Dziś jest Wtorek, 22 Maj 2012, godz 18:28
OnLine: 26, statystyki
index > Technologia > Gry
Temat: The Sims 3
Dodane: 21-02-2009 23:03
#Bogini - user - 70%
nie znalazłam tematu o tej grze więc...:

Dystrybutor: EA
Rodzaj: symulacja
Platforma: PC
Cena detaliczna: 159,90 PLN
Premiera: 5 czerwiec 2009
Wersja językowa: polska

Wymagania: Windows XP (Service Pack 2) - procesor Pentium IV 2.0 GHz / Athlon XP 2000+ - 1 GB pamięci RAM - karta graficzna 128 MB (GeForce FX 5900 / Radeon 9500)

The Sims 3 zaoferuje niespotykaną wcześniej swobodę i dzięki nieograniczonym możliwościom zainspiruje Was do działania. Już wkrótce Simy wyjdą poza cztery ściany domu!

Gra wykorzystuje zupełnie nową technologię, która była opracowywana przez blisko trzy lata. To dzięki niej The Sims 3 umożliwi Wam umieszczenie wyjątkowych Simów w świecie, który naprawdę żyje. Wśród pierwszych ujawnionych cech gry znajdują się takie nowości jak: tętniące życiem otoczenie, rozbudowany kreator postaci, realistyczne osobowości i nieograniczone możliwości kształtowania otoczenia.

Marka The Sims już dawno została doceniona przez graczy, niezależnie od płci i wieku. Seria może poszczycić się imponującym wynikiem 98 milionów sprzedanych egzemplarzy na całym świecie i 22 różnymi wersjami językowymi. Kreatywność, humor i społeczność wiernych fanów to cechy, które pozwoliły The Sims stać się kulturowym fenomenem w skali globalnej już od momentu pojawienia się pierwszej gry z serii w roku 2000.

Cechy:
- Nowe otoczenie pozwoli poruszać się Simom po całej dzielnicy
Simy mogą swobodnie spacerować, przemieszczać się po ulicach, odwiedzać domy sąsiadów i zwiedzać całą okolicę. Mogą przechadzać się z przyjaciółmi po centrum miasta, zawierać nowe znajomości w parku lub przypadkowo spotykać znajomych. Kto wie co się stanie, jeśli znajdą się w odpowiednim miejscu w odpowiednim momencie?!

Nowy kreator postaci umożliwia stworzenie wymarzonego Sima
Łatwe w użyciu narzędzia do projektowania pozwalają na tworzenie osobliwych postaci. To gracz tworzy sylwetkę, dobiera wagę Sima oraz decyduje o wyglądzie jego twarzy, kolorze skóry i fryzurze. Wybiera także ubrania, makijaż i akcesoria. W ten sposób może powstać realistyczna postać, przypominająca gracza albo nawet jakąś znaną osobistość.

Realistyczne osobowości odzwierciedlają charakter i wyjątkowość każdego Sima
Innowacyjny system realistycznej osobowości, wprowadzony w The Sims 3, pozwala na nadanie każdej postaci pięciu szczególnych cech. Mają one wpływ na zachowanie Simów w konkretnych sytuacjach. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby stworzyć wścibską staruszkę, uwielbiającą mieszać się w sprawy sąsiadów, albo nieokrzesanego punka, który ma problemy z umówieniem się na randkę. Bohaterowie The Sims 3 wychodzą poza sferę prostych potrzeb, a ponieważ dysponują silnymi osobowościami mogą skupić się zarówno na osiąganiu celów doraźnych, jak i długoterminowych. Dzięki liczbie kombinacji osobowości, przekraczającej 700 milionów, nigdy nie wiadomo na kogo trafi się w grze The Sims 3!

Nieograniczone możliwości kreowania świata
Nic nie stoi na przeszkodzie, aby zbudować wymarzony dom lub zaprojektować niecodzienne mieszkanie. Można zmieniać wszystko, od podłogi po kanapę, tapetę, okna i stojące na nich kwiaty. To zabawne i proste zarazem. W dzielnicy Simów można także stawiać nowe budynki oraz dodawać elementy dekoracyjne i ozdoby. W The Sims 3 samemu decyduje się o tym, kto zamieszka w luksusowej rezydencji, a kto w kawalerce, pięknej willi lub taniej chałupie.

ja wypowiem się później, a co wy myślicie, czy będzie to rewolucja w jednej z najcześciej kupowanych gier, czy może nieudana przeróbka The sims 2?

Dodane: 21-02-2009 23:19
#ja0lek - user - 80%
Swojego czasu grałem w pierwszą część tej gry ;P Przyznam, że nawet mnie wciągnęła. Sam pomysł dobry. Dwójka też fajnie wyglądała, ale znudził mi sie ten rodzaj gier kiedy ona wyszła :p
Myśle, że jeśli jest prawdą to co napisałaś w poście, wcale nie będzie to przeróbka tylko wielka rewolucja. Zobaczymy co z tego wyniknie.

--------------------

Come back? :p
Dodane: 22-02-2009 10:07
#MattiTeo - user - 90%
Skończyłem czytać zamieszczony przez ciebie teksty, gdy zobaczyłem cenę. Zażądają za grę, z której czepią taką kasiure wydając miliony dodatków, a jeszcze za najnowszy tytuł zażądają tak horrendalnej ceny? :o Polityka EA jest bardzo złodziejska, skończonym frajerem jest ten który dokupuję do podstawy gry dziesięć dodatków i zostaje wyzyskiwanym graczem. Co do gry, ani jedynka ani dwójka do mnie nie trafiła, nie widziałem sensu w grze, nie wiem co przyciąga tyle osób to tej gry. Rewolucja na pewno nie będzie, gra od poprzedniczki będzie się różniła pewnie grafiką oraz będzie miała masę bajerów, na co poleci masa nastolatek... Pozdrawiam

Dodane: 22-02-2009 10:16
#Cyrus - user - max%
Widziałem screeny z sims 3 i grafiką zbytnio od 2 nie będzie odbiegać. Fajnie, że można będzie poruszać się po całej dzielnicy... jeśli jednak będzie tak jak to sobie teraz wyobrażam to podane wyżej wymagania po prostu temu nie sprostają tak jak w wypadku sims 2. Według wymagań powinno mi śmigać bez problemu, ale jak już miałem większą chałupę to przy jakiś szybszych działaniach ścinało mi :/

Dodane: 22-02-2009 11:25
#Karolex - user - 90%
Kiedyś była moda na simsy w mojej wiosce ale przeminęła z wiatrem. Na pewno simsy będą sprzedane w dziesiątkach milionów egzemplarzy. Zależy kto co lubi. Grałem kiedyś w sims 2 ale znudziło mi się po tygodniu. Wszystko może się przejeść.

--------------------
Dodane: 22-02-2009 12:16
#by_black - systemadmin - max%
Nigdy w to nie grałem, ale znam tą grę dobrze bo moja dziewczyna w to grała xD Co do 3 jest to tylko połączenie 2 i wszystkich dodatków i wyrzucenie tego co nie potrzebne, z paroma ulepszeniami..

--------------------
Dodane: 22-02-2009 12:34
#by_ikar - systemadmin - max%
Kurdę jak już dajecie opis jakiejś gry, to jak jego jest dużo to podawajcie linki do strony zamiast kopiować tutaj wszystko.. Nie ładnie to wygląda jak wchodzisz w temat a tutaj post na 8 sporych akapitów..

Co do samej gry, gra jest beznadziejna, mnie bawiło przez jeden dzień to jak się brałem za dziewczynę, uprawiałem z nią seks, ona się wprowadzała, dostawałem pieniądze, potem szukałem od razu innej, znów pieniążki i tak sobie zarabiałem na życie :d znudziło mi się po nawet nie 3 godzinach.. Gra nie wiem, dla ludzi co nie mają co ze sobą zrobić, albo lubią się bawić w "dom".

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 22-02-2009 12:45
#Konrad - user - 100%
Jedyne co mi się w każdych Simsach podobało to prosta budowa domu...nie trzeba było jakiś schematów itp. tylko szybko łatwo i sprawnie..Zwykle było tak że ja robiłem chatę a moja siora z koleżankami na nich grała..Poza tym to nie wiele simsy stają się nudne po kilku godzinach grania, ale dla zabicia czasu można sobie zagrać...I jeszcze raz powtórzę że najlepiej zrobiono to "coś" do budowy chałup i to jedyne co się tak naprawdę przydaje :p Kiedyś tam zrobiłem nawet schemat własnej chaty..tylko że w podstawowej mało jest to "wypchania" chaty..dodatków nie kupowałem bo wiedziałem że 3 wyjdzie..i będzie miała wszytko co mają dodatki...to chyba tyle :p

Dodane: 22-02-2009 18:10
#enigma - user - max%
Nie podobają mi się takie gry, w ogóle... Pamiętam jeszcze kiedyś, ładnych parę lat temu, grałem w jakieś tam Sims Zwierzaki czy coś takiego, a potem jeszcze w tą całą 2, ale dla mnie to jest cały czas to samo... Małe ulepszenia nie przekonają mnie do tej gry, co oznacza że na pewno nie zagości ona na moim komputerze.

Dodane: 22-02-2009 18:33
#Bogini - user - 70%
KAżdy lubi inny rodzaj gier, Ikar. To, co dla iebie jest nudne innym się podoba. Ja wolę sims od CS'a. Wolę się pobawić w "dom" niż latać po podwurku z patykiem/pistoletem na kulki i udawać że kogoś zabijam. Gdyby takie gry jak cs jeszcze czegoś uczyły. A uczą one tylko tego, ża jak ktoś pójdzie na wojnę to ma 4 życia, a jak sobie wpisze goodmode to będzie niezniszczalny.
Gra się w jakąkolwiek grę dla zabicia czasu. z nudów. i ja lubię The Sims/2
podoba mi się możliwość wykreowania włsanej postaci, wykreowania osobowości.
Ja się muszę przyznać, że większość gier mam dzięki kumplom, którzy mają kase na gry. Lub po prostu dzięki Torretom i azureusowi bądź rapidowi [w partach oczywiście]
I nie kupię nigdy w życiu the sims 3. będę żulić od kumpli [wesoly] [wesoly]
może się wam to wydawać dziwne, możeciepowiedzeć, że nie mam wstydu i te pe, ale oni przychodza do mnie normalnie, otwierają lodówkę i żrą. i nie, to nie jest różnica.

Moja opinia: Po screenach mogłoby się wydawać, że jest to po prostu ulepszenie TS2, ale to tlyko dla tego, że TS2 aż tak inne w opracowaniu było od TS1. Większość ludzi spodziewało się koejnej takiej rewolucji, ale Chociaż grafika zbytnio nie odbiega od TS2 to mnie zawiodła. myślałam, że grafa będzie bardziej realistyczna, a jest jeszcze sztuczniejsza niż w 2. Co prawda jest wszystko "Ładne" ale sztuczne. Bardzo mi się podoba w tej grze tyle naładowanych dodatków, ale nie w ten sposób, ze jest wszystko co nie potrzebne i zaśmieca grę, ale właśnie to poukładanie tego wszystkiego i powyrzucanie tych rzeczy, które nie są potrzebne. to chyba na tyle.

Dodane: 23-02-2009 00:07
#Blade - user - max%
Grałem w simy jak mi się nudziło. Chyba najwięcej w 2 ale po pewnym czasie staja się one już męczące. W 3 może zagram, ale kupował nie będę. Chociaż ostatnio to i tak nie gram prawie wcale w żadne gry. Po prostu nie mam ochoty :p

Dodane: 23-02-2009 16:34
#Krisu - user - 80%
Grywało się w Simsy xD Grałem w 1 i 2, ale nie wiem czy na 3 będę wydawał money. Trochę szkoda kasy. Ale gra zapowiada się ciekawie xD Ciekawe czy przez sieć można grać :p Można się tam pobawić, ale nie przepadam za tego typu grami.

Dodane: 20-04-2009 20:15
Tez pogrywałem sobie w tą gierke :] Pierwsze moje simsy to The Sims 2 :] Ogolnie ta gra fajna jest, ale po dłuższym czasie można sie przy niej znudzić :]

--------------------
`Jedziemy, galopujemy tak przez życie całe...`

Dodane: 21-04-2009 15:17
#Konrad - user - 100%
Blady ma rację że po czasie się nudzą ale trzeba przznać że projektowanie jest tam fajnie zrobione :p

Ostatnio czytałem i znowu premierę przesunęli..ale cóż widać że pewnie nie wszytko dorobione i są przeszkody..Poza tym EA ma chyba wewnętrzne problemy.. :p

Dodane: 27-04-2009 17:52
#ruysei - user - 40%
Jak dla mnie to Simsy robia sie juz poprostu troche chore..... Chodzi o te wszystkie dodatki. Sims na wakacjach, randce, gotowanie, zwierzaki... i setki innych. Jakby sie uparli to zmiescili by chocia z czesc tego w podstawce no ale trzba wydac setki dodatkow zeby naciagac fanow a niedlugo pozniej wypusc nowa wresje i zaczynac wszystko na nowo. Przyzanm ze kiedy gralem w jedynke ale to tylko dla budowania domow. Jak ktos lubi simsy to ja go oczywiscie za to nie krytykuje ale jak zobaczylem ostatnio u siostry kumpla ilosc skrotow na pulpicie zaczynajacych sie na "Sims.." to zawrot glowy.. :p

--------------------
Dodane: 27-04-2009 19:52
#Darknes - user - max%
Nigdy nie grałem i nie mam zamiaru... kiedyś widziałem u koleżanki i mi starczy xD
EA wysoko sobie ceni tą grę widzę... xD Ale mają problemy zamykają oddziały i zwalniają ludzi więc muszą zarobić... Wywalili Black Box który był odpowiedzialny za serię NFS i całą kadrę która tam pracowała zamknęli ok. 9 oddziałów... na szczęście pałeczkę serii przejął ktoś inny z EA i może nowa kadra nas zaskoczy i zrobi w końcu dobrą gierkę...
Ale wracając do Simsów...
Ja widziałem tylko zapowiedzi na YT... ale mogę stwierdzić że to to samo co dwójka tylko ma ulepszoną grafikę i parę opcji więcej... niby rozbudowana dużo więcej możliwości niż w dwójce a jak większość tych tasiemców będzie identyczna jak poprzednik tylko z paroma ulepszeniami które mogą okazać się wadą... tak jak to było z serią NFS... ja nie mam zamiaru grać w jakie kolwiek Simsy... Czytałem gdzieś że można tą gierkę przeznaczyć do innych celów... zabijanie simów xD poprzez podpalenie, utopienie... itd. itp. xD
Odpowiedź na twoje pytanie Aniu^^ : to będzie nieudana przeróbka The Sims 2 :p

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 23-05-2009 17:10
Widziałam trailery i chciałabym mieć, ale mój złom tego nie pociągnie, jak zobaczyłam wymagania, to mi szczena opadła... Chyba muszę najpierw poczekać na nowego kompa :d . Ale sądząc po trailerach, będzie super :) . Grałam w pierwszą wersję the sims i była momentami zabawna (typu, gdy dziecko myło ręce, to wyciągało stołek z nikąd :d , lub sam moment "robienia" dziecka :p ). W dwójkę też trochę grałam, choć na tym złomie to ledwo zipały. Ale ogólnie niezłe były, fajne te opcje i nieco bardziej realistyczne ;) . A trójka... No zobaczymy.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 23-05-2009 17:15
#Rocky - user - 90%
Nooo Simsy to ogólnie dobre gry. Czy 3 część będzie rewolucją? Chyba tak. Nie mam jeszcze tej gry ale zobaczymy jak będzie z nowym kompem to może w tedy skuszę się na ten tytuł.... ale tego nie mogę jeszcze powiedzieć bo nie wiem za wiele o tej grze.

--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy
Dodane: 23-05-2009 17:24
#Bociak - user - max%
Ja szczerze w Simsy nie grałem i potrzeby nie mam. Ja od gier potrzebuję adrenaliny, czegoś co w rzeczywistości nie przeżyjemy. A tu codzienność, jeszcze do tego tak żmudna, nic mnie nie obchodzi co się stanie z postacią na ekranie, niech się zejszczy, mnie to nie rusza. Jak czytałem trójka będzie miała wiele nowych funckcji i ciekawostek, ale i bez tego to nadal to samo co poprzednie : zjedz, przetraw i wy.... :)

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 08-06-2009 17:00
#pacin - user - 90%
Kiedyś grałem w The Sims, lecz szybko mi się znudziły. Teraz wszędzie ogłaszają że wyszła nowa część, ale mnie to jakoś nie cieszy. Sądzę że to gra dla dziewczyn które jak wiemy w większości nie mają w co grać na komputerze. Tak na razie nie mam co myśleć o grze w The Smis 3 ponieważ stan mojego komputera jest do kitu i w tym roku muszę kupić nowego bo z tym nie wytrzymam.

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online