująco szybko Pui Pui'a tak więc prawdopodobnie miał Vegeta problemy z osiągnięciem tego poziomu, a Babidi pozwolił mu na wskrzeszenie go z siebie ;d

--------------------
Dodane: 31-08-2008 09:53 - Edytowane przez Sala8 dnia 31-08-2008 09:55
#Sala8 - user - 70%
Ja uważam ,że vegeta osiągnął ssj2 po poświęceniu czyli jak stracił M bo jak był majin to troche dziwne ,że ma dwie formy naraz to była majin vegeta później miał ssj2 bo zachował chyba siłe majin'a ,ale nie miał M więc był ssj2 a wogule wątpię, żeby miał ssj2 przed M bo wtedy była by zaduża różnica ki do goku takiej której nigdy nie było i to był by trochę bezsensu ! :| ;)

A i co do 3. o tym Pui Pui to nie musiał mięc ssj2 po przecież po treningu nie mając następnego poziomu stajesz się i tak silniejszy !

--------------------
Copy Ninja Sharingano Hatake Kakashi

Dodane: 31-08-2008 10:00
#Macias - user - max%
Sala8 napisał/a:
Ja uważam ,że vegeta osiągnął ssj2 po poświęceniu czyli jak stracił M

A tą opcję możemy już na wstępie odrzucić. Pewnie jest, że Vegeta podczas walki z Goku dysponował już mocą SSJ2 i mogę to nawet udowodnić. Na wstępie walki Goku zamienił się w SSj2, Vegeta uczynił to samo i wtedy Goku powiedział, że walka potrwa znacznie dłużej niż przewidywał.

--------------------
Dodane: 31-08-2008 10:43
#Ender - user - 20%
Wydaje mi się, że Vegeta osiągnął SSJ2 już po tym jak zapanował nad nim Bebidi.

Dodane: 31-08-2008 11:55
#Plastus - user - max%
Tak Vegeta poddał sie we władanie Babidiego aby dorównac siła Goku ale... SSj2 tak samo jak SSj moze miec rózny poziom mocy... porównajmy siłe Goku SSj kiedy walczył z Freeza a podczas Cell game... to dwa rózne siaty. Wiec być może Vegeta posiadał SSj2 przed turniejem ale jednak brakowału mu tych "paru" paru jednostek aby stac sie tak silnym jak Goku, założmy teoretycznie ze Vegeta SSj2 miał 320 000 000 ki a Goku 360 000 000, tak wieć moze poddał "majinizacji" aby podciagnać sie troche...

Dodane: 31-08-2008 12:48
#Zinho - user - 40%
Według mnie Vegeta osiągnoł SSJ2 po opętaniu przez babidiego. Rozpierała go wtedy energia i był gotów walczyć z każdym. T ojest mo9je zdanie(tak jak większości)

Pozdro.

Dodane: 06-09-2008 15:20
#Sala8 - user - 70%
Pewnie jest, że Vegeta podczas walki z Goku dysponował już mocą SSJ2 i mogę to nawet udowodnić. Na wstępie walki Goku zamienił się w SSj2, Vegeta uczynił to samo i wtedy Goku powiedział, że walka potrwa znacznie dłużej niż przewidywał.
No ,ale to ,że ma taką samą moc to nie znaczy ,że są na tym samym poziomie ssj @! [szeroki] a kto powiedział ,że zamienił się w ssj2 dlatego ,że było kołoniego iskry ?

Tak naprawde to tylko domysły bo AKIRA nie dał nam do zrozumienia kiedy ?
W gt ma ssj2 ,a moc raczej mu nie spadła więc moim zdaniem po M miał ssj2 możliwe ,też że w tym czasie jak miał M ,ale jak mówiłem to domysły ! [umarl] : [zly] [wesoly]

--------------------
Copy Ninja Sharingano Hatake Kakashi

Dodane: 08-09-2008 19:22
Vegeta osiągnąl stadium SSJ2 najprawdopodobniej po tym jak wydostal sie spod wladzy Babidi'ego :p i to jest najczesciej uzywana wersja. Pozdro

Dodane: 08-09-2008 19:44
#manin887 - user - 0%
mi sie wydaje ze jak go babidi przejol ale moge się mylić

Dodane: 08-09-2008 22:48
#Plastus - user - max%
na ten tamat chyba nikt nie moze dac odpowiedzi a szkoda, Vegeta zawsze byl pokrzywdzony ale to juz zakrawa na inny topic :)

Dodane: 14-09-2008 16:42
#Mattiz - user - 90%
Ja uwazam ze Vegeta poziom SSJ2 osiągnął podczas treningu po Cell'u a przed Turniejem.
Dużo osób mówi ze Vegeta osiągnął ów poziom gdy Babidi przejął nad nim kontrole ale Vegeta sam mówił że zrobił to poto zeby Babidi zwiękrzył jego moc PRZEZ TO że Vegeta stał sie taki jak przed laty czyli bezlitosny, twardy nie zwarzający na nic by dotrzec do celu
Oto moje zdanie :p

Dodane: 30-09-2008 21:24
#Zuza - user - max%
Moim zdaniem mógł go osiągnąć w czasie treningu, ponieważ nienawiść do Songa dawała mu taką motywację, że ćwiczył bez wytchnienia :p

Dodane: 30-09-2008 23:33
#Tomson - user - 90%
Wedlug mnie pewne jest ze Vegeta osiagnal ssj2 kiedy byl opanowany (czesciowo) przez Babidiego, a oto dowody:
-mowil ze songo jest od niego zdolniejszy i nawet gdyby cwiczyl 10 lat nie osiagnal by tego samego poziomu
-podczas walki z komorczakiem po 2 transformacji nie zadal mu znaczacych ciosow
-prawda ze twierdzil iz son gohan jest od niego slabszy (podczas sagi z bubu), ale son gohan nie cwiczyl od 7 lat i nawet on sam twierdzil, ze tronk i son goten sa od niego prawie silniejsi.

Dodane: 01-10-2008 10:58
#Plastus - user - max%
Ja jestem pewien ze Vegeta osiągnał ssj2 podczas treningu z Gravity Room, myśle ze niechciałby zmierzyć się z Dabla która miał moc ssj2 gdyby sam takiej nie posiadał, o ze poddał sie Babidiemu to fakt aby zwiększyc swoja moc, ale ssj2 tez moze mieć rózny poziom mocy tak samo jak ssj, tak wiec Babidi doał mu tych pare ki które mu brakowało do Goku, zreszta Babidi nie mógł az tak bardzo włynać swoja magią na rozwój siły Vegety.

Dodane: 07-10-2008 21:11
MOje zdanie?? przeciez sam vegeta powiedzial na pocztku walki z goku po opetaniu przez babidiego ze to tylko dzieki carowi mogl doscignac goku :/

Dodane: 06-12-2008 15:50
#songomat - user - 70%
Ja myślę, że Vegeta osiągnął SSJ2 w Gravity Room, gdyż bez problemu pokonał Pui Pui,który miał większą moc od SSJ1. Vegeta przez wiele lat trenował i to nie możliwe, żeby po takim czasie nie osiągnął wyższego poziomu. Przecież po Songu był najsilniejszym Sajaninem xD

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online