Dziś jest Wtorek, 22 Maj 2012, godz 18:33
OnLine: 48, statystyki
index > Manga i Anime > Bleach
Temat: Bleach: Zangetsu
Dodane: 04-03-2009 18:51
#Rocky - user - 90%
Dobra piszę to jeszcze raz bo spamujemy xD

Ja napisałem:Dobra bo zboczyliśmy z tematu. Może tak: Co myślicie Zangetsu? Moim zdaniem nie jest to zbyt silny miecz Shi-Kai też nie wymiata Ban-Kai też taki sobie jedynie jako Hollow mógł nim coś więcej zdziałać. Sami widzieliśmy jak Ichigo leci na Aizena a ten jednym palcem zatrzymał jego Ban-Kai. Ale za to sam Zangetsu jako postać jest bardzo fajny :)

--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy
Dodane: 06-03-2009 23:46
#Ra - user - 70%
To, iż zatrzymał Zangetsu 1 palcem może świadczyć o jego sile, ale pamiętajmy, że Ichi był wykończony po walce z Byakuyą, jednak nadal by to nic w sytuacji nie zmieniło. Na pewno Zan jest unikatem wśród swego rodzaju, bo jako jedyny z tego co wiadomo ma najmniejszą postać, skupioną w tak małym punkcie, co daje mu niebywałą wręcz szybkość, pokazówka w pierwszych chwilach walki z Kapitanem Kuchiki. Postać Shi-Kai utrzymywana jest stale i nawet wtedy możliwe jest wyprowadzenie bardzo silnego ataku Getsuga Tenshou, może służyć także jako broń do rzucania, pokazał to w wewnętrznym świecie Hollow. Ogólnie rzecz biorąc, Zangetsu to unikat sam w sobie, choć nie posiada przerażającej siły jednak wyprowadzane ataki dają się we znaki przeciwnikom, na ogół są za zaskoczeni.

Dodane: 07-03-2009 08:08
#Macias - user - max%
Po walce z Byakuyą, Ichigo utracił swoje moce Shinigami razem ze swoim Zangetsu. Potem podczas treningu u Urahary moce Shinigami zostały mu przywrócone a miecz odtworzony, i nasuwa się pytanie. Czy ten miecz, który miał na początku Ichigo czy to był już Zangetsu, czy dopiero za drugim wcieleniem w Shinigami mieczem Ichigo został Zangetsu. Nie potrafię w 100% trafnie odpowiedzcie na to pytanie. Myślę jednak, że przez cały ten czas Ichiemu towarzyszył Zangetsu. Po treningu u Urahary Ichigo otrzymał pogromcę znacznie różniącego się od jego poprzednika. Tak stan rzeczy możemy tłumaczyć, że to była forma Shi-kai tej katany. Ichigo miał bardzo dziwnego Zanpaktou. Jego podstawową formą był Shi-kai, a nie tak jak u innych, że musieli w razie potrzeby dopiero zamieniać go w Shi-kaia. Reasumując Zangetsu to fajny pogromca. Szczególnie podoba mi się w formie Ban-kai. Nie wielu Kapitanów miało tak fajnego Zana. Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 07-03-2009 11:35
#MattiTeo - user - 90%
Macias napisał/a:
Czy ten miecz, który miał na początku Ichigo czy to był już Zangetsu, czy dopiero za drugim wcieleniem w Shinigami mieczem Ichigo został Zangetsu. Nie potrafię w 100% trafnie odpowiedzcie na to pytanie. Myślę jednak, że przez cały ten czas Ichiemu towarzyszył Zangetsu.Po treningu u Urahary Ichigo otrzymał pogromcę znacznie różniącego się od jego poprzednika. Tak stan rzeczy możemy tłumaczyć, że to była forma Shi-kai tej katany. Ichigo miał bardzo dziwnego Zanpaktou. Jego podstawową formą był Shi-kai, a nie tak jak u innych, że musieli w razie potrzeby dopiero zamieniać go w Shi-kaia.

Tylko jak wcześniej mógł mieć Zangetsu, jak nie korzystał ze swoich mocy Shinigami? Zangetsu miał dopiero po treningu z Uruharą, wcześniej latał z mieczem Rukii. Może i wyglądał inaczej, ale kształt jego materialnej formy zawdzięcza niekontrolowanej energii duchowej Ichigo. Duchowej formy wtedy używany miecz nie posiadał. A Zangetsu taki dziwny nie jest, zanpakutou odpieczętowujące się na zawsze są znane, tylko u poznanych nam najlepszych shinigami nie występuję ;) Oprócz Zarakiego oczywiście xD

Dodane: 07-03-2009 11:46
#Macias - user - max%
Skoro tak mówisz to pewnie tak jest. Rozwiałeś więc moje wątpliwości. Zdaje się, że masz rację. Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 07-03-2009 11:52 - Edytowane przez Rocky dnia 07-03-2009 12:15
#Rocky - user - 90%
MattiTeo napisał/a:
Macias napisał/a:
Czy ten miecz, który miał na początku Ichigo czy to był już Zangetsu, czy dopiero za drugim wcieleniem w Shinigami mieczem Ichigo został Zangetsu. Nie potrafię w 100% trafnie odpowiedzcie na to pytanie. Myślę jednak, że przez cały ten czas Ichiemu towarzyszył Zangetsu.Po treningu u Urahary Ichigo otrzymał pogromcę znacznie różniącego się od jego poprzednika. Tak stan rzeczy możemy tłumaczyć, że to była forma Shi-kai tej katany. Ichigo miał bardzo dziwnego Zanpaktou. Jego podstawową formą był Shi-kai, a nie tak jak u innych, że musieli w razie potrzeby dopiero zamieniać go w Shi-kaia.

Tylko jak wcześniej mógł mieć Zangetsu, jak nie korzystał ze swoich mocy Shinigami? Zangetsu miał dopiero po treningu z Uruharą, wcześniej latał z mieczem Rukii. Może i wyglądał inaczej, ale kształt jego materialnej formy zawdzięcza niekontrolowanej energii duchowej Ichigo. Duchowej formy wtedy używany miecz nie posiadał. A Zangetsu taki dziwny nie jest, zanpakutou odpieczętowujące się na zawsze są znane, tylko u poznanych nam najlepszych shinigami nie występuję ;) Oprócz Zarakiego oczywiście xD

W takim razie musiało to być Shi-Kai miecza Rukii bo różnił się on od tego wcześniejszego. To znaczy jak Rukia go miała to wyglądał normalnie a jak miał go Ichigo to już inaczej. Chyba że czegoś nie zrozumiałem ale mówię jestem na początku anime więc nie wszystko rozumiem xDD

EDIT: Masz rację nie doczytałem mój błąd zawsze jesteś krok przede mną xD Ale dzięki :)

--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy
Dodane: 07-03-2009 12:06
#MattiTeo - user - 90%
Raczej nie doczytałeś ;) Napisałem, że wygląda inaczej, bo swój kształt zawdzięcza niekontrolowanemu reiatsu Ichigo :) Zresztą Ichigo nie mógłby mieć Shikai, bo miecz, którym się posługiwał, był pusty w środku.

Dodane: 11-03-2009 15:34 - Edytowane przez Glamb dnia 11-03-2009 18:19
#Glamb - user - 70%
Teraz co myślę o Zangetsu. Wg mnie to ten mieczyk ma całkiem ciekawe rzeczy w sobie. Po pierwsze Getsuga Tenshou, każdy zanpaktou ma swoje specjalne ataki, które czasem działają, czasem nie. Np. zan Kiry - podwaja ciężar z każdym atakiem, ale np. na miecz Matsumoto nie działa. A getsuga tenshou to pocisk energii, więc zawsze zadziała :d Po drugie wielkość. Zangetsu jest tak duży, że można nim całkiem nieźle blokować ciosy. Po za tym ten bandaż, uwielbiam go [serce] . Jedno mnie ciekawi. Hollow Ichigo pokazał Ichigo, jak można kręcić mieczem, więc dlaczego Kurosaki z tego nie korzysta? Tyle o Shi-Kai. Co do Ban-Kai to całkiem niezłe, podoba mi się i to tyle :p Pierwszy raz gdy je zobaczyłem to strój Ichiego skojarzył mi się z Neo z Matrixa xDDD

P.S. Gdy Kurosaki walczył ze swoim wewnętrznym pustym ten maił białe Zangetsu, wg mnie lepsze z wyglądu od normalnego ;)

Dodane: 12-03-2009 20:48
#Ra - user - 70%
Zangetsu to jest ten staruch i zarazem Pusty, więc czy mówiąc o Zangetsu mówimy o jednej postaci czy o drugiej? Czy Zangetsu mógłby istnieć bez Zangetsu? Gdy otrzymał moce od Rukii i pojawił się ten wielki miecz, trochę przypominający tego rzeczywistego, skąd można wiedzieć, iż nie miał go pod postacią Shi-Kai? A jeżeli wchłoną całą moc to może wchłonął jakąś cząstkę duszy Zanpaktou i pojawił mu się dziwnym trafem miecz w formie Shi-Kai? Nie wiem czy to było gdzieś wyjaśnione w wyjątkach, ale skoro nie, nie można mówić że coś jest niemożliwe, bo nie zostaliśmy oświeceni tą mądrością.

Dodane: 12-03-2009 22:13
#MattiTeo - user - 90%
Ra napisał/a:
Zangetsu to jest ten staruch i zarazem Pusty, więc czy mówiąc o Zangetsu mówimy o jednej postaci czy o drugiej?

Nie, Zangetsu to duchowa forma zanpakutou Ichigo, a Hichigo to hollow drzemiący Truskawie. Jednakże związku z tym, że oby dwaj są w duszy Ichigo to muszą ze sobą współgrać.

Gdy otrzymał moce od Rukii i pojawił się ten wielki miecz, trochę przypominający tego rzeczywistego, skąd można wiedzieć, iż nie miał go pod postacią Shi-Kai?

Bo był pusty w środku, nie posiadał formy duchowej. To był zan Rukii, a jak wygląda Tsune no Mai po uwolnieniu wiemy. Nie rozumiem skąd Ci przyszedł pomysł, aby Ichigo mógł wtedy posiadać shikai...

może wchłonął jakąś cząstkę duszy Zanpaktou i pojawił mu się dziwnym trafem miecz w formie Shi-Kai? Nie wiem czy to było gdzieś wyjaśnione w wyjątkach, ale skoro nie, nie można mówić że coś jest niemożliwe, bo nie zostaliśmy oświeceni tą mądrością.

Lepiej jednak zostać przy tym może, a nie wysuwać jakieś przypuszczenia ;)

Dodane: 13-03-2009 16:14 - Edytowane przez Ra dnia 13-03-2009 16:16
#Ra - user - 70%
No widzisz, zostać przy tym można, ja napisałem "może" a ty wyżej nie napisałeś w ten sposób, iż są to twoje przypuszczenia, a najpewniej są, bo nie można w tym przypadku udowodnić że nie była to forma Shi-Kai. Przejęcie mocy było dziwne i ten mechanizm nie jest do końca znany i to co wtedy mogło się stać z Zanpaktou, a jeżeli był pusty w środku nie można było nazwać tego Zanpaktou a jak wiemy Renji uznał to za Zanpaktou. Ja zostaje przy "może" i też powinieneś tak zrobić, udowadniając coś nie mając przy tym argumentu świadczącego o twojej prawdzie do niczego nie prowadzi, a przypuszczenia można snuć nadal. Aha przypomniałem sobie, Pusty we wnętrzu Ichi powiedział, że to on jest Zangetsu, a to że dzielą postać też nie mówi o tym który z nich posiada te imię, może być to staruszek a także Hollow, albo Zangetsu to te obie postaci i jedna bez drugiej nie może istnieć.

Dodane: 17-03-2009 20:17
#blade81 - user - 80%
Co do pierwszego miecza ICHIEGO nie mógł to byc Shi-Kai gdyż nie znał on wtedy imienia swego zanpakuto, po za tym był to miecz Ruki ale posiadal sporą energie i byc może dlateego przyjął on taką formę.Co do Zangetsu w późniejszym etapie jest wciąż w Shi kai za wzgledu na moc ducha jaką posiada kurosaki(choc wyglada nie zaciekawie) bankai extra zwłaszcza gdy ma maske hollowa ale mogło by byc coś więcej

Dodane: 21-03-2009 00:11
Mam pytanie do tych co czytają mange bo w pewien sposób podciąga się to pod ten temat. Czym jest teraz ichigo dlaczego po tym jak go ulquiorra zabił on obudził się w jakiejś dziwnej postaci Vizarda to jakiś następny poziom czy co? opentał go jakoś holow ale niewygląda jak zawsze a co więcej wyrwał ręke i skrzydło 4espadzie to możliwe?

Dodane: 21-03-2009 14:37
#MattiTeo - user - 90%
Trzeba czekać za następnymi chapterami, w których Kubo powinien nam to wyjaśnić. Na pewno jest w formie hollowa, ale w innej od tej poznanej podczas treningu z Vaizardami.

Dodane: 21-03-2009 19:18
#enigma - user - max%
Jest także prawdopodobieństwo że jest to jakaś mieszanka hollowa z czymś, bo jak wiemy, Ichigo jako zwykły hollow różnił się od tego, to teraz pozostaje nam czekać na kolejny chapter. Mam nadzieję że dzięki tej przemianie jego zan jakieś moce nowe zyska xD bo jak wiemy, Ichi i jego zan nie są na zbyt wysokim poziomie, dlatego po głównym bohaterze oczekuje się czegoś więcej xD

Dodane: 21-03-2009 19:37
#Ra - user - 70%
No ale wiesz, Ichi nie jest zwykłym człowiekiem, wszak jest synem tajemniczego Shinigami, który mógł należeć do dywizji zerowej jak się przypuszcza. Wyjaśnienie przyjdzie z czasem, ale teraz naprawdę intrygującą i ciekawą postać przyjął. Nie można powiedzieć do końca czy jest to forma "świadoma" kontrolowana przez Ichi. On otarł się o śmierć wiele razy i nigdy się tak nie zmienił. Można też snuć przypuszczenia, tak jak w przypadku Sado i jego zwierzenia się co do jego mocy, że jest podobna do tej jaką mają Arrancarzy, tak więc Pusty Ichiego mógł "cieszyć się" z powrotu do domu i gdy Kurosaki zginął (czy aby na pewno?) Hollow uległ transformacji w wyższy stopień, no ale oczywiście było to pod wpływem emocji, więc bodziec to zapewne spowodował. Ale czy nie powinien zginąć też Pusty przebywający we wnętrzu? Pewnie nie, każdy posiada dziurę a ta rana widocznie tylko pozwoliła uwolnić "prawdziwą formę" Hollowa znajdującego się w Ichim.

Dodane: 28-03-2009 19:56
#MattiTeo - user - 90%
Ra napisała:
Pusty we wnętrzu Ichi powiedział, że to on jest Zangetsu, a to że dzielą postać też nie mówi o tym który z nich posiada te imię, może być to staruszek a także Hollow, albo Zangetsu to te obie postaci i jedna bez drugiej nie może istnieć.

Powiedział, że to on jest Zangetsu, a potem dodał, iż tak naprawdę nie wiem gdzie on się znajduję...

Dodane: 28-03-2009 20:07
#BenaS - user - 40%
Nom Zangetsu to czasami dziwna a czasami tajemnicza postać. A to co sie dzieje w podświadomości Ichiego to już dużo. Tez mnie dziwi dlaczego Ichigo nie używa jak ten Hollows w nim tego bandaża...z tego co pamiętam użył go tylko do zniszczenia krzyża przy ratunku Ruki i nic. A tak mógł by sie nauczyć fajnych ciosów rzucanych. Także spodobał Mi sie wygląd BanKai hollowsa w ichim co przechodził transformacje (niech tak to ujme) w Vizarda. Biały moim zdaniem lepiej by wyglądał do czarnego płaszcza ale to tylko moje zdanie :)

Dodane: 28-03-2009 21:01
#Blade - user - max%
Z tego co wiem to ten hollow w Ichigo jest odwrotnością Ichigo, dlatego nosił biały płaszcz i białego zangetsu i używał innych technik używania tego zanpaktou . I tak jak Mattik napisał że podczas tej przemiany w vizarda hollow mówił że pochłonał zangetsu ale przyznał się później do kłamstwa.

--------------------
Dodane: 27-12-2009 14:15
#PRO333 - user - 30%
Mały Refresh??
Co myślę o Zangetsu? Myślę, że to superowa katana. Ban-kai Jagódki swoim wyglądem ustępuje tylko shi-kai Rukii Sode no Shirukai(czy jakoś tak), i Senbonzakurze Kageyosi(Ban-kai Kuchiki Byakui). Co do pierwsze formy miecza myślę, że w czasie gdy Rukia przebiła Ichiga swoim mieczem w pierwszym odcinku to jej miecz rozpłynął się na cząsteczki duchowe, ponieważ straciła swoje wszystkie moce Shinigami. A, że Ichigo zyskał swe moce jego zanpaktou się zmaterializował jako pusty miecz ale w jego duszy czekał Zangetsu, żeby posiadacz mógł go odpieczętować. [wesoly]

--------------------
GFX BY ME

Ujmij, Murcielago
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online