Dziś jest Wtorek, 22 Maj 2012, godz 18:26
OnLine: 31, statystyki
index > Media > Muzyka
Temat: J-music
Dodane: 18-02-2009 12:08
#MattiTeo - user - 90%
Zdziwiłem się, że nie ma tematu o japońskiej muzyce, więc postanowiłem go założyć. Tak więc, słuchacie muzyki japońskiej? Znacie ją tylko z anime czy słuchacie ją w wolnym czasie? Jakich gatunków słuchacie? J-rock, J-pop czy może J-hiphop? Oraz jakie zespoły są waszymi ulubionymi? Zapraszam do dyskusji :)

Dodane: 18-02-2009 18:09
#Ace - user - 80%
Ja nie słucham 'tak o' tyle co w anime ;p Jednak te co słucham oglądając jakiś opening czy ending podoba mi się. taka muzyczka szybko wpada w ucho. HH japoński jest fajny fajnie brzmi xD zwłaszcza ta pioseneczka o DB Dragon Ball Rap czy jakoś tak;d bardzo fajna.

Dodane: 18-02-2009 22:43
#Macias - user - max%
Słuchać, to nie słucham, ale mi się podoba. Ograniczam się właściwie do japońskich kawałków z anime. Nawet rap mają fajny. Ogólnie śmieszny mają język, ale przyjemnie się słucha niektórych kompozycji muzycznych właśnie w tym języku. Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 18-02-2009 22:52
#Plastus - user - max%
Cóż mi bardzo ostatnio podoba sie Okawa Rin - I'll be your home, oraz opnienig Death Note "What's up people?" J-metal haha jak już tak bawimy się w szufladkowanie xD

Dodane: 19-02-2009 19:34
#MattiTeo - user - 90%
Plastus napisał/a:
oraz opnienig Death Note "What's up people?" J-metal haha jak już tak bawimy się w szufladkowanie xD

Nie Plastek, w japońskiej muzyce nie ma j-metal, jest j-rock, który obejmuję rock, punk, heavy metal itp. :) A w ogóle Maximum the Hormone to crossoverowy, gra rock ale miesza w niego inne gatunki np. punk czy też metal.

Ace napisał/a
zwłaszcza ta pioseneczka o DB Dragon Ball Rap czy jakoś tak;d bardzo fajna.

Ace, ciut się doczepie, gdyż ta piosenka DB rap była śpiewana po hiszpańsku ;)

Ja osobiście czasami podsłucham sobie muzyki japońskiej :) Zgodnie z tym czego słucham, preferuję j-rock. Ostatnio dużo czasu poświęcam zespołowi Asian Kung-Fu Generation, bardzo pasuję mi grana przez nich muzyka. Kapela jest na pewno znana osobom oglądającym anime, gdyż ich utwory zostały wykorzystane w kilku openingach. Chyba każdy fan zna piosenkę "Haruka Kanata" , która stanowi czołówke drugiego sezony Naruto czy też "After Dark" - ośmy opening Bleach :) Zapraszam do posłuchać ich piosenek albo zapoznania się z ich albumami - http://japanesemu...eneration/ Zapewniam, że muzyka wam się spodoba [wesoly]

Równie często słucham Younhy, jest to piosenkarka oraz pianista tworząca muzykę j-pop jak i k-pop. Uwielbiam jej japońskie utwory, zakochałem się w jej muzyce już wtedy, gdy usłyszałem piosenkę "Houki Boshi" . Urzekła mnie i bardzo polecam jej sobie posłuchać, choćby do poprawy nastroju - http://japanesemu...13/younha/ :)

Słucham również innych japońskich artystów, najczęściej grających j-rock jak UVERworld czy też Flow, ale to już rzadziej :p Pozdrawiam

Dodane: 19-02-2009 19:48
#enigma - user - max%
Najczęściej słucham japońskiej muzyki podczas anime, np. w bleachu zaj**ste kawałki są, openingi i endingi a także tracki w trakcie anime są świetne, raczej to na tyle, tutaj kończy się moja historia z japońska muzyką ;D

Dodane: 19-02-2009 19:53
#Karolex - user - 90%
Nie słyszałem innych piosenek z anime ani żadnych innych japońskich oprócz tych z dragon balla. Te które podaliście u góry bardzo przypadły mi do gustu :) Złapałem bakcyla na japońską muzykę.

Pozdro.

--------------------
Dodane: 19-02-2009 20:07
#Ace - user - 80%
Oj no dobra literówka taka xDD Ja sobie przypomniałem że jest jeszcze jeden fajny kawałek, leciał w tle filmu 'Za szybcy Za wściekli- Tokio Drift' Jak ten koleś wjeżdżał na parking;p Ale żeby nie było to pewien nie jestem czy było to po japońsku;P

Dodane: 19-02-2009 20:11
#pajdek76 - user - 50%
musze przyznac ze do tej pory sluchalem u kolegi no chyba ze w anime, co mnie do tego troche przekonalo ale teraz jak sie dowiedzialem jakiego zespolu jest moj ulubiony opening naruto to napewnooo zaczne jej sluchac.

--------------------

Dodane: 19-02-2009 20:19
#Falen - user - 60%
Ja w sumie to z japońską muzyka mam do czynienia tylko i wyłącznie w anime. Niektóre utwory są bardzo fajne, mi najbardziej o openingów i endingów podobają się te z Bleach'a. Na kompie mam jednak jedną z piosenek Maximum the Hormone która była użyta w endingu DN trochę się jej naszukałem ale znalazłem i słucham co jakiś czas ;p

Dodane: 19-02-2009 20:19 - Edytowane przez MattiTeo dnia 19-02-2009 20:24
#MattiTeo - user - 90%
Aaa, literówka xD Jak z Fast & Forius to pewnie chodzi Ci Teriyaki Boyz i ich piosenkę "Yokyo Drift" bądź "Cho L.A.R.G.E" :) To jak najbardziej japoński hip hop [wesoly]

Dodane: 19-02-2009 20:22
#Ace - user - 80%
Haa widzisz xDD właśnie zapomniałem ich nazwy zespołu wiedziałem że coś z Boyz xDD Ich nutki są fajne i szybko wpadają w ucho;P

Dodane: 19-02-2009 20:31
#enigma - user - max%
Także o tym pomyślałem Acze... xD Piosenka jest świetna, szybko wpada w ucho i jakby nie było buuuja xDDDD Może nie takie tłuste bity jak w amerykańskim rapie, ale fajnie się prezentują xDD A tutaj tak pryz okazji urywek z filmu z tą właśnie piosenką - http://www.youtub...re=related

Dodane: 19-02-2009 20:41
#Plastus - user - max%
Maximum the Hormone, troche trąci to kiczem, niektóre piosenki, ale wymieniony kawałek jeszcze jako tako wpada w ucho

Dodane: 19-02-2009 22:10
#Glamb - user - 70%
Ja stykam się z taką muzą tylko w Bleachu, niestety :p Dziś oglądałem to anime i brat do mnie mów: ściągnął by jakieś kawałki z Bleacha". Niektóre kawałki są naprawdę fajne. Obawiam się tylko, że mnie wszyscy wyśmieją jak usłyszą, że w głośnikach takie nutki, ale liczy się to co MI się podoba :d Nie znam się na tej muzyce, ale podoba mi się.

Dodane: 18-06-2009 18:25
#Macias - user - max%
Świetne kawałki ma także anime Samurai Champloo. Ci co je oglądali na pewno wiedzą, że muzyka w tym anime jest w tym przypadku bardzo ważna, bo właśnie ona nadaje oryginalności temu anime. Nujabes, Fat Jon, Minmi, to tylko niektórzy wykonawcy tego świetnego, japońskiego soundtracku. Te piosenki charakteryzują się mocnym, rytmicznym basem i japońskim rapem, śpiewanym w języku angielskim lub japońskim. Wszystko to razem, nadaję fajnego efektu. Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 18-06-2009 18:31
#Bociak - user - max%
No Samurai Champloo ma niezłe rapowe kawałki. Co do japońskiej muzyki jej wielkim fanem nie jestem, słucham tyko tą z anime. Jeśli się w niedobrze wsłucha może się spodobać. Najlepiej wychodzi im hip-hop.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 19-08-2009 21:37
#JCD - user - max%
Hmm, mam po flashowaniu na komie 7 piosenek, w tym 6 po japońsku xD O czymś to chyba świadczy :d

--------------------

Dodane: 19-08-2009 22:11
Z japońskich kawałków, to słucham tylko OST wielu anime, a słucham tylko dlatego, że wyśmienicie wpada w ucho. Znaczna większość tych utworów jest bez tekstu. Nie słucham japońskich utworów z tekstem, ponieważ według mnie nie ma sensu słuchać czegoś, czego się kompletnie nie rozumie.

Dodane: 19-08-2009 22:34
#JCD - user - max%
Ja nigdy za to nie słucham piosenek dla słów. Liczy sie tylko melodia i emocje, w jakie wprowadza mnie dany utwór.

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online