Dziś jest Wtorek, 22 Maj 2012, godz 18:21
OnLine: 41, statystyki
index > Polityka, Świat, Skandale, Ludzie
Temat: Belgijski Morderca
Dodane: 27-01-2009 00:44
#Prince - user - 80%
http://wiadomosci...sniej.html

Co z tym robimy panowie..? Resocjalizacja czy cieplutka cela w więzieniu [oczy] ?

Dodane: 27-01-2009 00:51
#Krisu - user - 80%
O kurde...Kolo powinien iść się leczyć moim zdaniem tj. powinni go zamknąć w Toszku w celi otoczonymi glinami, bo to jest przestępca i człowiek bez serca, o ile to jest człowiek. Jak można wbić do żłoba i wymachiwać na prawo i lewo 30 cm nożem zabijając dzieci i pracowników. Na pewno już żadna mama nie odda dziecka tam do żłoba, a matki martwych/rannych dzieci..? jak one się czują. Ja bym go zamknął i nie wypuścił lub karę śmierci...

Dodane: 27-01-2009 04:46
#galissj - user - 30%
Moi rodzice pracują w Belgii i tam podawali w wiadomościach, że te morderca zabijał na wzór Jokera z Batmana ... Smutne i żałosne ! Pozdro

--------------------

I'm the wizard, I will change it all
Dodane: 27-01-2009 09:30
#Blade - user - max%
Jakiś nienormalny. Jeszcze bym zrozumiał zabujstwo w afekcie, gdy ktoś ma powód żeby zabic, ale to jest czysta głupota!!! Co on chciał tym udowodnic i po co mu to było żeby zabijac 73 letnią babcie i noworodki które nie potrafią sie bronic. Tikch to powinni na krzesło elektryczne sadzac

--------------------
Dodane: 27-01-2009 10:57
#Konrad - user - 100%
Są psychole na tym świecie, w takim wypadku zastosowałbym karę oko za oko, może i to jest takie prymitywne prawo ale niech poczuje co to znaczy ból i cierpienie, pomyśleć jak cierpią rodzice tych dzieci..Gość ma pewnie zdrowo narąbane w mózgu zabijać bezbronne dzieci i staruszkę..Tutaj będę szczery, ja na miejscu tych ludzi(rodziców i innych) bym szukał zemsty i naprawdę dałbym mu cierpienia..może to głupie ale nigdy bym nie wybaczył..Blade krzesło to za mało, umrze i już, koniec, ucieka od odpowiedzialności, już mam dosyć tego że są tacy ludzie..Ale jeden plus że za kratami i dopóki nie zwieje to będzie jednego czuba mniej na ulicy..ale w sumie to io tak będzie siedział w kiciu dostawał żarcie itp. Może powinno się dla takich ludzi co mają zbrodnie aż takie robić takie karne obozy pracy, to chyba dobry pomysł...ale i tak umrze ten pojawi się następny, właściwie może coś podobnego dzieje się gdzie indziej..

Dodane: 27-01-2009 11:16
#enigma - user - max%
Na dobrą sprawę to nie zdziwi mnie już nic, to także... Może okaże się tu trochę nieczuły, jednak wiem że na świecie żyją różni ludzie, którzy mają nie równo pod sufitem, i nikt tego nie zmieni. Uważam że dożywotni pobyt w więzieniu będzie mu dany, bo jakieś tortury i śmierć w męczarniach to nie te czasy. Szkoda mi rodziców tych dzieci, bo nikt nie myślał że może coś takiego się stać... no ale takie jest życie... Uważam że póki się wszystkim nie dogodzi to tak będzie, czyli od razu nasuwa się odpowiedź - zawsze tak będzie, bo nie uda się nigdy dogodzić każdemu..

Dodane: 27-01-2009 12:13
#Rewinger - user - 90%
Prince napisał/a:
Co z tym robimy panowie..? Resocjalizacja czy cieplutka cela w więzieniu [oczy] ?

Resocjalizacja odpada, bo wiadomo, że taki psychol jest nieobliczalny. Myślę, że tutaj dobra byłaby jakaś super super cela xD Nie wiem czy coś więcej..

Dodane: 27-01-2009 12:40
#Saylo - user - 0%
Jak dla mnie dożywocie cieżka praca i żarcie jak gluty i złe traktowanie niech cierpi...

Dodane: 27-01-2009 12:46
#by_ikar - systemadmin - max%
Kastracja też odpada bo wątpię żeby to go uspokoiło. Albo separować albo ci co mają sumienie podobne do tytułowego mordercy zrobić to samo co on.

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 27-01-2009 13:17 - Edytowane przez ja0lek dnia 27-01-2009 13:50
#ja0lek - user - 80%
To jest straszne. Mój brat nie tak dawno był w wieku tych dzieci, więc wiem co może czuć rodzina.
Skoro wiadomo, że to ten koleś mordował, to wg mnie powinni i jego zabić. Tylko jak wiadomo prawo tego zabrania.
Za takie zbrodnie przy 100% pewności kto jest sprawcą powinna być kara śmierci. Z resztą nawet jeśli trafi do więzienia, to wątpie by długo tam pożył.

EDIT DO DOŁU:
Mądre rzeczy piszesz :p

--------------------

Come back? :p
Dodane: 27-01-2009 13:47
#Plastus - user - max%
Cóż na pewno leczenie + plus długoletnie więzienie, jeśli nie dożywocie. Z informacji, które udało mi zaczerpnąć, facet mieszkał sam był zupełnie samotny. Pewnie narastały w nim frustracje, być może identyfikował się z jakąś postacią, świadczą o tym pomalowana twarz. Rosła w nim frustracja, ponieważ był bezrobotny i nic nie mógł osiągnąć, to doprowadziło do agresji, niechęci wobec zewnętrznego świata, imitując zachowania szaleńców z filmów chciał się czuć i być takim, jak oni. Interesuje mnie dlaczego akurat wybrał żłobek? Miał jakąś traumę związaną z tym miejscem, czy po prostu uznał, że zabijając dzieci dopuści się czynu całkowicie nieakceptowanego przez społeczeństwo, naruszy wartości nietykalne, życie dziecka. W oczach reszty ludzi chciał stać się potworem, zdobyć sławę rzeźnika... No właśnie zdobyć sławę, a więc wyjść z ciemnego pokoiku, pokazać się światu i przestać być anonimowy, zostać legendarnym mordercą, o którym wszyscy będą wspominać z przerażaniem. Nigdy nie był karany, więc to nie jest typowy zbir, ten mord miał podłoże narastającej frustracji, która zamieniła się w zło.

Dodane: 27-01-2009 15:30
#Zuza - user - max%
Zdecydowanie dożywocie. Jeżeli cztery razy dopuścił się najgorszej zbrodni bez powodu to nigdy nie będzie pewności, że jak wyjdzie z więzienia znów czegoś takiego nie popełni. Jeżeli był samotny i bezrobotny to rzeczywiście musiał nie mieć za wesołego życia, może przez to pozazdrościł innym, nie wiem, nie jestem psychologiem.. Ale nic nie zwróci życia tym, którzy zginęli, a więc trzeba go zamknąć, żeby nie trzeba było opłakiwać kolejnych ofiar.. Bo niestety ludzie, gdy nie chcą to się nie zmienią, a po nim coś nie widać, żeby chciał.

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 27-01-2009 16:34
#Blade - user - max%
Takich ludzi jak on nie da rady zmienić. Nic tu nie da wiezienie, czy tez nawet jakieś kary cielesne. Po takim pobycie we wiezieniu ludzie wychodzą jeszcze gorsi. Jak to zawsze mój wujek mówi, powinni przywrócić szubienice i takiego psychola jak by się wyciągnęło na środek miasta i tak dla przykładu najpierw torturowano, a później zabito. Wtedy by było o jednego sukinsyna mniej, a inni już by takich przestępstw nie popełniali

--------------------
Dodane: 27-01-2009 17:42
#Plastus - user - max%
Blade0612 napisał/a:
Takich ludzi jak on nie da rady zmienić. Nic tu nie da wiezienie, czy tez nawet jakieś kary cielesne. Po takim pobycie we wiezieniu ludzie wychodzą jeszcze gorsi. Jak to zawsze mój wujek mówi, powinni przywrócić szubienice i takiego psychola jak by się wyciągnęło na środek miasta i tak dla przykładu najpierw torturowano, a później zabito. Wtedy by było o jednego sukinsyna mniej, a inni już by takich przestępstw nie popełniali

Nie no oczywiście ludzie nie mają ciekawszych zajęć tylko patrzeć na czyjąś śmierć. Wiesz, że takie coś prowadzi właśnie do znieczulicy społecznej na śmierć. Publiczne egzekucje moim zdaniem nie są najlepszym sposobem socjalizacji.

Dodane: 27-01-2009 18:09
#Blade - user - max%
Może i publiczne egzekucje to przesada ale kara śmierci napewno by się dla takigo przydała. Bo resocjalizacja, czy więzienie nic tu nie da.

--------------------
Dodane: 30-01-2009 14:58
Moje zdanie jest takie Wywieść do lasu przywiązać do drzewa i skatować na śmierć

Dodane: 30-01-2009 15:04
#Prince - user - 80%
Nie no oczywiście ludzie nie mają ciekawszych zajęć tylko patrzeć na czyjąś śmierć. Wiesz, że takie coś prowadzi właśnie do znieczulicy społecznej na śmierć. Publiczne egzekucje moim zdaniem nie są najlepszym sposobem socjalizacji.

Pewnie! Ja proponuję, zapewnić mu ciepłą cele, cotygodniowe nauki w celach resocjalizacyjnych, do tego raz na miesiąc dostarczać panny i zimny browar ;)

Jak się socjalizujemy to na całego xD

Dodane: 30-01-2009 20:32 - Edytowane przez lolXrol dnia 30-01-2009 20:36
#Plastus - user - max%
Pewnie! Ja proponuję, zapewnić mu ciepłą cele, cotygodniowe nauki w celach resocjalizacyjnych, do tego raz na miesiąc dostarczać panny i zimny browar ;)

Jak się socjalizujemy to na całego xD

Czy ja coś takiego napisałem ? Uważam tylko, że publiczne egzekucje np. na starówce warszawskiej pod Kolumną Zygmunta nie wpłynęłyby raczej na popularność miasta. Także miałbym wątpliwość, czy społeczeństwo w którym egzekucje publiczne są czymś normalnym, można nazwać cywilizowanym. Czy uważasz, że spędzanie rodzinnego popołudnia na publicznej egzekucji jakiegoś zwyrodnialca jest czymś pozytywnym ? Może jeszcze dzieci ze sobą zabierzemy, aby widziały jak cywilizowane społeczeństwo radzi sobie z odchyleniami od normy ?
Nie twierdze, że nie należy mu się kara śmierci, sugeruje tylko, że egzekucja w więziennych murach byłaby czymś wystarczającym.

Dodane: 31-01-2009 01:15
#Prince - user - 80%
Nie twierdze, że nie należy mu się kara śmierci, sugeruje tylko, że egzekucja w więziennych murach byłaby czymś wystarczającym.

To zdecyduj się:

Cóż na pewno leczenie + plus długoletnie więzienie, jeśli nie dożywocie.

Osobiście też nigdzie nie postulowałem publicznych kaźni. Sądzę że zwykła kara śmierci byłaby odpowiednia, bez żadnych urozmaiceń czy upubliczniania.

Dodane: 31-01-2009 21:27
#Plastus - user - max%
Ja Prince wziąłem tylko pod uwagę europejskie prawo, mając na uwadze, że kara śmieci jest w nim surowo zakazana i sugeruje tylko jaką karę może mu wymierzyć sąd belgijski.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online