Dziś jest Środa, 8 Wrzesień 2010, godz 16:47
OnLine: 159, statystyki

index > Portal
Temat: Zmiany na stronie.
Dodane: 06-02-2010 20:46
#pacin - user - 100%
Ale wtedy taki user spamował by na siłę żeby uzyskać liczbę 15 postów, co jednak nie jest aż tak straszne jak tematy, tak więc to 15 postów Pepe, jest dobre. [skrzywiony]

--------------------
Dodane: 06-02-2010 20:46
Ja bym wolał żeby można było założyć temat dopiero od 100 postów,wtedy nie bendzie trzeba usuwać wielu głupich tematów.

--------------------
Dodane: 06-02-2010 20:56
#Bayan - user - 10%
12darek12 napisał/a:
Ja bym wolał żeby można było założyć temat dopiero od 100 postów,wtedy nie bendzie trzeba usuwać wielu głupich tematów.

nie, to z pewnmością nie jest dobry pomysł, nie dlatego ze ja nawet nie mam 30. :p
ale 100 to z pewnością za dużo :d

Dodane: 06-02-2010 21:06
#olek_mi - user - max%
Na szczęście takich "wyjątkowych" userów nie jest dużo. Ale jeśli mowa o ograniczeniach, to mogłyby być, ale po co? Istnieje taka możliwość, że user specjalnie będzie spamić te 30 postów, żeby zaśmiecić forum bezużytecznym tematem. Na razie jest jak jest i wszyscy są zadowoleni ;) .

--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 06-02-2010 21:09
#zadyma - user - 90%
Ja już wcześniej złożyłem taką prozycję ale to chyba nie ten dział prawda? ale admini odmówili więc i chyba teraz odmówią. uzasadniają to tym że jakiś user znajdzie coś ciekawego w sieci ze świata M&A i będzie chciał się tym podzielić a nie będzie mógł bo będzie blokada.

--------------------

Dodane: 06-02-2010 21:15
#Bayan - user - 10%
zadyma napisał/a:
Ja już wcześniej złożyłem taką prozycję ale to chyba nie ten dział prawda? ale admini odmówili więc i chyba teraz odmówią. uzasadniają to tym że jakiś user znajdzie coś ciekawego w sieci ze świata M&A i będzie chciał się tym podzielić a nie będzie mógł bo będzie blokada.

co racja to racja.
Głupia propozycja;P
Pozdrawiam :]

Dodane: 06-02-2010 23:13
#by_ikar - systemadmin - max%
Trochę już zadyma wytłumaczył. Pierwsze co to jest to temat dotyczący zmian na stronie, a nie propozycji dla forum. Więc radzę za kolejnym razem zwrócić uwagę.

Niestety nie da się na tyle uniemożliwić dostępu ludziom co właśnie spamują, tak żeby nie przeszkadzało to ludziom którzy właśnie nie spamują, jednym z wyjść jest zrobienie testu na inteligencję przed rejestracją, ale to także ograniczy możliwość rejestracji tym którzy nie spamują, jeżeli nie ograniczy to mocno utrudni. Dlatego pomocnikiem na forum od dzisiaj jest kasia jako że jej bardzo ufamy i wiemy że czasami jest na forum wtedy kiedy nas nie ma. Nie odpowiadać już w tym temacie na tego posta.

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Dodane: 04-03-2010 23:16
#Ayakashi - user - max%
Blokada zakładania tematów do 100 postów źle wpłynęłaby na wizerunek strony. Trzeba przyjąć, może trochę zbyt optymistycznie że w naszym świecie istnieją jeszcze jednostki inteligentne. Głupie tematy zawsze można bez problemu skasować, uciążliwych unserów zbanować również jest łatwo a zachęcić ciekawe osoby do odwiedzania strony jest dużo trudniej. Nie można pozwolić sobie na zniechęcania do nas internautów mających możliwość podzielenia się ciekawymi informacjami.

--------------------

Dodane: 11-03-2010 04:16
Trochę się pozmieniało :p Od jakiegoś czasu pracowałem nad zupełnie nowymi funkcjami na forum, które usprawnią pracę moderatora, jak i wypowiadanie się użytkowników będzie bardziej komfortowe. Nie było tego mało, bo forum wcale takie małe nie jest, jest to około 40% strony, drugie 40% to są konta użytkowników. Więc forum to dość duża część strony. Więc starałem się jak najbardziej do tego przyłożyć. Mam jeszcze kilka pomysłów co do forum, między innymi cytowanie selektywne, czyli zaznaczasz tekst w poście, a on się cytuje tobie do pola szybkiej odpowiedzi od razu obramowany w quote (znacznik cytatu) oraz nick autora cytowanego posty. Brzmi fajnie, i udało mi się coś takiego sporządzić, co niestety tylko częściowo zdaje egzamin, dlatego jeszcze tego nie udostępniłem.

To czego najbardziej to forum potrzebowało, czyli kosmetycznych poprawek, oraz najważniejsze - sobforów. Strasznie mam nadzieje nam to ułatwi życie w segregowaniu tematów.

Jeżeli znajdziecie jakieś błędy, miło by było z waszej strony jakbyście je wszystkie wymienili. Oraz swoje spostrzeżenia dotyczące tego co jest brzydkie, oraz to co ładne :d jeżeli ktoś ma jakieś pomysły na bardziej adekwatne opisy działów forum, to będę rad za jakie kolwiek wskazówki, ponieważ jest 15 po czwartej w nocy, jestem od prawie 30 godzin na nogach i ledwo kontaktuje :d tak więc, dobranoc tym co jeszcze nie śpią, i dzień dobry wszystkim tym co niebawem się pojawią. Odeśpię z 5-6 godzin i jestem z powrotem, trzeba walczyć z mangą online :d

--------------------

------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
------
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Dodane: 11-03-2010 06:52
#BeyoO - user - 20%
No ładnie to wygląda. Subfora na pewno dużo ułatwią surfowanie po DB Polska.
Z tym cytowaniem selektywnym to też niezły pomysł, również się przyda.
Nie wiem, czy jest taka możliwość, lecz jeśli dałoby się to zrobić, to chciałbym prosić o dodanie obok każdego tematu ikonki, która skierowywałaby nas do ostatniego postu w temacie np. bez klikania w temat "Zmiany na stronie" i przekierowywaniu się na ostatnią (14) stronę do postu Ikara :)
Dobrej nocy życzę, choć już ranek, więc hmm... kolorowych snów :p

--------------------

Dodane: 11-03-2010 12:41
W zasadzie dałoby się zrobić i to mniej więcej tak jak jest na innych systemach forów, a dokładniej to zaraz na stronie głównej forum, czy podforach/subforach jest w "tabelce" po prawej stronie "ostatni post" i tam jest nick, i zaraz obok tego można dodać ikonę dzięki której można będzie przejść do tematu, a po najechaniu na tą ikonę wyświetli się "dymek" jaki to ten ostatni temat, czyli jego nazwa. Usprawnienia zawsze się przydadzą :)

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 11-03-2010 15:10 - Edytowane przez Pepe dnia 11-03-2010 15:10
#Pepe - user - 100%
Bardzo fajna rzecz te subfora :d Estetycznie to wygląda,poręczniejsze i trzeba będzie się do tego przyzwyczaić :d Jak piszę tego posta widzę,że jest licznik znaków,który uświadamia nas od której chwili nasz post jest wystarczającej długości. Mam nadzieję,że posty będą długie i schludne,a nie tylko by się przyjęło ;) Naciskając przycisk Odpowiedź na dole wysuwa nam się pole do napisania. Bardzo przyjemna opcja. Żadnych błędów czy czegoś podobnego nie zauważyłem,no może poza małym szczególikiem . Jako,że wszystkie kategorie na forum (Muzyka,Manga itp.) są napisane z dużej litery a w Polityka,świat,Skandale słowo świat jest z małej. Nie wiem czy to tak miało być czy nie ;) W sumie to mało znaczące,ale mieliśmy pisać jak coś zauważymy ;p .

--------------------
Pan Dudzik-sama fan

Dodane: 11-03-2010 15:39 - Edytowane przez by_ikar dnia 11-03-2010 15:40
To też jest błąd :p mały ale jest. Tak licznik znaków działa na takiej zasadzie, że nie liczy kopiowanego tekstu :d takie małe zabezpieczenie, a nawet jakby ktoś chciał sobie skasować tekst, to i tak licznik się cofa. To jest akurat oparte o javascript, który można wyłączyć w przeglądarce, ale dalej jest jeszcze systemowe od strony php sprawdzanie ilości znaków i tak czy siak nie przejdzie mniej niż 100 znaków treści.

Czasowo subskrypcje/powiadamianie wyłączyłem, więc nie zgłaszajcie tego jako błędu. Mam co do tego trochę inne plany, o których was poinformuje za jakiś czas :d

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 11-03-2010 15:44
#Rocky - user - 100%
Sprawdzałem czy można napisać pustego posta i można ;p Z samych spacji, bo liczy je jako znak :p Można też np, krótkiego posta i dodać same spacje i w tedy też sie uda go dodać :p Więc najlepiej żeby albo spacji nie liczyło albo żeby była maksymalnie jedna, a potem musowo jakiś normalny znak.

--------------------
Dodane: 11-03-2010 15:51
Czy aby na pewno był pusty? Spacja to także znak, więc czy na pewno jest tak jak myślisz? Nie mogę napisać super inteligentnego skryptu który będzie sprawdzał czy ktoś ze spacjami nie przesadza, bo przykładowo nawet ja czasami stosuje więcej niż jedne-cztery entery, więcej niż jedną dwie spacje. Nie wiem czy da się to rozwiązać, bo jak spacji/eneterów nie będę liczyć, to równie dobrze ktoś może zrobić sobie coś takiego "asdasdasdaw wedwadasdasdasda" i co wtedy? To nie jest 100% ochrona, nigdy takiej nigdzie nie ma, ale jest to już zabezpieczenie tak, które przed dodaniem posta informuje cię o małej ilości znaków, że nie musisz go dodać żeby wiedzieć że napisałeś za mało. Na forum już nie jednokrotnie skasowałem posty które miały więcej kropek, spacji, enterów, czy różnego rodzaju znaków i zwyczajnie autorowi pisałem że jak nie potrafi napisać 100 znaków, to niech nie piszę wcale. Inaczej się nie da.

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 11-03-2010 17:25
#Tomson - user - 80%
Nie zauważyłem, aby ktoś już o tym pisał, ale może mam zepsuty wzrok :p Otóż po zmianach na forum zabrakło opcji "Podgląd odpowiedzi", dlaczego tak jest i czy możliwe jest przywrócenie tej opcji?

--------------------
Dodane: 11-03-2010 17:33
Znikła ta opcja, ponieważ i tak bardzo wiele osób tego nie korzystało i uznałem to za zbyteczne, jako że i tak mało kto z tego korzysta.. Dlatego też została tylko i wyłącznie "szybka odpowiedź".

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 11-03-2010 20:10
Nie powiem, teraz forum świetnie wygląda, po prostu cud, miód i orzeszki :) Dobra robota Ikar. Czy mi się wydaje, czy teraz szybciej chodzi?

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Sweet focie moje i mojego kotka :* :d
Dodane: 11-03-2010 21:03
Bardzo fajne teraz jest forum.wiem że dawno nie zaglądałem na forum i widzę wiele zmian.Nie ma nic dodać nic ująć.Tak jak jest powiedziane powyżej po prostu cud miód i orzeszki

Dodane: 12-03-2010 19:40
#Bociak - user - max%
Brawo Ikar. :) Forum nie dość że jest bardziej przejrzyste to również szybciej się ładuje. Nic tylko jak pisać. ;) Jeśli miałbym się do czegoś doczepić to jednak jest jedna mało istotna rzecz, która gryzie trochę w oczy. Gdy włączam edycje posta to pisze "dodaj odpowiedź" a jak dla mnie lepiej brzmiało tak jak kiedyś czyli "zapisz zmiany". Ale to taka minimalna uwaga. xD

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: FMA Center - Twoje miejsce alchemii!