Dodane: 29-01-2009 16:38 -
Witam.
Temat ten będzie w całości poświęcony rozmową i wymienianiu poglądów na temat tej najnowocześniejszej konsoli na świecie.
Czy jesteście jej posiadaczami? Jeżeli tak to jakie są wasze odczucia na jej temat, jakie gry wg. was są najbardziej grywalne a które to totalna porażka nie warta kupna. Czy używacie SIXAXIS'a czy może DUAL SHOCKA 3, który wg. was z tych padów jest wygodniejszy? Pytanie to pojawia się nie bez kozery, gdyż wielu graczy skarży się, że SIXAXIS jest zbyt lekki a brak wibracji to kolejny nieprzyjemny fakt.
Zapraszam do wypowiadania się
--------------------
Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem

Dodane: 29-01-2009 17:05
Posiadaczem konsoli PlayStation3 nie jestem, jednak zdarzyło mi się niejednokrotnie na niej pogrywać w takie tytuły jak `GTA IV` czy `Dragon Ball: Burst Limit` i bardzo przyjemnie się gra. Oczywiście po za przyjemną grą, są także minusy takowej konsoli, strasznie się grzeje, i rozbawił mnie filmik w którymś temacie, gdzie Pan smaży sobie stek na konsoli xDD Jeśli chodzi o pada, to zdecydowanie lepiej grało mi się na klasycznym dual shock'u, uważam że pomimo większej wagi jest on lepszy do ostrzejszych gierek, w których dużo przycisków musimy używać, żeby czuć tego pada, może dlatego mam takie odczucia że mam spore dłonie i wolę cięższego pada, no nie wiem. Osobiście uważam że sixaxis jest zbyt lekki, no nie wiem, może ktoś lubi takie leciutkie, ale ja muszę czuć to co trzymam w ręku xD - Powiedział Adam, który w tą konsolę grał tylko u kolegi kilkanaście razy.. xD

Dodane: 29-01-2009 21:51
Link do filmiku ja zapodałem

grzeje się bo sam procesor wpierdziela 120-150W Nie miałem przyjemności jeszcze grać, bo grać nie bardzo lubię, jak już to strzelanki, tak są takie na ps3 ale na konsole strzelanki mnie nie bawią, jedynie na PC. Grafikę ma na pewno niezłą, o stworzeniu emulatora na PC chyba już nie będzie mowy, ps3 ma taką architekturę która lekko przegania niektóre kompy. Co do padów, mnie podoba się tak samo jak enigmie kultowy dual shock, xbox'a nie kupił bym chyba tylko dla tego że jak zobaczyłem tamtego pada to się za głowę złapałem i się zastanawiałem jak się na tym gra

Różnica między ps2 a ps3 jest lekko kolosalna. Jak czytałem gdzieś że grafika w grach zmienia się wraz ze wzrostem pojemności nośników. DVD stało się standardem który każdy chyba zna, przez długi czas nikt nie wymyślił nic lepszego przez co next geny musiały poczekać na wyjście. Patrząc na obecnego blue-ray który ma 10x i więcej krotnie większą pojemność nowe gry mogą przynieść ze sobą ogromny realizm. Muszę sobie pograć w GTA i zobaczyć jak wygląda :> ale na konsoli nie chcę instalować tego na PC...

Dodane: 17-02-2009 18:44
Temat odkopałem;P Ja mam PS3 i jestem bardzo zadowolony. Poza tym cena tej konsoli od momentu kiedy ja ją kupiłem bardzo spadła. Ostatnio widziałem oferty w Media Markt czy tam innym taki PS3 za 999zł znaczy to cena promocyjna i nie wiem czy już stała ale jak sami widzicie powoli staje się bardziej przystępna dla każdego. Przynajmniej moim zdaniem. Co do gier to realizm w nich jest ogromny. Wystarczy popatrzeć na gry Uncharted: Drake's Fortune która nie jest młodą grą bo ma już bodajże rok czy tam więcej a i tak realizm w niej jest ogromny. CO świadczy o ogromnym potencjale PS3;p Co do padów to mam obydwa SIXAXIS i Dual Shock 3 i dobrze gram i się na obydwa padach. Jednak kiedy pierwszy raz zagrałem DS3 to się przestraszyłem znaczy te wibracje mnie przestraszyły bo tak nagle się włączyły xDD Ogólnie nie żałuje że kupiłem tą konsole jak dla mnie fajna zabawa;]

Dodane: 19-02-2009 08:45
#Ace
Ostatnio widziałem oferty w Media Markt czy tam innym taki PS3 za 999zł znaczy to cena promocyjna i nie wiem czy już stała ale jak sami widzicie powoli staje się bardziej przystępna dla każdego.
Mimo kryzysu ceny spadają, wczoraj kiedy wszedłem na allegro to przeżyłem szok, znalazłem konsolę PS3 uwaga...z dwoma padami i dwoma grami za 899 zł!!!! CO lepsze konsola nie używana na gwarancji, wątpię, że dzisiaj jeszcze ta oferta będzie dostępna...taka cena? Prawdziwa okazja a standardowa cena za tego typu zabawkę to ok. 1200 zł nadal co nie oznacza, że cena nie spadnie.
Po wejściu a rynek na allegro stała za ok. 2000 zł...tuż po premierze w USA, kiedy w EU jeszcze jej nie było, za 60 gigową konsolę trzeba bylo zapłacić ponad 2400 zł...a teraz? Ponad 1000 zł spadku w tak krótkim czasie.
Po prostu muszę mieć tą konsolę i gdyby nie to, że kupiłem telefon w tym misiącu (wreszcie xDD) to już bym ją miał xDD

Dodane: 19-02-2009 20:58
To jest tak samo jak było z PS2 cena będzie spadać z upływem czasu moim zdaniem zatrzyma się na 900 zł , a PS3 sam zmierzam kupić ale spokojnie jeszcze pogram na PS2 i gdy tylko będę miał odłożona kasę na szczytny ów cel zaraz śmigam do sklepu
--------------------
[Człowiek jest po to by walczyć a Niebo jest po to by dać mu zwycięstwo]

Dodane: 19-02-2009 21:04
Tylko kupując ps3 trzeba być przygotowanym na wydatki na gry, bo z tego co słyszałem to na xboxa już można piraty, przynajmniej kolega mi mówił że można przestroić i dlatego sobie go kupił, że zaoszczędzi na grach, natomiast ps3 nadal tylko orginały chyba; )

Dodane: 19-02-2009 21:05
Każdy kto ma PS3 powinien ostrzyć sobie pazurki na Killzona 2, gra jest przytłaczająca i chyba żadna inna produkcja jej nie przebije w 2009 roku, strzelanka ta będzie na pewno pierwszą grą jaką nabędę...sami spójrzcie:
http://www.youtub...re=related nic jej chyba nie dorówna...

Dodane: 10-09-2009 20:49
witam odnośnie tematu chiałbym sie o coś spytać bo na forum czytałem ze da sie podłączyc do ps3 zwykły monitor LCD np tak jak ja mam np.ASUSA prawda to?

Dodane: 11-09-2009 14:23
Sama firma monitora nic nie mówi, tutaj musisz podać konkretny model jaki masz i możemy sprawdzić czy twój monitor nadaje się do podłączenia pod konsole.

Dodane: 12-09-2009 20:59
OK więc mam ASUS P5VD2-MX SE chyba to to
jeśli możesz to sprawdź

Dodane: 01-10-2010 20:46 -
Kupiłem w tym roku PS3 Slim 120 GB i jestem szczerze zadowolony.Łatwość obsługi,i wiele funkcji.A podpinanie przez HDMI do telewizora HD daje znakomity efekt w grach 720p jak i 1080p.Naprawdę polecam tą konsolę,nawet dla takich gier jak God of War 3 czy tytuły które małymi kroczkami zbliżają się do swoich premier
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 01-10-2010 20:49
Być może do końca roku będę miał już PS3 i nie owijam w bawełnę bo nigdy nie grałem w PS3 bo nikt z moich przyjaciół takowej konsoli nie posiada.
--------------------

Dodane: 01-10-2010 20:58
owerfull napisał/a:Kupiłem w tym roku PS3 Slim 120 GB i jestem szczerze zadowolony.Łatwość obsługi,i wiele funkcji.A podpinanie przez HDMI do telewizora HD daje znakomity efekt w grach 720p jak i 1080p.Naprawdę polecam tą konsolę,nawet dla takich gier jak God of War 3 czy tytuły które małymi kroczkami zbliżają się do swoich premier
Właściwie to napisałeś wszystko co ja bym chciał i dużo do powiedzenia nie mam bo nie będę robił takiego samego komentarza.No może po za tym że mam dopiero zamiar kupić Ps3.
--------------------

Dodane: 01-10-2010 21:12
Hmm pleja mam już od listopada w tamtym roku bodajże więc zaraz będzie roczek jak pykam na tej konsoli . Co mogę powiedzieć? Lepszej już chyba nie będę miał

Super sprawa, mam 80 gb wówczas było to najwięcej ,sporo kasy się na to wydało ale miałem fifę 2009 w komplecie . Dotychczasowe moje gry to Fifa 09, Gta 4, Dragon Ball Burst Limit, Killzone 2, Uncharted Drakes Fortune, Fifa 2010 i Dragon Ball Raging Blast, chyba żadnej nie pominąłem. Na dzień dzisiejszy została mi tylko fifa 10 bo resztę sprzedałem by mieć na następną, ułożone są według kolejności nabycia, chyba tak to leciało

Oprócz tych gierek grałem też na niej w jakieś UFC i Pes'a 09 u znajomego . Mam słabego kompa, nowe gry mi za Chiny nie pójdą więc do gier taki sprzęt jest mi niezbędny. Dokładnie tydzień temu dałem bratu do sprzedania unchartera, killzona,db rg dołożę trochę kasy i kupię za to god of war 3, nie mogę się doczekać

Dodane: 01-10-2010 21:26
W tym roku zamierzam kupić takie gry jak : Naruto Ultimate Ninja Storm 2 ,Dragon Ball Raging Blast(pierwsza lub druga część),GTA IV

jest jeszcze wiele gier wartych kupna.Staram się też zarobić na Playstation Move,ale na razie idzie mi średnio xD
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 25-10-2010 16:56
owerfull - Wyczysc sobie skrzynke wiadomosci bo nie moglem odpowiedziec na twoje pytanie, wiec odpowiem tutaj
"Proponuje, żebys utworzyl sobie nowe konto email, najlepiej na hotmail'u - tak doradzil mi moj kuzyn i wszystko dziala. Haslo ustaw sobie takie samo jakie bedziesz mial na poczcie."
Post mozna skasowac zaraz po tym jak ower go przeczyta

Dodane: 14-02-2011 15:37
Już od jakiegoś czasu mam konsolkę.Jestem z niej zadowolony.Ja preferuje zdecydowanie DUAL SHOCKA.Jak na razie mam trzy gry bo są dosyć drogie więc zacznę od GTA IV z dodatkami,Fify 11 i Assassina Brotherhood'a.Zamierzam kupić jeszcze jakieś dwie gry i myślę o Dragon Ballu Raging Blast i...o jeszcze jakiejś.
--------------------

Dodane: 14-02-2011 16:05
Konsole zakupiłem kilka miesięcy temu i jestem piekielnie zadowolony. Pad oryginalny, dokupiłem nawet drugiego w empiku. Gry są świetne, obecnie grałem na ps3 w GTA IV, Red Faction, Final Fantasy:XIII, Dragon Ball Burst Limit, AC:Brootherhood, killzone 3 beta, Vanquish, Medal of Honor i jeszcze kilka innych. Co do cen gier, można kupić używane po cenie nie przekraczającej 100zł, a nawet można grami się wymieniać przez portale takie jak gametrade.
--------------------

Dodane: 14-02-2011 16:19 -
Ikar, nosnik nie ma az takiego znaczenia jak piszesz, przeciez gry na Xboxa w dalszym ciagu sa na plytkach DVD(9), i do tego gry wygladaja i chodza nieraz lepiej niz na PS3 (przez CELLa, ktory jest trudny w programowaniu). Choc faktem jest, ze takie gry jak Uncharted 2 czy inne najlepiej wygladajace gry na PS3 (mowie wylacnie o exclusivach), po prostu bylyby niemozliwe do zrobienia na Xboxa z taka grafika, bo wszystko nie zmiesciloby sie na DVD, musieliby zrobic na kilku plytkach, no ale i to nie jest rzadkoscia, wiec moze i da sie ?
A co do samej konsoli - nie jest az taka najnowoczesniejsza, najlepsza i w ogole ach i och. W prawie wszystkim ustepuje Xboxowi jak chociazby Online.
Jasne, ktos powie ze jest platny, ale warto za niego placic bo JEST DUZO lepszy i to nie podlega dyskusji. No chyba, ze konsole kupili komus rodzice i nie pracuje, ale zakladam, zee wiekszosc juz dawno wyszla z piaskownicy.
Dalej - komuinikacja glosowa. Brak cross game chatu, a w grach wystarczy ze mowia 2 osoby naraz i juz nic nie sluchac, bardzo brakuje mi prywatnych pokoi do rozmow z kumplami.
Slabo wypadaja rowniez osiagniecia przy tych Xboxowych, ktore sa az genialne w swojej prostocie i daja frajde z ich zdobywania, na PS3 tego w ogole nie czuje. Do tego porownywanie i sprawdzanie ich tra wieki (ach ta synchronizacja-_-)
Pad - mniej czule analogi i gorsze spusty.
Ja narzekam rowniez na ogolna predkosc konsoli, menu sie slimaczy, pobrane demka i gry musza sie zainstalowac, przed graniem zawsze sa jakies patche do pobrania, ladowanie trofeow.
Zapraszam do polemiki.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.