Dziś jest Wtorek, 22 Maj 2012, godz 18:29
OnLine: 28, statystyki
index > Naruto
Temat: Naruto: Sposób walki
Dodane: 04-03-2009 15:09 - Edytowane przez by_black dnia 17-01-2010 11:10
#by_black - systemadmin - max%
Temat tyczy się sposobu walki przez danego bohatera, jak wiemy poza ogromną ilością jutsu w Naruto liczą się również inne sposoby by pokonać rywala, tak jak taktyka, szybkość czy siła, jak uważacie kto jest najbardziej wszechstronnym wojownikiem oraz czyj styl walki podoba wam się najbardziej?

Osobiście podoba mi się sposób walki Rock Lee i Nejiego, zdecydowanie stawiają na szybkość i taktykę połączoną ze spokojem olimpijczyka, podczas walki nie jedno krotnie ukazali to, a najlepszym moim zdaniem stylem walki jest właśnie preferowany przez Rock Lee, ta postawa podczas walki oraz jego spokój i ten geścik, który powoduje nerwicę u wrogów xD

--------------------
Dodane: 04-03-2009 15:22
#by_ikar - systemadmin - max%
Mnie najbardziej podoba się styl walki kaszalota, on np podczas walki z hidanem i kokuzo użył manipulacji czakry, stracił przy tym bardzo dużo czakry i nie mógł za bardzo używać jutsu i niesamowicie walczył wręcz z hidanem.

Kto jest najbardziej wszechstronny? Wydaje mi się że właśnie kaszalot, wykona prawie każde jutsu (nie licząc Kekkei Genkai). Pieczęci wykonuje z astronomiczną szybkością, dodatkowo ma sharingana co czyni go na prawdę niezłym wojownikiem, oraz bardzo uniwersalnym :d

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 04-03-2009 15:56 - Edytowane przez PinCheR dnia 04-03-2009 15:56
#PinCheR - user - 60%
Osobiście mi też się podoba styl walki Kakashiego. Zgadzam się z Ikarem, że Kakashi jest najbardziej wszechstronny. Jest inteligentny (nie tak jak klan Nara, ale wystarczająco), ma dobry węch (nie tak ja Inuzuka, ale również wystarczająco) no i jest również szybki (nie tak ja Gai...). Jak dla mnie Kakashi to kompletny ninja, ma wszystko co potrzeba, dobrze opanowane Tai-jutsu, umie bardzo dużo technik Nin-jutsu, może opracować taktykę na parę wariantów no i jak trzeba może poprowadzić poszukiwania (nawet jeśli nie on sam to może przyzwać Pakkuna). Tak więc wydaje mi się, że Kakashi jest najbardziej kompletnym shinobim spośród wszystkich shinobi Konohy.

--------------------
Konstantynopolitańczykowianeczka :)
Dodane: 04-03-2009 18:38
#Konrad - user - 100%
TO zależy, każdy styl ma coś fajnego, Lee- zarąbiście macha girami i fdajnie wygląda jego styl walki..U Sasuke styl trochę zerżnięty od Lee ale podrasowany innymi ninjuitsu i sharinganem..Naruto- za użycie klonów, teraz to potrafi je do wszytkiego wykorzystać, dobrze pokazane w walce gdzie taka baba go całowała...xD

Kakashi to na prawdę ma szybkość astronomiczną przy pieczęciach, ale coś go ostatnio osłabia Kishimoto..:/

CHyba każdy styl jest ciekawy..poza tym przemyślany styl Shikamaru też mi się podoba, jak kuca i myśli a przeciwnika szlak trafia...xD

Dodane: 04-03-2009 21:04
Mnie najbardziej urzekły dwa style walki. Pierwszy to styl Shikamaru. Shinobi ten jest wspaniałym przywódcom oraz strategiem zdolnym do poświęceń dla dobra drużyny. O jego olbrzymiej inteligencji chyba nie muszę wspominać.
Drugim zaraz po Shikamaru shinobi, którego styl walki szczególnie polubiłam jest Rock Lee. Udowodnił, że dzięki ciężkiej pracy można również zostać wspaniałym ninja. Mimo kpin ze strony rówieśników nie poddaje się i dąży uparcie do celu. Podoba mi się zwłaszcza technika Sukien - „Pijana Pięść” oraz kiedy Lee otwiera Bramy życia tzw. Kwiat Lotosu.
Te style walki lubię najbardziej z dotychczasowych, jakie się pojawiły. Z niecierpliwością jednak czekam aż do walki włączy się mój idol Uchiha Madara ;)

Dodane: 04-03-2009 21:27
#BenaS - user - 40%
Dla mnie najlepszy styl wali Ma Rock Lee ponieważ ciężką pracą stał się silnym shinobi i nawet z bólem jakim zostawił go Gaara postawił się Kimimaro.
Także podoba Mi sie styl wali Shikamaru i moment kiedy obmyśla strategie. I rozwalił mnie to jak Asuma opowiadał Kurenai o jego iq i ile opcji miał na Temari żeby ją pokonać.
Także podoba mi sie styl walki Nejiego ponieważ nauczył się technik które potrafi ojciec Hinaty i nawet nie należy do Trzonu.
I jeszcze moja ulubiona postać Jiraija. On też ma super techniki i jak narazie jako jedyny potrafi przywołać wszystkie żaby. I jeszcze jego zapęd do lasek prawdziwy Ero Senin :d :d :d

Dodane: 04-03-2009 21:52
#Blade - user - max%
Styl Rocka Lee czy też Gaia jest niezwykły i tak jak to w jakimś temacie pisałem diabelnie efektowny, ale osobiście podoba mi się styl walki klanu Hyuuga. Ich miękka pięśc może nie jest taka efektowna jak taijutsu Rocka Lee, ale na pewno skuteczna i bardzo potężna.

--------------------
Dodane: 09-03-2009 00:36 - Edytowane przez Vegeta Ssj 2 dnia 09-03-2009 00:37
Zdecydowanie Neji oraz Sasuke bo co jak co kiedy w pierwszej części zaczęła się walka saske vs naruto i sasek by okazać swoją wyższość rozwalał dresa nieużywając szaringana a stosując same taijutsu było po prostu perełką albo przypomnijmy sobie Liyon Combo ale i tak neji jest bardziej zajebiaszczy pod tym względem te jego palce... ;)

Dodane: 30-04-2009 21:58
#Darknes - user - max%
Jak to Konrad napisał każdy styl jest fajowy xD i ma w sobie coś...
Jednak styl Lee jest najciekawszy bo nie używa żadnych pieczęci tylko czysta walka z jego strony wykonuje niesamowite ruchy a jak otworzy bramy to dopiero jest jazda aż skóra zmienia kolor xD i ta niesamowita szybkość.
Neji ze swoim byakuganem ma wspaniały zakres widzenia i prawie doskonała obronę jego styl postawił bym na drugim miejscu.
I 3 Shikamaru może jakichś fenomenalnych technik to on nie ma ale dzięki inteligencji jego styl walki jest jaki jest :p umie znaleźć wyjście z każdej sytuacji.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 10-05-2009 15:31
#hugolina - user - 0%
Jednym z najlepszych według mnie jest Sasuke gdyż pomimo iż dopiero sie uczy pod przewodnictwem Orochimaru przy spotkaniu z Naruto pokazał tylko cząstke swych możliwości a robił z nimi co chciał. Jest najlepiej zapowiadającym się wojownikiem ze wszystkich :)

Dodane: 06-03-2010 09:40
Najbardziej podoba mi się styl walki Kakashiego. Jego szybkość wykonywania pieczęci jest rewelacyjna .Po zatym skopiował ponad 1000 jutsu.

--------------------

Dodane: 06-03-2010 09:57
Najbardziej wszechstronny był Itachi... Sami spójrzcie, taijutsu- perfekt, ninjutsu- perfekt, genjutsu- więcej niż perfekt ;) . Walcząc z Itachim, przeciwnicy nie wiedzieli kto jest kto, co jest co... Zawsze potrafił złapać przeciwnika w genjutsu, oraz potrafił sformułować pieczęci tak, że nawet inny shinobi z sharinganen nie potrafił tego dostrzec. Dlatego też w formułowaniu pieczęci przebija nawet Kakashiego ;) . Sprawa jest prosta, na Itachiego nie było bata, więc to czyni go najbardziej wszechstronnym shinobi :) .

--------------------

Train ninjas and save the world from evil on NinjaManager.com !
Dodane: 06-03-2010 10:06
#Arti1915 - user - 90%
Co prawda to prawda, Itachi był▲ najbardziej wszechstronnym shinobi. Wszystko miał opanowane do perfekcji oprócz jego MS'a, gdyby miał EMS'a to byłby chyba najlepszym ninją. Obecnie najbardziej wszechstronnym shinobi jest chyba Madara. Posiada EMS'a więc Genjutsu ma perfekt. Teleportacja do innego wymiaru musi byc bardzo trudna a jeśli to Ninjutsu to je też ma dopracowane do perfekcji. A gdy ktoś próbuje go trafić atakiem fizycznym, część jego ciała przenosi ię do innego wymiaru więc Taijutsu też ma zaliczone, bo nikt atakiem fizycznym niepotrafi trafić. Moim zdaniem obecnie to najlepszy ninja.

--------------------

Dodane: 06-03-2010 10:17
#zadyma - user - 90%
Wszystko miał opanowane do perfekcji oprócz jego MS'a, gdyby miał EMS'a to byłby chyba najlepszym ninją

MS on miał opanowanego do perfekcji a to że nie miał EMS to nie jest żaden minus, mógł mieć EMS ale nie chciał.

Mnie też najbardziej podoba się styl walki Itachiego wszystko miał opanowane na perfekt.

Dodane: 06-03-2010 16:13
#Blade - user - max%
Itachi był genialny ale niestety, w zamian za geniusz musiał cierpieć na straszna chorobę. Zaskoczył mnie jeszcze Danzou który okazał się nie takim słabym dziadkiem z kolekcją sharinganów, potrafiący sprytnie manipulować ludźmi. Potrafił tworzyć te swoje pieczęcie, a do tego miał wiele żyć jak jakiś kot.

--------------------
Dodane: 06-03-2010 18:28
#Bociak - user - max%
Mi się najbardziej spodobał styl walki Lee, otóż używa on samego taijutsu i walki z jego udziałem cieszyły oko. Ta dynamiczność zawsze pociągała mnie w jego stronę. Potem dla mnie w rankingu jest Kakashi i Itachi, przez już wymienione wcześniej powody.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 06-03-2010 19:28
#Arti1915 - user - 90%
No zadyma masz racje. Mój błąd. Itachi MS'a miał opanowanego do perfekcji. Cierpiał na chorobę, i szkoda, ze on zmarł. Może by trzymał z Konochą i pomógł rozwalic Paina.

--------------------

Dodane: 06-03-2010 20:16
#Ippo - user - 80%
Rock Lee prezentuje według mnie najbardziej efektowny styl walki szybki i dynamiczny dlatego to jego taijutsu mi się najbardziej spodobało szkoda, że jest go tak mało w Shippudenie :( .

--------------------
Dodane: 06-03-2010 21:16
#zabuza3 - user - 20%
Dla mnie także styl Rocka Lee jest świetny, cały czas myślę,że także Suigetsu pokażę klasę,gdyby opanował do perfekcji posługiwanie się Kubikiri Houho,to by było coś,zauważyłem też że jest bardzo szybki w niektórych momentach.

Dodane: 06-03-2010 21:42
No właśnie pominąłem Itachi'ego. Jest jednym z najlepszych gości z Naruto .
Genjutsu ,Ninjutsu ,Taijutsu perfekcja xD

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online