Dodane: 16-09-2008 17:57 -
Obydwa(anime) są podobne...
W Obydwu chodzi to samo..
Obydwie są karciankami...
...A jednak są inne. Styl, postacie, bardzo się różnią, choć na pierwszy rzut oka tego nie widać. Waszym zadaniem jest napisać, co wolicie. Na początek ja zacznę. Wolę YU-GI-OH, gdyż jest konkretniejszy i fabuła zachęca, by pozostać przy nim trochę dłużej. Za to konkurent jest, trochę za sztywny,a większość walk dziwacznie się zaczyna. W pierwowzorze są lepsze karty,a poza tym yugi przedstawia bardziej ambitną rozrywkę. Teraz myślenie zostawiam wam.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 16-09-2008 18:27
Yu-Gi-Oh! jest o wiele bardziej ciekawsze o d Duel Masters.
Duel Masters jest troche nudne.

Dodane: 19-09-2008 11:52
Zdecydowanie Yu-Gi-Oh! Większa i bardziej dynamiczna akcja, bardziej rozbudowana fabuła z dokładnym opisem jak powstawała ta gra oraz większe oraz bardziej interesujące pojedynki na znanych turniejach plus ciekawe połączenie faraonów i innych Egipskich starożytnych mitów z nowoczesnością

Zaś Duel Masters, totalne ściągnięcie skóry z YGO! Szkoda że gorsze, brak jakiej kolwiek opisanej historii tej gry, pogmatwana gra, postacie jak i sam regulamin tej karcianki :/ Zdecydowanie nic wciągającego..
--------------------

Dodane: 19-09-2008 12:47
Nie ma co poruwnywac a D masters jest wręz żałosne obejrzałem z 20 odcinków i kicha totalna.Yugi za to rządzi jest o wiele lepszy bez poruwnania no i jego twurcy podeszli do niego w miare poważnie a nie w DM o kamerze gadają że zle ich ujeła

Dodane: 19-09-2008 21:40
Dokładnie. Nie ma co porównywać YGO do Duel Masters. To drugie to czysta komercha, wszystko zerżnęli od Magic: the Gathering- mojej uluboinej karcianki(jadę wszystkich w shkole
![[cfaniak] [cfaniak]](/templates/emoty/cfaniak.png)
). Co do anime na ich podstawie, to też YGO wolę. Ładniejsza animacja, chociaż bez przeczytania zasad w jakimś magazynie, to nie wiedziałem jak stwory wzywać.

Dodane: 21-03-2009 16:43
co powiedzec wszystko padło

Dodane: 21-03-2009 19:27
Mi osobiście obydwie anime dosyć się podobały, jednak jeśli miałbym wybrać jedne, to raczej YU-GI-OH, dlaczego? Bardziej przypadła mi fabuła, bardziej rozbudowana. Ciekawiej pokazane, chodzi głównie o te niespodziewane pojedynki czy coś, natomiast w DM nie było czegoś takiego, tam była dosyć denna fabuła i mało wciągająca. Takie ksero poniekąd, ale dla mnie Yu-Gi-Oh > Duel Master xD

Dodane: 21-03-2009 19:39 -
YU-GI-OH przypominało mi nieco pokemony chyba ze względu na te stworki, w to anime jakoś bardziej się wciągnąłem, przyznam się nawet, że zbierałem z chipsów takie metalowe żetony

Do tej pory je mam xD
--------------------
Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem

Dodane: 21-03-2009 19:54
Osobiście YGO prawie nie oglądałem (zaledwie kilkanaście odcinków), ale jednak fabuła jest znacznie lepsza od DM. Jeżeli chodzi jednak o grę, to wolę DM (łatwiej można pojąć zasady

)

Dodane: 22-03-2009 10:51
Zdecydowanie YGO jest lepsze od DM. Jak dla mnie, postacie z kart były lepsze i bardziej efektowniejsze, oczywiście dużo lepsze fabuła i niektóre wątki były fajnie ubarwione. Postacie też bardzo dobrze współgrały ze wszystkim. Natomiast w DM już tego nie było i mówiąc szczerze nie w ogóle DM nie podobał mi się. Pozdrawiam
--------------------
Życie jest jak butelka dobrego wina.
Niektórzy zadowalają się czytaniem etykiety
na opakowaniu,
inni wolą spróbować jego zawartość.

Dodane: 22-03-2009 12:19
Obydwie się za bardzo dla mnie nie różnią. Nie przepadam za anime, w którym głównym wątkiem jest gra w karty. Nudzi mnie to. Lecz gdybym miał wybierać, zdecydowanie wybrałbym YGO. Ma ciekawszą fabułę i lepszą kreskę. Potwory wydają się ciekawsze. Zasady są bardziej proste. Fajnie zrobili z tymi milenijnymi przedmiotami. Ogólnie Duel Masters to gorsza kopia YGO.
Pozdro.
--------------------

Dodane: 22-03-2009 12:42
jak wszyscy uważam tak samo DM ściągneło wszystko z yougioh ale jeśli chodzi o gre w świecie realnym to duel master jest o wiele lepsze

Dodane: 22-03-2009 13:40
Yu-Gi-Oh! jest 100 razy lepsze od duel masters. W Yu-Gi-Oh coś się dzieje, ma lepsze karty i walki fajnie wyglądają.

Dodane: 22-03-2009 13:50
Oglądałem oby dwa i obydwa były nawet ciekawe. Ale bardziej lubię Yu-Gi-Oh ale chociaż przy tej ostatniej części co jeżdżą i walczą to już jest do bani. A w Duel master walki były podobne do tych z YGO ale i tak się różniły.

Dodane: 22-03-2009 13:54
No z tych dwóch oglądąłem tylko Duel Masters dlatego to wole jeśli chodzi o anime ale jeśli chodzi i gry karciane z kumplami to zdecydowanie Yu-Gi-Oh
Mam sporo kart z tego anime i naprawde fajnie sie z kumplami grało nie to co w DM.. xD
Pozdrawiam
--------------------
Mów mi... GrzeniU ;D
Bo żyć godnie to nie znaczy nie upadać. Każdy robi błędy ważne jak będziesz wstawać!

Dodane: 14-09-2009 19:26
zdecydowanie wolę YU-GI-OH! ponieważ bardziej rozbudowana fabuła a także bardziej dynamiczna.

Dodane: 05-08-2010 16:24
Oba oglądałem i oba nawet fajne ale z kolegami lepiej grało się nam w Duel masters. Fajniejsze zasady

Dodane: 05-08-2010 16:37 -
YU GI OH.
Koniec kropka.
Duel fajny, ale te stwory w Yugim.
Tam walka byla bardziej widowiskowa.
Do dzis mam karty z "trujglowym blekitnokoim bialym smokiem" na czele.
--------------------
Come back Gin.

Dodane: 05-08-2010 16:42
Oh, pamiętam oba anime ;D Pierwsze z nich było bardzo wciągające, wątek milenijnych przedmiotów itd. był super. Takie połączenie mistycyzmu i technologii. Do tego zaskakujące możliwości. Później nawet DM się broniła, ale cały czas było dość nudno-dziecinne, w przeciwieństwie do swojego konkurenta, który był bardziej poważny. DM zalatywał wręcz czasem parodią. Yugi-oh, choć nigdy tego nie dokończyłem, bo jest baaardzo długie to i tak pozostanie w mojej pamięci na zawsze
--------------------
Życie nie jest dobre ani złe - jest takie, jakie wierzymy, że jest.

Dodane: 05-08-2010 16:54
Yu gi oh z tego co pamietam mial takie jakby 2 versje.
W Polsce tylko pierwsza byla popularna ( i to tylko jej pierwsza seria).
Pierwsza versia to o Yugim, przyjaciolach i milenijnych przedmiotach ( bylo chyba 5 serii).
Druga natomiast o jakims mlodym i jego paczce.
Ta druga juz bardziej do Duela podobna - nie przypadla mi do gustu.
--------------------
Come back Gin.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.