Dziś jest Wtorek, 22 Maj 2012, godz 18:36
OnLine: 29, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Kto powinien grać w reprezentacji Polski ?
Dodane: 21-03-2009 21:24
#Napojasz - user - 90%
Kto wg. was powinien pojawić się w kadrze piłkarskiej reprezentacji Polski a nie otrzymuje szans od selekcjonera i dlaczego, co za nim przemawia?
Czy nie uważacie, że Artur Wichniarek, najlepszy strzelec Arminii w Bundeslidze powinien dostawać regularne szanse? Liga niemiecka jest jedna z najlepszych na świecie, skoro mamy problem z napastnikami, a jest chłopak który zalicza regularnie ponad 10 trafień w sezonie i nie otrzymuje szansy to chyba jest coś nie tak prawda? Zapraszam do dyskusji.

--------------------

Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem
Dodane: 21-03-2009 21:29
#Usunięty - user - 10%
wichniarek dobrze sie spisuje , ale ja bym tez go nie powolywal ,po prostu mamy innych , lewandowski , brozek , jelen ktory wkoncu dostal powolanie , dzisiaj znowu trafil do siatki :d ,, ale Leo moim zdaniem jeszcze powinien powolac Piotra Brozka , swietnie gra na lewej obronie , Majewskiego > przydalby sie dlatego ze jeest kontuzjowany Garguła , no i jeszcze Peszko , szczegolnie teraz gdy Kuba ma problemy , chociaz dzisiaj zagral 10 min z Werderem , ale mimo wszystko Peszko by sie nadal jako zmiennik, i jak najszybciej brac Obraniaka :d

Dodane: 21-03-2009 21:30
#Konrad - user - 100%
Szczerze to nie myślałem nad tym..
Wichniarek słyszałem coś o tym że miał na pieńku z Benhakerem i dla tego ale nie pamiętam dokładnie o co chodziło..

Kto tam jeszcze..ja bym postawił na młodych zawodników wypływających dopiero, dać im na treningu popalić niech się zgrają i będzie fajnie..poszczególnych nazwisk nie wymienię bo ostatnio się nie interesowałem, ale jak mówiłem dać szanse młodym :p

Dodane: 21-03-2009 21:33
#C@rL - user - max%
Jeśli chodzi o Wichniarka to chciał grać w reprezentacji... wtedy, kiedy Bundesliga ruszała, a Artur był w świetnej formie (królem strzelców był nawet chyba xD), jednak Leo nic nie zrobił w tej sprawie.. Wichniarek uznał, że nie będzie się prosił i oznajmił, iż nie będzie już nigdy grał w reprezentacji ;)

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 21-03-2009 21:35 - Edytowane przez Seba92 dnia 21-03-2009 21:38
#Seba92 - user - 20%
Akurat w tym momencie problemu z napastnikami wielkiego nie mamy, natomiast również uważam, że Artur Wichniarek swoimi występami w Bundeslidze na.. choćby powołanie zasłużył. Niestety, po kilku zgrupowaniach, gdzie szansy od Leo nie otrzymał.. zrezygnował z dalszych występów w reprezentacji, dopóki dopóty trenerem będzie w/w Holender. Zapowiada się, iż troszkę jeszcze u nas ów trener popracuje, a Artur powoli zbliża się do wieku w którym wypada zawiesić buty na kołku, więc boję się, że już w reprze nie wystąpi...

Kogo proponowałbym?
- Sławomira Peszko z Lecha, chociaż prawo skrzydłowych i tak już mamy niezłych,
- któregoś z dwójki: Seweryn Gancarczyk, Piotr Brożek na lewą obronę.. moim zdaniem są bardziej wartościowymi piłkarzami od Jakuba Wawrzyniaka,
- Ludovica Obraniaka!!! :p

Dodane: 21-03-2009 21:35
#Napojasz - user - 90%
#hoti
brozek

Niestety kontuzjowany, gdyby nie to to fantastycznie by wyglądał nasz atak: Brożek-Lewandowski. Wówczas mielibyśmy czym straszyć naszych rywali w grupie.
#hoti
i jak najszybciej brac Obraniaka :d

Tylko czy będzie chciał grać, podstawową sprawą jest załatwienie obywatelstwa ale chłopak jest świetny, widziałem jego kilka meczy, które transmitował Polsat Sport, bardzo dobry zawodnik. Dużo by wniósł do kadry.

PZPN zaprzepaścił już wiele talentów, trzeba teraz ratować co się da. Kiedyś słyszałem, że w Barcelonie, w sekcji młodzików jest dzieciak polskiego pochodzenia ale chyba już zaczęli się o niego ubiegać Niemcy...

--------------------

Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem
Dodane: 22-03-2009 10:04
#enigma - user - max%
Szczerze mówiąc za bardzo nie interesuje się polskimi zawodnikami, z racji iż najczęściej nie ma na co patrzyć. xD No ale z tych którzy mogli by zagrać to myślę Brożek, na pewno, w wielu meczach które oglądałem grał bardzo dobrze, rozważny i silny obrońca, potrzeba nam takiego. Myślę że można by było jakieś roszady w pomocy zrobić, bo jak dla mnie to najwięcej tam biega Kuba Błaszczykowski, a przydałby się drugi tak zdeterminowany pomocnik ofensywny.

Dodane: 22-03-2009 10:55
#Blade - user - max%
PZPN zaprzepaścił już wiele talentów, trzeba teraz ratować co się da. Kiedyś słyszałem, że w Barcelonie, w sekcji młodzików jest dzieciak polskiego pochodzenia ale chyba już zaczęli się o niego ubiegać Niemcy...

Pewnie i tak wybierze szwabów bo w końcu i tak ma tam lepsze możliwości rozwoju. Brożek według mnie ma on ten talent i nie raz widziałem jak grał. Jest to wszechstronny zawodnik który powinien być bardziej brany pod uwagę przez trenera.

--------------------
Dodane: 22-03-2009 12:50
napastnicy: Brożek, Jeleń, Lewandowski, Wachowicz
Pomocnicy: Graguła, Peszko, Błaszczykowski, Lewandowski, Ława, Krzynówek
Obrońcy: Dudka, Brożek, Bronowicki, Żewłakow, Wawrzyńak
Bramkarze: Boruc, Kuszczak

Dodane: 22-03-2009 13:04
#Plastus - user - max%
Ja bym typował, pomijanych przez Leo Jelenia i Brożka. Więcej szans dawałbym Lewandowskiemu i Majewskiemu. Niedługo być może w Polsckeij reprezentacji pojawi się Ludovic Obraniak, bardzo chce grać dla Polski, problem w tym że grał jeden mecz grał w francuskiej młodzieżówce i trzeba czekać na decyzje Fifa w tej sprawie, a także liczyć na to że nie uprzedzi nas Francja, bo jak wiadomo jej się nie odmawia.

Dodane: 22-03-2009 13:45
#BenaS - user - 40%
hehe Ja bym stawiał na Lewandowkiego (z Lecha) nom i też na Majewskiego. Także podoba mi sie gra Rogera ale wielu polaków jest przeciw temu zeby grał w reprezentacji.

Dodane: 22-03-2009 14:22
#Adiwo - user - 0%
Ten skład co jest ino powołałbym Jelenia. Wichniarek i Benio się pokłócili i nie będzie ich 2 w jednej reprezentacji, a Brożek niestety kontuzja.
Obraniak to wielka nadzieja ale jeśli Francja go zechce to sądzę, że ją wybierze. Kuba Błaszczykowski to największa nadzieja polskiej piłki i póki co pod niego powinna iść reprezentacja.

--------------------

You move to this phenomenon.
Dodane: 22-03-2009 14:45
#Usunięty - user - 10%
oj widze ze masz pojecie o pilce , tak po zatym jelen jest powolany na najblizsze mecze , szkoda ze wypadl Pawel Brozek , i Rafal Murawski , ale niestety majewski nie dostal powolania tylo Bandrowski a za brozka Sosin

Dodane: 22-03-2009 19:14
#enigma - user - max%
Plastus napisał/a:
Ja bym typował, pomijanych przez Leo Jelenia i Brożka. Więcej szans dawałbym Lewandowskiemu i Majewskiemu. Niedługo być może w Polsckeij reprezentacji pojawi się Ludovic Obraniak, bardzo chce grać dla Polski, problem w tym że grał jeden mecz grał w francuskiej młodzieżówce i trzeba czekać na decyzje Fifa w tej sprawie, a także liczyć na to że nie uprzedzi nas Francja, bo jak wiadomo jej się nie odmawia.

Mam nadzieję że wezmą pod uwagę to, że Polska w piłce nożnej nie jest zbyt silnym krajem a taki zawodnik na pewno zwiększyłby morale całej reprezentacji no i może w końcu ktoś ogarnąłby to wszystko i zrobiłaby się z tego, stała, stabilna i dosyć dobra jedenastka, która będzie mogła coś zwojować na Euro 2012.

Dodane: 22-03-2009 23:35
Wogóle ostatnio nasi stranieri strzelają w ligach europejskich dużo bramek :d . Więc selekcjoner ma z czego wybierać i jego w tym głowa, żeby zrobić, to dobrze. Po meczach z Irlandią Płn. i San Marino mamy mieć 6 pkt więcej, nieważne kto będzie grał, ale to, żeby kadra grała na MŚ w RPA ;)

Dodane: 23-03-2009 06:38
#BenaS - user - 40%
Nom Kuba Błaszczykowski to nadzieja. A Jelenia też powinien powołać do reprezentacji bo ostatnio niezły jest :)

Dodane: 24-03-2009 00:12 - Edytowane przez Hicks dnia 24-03-2009 00:14
#Hicks - user - 20%
Z takim składem który podajecie to raczej Polska ma mizerne szanse , tacy piłkarze jak Błaszczykowki , Murawski , Garguła itp. powinni w ogule nie zabierać się za piłke , może lepiej ja przedstawie swój skład :
Bramkarze : Dudek albo Kowalewski
Obrona : Hajto , Żwełakow , Bąk , Kłos albo Głowacki
Pomocnicy : Kałużny , Bukalski , Krzynówek , Świerczewski albo Lewandowski
Napastnicy : Kryszałowicz , Olisadebe albo Wichniarek
Ale niestety szansa że Leo wybierze taki skład jest jak 1 na milion :( więc nie ma co liczyć na zwycięstwo

Dodane: 24-03-2009 08:05 - Edytowane przez arii3 dnia 24-03-2009 08:06
#arii3 - user - 50%
Jak dla mnie to ty podałeś skład sprzed wojny ,

Dudek - jak ma grać gdzie kolwiek jak non stop siedzi na ławce ?
Kowalewski - dużo lepszy jest Boruc

Hajto - gra w polskiej lidze i jest przeciętnym graczem dla polskiej piłki już wystarczająco zrobił ,najlepsze lata ma za sobą,

Żewłakow - tak samo jak Hajto

Kałużny - -//- nie ma co ukrywać stary , oni już są przeżytkiem

Bukalski - nie znam

Krzynówek - on może jeszcze coś zrobić , jedyna lewa noga w reprezentacji szkoda że zabrakło kosy

Świerczewski - gra w polskiej lidze i nawet mu to dobrze wychodzi ale sam kiedyś powiedział że nie ma tyle sił co kiedyś i gra w klubie mu zupełnie wystarcza

Lewandowski - świetny zawodnik jak dla mnie C reprezentacji , świetne występy w klubie , PU ,

Kryszałowicz - na ten poziom piłki co jet obecnie nie nadaje się

Olisadebe - nie wiadomo co z nim jest ukrył się w Mongolii ???

Wichniarek - snajper jakich nie brakuje w Bundeslidze , myślę że powinien dostać powołanie jestem ciekaw jego gry , gdyby grał tak jak w klubie byłby to strzał w dziesiątkę

A moja 11 to :

Boruc
Jop
Dudka
Wasilewski
Głowacki
Lewandowski
Krzynówek
Smolarek
Błaszczykowski
Frankowski
Żurawski
[cfaniak]

--------------------

[Człowiek jest po to by walczyć a Niebo jest po to by dać mu zwycięstwo]
Dodane: 24-03-2009 12:19
#Plastus - user - max%
Cóż były juz takie precedensy, że gracz ktróry grał w młodzieżówce w jednym kraju,mógł potem grać w seniorskiej reprezentacji innego. Włąsnie tymi precensami chce sie posłuzyć PZPN

Dodane: 24-03-2009 13:10
#Hicks - user - 20%
Może i większkość tych zawodników jest po 30 ale to właśnie o to chodzi im starsi tym lepsi , Dudek i Kowalewski są lepsi od Boruca bo teraz nadszedł jego okres dziadzienia co z tego że Dudek nie gra ale chyba w treningach uczestniczy . Masz trochę racji co do Kryszałowicza , Hajto , Żewłakowa , Kałużny i Świerczewski oni reprezentują znacznie lepszy poziom od tych małolacików .

P.S. Na pozycje bramkarza mogli by postawić mnie , nie chce się przechwalać ale jakieś 5 lat temu miłem dostać telefon z powołaniem do reprezentacji (wierzcie lub nie)

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online