Dziś jest Wtorek, 22 Maj 2012, godz 18:20
OnLine: 37, statystyki
index > Nauka, Historia, Filozofia
Temat: Egzamin gimnazjalny
Dodane: 10-06-2009 22:13
Ehh ja jeszcze mam 2 lata do gimnazjalnego i sie z tego ciesze xD ;P

--------------------

Moja 1 sygnaturka w gimpie :)
Dodane: 10-06-2009 22:20 - Edytowane przez w3DE dnia 10-06-2009 22:22
#w3DE - user - 30%
39 z humana i 23 z matmy. Chciałbym napisać teraz z matmy, kiedy jestem po przeżyciach związanych z nią(musiałem się duuuużo uczyć by ją zaliczyć :d ). Gdybym teraz napisał, to spokojnie ponad 30pkt bym miał, no ale cóż :d . Z angielskiego nam nie podali, nie wiem czemu, ale spokojnie ponad 45pkt mam na pewno. Z ocenami mam 105pkt więc jest nie jest tak źle.

Dodane: 12-06-2009 15:35 - Edytowane przez Butek1 dnia 12-06-2009 15:47
#Butek1 - user - 70%
Ja z testu miałem 30 z polaka i 39 z matmy,a z anglika 47 wstyd ;/ bo był tak prosty,że nawet 4 klasista napisał by na maxa xD a co do wyników to na tle szkoły wypadłem w symie dobrze.Tylko i tak uwazam,że coś dziwne te wyniki są,bo wiem,że z polaka napisałem bardzo dobrze i nawet większość zadań zamkniętych zrobiłem dobrze,rozprawkę też,a tu mi wychodzi tylko 30 punktów? :p A zmatmy napisałem słabo,ponieważ źle przecinki przesuwałem itp a mam 39 punktów i coś tu mi nie gra.Inni koledzy też mają podobne sytuacje,a jeden ma 53 punkty i jedzie do komisji po test,bo tn kolega ma same 5 i powinien mieć więcej moim zdaniem :d

Edit:A co do tego zadania z fizyki o mocy to próbowałem myśleć za logicznie w tym zadaniu i je zrąbałem.Dlaczego?Ponieważ tam było oblicz ŚREDNIĄ moc mężczyzny.A teoretycznie średnia moc i zwykła moc to co innego moim zdaniem.I próbowałem wymyslać jakieś wzory na średnią moc i mi źle wyszło.;/ Byłem trochę wkurzony,bo przez ten głupi wyraz całe zadanie zrąbałem,ale cóż trudno.

--------------------
Dodane: 12-06-2009 15:43
#Agrael - user - 70%
OMG, tu są same mózgi !! xD Ja miałam 74 pkt, ale w skali szkoły wypadłam bardzo dobrze i jestem bardzo zadowolona, w sumie nawet się zdziwiłam i w piątek jadę przenieść papiery do lepszej szkoły

To miałem tyle samo co ty. I wcale nie myślę ze jest tak źle. Do szkoły, do której chce iść na pewno się dostanę.

Dodane: 12-06-2009 15:48
Heh, to już dawno za mną :d . Ja miałam 46 z humana i 38 z matmy :p . Ale to było w 2006 roku, tak więc stare dzieje... Nie wiem, czy teraz tak samo bym napisała.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 12-06-2009 15:49
Ja napisałem nieźle egzamin... Z humana 43, z matmy 47, z anglika 42. Dobrze, że angielski się nie liczy... Mam 90/100 pkt. ;)

--------------------
"W Polsce sprzedaje się tylko godność i wódka."
Dodane: 12-06-2009 15:51
#pacin - user - 90%
W Środę skrucili nam lekcje po podawali wyniki z tego testu. Z tego co się dowiedziałem to że punkty z całości chodziły 70-80 no i były także asy, te gorsze co miały mniej niż 60 i te lepsze co miły więcej niż 89. W drodze ze szkoły się nasłuchałem żaleń, że "nie dostanę sie do tego liceum [placze] ".

--------------------
Dodane: 12-06-2009 16:24
#Konrad - user - 100%
Mi tam poszło w miarę dobrze bo z Humanistycznego mam 42 ze Ścisłego 39 i z języka 44 w sumie rewelacji nie ma ale i tak jest w miarę dobrze poza tym Wróciłem..xD

Dodane: 16-06-2009 13:04 - Edytowane przez kavka dnia 17-06-2009 17:21
#kavka - user - 0%
ja z humana i z matmy mialem po 44 pkt. mysle ze to dlatego, ze w dziecinstwie ogladalem wszystkie odcinki dragon ball. :d

Dodane: 07-04-2010 00:02
#Pepe - user - max%
Egzaminy ? < FACE PALM >
Masakra ja nic nie umiem a egzaminy za pasem :d Będzie nie mały hardcore :d
Powtarzacie cokolwiek? XD

Ta jedyne co powtarzam to ,że będę się uczył i że będzie dobrze . Mam podobnie wiem że to ważne a i tak to olewam. Olewator na 100 % :d Jakoś to będzie .

--------------------
iSayumi
Dodane: 08-04-2010 10:51
#malpex - user - max%
Hohoho... kiedy to było nawet juz nie pamiętam jak to pisałem :p ale chyba tak źle nie było jak kontynuuje nauke xD
Ta jedyne co powtarzam to ,że będę się uczył i że będzie dobrze . Mam podobnie wiem że to ważne a i tak to olewam. Olewator na 100 % Jakoś to będzie .

Ja tak miałem przed maturą, i jakoś było wiec nie ma co sie martwić :d

--------------------

-------------------------------

Dodane: 08-04-2010 19:08
#olek_mi - user - max%
Ja też jeszcze nie zacząłem się uczyć i jak tak dalej pójdzie to nie będę miał znowu maxa jak w podstawówce :( xD. Matmy się nie boję wystarczy, że powtórzę wzory. Gorzej może być z polakiem, ale generalnie jakoś dam radę, o angolu nie mówię, bo poziom jaki tam dadzą to żenua :p . Następny raz wypowiem się po testach i ciekawe, czy równie optymistycznie co teraz xD.

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 08-04-2010 20:00
#Johnny96 - user - 20%
A ja mam takie jedno może głupie pytanie czy dobrze rozumiem, że z każdego testu można zdobyć maksymalnie 50 pkt.? I ja na szczęście mam jeszcze czas 1gim :)

--------------------

Dodane: 08-04-2010 20:11
#olek_mi - user - max%
Tak z każdego testu można zdobyć maksymalnie 50 pkt sumie 150 pkt za 3 testy. To nie egzamin szóstoklasisty, gdzie można uzyskać banalne 40 pkt.

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 08-04-2010 20:28
#HEROSPOL - user - 20%
No ja w tym roku piszę testy. Brrrr jak mi sie nie chce xD Ale prubne napisałem dość dobrze. Polak 47 matma 46 i angielski 34 (słabo jak nie wiem ale nigdy nie miałem głowy do języków. Tylko że on był taki prosty...). Teraz żeby tak napisać te prawdziwe i bd git. ^^

--------------------
Dodane: 28-04-2010 12:15
#Pepe - user - max%
Przede wszystkim - nie było wzorów.

To mnie właśnie niezmiernie ucieszyło. Żadnego wzoru nie pamiętałem przed wejściem na salę :) Ale szczęście . No to tak,zamknięte zadania mam większość dobrze z matmy,a przynajmniej tak mi się wydaje. Otwarte to masakra ;/ W dwóch jestem pewny że dobrze a do reszty mam wątpliwości albo wiem że źle . Z gegry było proste,szczególnie to zadanie z mapką, jak je zobaczyłem myślałem że jestem na teście z podstawówki. Uwaga ! Był tak haczyk bo pytali się o województwa z koksem więc jak ktoś zaznaczył inną odpowiedź niż B ( chyba ) to może być pewnym że ma źle. Ogólnie średnio mi to wyszło,modlę się o liczbę koło 30 pkt. Z polskiego inna sprawa. Według mnie łatwy był. Było z 5 pytań takich,że jak je przeczytałem to aż się uśmiechnąłem :) Apropos tego streszczenia to było to podchwytliwe pytanie,bo moich 3 kolegów z klasy też streściło Władcę Pierścieni -,- . Rozprawka temat rzeka i myślę że napisałem ją dobrze . Mój kumpel z klasy który raczej słabo się uczy w ogóle jej nie napisał ... debil .

--------------------
iSayumi
Dodane: 28-04-2010 12:16
#Skalp - user - 40%
Z humana streszczenie mam dobrze, wystarczyło sprawdzić polecenie, trudności życiowe to cała klasa jakoś bez problemu na to wpadła, rozprawka była prosta, za to w gminach mam też o prostestach coś :p . W każdym razie ten był dla mnie łatwiejszy niż próbne. Ogólnie na 45+ pkt liczę, z zamkniętych mam 19/20, także ok. 4 punktów stracę na otwartych i będzie ok :d .

Z matmy o ile dobrze mi szły próbne, to tu się załamałem. 45 punktów to było dla mnie minimum, żeby się luzem do szkoły dostać, a tu o 40 się muszę modlić, 30-kilku nie wykluczając.
Z geografii zadania mnie rozwaliły poprostu, śmigałem na powtórzenia i przez cały ten okres nie nauczyłem się o żadnej z tych rzeczy, które pojawiły się na egzaminie... Jako, że test był o węglu, kopalniach etc, a ze Śląska jestem, to cokolwiek wiedziałem, ale powiedzcie mi gdzie taki 'gorol' ze stolicy zaznaczy kopalnie na mapie...
Fizyka to porażka, o cieple właściwym mieliśmy zaledwie 1 lekcję, z której nikt nic nie zrozumiał, wzór mi się zapomniał...
Matematyka? O ile spodziewałem się z matmy maxa, to tutaj również moje oczekiwania się nagle zawaliły... Spodziewałem się czegoś w stylu próbnych, logicznego myślenia, znajomości wzorów, a tutaj dowalają zadanie z karatami, które opiera się na durnym obliczaniu równań, w których wychodzą tysięczne części liczb, każdemu inne w dodatku...
Biologia - o ile nie lubię, nie liczyłem na dużo punktów, o dziwo przygotowany byłem na pytania o obiegu węgla w przyrodzie, gdyż niedawno to braliśmy, nawet podobny schemat chyba był.

--------------------

"I'll keep you by my side with my superhuman might..."
Dodane: 28-04-2010 12:21
#Pepe - user - max%
Ja nie wiem co było trudnego w tych zadaniach z geografii :p Toż to łatwe było. Te kamienie to według mnie kłopoty,grzechy tak napisałem . Wydaje mi się że protesty legalne nie są . Ja napisałem petycja,która jest najlepsza i zgłoszenie do wyższej instytucji państwowej. Ja z fizyki miałem dużo lekcji o tych rzeczach a i tak wszystko źle zrobiłem.

--------------------
iSayumi
Dodane: 28-04-2010 13:13
#Skalp - user - 40%
Zadanie z Olą akurat było proste, wystarczyło uzasadnić, że liczba głosów oddana na Olę jest:

- mniejsza od połowy, czyli 16
- parzysta, bo inaczej liczby głosów oddanych na Radka i Pawła ( :d ) byłyby nie całkowite
- większa od liczby głosów oddanych na Radka i Pawła

Zmaściłem tylko, bo prawie wszystko w tym zadaniu mam zrobione opisowo, a niektórzy koledzy wpadli na to, aby napisać nierówność.

Z fizyki tak jak mówię, 1 lekcję o tym mieliśmy, a i wzoru mi się zapomniało, niestety =/.

--------------------

"I'll keep you by my side with my superhuman might..."
Dodane: 28-04-2010 13:15
#kalwi666 - user - 10%
Szczerzę mówiąc testy nie były aż takie trudne z części humanistycznej rozprawka bez argumentów z literatury itp. jeżeli chodzi o matematyczno0przyrodnicze też nie było takie straszne.Lecz najbardziej się boje jutrzejszego egzaminu z języka obcego :p

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online