Dodane: 10-02-2009 15:33 -
Witam. To mój pierwszy temat więc proszę o wyrozumiałość
Tak więc czy Kage Bunshin to zakazana technika czy też nie? Przecież Naruciak nauczył się jej ze Zwoju Zakazanych Technik.
Proszę o odpowiedz.

Dodane: 10-02-2009 15:36 -
wiem ze naruto robil prawdziwe klony i to moze jest zakazane ale nie jestem pewny. mozliwe ze wtym zwoju byl techniki nie wszystkie zakazane a naruto przeczytal tylko ta. nie jestem pewny.
--------------------

Dodane: 10-02-2009 15:59
Technika sama w sobie nie jest zakazana.... przeciez gdyby byla zakazano by naruto jej uzywac , rowniez Kakashi potrafi ta technike (uzyl jej w walce z Zabuza)
Zwoj zakazanych technik na pewno zawieral straszne techniki, ale nie tylko...
Byly tam zapisane techniki ciezkie do opanowania i ktore moglyby stworzyc problem wiosce
--------------------

Dodane: 10-02-2009 16:13
Jeżeli Kage Bunshin był w zwoju zakazanych technik, musiał być zakazaną techniką, wydaje mi się że są różne stopnie "zakazanych" technik, gdzie Kage Bunshin jest techniką zakazaną do nauczania, ale nie koniecznie do używania. Bo klonów uczą robić się w szkole, ale Kage Bunshin jest techniką wielu klonów i nauczanie tej techniki może być zakazane.. A jak jest dokładnie to wam nie powiem, bo aż tylu odcinków nie obejrzałem.. Jednak to jest moje zdanie. Pozdro

Dodane: 10-02-2009 16:27
Nie, nie, nie Ikarku xD, źle mówisz^^. Technika Kage Bunshin no Jutsu, to technika która tworzy klony posiadające ciało, Bunshin no Jutsu tworzy zwykłe iluzje. Co do tworzenia wielu klonów, to ta technika nazywa się Tajuu Kage Bunshin no Jutsu xD. Kage Bunshin jest zakazany prawdopodobnie z tego powodu, że do wykonania tej techniki potrzeba wiele czakry, i trudno jest opanować tą technikę. Uważam, że ta technika jest nie tak zakazana, jak przeznaczona dla ninja z wyższą rangą np. dla Jonin'ów.
Pozdro NoSkILL02.
--------------------

Dodane: 10-02-2009 16:47
by_ikar napisał/a:
Kage Bunshin jest techniką zakazaną do nauczania, ale nie koniecznie do używania. Bo klonów uczą robić się w szkole, ale Kage Bunshin jest techniką wielu klonów
No to tu Cie mam :]
Kage Bunshin to technika klonow CIELESTNYCH na bank nie wielu klonow.
Roznica miedzy Kage Busnhin a Bunshin no jutsu : Zwykle Bunshiny nie moga atakowac a Kage tak na dodatek zbieraja informacje a pozniej (po wycofaniu techniki) wszystko trafia do wykonujacego...
A tak wogule technika wielu klonow to Tajiu Kage Bunshin No Jutsu (co do 1 slowa nie jestem pewny ;])

Dodane: 10-02-2009 17:30
A jak jest dokładnie to wam nie powiem, bo aż tylu odcinków nie obejrzałem.. Jednak to jest moje zdanie. Pozdro
Nie masz mnie wcale, co najwyżej masz problemy z czytaniem, napisałem wyraźnie że się dokładnie nie znam i jest to moje zdanie, ale tak jak wcześniej napisałem problemy ze wzrokiem..

Dodane: 10-02-2009 19:32
technika zakazana była zakazana przez zbyt duże ilości zużycia chakry, co w przypadku innych shinobi oprócz Naruto którzy nie mają tak dużych zapasów chakry w postaci dziewięcio ogoniastego lisa może się okazać ta technika niebezpieczna.
A tak poza tym # Til to lepiej nie łap za słówka nasza administracje za słówka bo poniesiesz tego konsekwencje ;P
--------------------

Dodane: 22-02-2009 14:35
ta technika najprawdopodobniej jest zakazana z powodu dużego zużycia chakry

Dodane: 23-02-2009 16:16
Najprawdopodobniej. Ale co się tu rozpisywać, skoro przecież Naruciak ma Kyuubiego, i posiada wiele chakry, to ta technika nie jest dla niego problemem. Jak Ikar napisał też mi się wydaje, że są różne stopnie zakazanych technik. Tylko skoro ona jest zakazana, to czemu Naruto nie dostał zakazu używania jej czy coś xD ? Przecież to jego podstawowa broń oprócz Rasengana. Ale kto wie musielibyśmy spytać Masashi Kishimoto

Dodane: 23-02-2009 16:24
A mi się wydaje, że ta technika była zakazana, lecz tylko dlatego, by shinobi z innych wiosek nie nauczyli się tego. A Naruto? To był raczej przypadek ;p

Dodane: 23-02-2009 17:59
Tak zakazana nie jest, po prostu jest silna(wykorzystywanie klonów w mandze Naruto, nowe techniki itp.), słuzyła też do magazynowania czakry natury, więc jest to technika potężna, ale dopiero po zgłębieniu jej tajników, Kakshi nie używał jej często bo to dzieliło chakre na pól o ile pamiętam..Poza tym jest to tajemnica wioski, więc jest w tym zwoju, przecież było mówione że dzięki zwojowi można zapanować nad wioską, bo są tam jej tajemnice, najsilniejsze juitsu, to chyba tyle

Dodane: 24-02-2009 07:19
Według mnie to on umiał juz kage bunshin ale mu nie wychodził, jak przeczytał zwój zrobił od razu wyzszy poziom klon jutsu dzięki temu było ich więcej a naruto ma jakis talent do szybkich opanowan technik jak teraz w anime te z zabami albo rasengana

Dodane: 24-06-2009 12:32
moim zdaniem kage bunshim nie jest zakazaną techniką ! chociaż inni mogą się z tym nie zgodzić

Dodane: 24-06-2009 12:39
Jeżeli była w tym zwoju, to oznacza że pewnie jest techniką zakazaną. Wiemy przecież że mało ludzie w świecie Naruto posługiwało się tą techniką. Sarutobi, Kakashi i Naruto, to tylko oni chyba posługiwali się tą techniką.
--------------------

Dodane: 24-06-2009 15:07
A ja się jednak z Ikarem zgodzę. Jakby byłą zakazana do używania do dlaczego się do niej nikt nie doczepił? Tyle ze nie uczono jej w szkole, więc można wywnioskować iż tej techniki zakazano nauczać. Przecież taka niebezpieczna nie jest.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 24-06-2009 15:36
Ja też podzielam zdanie Ikara

Była zakazana do uczenia, bo ktoś o złych zamiarach mógł by ją wykorzystywać, jednak kto ją umiał mógł jej używać,zakazaną techniką można nazwać taką za której użycie jest jakaś kara, więzienie czy coś
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 22-08-2009 23:09
według mnie Kage Bunshin jest nie zakazaną tehniką gdyż także kakashi ją umie.

Dodane: 23-08-2009 09:36
Kage Bunshin nie jest "aż tak bardzo zakazaną techniką". Natomiast Tajuu Kage Bunshin to już inna bajka. Zauważcie, że Naruto tej pamiętnej nocy nauczył się również Tajuu KB, więc być może zwykłe KB były tylko wstępem do techniki Tajuu KB?

Dodane: 27-08-2009 16:56
To ze Kakashi ja umie to nie jest zaden argument czy jest to zakazana technika czy nie. Jounin napewno zna nie jedna zakazana technike.
A co do Kage Bunshin to uwazam ze byla zakazan poniewaz byla w zwoju technik zakazanych a po drugie była dosc groźna dla tego kto ja uzywa poniewaz gdy stworzy sie duzo klonów to pamietajmy ze cale osłabienie klonów przechodzi do ciała uzytkownika. Wiec jezeli ktos jest mało wytrzymaly to mogłoby doprowadzic do przegrania walki i uszczerbku na zdrowiu. Wiec pewnie dla tego była zakazana.
--------------------
-------------------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.