Dziś jest Wtorek, 22 Maj 2012, godz 18:09
OnLine: 43, statystyki
index > Technologia > Gry
Temat: Czy z gier sie wyrasta?
Dodane: 19-08-2010 11:41
Też mi się wydaję że z gier raczej się nie wyrasta. Czy jest coś złego jak dorosły człowiek pogra sobie w grę, w którą grał za małolata? Chyba nie ;)

--------------------

Dodane: 19-08-2010 11:43
#Jaro13 - user - 60%
Trudno powiedzieć ale to fajnie sobie pograć czasami po pracy przychodzisz i sobie włączasz giere i grasz zawszę jakaś rozrywka choć jak na taki wiek :p

Dodane: 19-08-2010 11:52
#kordos - user - max%
To zależy od osoby, jedni "wyrastają" inni nie, tyle, że słowo wyrastać nie zupełnie tu pasuje - grać można w każdym wieku i we wszystko, to tak samo jak np. układanie puzzli: wiele dzieci się w to bawi, tak samo dorosłych, bo właśnie w tym znaleźli coś fajnego i jest to ich hobby.
Sam po sobie wiem, że gry mogą się znudzić. ;)

Dodane: 19-08-2010 12:20
#Cyrus - user - max%
Gry po jakimś czasie się nudzą... sam po sobie to zauważyłem, że od dawna w nic nie grałem, a jak już zagram to będzie to góra 3 dni i mi się znudzi :p Teraz czekam tylko na Diablo III. A jak będę starszy to pewno i w inne gry sobie pogram :)

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 19-08-2010 12:25 - Edytowane przez FioleK18 dnia 19-08-2010 12:25
#FioleK18 - user - 20%
Bardzo dużo ludzi nie umie wyrosnąć z gier... zwłaszcza jak ma się PS3 xD Po prostu niektórzy są tak zajęci pracą i rodziną, że nie mogą sobie pograć więc zapominają jak to jest :p Ja uważam, że jak już będę stary (czyli po 30 xD ) to i tak będę w coś grał od czasu do czasu. Przecież techniką ciągle idzie do przodu więc będzie w co i na czym grać :d

--------------------
こんにちは私はバイオレット午前

" 急いでゆっくりと "

Zarabiaj przez internet ! Wszystko za darmo ! Więcej info... pisz na PW ;)
Dodane: 19-08-2010 12:27
#Bociak - user - max%
Gry po jakimś czasie się nudzą... sam po sobie to zauważyłem, że od dawna w nic nie grałem, a jak już zagram to będzie to góra 3 dni i mi się znudzi :p Teraz czekam tylko na Diablo III. A jak będę starszy to pewno i w inne gry sobie pogram :)

Ja dawny czytelnik CDA, przez napływ innych ciekawych zajęć straciłem wenę do gier. Anime, gra na gitarze, dbpolska... Całe wakacje zabierałem się za zainstalowanie jakiejś gry, ostatecznie mi się nie chcę. :p

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 19-08-2010 13:11
#lipa911 - user - 20%
Przynajmniej w moim wypadku chyba na razie z gier nie wyrosłem mimo, że prawie 20 na karku to i tak lubię sobie czasami bądź z kumplami pograć (w końcu informatycy to co mamy robić jak jest wolna lekcja) czy kuzynami. W odległej przyszłości gdy będę miał dzieci to na 100%, oczywiście jak będę miał czas to chętnie pogram sobie z moimi dziećmi w gry. Kiedyś dawno nawet mój tato grał ze mną na komputerze a jeszcze wcześniej na tzw. pegazusie. Tylko ja już będę nowocześniejszy i mi nie trzeba będzie tłumaczyć :d

Dodane: 19-08-2010 15:15
#MidulGT - user - 80%
musze powiedzieć że mam kolegę który ma 23 lata i razem z ojcem 40 pare maniakują na komputerze ;p zaś ojciec 2 kolegi ma 49 i też gra w gry wojenne takie jak Medal Of Honor ;p także myślę że raczej z gier się nie wyrasta

--------------------

Moje rysunki:
http://midulgt.de...m/gallery/
Dodane: 19-08-2010 15:49
#Chip00 - user - 90%
W pewnym sensie tak :p Kiedyś grało się codziennie, teraz praktycznie od święta. Albo się nie ma czasu, albo ochoty - a nawet jak jest jedno i drugie to nie ma w co ambitnego zagrać. Mam nadzieję, że w dalszej przyszłości nadal będę w coś grać, ale generalnie w to wątpię :p

--------------------
Życie nie jest dobre ani złe - jest takie, jakie wierzymy, że jest.

Dodane: 19-08-2010 15:58
#Darknes - user - max%
Ja myślałem, ze jak kupię nowego kompa i będę mógł sobie pozwolić zagrać w najnowsze tytuły to będę przy nich spędzał czas a jak przyszło codoczego to przez pierwszy miesiąc codziennie grałem czasem kilka minut czasem 2-3 godziny ale jak już się ucieszyłem nowym kompem to przez całe wakacje nie spędziłem przy gierkach ani minuty. Brak chęci i czasu.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 19-08-2010 20:24
z gier może się nie wyrasta, ale z wiekiem nie angażuje się już tak mocno jak za młodu, no i w dzisiejszych czasach trzeba miec dobrego kompa żeby zagrac w coś ciekawego

Dodane: 19-08-2010 20:52
Mi się wydaje, że nie, lubię teraz sobie też grać w różne gierki, ale nie tak, jak wcześniej. Ale szwagier mi opowiadał o gościach w jego jednostce, co mają po 30 lat i się zachwycają Star Craftem, czy CS'em :p

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 19-08-2010 21:01
#owerfull - user - max%
Ja raczej na ten temat nic nie powiem, bo mam dopiero 14 lat i raczej jeszcze nie wyrosłem.Ale patrząc po moim bracie rodzonym,po moich ciotecznych braciach i po wujkach to spokojnie mogę powiedzieć że oni jeszcze nie wyrośli i jest tak w wielu innych przypadkach.Z resztą ja też pewnie w tym wieku będę pykał w jakieś niesamowicie zaawansowane gry XD

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 19-08-2010 21:57
Kiedyś potrafiłam nie spać całą noc, żeby przejść kolejny poziom jakiejś gry. Ogólnie interesowały mnie jakieś nowe tytuły, nic się nie robiło tylko całymi dniami pykało się w jakieś strzelanki :p (nawet wzrok mi się przez to popsuł). Ostatnio zdarzyło mi się grać w jakąś grę możę z jakiś rok temu albo i dłużej. Na wet nie wiem jakie gry są teraz na "topie". Jakoś nie nabrałam aż tak wielkiej ochoty aby w coś porządnego zagrać.

zaś ojciec 2 kolegi ma 49 i też gra w gry wojenne takie jak Medal Of Honor ;p

Hehe. To mój tatuś ma 42 lata i w Medal Of Honor też sobie pogrywa i to bardzo często :d A jak dopadnie się do jakiejś gry o samolotach, to już jest tak zajęty że nawet nie reaguje jak mama woła go na obiad :p

--------------------

"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może się zakochać w twoim uśmiechu."

Dodane: 20-08-2010 04:34
#Cyrus - user - max%
Ja grałem w różne gry mmo w których spotykało się już dziadków po 60 :p Jest to normalna forma rozrywki jak kiedyś siedzenie przed telewizorem (co dalej jest często praktykowane)

--------------------

Dodane: 20-08-2010 10:51
#FioleK18 - user - 20%
O tak... w gry mmo typu Lineage II, WoW, Aion gra bardzo dużo ludzi, którzy pracują i mają rodzinę [oczy] Przynajmniej ja wielu takich ludzi spotkałem grając w L2, a ostatnio w Aiona ;) Niektórzy to nawet tylko pracują i od razu po pracy zasiadają do kompa i potrafią grać pół nocy [oczy] gdzie jest rodzina?? [skrzywiony] Ale to już trochę pod nołlajfy podchodzi [umarl]

--------------------
こんにちは私はバイオレット午前

" 急いでゆっくりと "

Zarabiaj przez internet ! Wszystko za darmo ! Więcej info... pisz na PW ;)
Dodane: 20-08-2010 10:54
#Arti1915 - user - 90%
Ojciec mojego kumpla zarywa nocki w metka, więc z gier się chyba nie wyrasta :) Lecz po swoim przykładzie wiem, że gram teraz o wieeeele mniej niż kiedyś. Teraz to przejdę ze 3 tytuły w ciągu roku, kiedys było tego dużoo więcej.

--------------------

Dodane: 23-08-2010 19:41 - Edytowane przez Rocky dnia 23-08-2010 20:32
#Rocky - user - 90%
Z gier się wyrasta, nie wyrasta się z grania :) Nie widziałem 40 latka pocinającego w Raymana xD Za to we wszelkiego rodzaju FPSy do nie dawna grał mój wujek który był wtedy nieźle po czterdziestce. Teraz brak mu czasu no i synek kompa opanował. Tak samo jak wyrosnąć można z Fasolek, ale nie z Mozarta, bo jest to skierowne do innych grup wiekowych..

--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy
Dodane: 02-10-2010 02:02
#Aero - user - 90%
Nie sądzę by z gier się wyrastało,jest to po prostu zwykłe zabijanie czasu,a tak jak wcześniej inni wspominali brak czasu i to jest chyba ten większy powód.

--------------------
Dodane: 02-10-2010 08:10
#Cyrus - user - max%
Ostatnio kumpel przyniósł mi Titan Questa i jakoś gram, gram... ale entuazjazmu nie ma xD W sumie gdyby on nie nalegał pewno po pierwszym dniu bym z tym skończył.

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online