Dodane: 11-05-2009 20:59
#Usunięty -

-
mój kolega mówi na raditza "RADIOCH" xD

Dodane: 12-05-2009 10:11 -
Przytoczę to wyjaśnienie raz jeszcze, bo widzę że niektórzy z was mają błędne opinie na ten temacik
GogetaUSSJ napisał/a:powodem dla którego Freezer zabił prawie wszystkich Saiyanów (6 przeżyło jak wiemy nie licząc Brolly'ego) była legenda o Super Saiyaninach - Legenda mówiła że SSJ dysponują o wiele wiekszą siłą i Freezer właśnie tego się bał że pewnego dnia jego "podwładni" mogą go zniszczyć...Bo jak wiadomo, rasa z której pochodził Freezer nigdy sama nie walczyła, woleli mieć "czyste rączki" i wykorzystywali do tego właśnie takich Saiyanów...
Było to powiedziane w którymś z odcinków DB...
--------------------
Goku: Cóż...Miło było cię znać Vegeta...
Vegeta: Zamknij się !
Narrator - Potem słychać trzask łamanych desek i tłuczenie butelek...
Piccolo: Racja silniejszego zawsze lepszą bywa...

Dodane: 12-05-2009 13:08
Frezer obawiał się że Sayianie się mu przeciwstawią i pokażą swoją prawdziwą moc więc ich wybił tak jak ktoś wcześniej napisał że w pojedynkę by miał ogromne szanse ale przeciw całej ich rasie to wątpię

Dodane: 07-08-2009 09:04
Zgadzam się z powyższymi odpowiedziami.Faktycznie jeden Sayianin nie dałby sobie rady z Frezerem.Nawet kilkoro z nich by sobie z nim nie poradziło

Jednak biorąc pod uwagę całą rasę to już jest wielka różnica,gdyż Frezer obawiał się buntu ze strony właśnie całej rasy Sayian,a nie jednego osobnika.Z tego powodu Frezer wymordował ich i zniszczył planetę Vegeta.
Na szczęście Frezer nie wiedział o istnieniu naszego bohatera Songa,który był w stanie pokonać Frezera

Dodane: 07-08-2009 10:26
tak czytam sobie ten temat i dobila mnie wypowiedz w ktorej ktos pisze ze gdyby bardock zregenerowal sily by pokonal freezera jest to smieszne frezer nawet by nie musial sie przemienic raz zeby wygrac bardock byl silny ale nie mial najmniejszych szans z freezerem goku uzywajac 20xkaioken nie byl w stanie zabic freezera w3formi uzywajacego50% mocy a bardock wtedy mial nie wiecej jak15000 jednostek a freezer 500000 w zwyklej formie jak nie wiecej wiec jakie bardock mial miec szanse...dlaczego zabil ich bo widzial ze staja sie silniejsi i wiedzial ze kiedys moga mu sie zbuntowac tym bardziej ze juz krol Vegeta probowal wiec to bylo pewne..rasa sayan nie byla tak liczna jak ziemska najprawdopodobniej bylo ich kilka set moze pare tysiecy tak jak na namek po tych zlych warunkach bylo tylko100 mieszkancow wiec nawet gdyby wtedy gdy freezer chcial zniszczyc ich planete by sie wszyscy zorganizowali to i tak by przegrali gdyby freezer uzyl calej mocy wtdey nie mieli szans i tak ale freezer wiedzial ze za pare lat nie da rady im i zniszczyl ich mial tylko pecha ze legedarny sayan zostal wyslany na ziemie bo mysleli ze jest patalach i ze nie bedzie z niego wojownik a okazal sie najpotezniejszym sayanem jaki kiedy kolwiek istnial

Dodane: 07-08-2009 10:43
Z tym, że legendarnym Sayianinem był Broly a nie Goku

Goku, Vegeta, a nawet Gohan, Trunks, Goten byli postaciami które zaprzeczają legendzie, a to dlatego, że Akira pod napływem fanów chciał kontynuować DBZ, a fakt jest taki, że to się powinno skończyć na sadze Freeza i wszystko by się kupy trzymało.

Dodane: 07-08-2009 10:55
Nie wiem czy się w tym temacie nie udzielałem
Ale Frezer bał się sajanów bo osobno nie stanowili dla niego zagrożenia, ale już w grupie miali szanse na zwycięstwo i frezer się bał że oni się zbuntują i staną przeciw niemu, więc wysadził planete Vegeta wraz z wszystkimi sayanami. Przeżyli tylko Goku, Vegeta, Nappa, Raditz poniewasz wtedy ich na tej planecie nie było.
--------------------
Podpis został wyczyszczony z powodu złamania 12pkt regulaminu dotyczącego dopuszczalnej ilości grafiki w podpisie.

Dodane: 07-08-2009 12:47
Dużo było wyjaśnione w kinówce o Bardocku. Freezer po prostu pozbył się niewygodnych Saiyan, którzy zaczęli przerastać go siłą i zaczynał się ich bać. Tak postępuje typowy tyran. Przeżyła ich ta czwórka tylko dlatego, że ich nie było na Vegecie, a Vegeta, Nappa i Raditz pracowali dla Freezera, bo to im się opłacało, a on sam nie myślał, że nawet taka trójka może stanowić dla niego jakieś zagrożenie.
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 08-08-2009 12:19
Właśnie Frezer zniszczył Sayanów bo przerastali go siłą i pzrestraszył się ich .

Dodane: 08-08-2009 22:37 -
Ja to pamietam ze sam frezer gdzies mowil do zarbona chyba w kinowce tuz przed wysadzeniem planety albo w innym momencie cos o legendzie super sajana ze on uwolni ich spod tyrana wiec dlatego zniszczyl te planete.(Bo zarbon mu mowil dlaczego bedziesz niszczyl te planete oni moga sie jeszcze przydac nie bylo tak?)A i mysle ze sajanie mogliby walczyc spokojnie z frezerem gdyby nie kontrolowal juz wielu planet i nacji(specjal force,dodoria,zarbon wszyscy z innej rasy podbitej przez niego a ilu niepoznalismy dobrych pewnie wojownikow).Bo tak Vegeta jak walczyl z 1 forma frezera byl max 2 razy silniejszy jak na ziemi a byl mu rowny a nie byl jedyna "elita" wsrod sajan a do tego po przemianie w ozzaru mieli 10 razy wieksza moc i elita doskonale panowala pod ta postacia nad swoim cialem

.

Dodane: 30-06-2010 17:21
Freezer,zabił Saiyan dlatego że bał się buntu z ich strony ,widział jak wielu Saiyan rośli w siłe ,podczas podbijania planet,więc to raczej było przemyślane działanie Freezera
--------------------

Dodane: 01-07-2010 00:29
Wystarczy obejrzeć movie z bardockiem i wiadomo o co chodzi po 1 bardock ze swoja grupa podbil planete na ktura frezer musial by wyslac swojich nasjilniejszych wojownikow i wtedy stwiedzil ze sayanie rosna zbyt szybko w siłe i mogą mu zagrozić za iles tam i pewnie tak by sie stalo gdyby ich nie zgładził. Mojim zdaniem Bardock osiągnoł by jako 1 poziom ssj i wiele innych silnych sayaninow za nim ale sie tak nei stalo.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.