Dodane: 28-02-2009 11:46 -
Witam.Ostatnio zastanawiałem się czy Vegeta ma matke?.W DBZ (to był chyba 70-kturyś odcinek) pokazywali jak Frezer zabil ojca Vegety ponieważ Kosmiczni Wojownicy sprzeciwili mu sie ,a potem to wiadomo zniszczył ich planete.Ale nie było tak żadnych kobiet

. Czy Vegeta miał matke prosze o odpowiedzi.
--------------------

Dodane: 28-02-2009 11:50
Dobre pytanie. Na pewno miał matkę, w końcu to nie Nameczanin, który nie ma płci

. Ale po prostu nie została pokazana. I to tyle, co wiem na ten temat. Widziałam gdzieś niby rysunki z nią, ale to tylko fanarty.
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 28-02-2009 11:57 -
Po pierwsze to nie Magiczni Wojownicy tylko Kosmiczni... A co do matki to musiał mieć Mówisz że nie było tam żadnych kobiet ale z tego co ja pamiętam to kilka było pokazanych przynajmniej wyglądały jak kobiety Ale na pewno nigdy nie pokazali Matki Vegety co do Songa to jego matke chyba pokazali przynajmniej myślę że to ta z drużyny Bardocka ale nikt nigdy nie powiedział że to jego matka więc to tylko domysły Ale jedno jest pewne Vegeta musiał mieć Matkę bo tak jak napisał Kayleigh90 to nie Nameczanin że nie znał płci przeciwnej.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 28-02-2009 13:55
Sajanie to rasa wojownicza i bardzo rozwinięta pod względem technologii dzięki Frezerowi. Byc może oni wzięli się z próbówki xD nie wiadomo. Bo po co to komu. Skupiali się na walce i tak samo też i kobiety które wcale nie były gorsze od mężczyzn w walce.
Darknes napisał/a
Ale na pewno nigdy nie pokazali Matki Vegety co do Songa to jego matkę chyba pokazali przynajmniej myślę że to ta z drużyny Bardocka ale nikt nigdy nie powiedział że to jego matka więc to tylko domysły.
Wątpię by to ona była jego matką, bo w kinówce raczej gdy mówili o tym że Bardock ma syna to nic nie mówi o niej.
--------------------

Dodane: 28-02-2009 23:41
Podobno w Japonii wyszła jakaś mini manga, w której jest pokazana matka Goku i matka Vegety, albo limitowana edycja filmu bardocka w której te 2 są pokazane, już sama nie pamiętam które XD. W każdym razie mama Goku miałaby się nazywać Tannipu, a imienia królowej zupełnie nie mogę sobie przypomnieć XD Roshallia, lub coś w tym stylu. Podobno miał ją kropnąć król Vegeta za zdradę stanu. Możliwe że to tylko plotki, ale miło jest myśleć, że bohaterowie Dragon Balla nie wzięli się z probówki
http://www.geocit...family.jpg - na tym fanarcie jest narysowana(podobno tak miała wyglądać w tym specjalu) matka Vegety, obok króla.
--------------------

Dodane: 01-03-2009 18:16
Tak, tak obrazek niczym z kiepskiego fanarta, a imiona również z dennego fanficka, gdyby taka porcja informacji wyszła oszlifowana przez Akirę cały świat db by zadrżał..
--------------------

Dodane: 01-03-2009 22:25 -
Nie było nigdy pokazanej matki Vegety, ani nie wspomina on o niej. Wiadomo, że dumni sajanie nie bawili się w związki, i zakładanie rodzin. Najważniejszy aspekt ich kultury to była walka. W której wszyscy uczestniczyli na równi (odcinek z Bardokiem). Wiadomo też, że nawet dzieci walczyły. Lecz zastanawiający jest jednak fakt ich narodzin. Wiadomo, że trzeba 2 "ludzi" innej płci, żeby było dziecko. Na pewno Sajanie rozmnażali się tak jak ludzie, bo przecież bohaterowie mieli dzieci z ziemiankami. A dowodem, że nie łączyli się w związki jest postawa Vegety, który wychowywany był w tamtej kulturze. Wszystkie nowo narodzone dzieci sajan trafiały do "żłobka", ale czy naturalnie były rodzone czy za pomocą próbówek, to nie dowiemy się raczej nigdy.

Wydaje mi się, że nie ingerowali oni raczej w genetykę bo pewnie w tedy wzięli by geny dwojga najsilniejszych, aby stworzyć przyszłych, lepszych wojowników.
--------------------
"Jedno jest Wszystkim, a Wszystko jest Jednym "
Free your mind and touch the sky, believe you can fly!
Żyjąc na krawędzi, czujesz, że żyjesz...

Dodane: 02-03-2009 20:03
zgadzam sie że w żadnym nawet filmie kinowym nie było mowy o matce vegety.niewierze jednak żę saiyanie rodzili sie z jakiś prubuwek tak jak napisał Blade.Co do matki goku to mozliwe że jest to serpia

Dodane: 02-03-2009 20:05
Saiyanie rodzili się w naturalny sposób tak jak ludzie, lecz niemowlęta oddawane były pod masową opiekę i zaraz po narodzinach zostały zabierane do specjalnych maszyn podtrzymujących życie, dzięki temu nie musieli czasu tracić na wychowywanie
--------------------

Dodane: 02-03-2009 22:31
Kolejne jakieś idiotyczne wydumiska. Rodzicielki Vegety i Goku nigdy nie zostały przedstawione w anime i raczej nigdy nie dowiemy się, jak wyglądały. Autor wiedział, że chłopców bardziej interesuje walka niż rodzinne konotacje.

Dodane: 04-03-2009 13:02
Ja nic nie wiem o matce Vegety. Goku też jej nie miał, a raczej jej nie widziałem. Gdyby jednak ich matki ,,się pokazały'' to rodzinka by była cała w komplecie.

Dodane: 04-03-2009 19:04
Matki na pewno mieli... Bo skąd by się wzięli?
Ale tak myślę, że Akira niechętnie wdawał się w genealogie ;P

Dodane: 25-03-2009 11:20
Kiedys mialem ponoc oficjalny jpg. na komputerze przedstawiajacy dzrewo genaologiczne glownych postaci i tym byla matka Vegety (jej imie, nie obrazek). A jej wyglad to bedzie slodka tajmenica Krola Vegety i Akiry

Dodane: 25-03-2009 12:35
Moja odpowiedź będzie szybka,prosta i jednogłośna Vegeta miał matkę.

Dodane: 30-03-2009 12:54
Logicznym jest, że ktoś kto się urodził a nie jest Nameczaninem musi mieć matkę, zastanawiam się skąd te wątpliwości. W żadnym odcinku ani mandze nie było wzmianki o tej kobiecie, jednak z faktem zbliżającej się nowej serii DB Kai w której mają pojawić się nowe wątki, być może Akira wyjaśni tą zagadkę...
--------------------
Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem

Dodane: 30-03-2009 17:07
Szczerze to nie sądzę Napojaszu aby to się pojawiło w DB Kai, bo jakby nie było, mieli się pozbyć niepotrzebnych scen i wątków a rozszerzyć te ciekawe, a ten raczej zalicza się do tych niepotrzebnych i mało istotnych. Ktoś go urodził, tylko nie wiadomo kto... i już ;D

Dodane: 31-03-2009 11:42 -
Gdyby porównać moc dawnych saiyan do vegety i goku to można zobaczyć duże różnice.Może goku i vegeta są z probówek,dostali geny saiyan i zostali obdarzeni super silą,by pokazać innym,że saiyanie są nie do pokonania.

Dodane: 07-08-2009 09:14
Hehe Vegeta z pewnością miał matkę i to raczej nie ulega żadnym wątpliwością

...Chyba,że byłby Nameczaninem tak jak Piccolo,ale tak nie jest

Przecież Vegeta należał do rasy Sayian bardzo podobnej to ludzi i nie mógł się wykluć z jajka

..Prawda??Z tym jajkiem oczywiście żartowałam.Nie pamiętam żeby w DragonBallu była kiedyś mowa o jego matce,chyba,że w tych ocenzurowanych momentach,ale szczerze w to wątpię.Już kilka razy widziałam obrazki na których był Bardock z matką Gocu i Król Vegeta ze swoją żoną.Niestety to były tylko obrazki a nie screny z bajki.

Dodane: 07-08-2009 10:36
alczyk27 napisał/a:
Gdyby porównać moc dawnych saiyan do vegety i goku to można zobaczyć duże różnice.Może goku i vegeta są z probówek,dostali geny saiyan i zostali obdarzeni super silą,by pokazać innym,że saiyanie są nie do pokonania.
tak dlatego goku zostal wyslany na ziemie bo uznano ze nie nadaje sie do walki i ma leciec na planete na ktorej nie ma przeciwnikow chlopie zastanow sie co piszesz

Dodane: 07-08-2009 12:44
Nie tyle, że się nie nadaje do walki, ale był "wojownikiem niższej klasy", podczas gdy Vegeta należał do "elity". A Ziemię i Ziemian nie uznano za przeciwników, dlatego wysłali na tę planetę niemowlę.
Co do tematu, to mam taką teorię, że po prostu oni pod tym względem byli jak takie zwierzęta, nie znali czegoś takiego jak małżeństwo, a łączyli się tylko po to, żeby mieć potomstwo i to nie na stałe, dlatego matki nie były pokazane. A dzieci po urodzeniu były oddawane od razu do takiego "żłobka", gdzie mierzono ich siłę itd. Trochę to przypomina Spartan, gdzie też tam była selekcja, a dziecko w zasadzie nie wychowywało się z rodzicami, chłopiec najwyżej poznawał ojca (tak jak było przecież z Vegetą, jest kilka retrospekcji, gdzie widać go z ojcem).
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.