Dodane: 05-11-2008 23:25
Postanowiłem założyć ten temat ponieważ ostatnim czasy dużo rzeczy modyfikuje, poprawiam, dodaje coś nowego, a nie chciał bym pisać za każdym razem newsa kiedy dodam do czegoś jeden mały obrazek albo coś w tym stylu. Tak więc, napiszę to co dzisiaj zmodyfikowałem i już jest ustawione na stronie, ale każde kolejne zmiany, albo będę dodawać w tym jednym poście oraz datę modyfikacji, albo chyba że ktoś napisze to napisze po nim. Chciał bym również aby ktoś obiektywny to mógł jakoś określić, nie chcę odpowiedzi jakichś dzieci co się nie znają praktycznie na niczym, takie posty od razu będę kasować. Liczę na dobre komentarze o ile się pojawią.
Tak więc, dzisiaj zrobiłem:
Lista zmian (aktualizacja na dzień 05.11.2008):
- pojawił się nowy panel na forum, kategorie_for
- został zmodyfikowany panel usera, widoczny tylko po zalogowaniu, wygląd kosmetyczny oraz porawienie funkcjonalności
- kosmetyczne jak i funkcjonalne poprawy wyświetlania posótw oraz dodawania nowych
- poprawa menu moderatora
- kosmetyczne poprawy całego wyglądu
- wyświetlana strona pod każdą przeglądarką jest taka sama
- dodano opcje która powoduje przeniesienie do postu, jak się wcześniej kliknie na jeden z 5 najnowszych.
Na dziś to by było tyle, dzięki temu ma nadzieję w jakiś sposób podniosę swoją aktywność i niektórzy zauważą że nie kończy się ona tylko na forum;p Pozdro

Dodane: 05-11-2008 23:51 -
Ja sie nie znam na niczym ale napisze xD Myślę że nie usuniesz ?
Muszę Cię pochwalić bo to dobry pomysł z tym panelem na forum Co do wyglądu to jak dla mnie to jest chyba tak samo ale mówiłem wcześniej że sie nie znam na tym Funkcjonalność no wydaje mi sie że poprawiona bo wszystko ładniej chodzi Przeglądarki używam jednej to też nie wiem I takie jedno małe "ale" nie wiem czy to tylko u mnie czy u innych też ale nie chce mi wejść w Opcje profilu i Wiadomości. Ale jak dla mnie do dużo zrobiłeś ja jestem zadowolony
Edit: No teraz u mnie też działa ten panel usera A przeglądarki nie zmieniałem !
--------------------

Dodane: 05-11-2008 23:55
Nie no po wstępie, troszkę się boje napisać posta, żeby nie wyjść na dziecko co sie na niczym nie zna xD Ale cóż raz się żyje ide na pierwszy ogień
Lista zmian (aktualizacja na dzień 05.11.2008):
- pojawił się nowy panel na forum, kategorie_for
- został zmodyfikowany panel usera, widoczny tylko po zalogowaniu, wygląd kosmetyczny oraz porawienie funkcjonalności
- kosmetyczne jak i funkcjonalne poprawy wyświetlania posótw oraz dodawania nowych
- poprawa menu moderatora
- kosmetyczne poprawy całego wyglądu
- wyświetlana strona pod każdą przeglądarką jest taka sama
- dodano opcje która powoduje przeniesienie do postu, jak się wcześniej kliknie na jeden z 5 najnowszych.
Nowy panel, ok zauważyłem, przydatny praktyczny ogólnie całkiem fajnie że można sobie poskakać po forum bez zbędnego klikania, raz ciach i już jest. Panel Usera, tu się muszę trochę przyczepić

Mianowicie, człek jam jest prosty więc kosmetyczny panel dla mnie znaczy tyle co nic xD W moim panelu zmieniło sie pare rzeczy owszem, ale chyba na gorsze. Nie mogę wejść w wiadomości a także żadne inne bajery. Oto mój panel xD:
http://img221.ima...nelxv4.jpg Może to moja wina, i po prostu nie umiem użyć tej zaawansowanej technologii. Jednak klikam i klikam i nic się nie dzieje

Ani wiadomości ani opcje profilu czy forum nie działają. Jeśli to moje niedopatrzenie, to byłbym wdzięczny o instrukcje pilotażu tego panelu xD
Dodawanie i wyświetlanie postów się chyba nie zmieniło, chyba że znowu i w tym przypadku się myle

Menu moderatora to nie dla mnie, znowu kosmetyki

tym razem calego wyglądu xD Miło że użytkownicy IE Opery i innych będą mogli się cieszyć w tym samym stopniu co mozillowcy. No i ostatnia innowacja też drobnostka( chyba?) ale pomoga, choć jeszcze nie udało mi się jej obadać xD To tyle liczę na odpowiedzi i wyrozumiałość
PS: Porad Ci nie udziele , przynajmniej nie w aspektach programowania, bo jak widać sam sobie najlepiej radzisz

Dodane: 06-11-2008 09:09
Co do dodawania postów chodzi tu o położenie szybkiej odpowiedzi, odpowiedz śledź temat i opcji moderatora, co do panelu użytkownika po kliknięci na np. wiadomości pojawia się chmurka z opcjami np. otrzymane, wysłane itp. wówczas klikając w daną opcje zostajecie przenoszeni do wybranej funkcji. By zamknąć chmurkę wystarczy znów na nią kliknąć.
--------------------
-------------------------------------------------------------
Nie używaj wulgarnych słów, inaczej będę kasował twoje posty!

Dodane: 06-11-2008 16:30
Prince napisał/a: Panel Usera, tu się muszę trochę przyczepić

Mianowicie, człek jam jest prosty więc kosmetyczny panel dla mnie znaczy tyle co nic xD W moim panelu zmieniło sie pare rzeczy owszem, ale chyba na gorsze. Nie mogę wejść w wiadomości a także żadne inne bajery. Oto mój panel xD:
http://img221.ima...nelxv4.jpg Może to moja wina, i po prostu nie umiem użyć tej zaawansowanej technologii. Jednak klikam i klikam i nic się nie dzieje

Ani wiadomości ani opcje profilu czy forum nie działają. Jeśli to moje niedopatrzenie, to byłbym wdzięczny o instrukcje pilotażu tego panelu xD
Jest to takie menu, które się rozwija po kliknięciu, skoro ci się nie rozwija, musisz mi powiedzieć z jakiej przeglądarki korzystasz? Bo ja sprawdzałem na: Opera 9.5, Mozilla FireFox 3.1, Internet Explorer 7, Chrome beta i safari. Nie wiem jak to może działać pod starszymi przeglądarkami, przynajmniej pod IE 5-6 bo po prostu ich nie posiadam i nie znam nikogo kto by je posiadał a nie instaluje się tego od tak bo jest to zintegrowane z systemem. U mnie to następująco wygląda:
http://images.dbp...nel_usera/ i jeżeli u kogoś nie działa to, to prosił bym o informacje z jakich przeglądarek korzystacie i o to czy macie włączoną w przeglądarkach obsługę javascript. Zmian jest wiele, ale to są zmiany tylko z wczoraj, a są one praktycznie co dziennie więc warto o tym poinformować niektórych

Pozdro

Dodane: 06-11-2008 16:37 -
U mnie też nie działa, mam Mozillę, ale nie wiem jaką xD raczej nie jakąś starą ;p
edit. w takim razie pobieram trójkę i zobaczymy jak to będzie
edit 2. C@rL miałeś rację xD teraz działa
--------------------
"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..

Dodane: 06-11-2008 16:39 -
--------------------

Dodane: 06-11-2008 16:55
To jak wcześniej u ciebie wyglądało, nie ma znaczenia jaka przeglądarka, bo mi się o czymś zapomniało

i musiałem coś poprawić i chwile później było już wszystko ok, bo u mnie początkowo na FF3 też się tak rozwalało, ale teraz wszystko powinno być ok. Przynajmniej na tych przeglądarkach co wymieniłem, nie posiadam innych więc nie wiem.. Chyba że ktoś ma nie wiem IE 5 lub 6 to niech do mnie napisze, albo bezpośrednio w tym temacie i pokażę jak to wygląda. Pozdro

Dodane: 06-11-2008 20:22 -
To najprawdopodobniej moja wina, posiadam jakąś starszą przeglądarke Mozilla nie wiem czy 2 czy jeszcze gorzej

Zaraz pobiorę trójeczkę i bedzie wszystko dobrze, mam nadzieje

Strona już mi się nie dzieli ani nic. Wszystko jest poprawnie. Tylko zmienię przeglądarkę, i powinno działać. Dzięki za pomoc xD
Edit: Wszystko działa i jest na miejscu

Dodane: 06-11-2008 20:42 -
A ja mam pytanie co do emotek. Powrócą? Czy może będą jakieś nowe? ;P Bo tu żadnych nie widać : )
EDIT:
O a jak wezme EDIT to są
EDIT2:
Ah, już czaje! W szybkiej odpowiedzi ich nie ma xD Sory za kłopot

Zawsze brałem szybką i do tej pory miałem emotki i ich brak lekko mnie zdziwił.
EDIT3:
No właśnie Price xD Moje niedopatrzenie ;P
EDIT4:
Jeeeeest! xD Ikar nie nakrzyczał ;P A zmiany w SB? Czekam z niecierpliwością ;P

Dodane: 06-11-2008 20:43 -
Heh, leniu xD Jak byś zamiast szybkiej odpowiedzi dał Odpowiedz, to wszystkie emoty będą na miejscu

Spróbuj xD
Edit: Spoko- mylić się ludzka rzecz xD

Dodane: 06-11-2008 22:56
No więc tak
#ja0lek emoty są, ale w szybkiej odpowiedzi często były nadużywane przez ludzi "mądrych inaczej" i powiem ci że nawet żeby oka nie kusić to chyba usunę też tagi BBCODE, bo zdarzało się że przyszedł taki jeden i jego post cały się ruszał bo były same emoty.. Stąd ta zmiana, bardziej na praktyczność.
Ogólnie co do emot, chyba jutro wstawię stare emoty zrobione przezemnie i blacka, bo okazuje się że to były najlepsze
No widzisz
#Prince, pisałem że nie wiem jak jest na innych przeglądarkach, ale lepiej mieć nową przeglądarkę która obsługuje wszystko i pilnować aktualizacji bo są to również aktualizacje względem bezpieczeństwa. Ale stronę staramy się dostosowywać tak żeby każdemu działała tak jak należy, często jest z tym na prawdę wiele kombinacji i zachodu, ale warto bo nasza strona jest jedna i taka sama i nikt nie widzi większej różnicy między przeglądarkami
Następną rzeczą która będzie do wymiany jest Shoutbox i zamierzam tam wprowadzić trochę estetyczne zmiany, jak i zmiany w działaniu, postaram się zrobić tego shouta inteligentnym

tak nawiasem wiadomość dla VIP'ów
A teraz już uciekam, idę spać, więc dobranoc wszystkim

Dodane: 11-11-2008 22:28
Uwaga! Chciałbym was powiadomić w imieniu całej administracji że posty z czterech dni zostały usunięte, proszę oczywiście bez paniki bo sami nie wiemy co mogło być tego przyczyną, cała tabela z postami po prostu znikła, wydaje się nam że jest to wina serwera, ale cóż jutro przeprowadzimy dokładne śledztwo, ikar na szczęście miał kopię zapasową z dnia 07.11.2008r. tak więc nie aż tak źle oberwaliśmy, jednak mimo to są to dość bolesne skutki, co do postów możliwe że uda się nam je odzyskać ale nie jest to pewne, jednak że użytkownicy nie są temu winni ilość postów w profilach nie zostanie naruszona.
--------------------
-------------------------------------------------------------
Nie używaj wulgarnych słów, inaczej będę kasował twoje posty!

Dodane: 11-11-2008 22:33 -
E tam ilość postów to jest najmniej interesująca mnie rzecz. Ale moje kochane temaciki

Założyłem akurat dwa nowe xD Nie no ale tak na serio to ciekawe co się stało..
![[yyy] [yyy]](/templates/emoty/yyy.png)
. Tak perfidnie skasować masę postów. Zobaczymy co z tego wyniknie, powodzenia Panom życzę

Bo cóż więcej mogę zrobic xD
PS: Ogólnie nieźle się porobiło..tak patrzę Ikar ostatnia wizyta jutro o północy

Skubany koleś.
Edit: O emo ! xD W moim temaci, ech kurde nie zdążyłem przeczytać nawet , szlag by to

.
Edit2: To jak możesz daj linka, bo szukałem i przeleciałem ze 12 z 102 stron o emo i nie było

Dodane: 11-11-2008 23:13
a ja tak się rozpisałem o Emo, Wałęsie, swojej filozofii życia i nawet temacik o swoim problemie dałem... a tu kicha nie ma nic xD tym razem wam wybaczam xD

Dodane: 12-11-2008 06:56
Niestety, nic specjalnego nie wymyśle. Wydaje mi się że to po prostu może być nie stabilność systemu, od początku coś nie domagał ten gento... Prawdopodobnie będzie trzeba przesiąść się na coś innego, z racji tego że PRO nie jesteśmy, dopiero wszystkiego się uczymy, jest to nasza pierwsza strona, jest to nasz pierwszy serwer dedykowany, gdzieś musieliśmy popełnić jakiś błąd. Wiem że przed rebotem serwera mimo podstatowych procesów tak jak teraz zużycie dysku, pamięci i procesora w przeciwieństwie do teraz różniło się o 97%. Teraz jest aktualnie 3% bo sprawdzałem. Nawet jak kopie zawsze pobieram i leciała mi 1300KB/s to wczoraj pobierała mi się dość sporo.. Jedno jest pewne szykuje się aktualizacja, prace na serwerze, ale nie będę tego robić w dzień jak robiłem to ostatnim razem, zacznę robić koło 00:00 tak żeby nie odczuli tego inni. Może mail zacznie w końcu działać i nie będziemy musieli korzystać z tego na o2.pl, zobaczymy. Bynajmniej jednego nas to nauczyło: backup co 12h.
Stracone posty i tematy można nadrobić, bo mniej więcej wiemy co tam było, nie będę odejmować nikomu ilości postów z profilu, bo to nikogo nie jest wina.
P.S. Temat o EMOtional już jest

tak więc i tak poleciał by do kosza jak tylko bym się do niego dorwał

Pozdro

Dodane: 12-11-2008 10:39
Ja jestem zdania, że to konkurencja wynajęła talibów-samobójców z podczepionymi bombami, którzy wysadzili się koło waszego serwera, to wszystko teraz tłumaczy

Dodane: 12-11-2008 13:30
tak, to na pewno konkurencja :] Nie mogą znieść popularności tej strony i uciekają się do terroryzmu
aj szkoda, że nie dowiem się co tu się działo przez ten długi weekend ;/
i żeby było coś na temat to nie podoba mi się, że nie ma od razu przycisku "nowe posty", bo ja jestem leń i nie lubie 2 razy klikać
Na plus to to, że jest to mini forum po lewej

Dodane: 12-11-2008 15:22
AAA ! Akurat w ten weekend miałam inwencję twórczą xD i mój temacik o laleczce Chucky przepadł, nawet nie zdążyłam przeczytać wypowiedzi ; ( xd
no, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Ważne, że strona działa
A co do nowego wyglądu wg mnie jest lepszy, nawet z tym, że trzeba dwa razy klikać xDDD
--------------------
"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..

Dodane: 12-11-2008 20:10
Ehhh, a mi poleciały słowa o linuxie i jak go zainstalować i takie tam. Ehh jeszcze temat o mocy słowa, ale można te tematy jeszcze raz zakładać???
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.