Dodane: 19-08-2010 11:41
Też mi się wydaję że z gier raczej się nie wyrasta. Czy jest coś złego jak dorosły człowiek pogra sobie w grę, w którą grał za małolata? Chyba nie
--------------------

Dodane: 19-08-2010 11:43
Trudno powiedzieć ale to fajnie sobie pograć czasami po pracy przychodzisz i sobie włączasz giere i grasz zawszę jakaś rozrywka choć jak na taki wiek

Dodane: 19-08-2010 11:52
To zależy od osoby, jedni "wyrastają" inni nie, tyle, że słowo wyrastać nie zupełnie tu pasuje - grać można w każdym wieku i we wszystko, to tak samo jak np. układanie puzzli: wiele dzieci się w to bawi, tak samo dorosłych, bo właśnie w tym znaleźli coś fajnego i jest to ich hobby.
Sam po sobie wiem, że gry mogą się znudzić.

Dodane: 19-08-2010 12:20
Gry po jakimś czasie się nudzą... sam po sobie to zauważyłem, że od dawna w nic nie grałem, a jak już zagram to będzie to góra 3 dni i mi się znudzi

Teraz czekam tylko na Diablo III. A jak będę starszy to pewno i w inne gry sobie pogram

Dodane: 19-08-2010 12:25 -
Bardzo dużo ludzi nie umie wyrosnąć z gier... zwłaszcza jak ma się PS3 xD Po prostu niektórzy są tak zajęci pracą i rodziną, że nie mogą sobie pograć więc zapominają jak to jest

Ja uważam, że jak już będę stary (czyli po 30 xD ) to i tak będę w coś grał od czasu do czasu. Przecież techniką ciągle idzie do przodu więc będzie w co i na czym grać
--------------------
こんにちは私はバイオレット午前
" 急いでゆっくりと
"
Zarabiaj przez internet !
Wszystko za darmo ! Więcej info... pisz na PW

Dodane: 19-08-2010 12:27
Gry po jakimś czasie się nudzą... sam po sobie to zauważyłem, że od dawna w nic nie grałem, a jak już zagram to będzie to góra 3 dni i mi się znudzi

Teraz czekam tylko na Diablo III. A jak będę starszy to pewno i w inne gry sobie pogram
Ja dawny czytelnik CDA, przez napływ innych ciekawych zajęć straciłem wenę do gier. Anime, gra na gitarze, dbpolska... Całe wakacje zabierałem się za zainstalowanie jakiejś gry, ostatecznie mi się nie chcę.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 19-08-2010 13:11
Przynajmniej w moim wypadku chyba na razie z gier nie wyrosłem mimo, że prawie 20 na karku to i tak lubię sobie czasami bądź z kumplami pograć (w końcu informatycy to co mamy robić jak jest wolna lekcja) czy kuzynami. W odległej przyszłości gdy będę miał dzieci to na 100%, oczywiście jak będę miał czas to chętnie pogram sobie z moimi dziećmi w gry. Kiedyś dawno nawet mój tato grał ze mną na komputerze a jeszcze wcześniej na tzw. pegazusie. Tylko ja już będę nowocześniejszy i mi nie trzeba będzie tłumaczyć

Dodane: 19-08-2010 15:15
musze powiedzieć że mam kolegę który ma 23 lata i razem z ojcem 40 pare maniakują na komputerze ;p zaś ojciec 2 kolegi ma 49 i też gra w gry wojenne takie jak Medal Of Honor ;p także myślę że raczej z gier się nie wyrasta

Dodane: 19-08-2010 15:49
W pewnym sensie tak

Kiedyś grało się codziennie, teraz praktycznie od święta. Albo się nie ma czasu, albo ochoty - a nawet jak jest jedno i drugie to nie ma w co ambitnego zagrać. Mam nadzieję, że w dalszej przyszłości nadal będę w coś grać, ale generalnie w to wątpię
--------------------
Życie nie jest dobre ani złe - jest takie, jakie wierzymy, że jest.

Dodane: 19-08-2010 15:58
Ja myślałem, ze jak kupię nowego kompa i będę mógł sobie pozwolić zagrać w najnowsze tytuły to będę przy nich spędzał czas a jak przyszło codoczego to przez pierwszy miesiąc codziennie grałem czasem kilka minut czasem 2-3 godziny ale jak już się ucieszyłem nowym kompem to przez całe wakacje nie spędziłem przy gierkach ani minuty. Brak chęci i czasu.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 19-08-2010 20:24
z gier może się nie wyrasta, ale z wiekiem nie angażuje się już tak mocno jak za młodu, no i w dzisiejszych czasach trzeba miec dobrego kompa żeby zagrac w coś ciekawego

Dodane: 19-08-2010 20:52
Mi się wydaje, że nie, lubię teraz sobie też grać w różne gierki, ale nie tak, jak wcześniej. Ale szwagier mi opowiadał o gościach w jego jednostce, co mają po 30 lat i się zachwycają Star Craftem, czy CS'em
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 19-08-2010 21:01
Ja raczej na ten temat nic nie powiem, bo mam dopiero 14 lat i raczej jeszcze nie wyrosłem.Ale patrząc po moim bracie rodzonym,po moich ciotecznych braciach i po wujkach to spokojnie mogę powiedzieć że oni jeszcze nie wyrośli i jest tak w wielu innych przypadkach.Z resztą ja też pewnie w tym wieku będę pykał w jakieś niesamowicie zaawansowane gry XD
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 19-08-2010 21:57
Kiedyś potrafiłam nie spać całą noc, żeby przejść kolejny poziom jakiejś gry. Ogólnie interesowały mnie jakieś nowe tytuły, nic się nie robiło tylko całymi dniami pykało się w jakieś strzelanki

(nawet wzrok mi się przez to popsuł). Ostatnio zdarzyło mi się grać w jakąś grę możę z jakiś rok temu albo i dłużej. Na wet nie wiem jakie gry są teraz na "topie". Jakoś nie nabrałam aż tak wielkiej ochoty aby w coś porządnego zagrać.
zaś ojciec 2 kolegi ma 49 i też gra w gry wojenne takie jak Medal Of Honor ;p
Hehe. To mój tatuś ma 42 lata i w Medal Of Honor też sobie pogrywa i to bardzo często

A jak dopadnie się do jakiejś gry o samolotach, to już jest tak zajęty że nawet nie reaguje jak mama woła go na obiad
--------------------
"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może się zakochać w twoim uśmiechu."

Dodane: 20-08-2010 04:34
Ja grałem w różne gry mmo w których spotykało się już dziadków po 60

Jest to normalna forma rozrywki jak kiedyś siedzenie przed telewizorem (co dalej jest często praktykowane)

Dodane: 20-08-2010 10:51
O tak... w gry mmo typu Lineage II, WoW, Aion gra bardzo dużo ludzi, którzy pracują i mają rodzinę
![[oczy] [oczy]](/templates/emoty/oczy2.png)
Przynajmniej ja wielu takich ludzi spotkałem grając w L2, a ostatnio w Aiona

Niektórzy to nawet tylko pracują i od razu po pracy zasiadają do kompa i potrafią grać pół nocy
![[oczy] [oczy]](/templates/emoty/oczy2.png)
gdzie jest rodzina??
![[skrzywiony] [skrzywiony]](/templates/emoty/krzywy.png)
Ale to już trochę pod nołlajfy podchodzi
--------------------
こんにちは私はバイオレット午前
" 急いでゆっくりと
"
Zarabiaj przez internet !
Wszystko za darmo ! Więcej info... pisz na PW

Dodane: 20-08-2010 10:54
Ojciec mojego kumpla zarywa nocki w metka, więc z gier się chyba nie wyrasta

Lecz po swoim przykładzie wiem, że gram teraz o wieeeele mniej niż kiedyś. Teraz to przejdę ze 3 tytuły w ciągu roku, kiedys było tego dużoo więcej.
--------------------

Dodane: 23-08-2010 19:41 -
Z gier się wyrasta, nie wyrasta się z grania

Nie widziałem 40 latka pocinającego w Raymana xD Za to we wszelkiego rodzaju FPSy do nie dawna grał mój wujek który był wtedy nieźle po czterdziestce. Teraz brak mu czasu no i synek kompa opanował. Tak samo jak wyrosnąć można z Fasolek, ale nie z Mozarta, bo jest to skierowne do innych grup wiekowych..
--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy

Dodane: 02-10-2010 02:02
Nie sądzę by z gier się wyrastało,jest to po prostu zwykłe zabijanie czasu,a tak jak wcześniej inni wspominali brak czasu i to jest chyba ten większy powód.
--------------------

Dodane: 02-10-2010 08:10
Ostatnio kumpel przyniósł mi Titan Questa i jakoś gram, gram... ale entuazjazmu nie ma xD W sumie gdyby on nie nalegał pewno po pierwszym dniu bym z tym skończył.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.