Dziś jest Wtorek, 22 Maj 2012, godz 18:10
OnLine: 46, statystyki
index > Technologia > Gry
Temat: Gothic IV
Dodane: 06-04-2009 16:25
#x396 - user - 10%
Hmm... kolejna część Gothica. G1 i G2 NK przeszedłem bez problemu. Co do G3 to gdy zaszedłem daleko pojawiał się bug. Z G3 FK to nie wiem czy było OK. Ale G4 powinien być kompletną reformą. Myślę, że nie będzie problemów z przejściem tej gry.

--------------------
Dodane: 06-04-2009 16:35
ja z bratem przeszedłem też wszystkie częśći gohtica ale ten dodatek wydaje mi się beznadziejny

Dodane: 06-04-2009 20:24
#Glamb - user - 70%
Obejrzałem ten trailer i fajnie wygląda :d Postać ma bardzo ładne i płynne ruchy. Grafika bardzo ładna, ale nie jakaś super-hiper-mega-coś-tam, po prostu ładna i przyjemna. Co dziwne na ekranie nie było widać żadnego interfeacu, ale może to potem zmienią. Jest jedna rzecz, która mi się nie podoba - strzelanie z łuku. Dotychczas było tak, że cel sam się namierzał i było fajne. Nie żebym miał zeza i nie mógł wycelować (w fps się łupi xD), ale stare rozwiązanie było wg mnie lepsze :p I niektórzy goście na yt piszą w komentach, że to Two Warlds. Nie wiem nie grałem i nie wiem o co im chodzi [yyy]

Dodane: 07-04-2009 15:28
#Konrad - user - 100%
Ja grałem w Two Words i to nie to...tam było inaczej zrobione i było widać interfejs.. :p

Co do samego namierzania to mi pasuje, w G1 i G2 wkurzało mnie takie strzelanie że stoisz tyłem a i tak trafia...teraz chociaż samemu można się pobawić..a Glamb wiesz co pomyśl tak że zobaczysz strzałę między oczami orka..lepiej?xD

Dodane: 07-04-2009 15:43
#Ra - user - 70%
Ja oglądałem na YT gameplay, podobały mi się ruchy postaci i wygląd graficzny a także zachowanie się pewnego delikwenta gdy dostał strzałą w plecy, odruchowo ręce wykrzywione w tył tam gdzie dostał, po czym gleba, totalny bezwład, ciekawe czy to był zastosowany Havok. Tak więc graficznie oby było dobrze, a przede wszystkim lepiej zoptymalizowane bo nie sztuka zrobić gry z fajnymi efektami, sztuka jest aby chodziło płynnie mimo szału, Crysis nam pokazał lipę a także G3 gdzie fani musieli się zająć odpowiednimi poprawkami. Cała waga poprawek to 900 mb!! shock ale to dużo zmienia i można czerpać przyjemność nawet ze schematycznej gry, a powiem że mi na 2 gb ramu te niby wczytywanie z tle dało o sobie znać i między tymi momentami nieprzyjemnie chrapało. G4 do Two Worlds lepiej nie porównywać, bardziej pasuje tutaj TW vs G3, które miały niezliczoną ilość bugów, na TW się zawiodłem, miała być rewelacja była jakaś ciemnota. Co do gameplaya toć to przecie był pasek interfejsu. Jedynie czekać i nie ponaglać sprawy, bo gra zrobiona dobrze wymaga ogromnej ilości czasu. Aha najbardziej liczę na jakąś powalającą fabułę rodem z G1 i G2 na korzyść G1, kiedy to czujemy się niepewnie w tym nowym dla nas świecie. Z tego co czytałem w G4 mają powrócić rozdziały i oby też była możliwość przyłączenia się do jakiegoś obozu\organizacji.

Dodane: 07-04-2009 16:14
#Glamb - user - 70%
Co do samego namierzania to mi pasuje, w G1 i G2 wkurzało mnie takie strzelanie że stoisz tyłem a i tak trafia...teraz chociaż samemu można się pobawić..a Glamb wiesz co pomyśl tak że zobaczysz strzałę między oczami orka..lepiej?xD

No w G1 i 2 to było troszkę dziwne, jak trafiasz tych za tobą i to było łatwe :p A zresztą te pierwsze dwie części w ogóle były łatwe. Ten nowy system może i będzie niezły, ale troszkę trudniej, ale na filmiku goście ginęli po jednym strzale, więc będzie ciekawie. Trudniejsze celowanie, szybsze zabijanie :p A jak zobaczę strzałę w czaszce orka to się uciesze xDD

A jeśli chodzi o Two Worlds to są dwie części, nie wiem do której porównywali [yyy] A zresztą jak można porównywać inteligencje ludzi z YT do naszej z forum xDD

Dodane: 08-04-2009 14:11
#Konrad - user - 100%
Aha najbardziej liczę na jakąś powalającą fabułę rodem z G1 i G2 na korzyść G1, kiedy to czujemy się niepewnie w tym nowym dla nas świecie.

Ma być nawiązanie do G1 jest coś tam z amuletem Śniącego więc możesz czekać na fajną niespodziankę :p CO do powrotu rozdziałów nie słyszałem o tym ale to w sumie dobrze bo to dawało taki książkowy klimat :p

na TW się zawiodłem, miała być rewelacja była jakaś ciemnota.

W sumie z tymi gadkami to przegięcie ale w sumie fabuła dobra, walka z łuku też fajna gra też ok, brakowało jej kilku smaczków ale sama w sobie niezła..no i świat całkiem spory :p

Dodane: 08-04-2009 14:15
#Ra - user - 70%
Właśnie ma być duże nawiązanie do G1 i podział na rozdziały co jest dla mnie plusem, fani "wolnej woli" pewnie doszukiwali by się wad w tym systemie i pewnie posypią się gromy że rozgrywka jest liniowa, ale ich się nie słucha, jak chcą iść gdzie popadnie niech zagrają w dennego TES-a, c w tym fajnego, że można sobie zwiedzać od początku świat, jak można się pogubić i w pewnym momencie nawet to staje się monotonne i liniowe. Chciałbym jeszcze zobaczyć motyw ze śniącym, byłby to powrót do tego klimatu znanego nam z G1, tajemniczości, niepewności, mam nadzieję, że twórcy zaskoczą mnie mile.

Dodane: 08-04-2009 14:34
#Konrad - user - 100%
Wiesz ja nie mam nic przeciwko wolnej grze, mógłby być wybór ale nie odnośnie przeznaczenia(w poprzednich było że jego przeznaczeniem jest zniszczyć barierę potem zabić smoki)więc tak mi pasuje, ale charakter postaci to powinna być nasza decyzja np. sposób odpowiadania np. wydrze się na gościa i powie że jak nie odpowie na pytania to go połamię albo dyplomatycznie, wiesz o co chodzi..

CO do TES to ja przeciw niemu nic nie mam w sumie spoko seria(Oblivion dla mnie naj..z tej serii)

Co do powrotu klimatu też mam wielkie nadzieje i oby nich nie złamali bo już Gothic będzie miał przekichane..właściwie nie mam nic przeciw tej liniowości tylko chce mieć faktyczną kontrolę nad postacią a nie tylko w czym łazi i jakie ma staty..chociaż żeby ten charakter się kontrolowało...

Dodane: 08-04-2009 14:52
#Ra - user - 70%
Nie możesz kontrolować jego charakteru jak on już go ma z poprzednich części, tak więc co będzie zmieniał sobie charakter kiedy zachce, to nie jest TES, że postać tworzysz od początku, nie wybierasz sobie rasy, jesteś tym bezimiennym i on już został ukształtowany...co do Obliviona, jest w miare fajny, lecz fabuła z dupy i jest tez wiele rozwiązań, które mi sie osobiście nie podobają, ale to nie o tym mowa. A kontrolę faktyczną nad postacią masz, a twój zapęd eksploratora jest unormowany rozdziałami i to jest dobre, a nie tak jak w TES Oblivion poziom przeciwników jest dostosowywany do twojego poziomu i umiejętności, bo jak nie możesz kogoś pokonać to pakujesz aż go połamiesz, a nie idziesz na wydaje się silnego przeciwnika bez żadnych szans a tu się okazuje iż po ciężkiej walce jednak go pokonujesz. Gothic jest takich wad pozbawiony.

wydrze się na gościa i powie że jak nie odpowie na pytania to go połamię albo dyplomatycznie, wiesz o co chodzi..

Ja na takie sytuacje natrafiłem, bo miałem wybór sprać gościa lub dowiedzieć się\dostać coś innym sposobem, więc moim zdaniem jakiegoś problemu tutaj nie ma a i nie jest tez to tak rozbudowana i wolna gra, ażeby sobie zaprzątać głowę jakimiś skomplikowanymi opcjami dialogowymi, od tego jest klasowy "erpeg".

Dodane: 08-04-2009 15:02
#Konrad - user - 100%
Wiesz że w G4 ma być nowy bezimienny? BO stary będzie królem tyranem więc raczej kształtowanie charakteru może mieć miejsce..ja tam po prostu mam nadzieję że nie schrzanią tej gry..

Ma być masa możliwości jest sporo obietnic więc i takie opcje z dialogami mają szansę, ja tak sobie tylko fantazjuję nad grą w której jest przeznaczenie, ale siebie kontrolujemy w dużej części..ot takie marzenia fana Gothica :p

Dodane: 08-04-2009 17:53
#Ra - user - 70%
Aaa teraz sobie przypominam o tym...racja, król tyran, ale jest to tylko taki chwyt, czyli pożegnanie ze starym Gothickiem i dlatego Bezimiennego postawili w takim świetle nowych wydarzeń.

kształtowanie charakteru może mieć miejsce

Nie będzie na to miejsca, ponieważ nie jest to "erpeg" taki jak np. Arcanum, NWN, Baldurs Gate, Icewind Dale itp. bo w tej grze nie o to chodzi, to jest coś jak Wiedźmin, nie ma żadnego kształtowania bohatera, jest taki jako sobie twórcy wymyślili, ale tak jak w G3 jest przecie możliwość stanąć po czyjejś stronie, dobra czy też zła a także po stronie neutralnej, być całkowicie obojętnym na wydarzenia. Ja jednak mimo tego, że nowa seria rzuci inne światło na bohaterów całej serii Gothic, chciałem aby było to poprowadzone troszku inaczej, tak więc fani nie będą obojętni na to, że nasz Bezimienny stanie się tyranem, ja tą sytuacją jestem zawiedziony, bo nie staram się patrzeć na grę, jako na coś sztucznego, tylko wejść w ten świat, poczuć go i sytuacja kiedy przyjaciele z którymi podróżowaliśmy zostają chamsko zdradzeni jest jakimś nieporozumieniem, wolałbym pociągnąć to tak, żeby stać się kompanem w ich przygodach i spojrzeć na ich "historię" z całkiem innego punktu, opowiedziana przy ognisku podczas długiej, ciepłej nocy przy browarach xDD Mam nadzieję, że nie stanie się tak jak napisałeś...

Dodane: 24-05-2009 18:30
No i napewno będzie to samo co z Gothicem 3 tzn. na głownej niemeckiej stronie czytałem (było to przed premierą Gothica 3) że postać będzie mogła jeżdzic konno...
I co? Srają muchy, ędzie wiosna.
Co do 4 częsci to gdzies czytalem ze bedzie mozna nawet wybrac płeć xD
No ale jak bedzie to sie jeszcze okaze.

Dodane: 25-05-2009 20:31
#Olejking - user - 0%
Gothic IV będzie super. Gothic 3 tez był fajny ale wolałem Gothica 2 Noc Kruka.Czekam z niecierpliwością na Gothica IV :d :d :

Dodane: 09-06-2009 18:55
#Bociak - user - max%
Ja z pewnością w to zagram. Gram w dwójkę, jedynką przeszedłem i jestem zachwycony. Na gameplayach jest wszystko pięknie, kuszące, ale jak jest w praktyce? No właśnie. W filmikach nie da się pokazać fabuły, tych emocji, to taka reklama. Więc można się tylko domyślać. Ale zmiana producenta nie przyniesie raczej nic dobrego. Z resztą nowe gameplaye:
http://www.cdacti...meplay.htm

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 09-06-2009 18:59
Przeszedłem jedynke, ale to dawno i nie chcę do tego wracać, bo za bardzo wciąga :p

--------------------

Moja 1 sygnaturka w gimpie :)
Dodane: 09-06-2009 19:26
#jackshe - user - 0%
Grałem we wszytskie 3 części Gothica i najbardziej urzekła mnie fabuła tejże gry. Co do dodatków Noc Kruka był wciągający, a Forseken God czy cos takiego zupełnie do bani. Spieprzyli fabułę, combosy fatalnie zrobione i misje nudne. Nie podobało mi się aczkolwiek przeszedłem calą. W G4 chciałbym widzieć jazdę konną, wspinaczkę i zmieniony system questów. Konika nie będzie, wpsinaczki też nie a co do misji to bezndziejny był pomysł z tą reputacją. Jeśli trzeba było dostać się do jakiegoś wyższego rangą osobnika, powinno się albo płacić albo zrobić trudniejsza przysługę dla jedenj osoby i nie robić 15 misji i miec 75% reputacji. G4 sukcesem moim zdaniem nie będzie, ale grą w którą warto zagrać z pewnością. Ciao! Pozdro!

Dodane: 11-10-2009 21:36
Według mnie Arcania: A Gothic of Tale będzie niewypałem. Po pierwsze, ma niebyć beziego, po drugie, po co jakaś reputacja, po trzecie, nie będzie jazdy konno (jak to kolega powyżej ują) i i wiele o tym gadać ale myśle że coś tam bedzie można pograć w ą grę^^ :)

Dodane: 27-10-2009 19:08
#Raelag - user - 10%
Dla mnie seria gothic kończy się na trójce. To jest po prostu arcania, ale już nie ten stary dobry gothic. Spellbound zawaliło sprawę. Grafa ładna, ale fabuła do kitu. Piranha zawsze potrafiła ułożyć świetną fabułę, a poza tym znają się na rzeczy. Spellbound nie ma żadnej na prawdę dobrej gry, więc i po arcani niewiele można się spodziewać

Dodane: 27-10-2009 19:28
#zadyma - user - 90%
w G4 nie zagram z dwóch powodów nie pójdzie, i nie spodobała by mi się mi w G2 nie przeszkadza grafika nawet jak grałem miesiąc temu bo ma swój jedyny klimat,G4 ma grafe ale 0 klimatu czysta komercha,już lepszy jest o niebo risen

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online