Dziś jest Wtorek, 22 Maj 2012, godz 18:47
OnLine: 35, statystyki
index > Technologia > Oprogramowanie
Temat: Problem Z Photoshopem CS3
Dodane: 04-06-2009 14:27
#black_ - user - 30%
Witam

Mianowicie mam problem z Photoshopem CS3 robię sobie sygnaturkę itd... dochodzę do rendera (robię z rozmazywaniem itp...) a tu nagle mi się wyłącza nie wiem dlaczego i cała praca idzie na marne

Jeżeli mógł by mi ktoś pomóc to bardzo proszę o ową pomoc

Pozdrawiam

--------------------

Dodane: 04-06-2009 15:15
#w3DE - user - 30%
Zbyt duże obciążenie komputera, lub wadliwa wersja ps'a.

Dodane: 04-06-2009 15:27
#by_ikar - systemadmin - max%
Lub źle zainstalowane sterowniki lub zwalony system. Stawiam na system, lub sterowniki, widziałem na czym ps3 chodził i wątpię żebyś miał za słabego kompa. Możliwie uszkodzony PS, ale jeżeli wiesz jak to robić, musiałeś to robić wcześniej na tym samym photoshopie, prosta dedukcja. Odinstaluj sterowniki, zainstaluj ponownie, z tym że sterowniki od chipsetu muszą być pierwsze, a jak system wystarczy że włączysz menadżera zadań wejdziesz w zakładkę procesy i zrobisz screena i podasz tutaj to ci powiem wtedy co to mogło paść.

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 04-06-2009 15:37 - Edytowane przez w3DE dnia 04-06-2009 15:40
#w3DE - user - 30%
Lub jeszcze...

dochodzę do rendera (robię z rozmazywaniem itp...)

Rozmazywaniem.. Czy aby nie chodzi Ci o smudge? Skoro tak, być może używasz do niego brusha, który nie jest kompatybilny z twoją wersją photoshopa, jakoś źle oddziałuje na nią, chyba nic innego nie można wymyślec ;D.

Cóż, najlepszy sposób na wykrycie przyczyny problemu jest pójście swoimi śladami krok po kroku :) .

Dodane: 04-06-2009 20:06
#black_ - user - 30%
Nie nie robie Filter>rozmazanie(nie wiem czy dobrze napisałem)>poruszenie

nawet z innymi funkcjami mi się sam wyłącza

PS. odinstalowałem już i tak samo się dzieje

I jeszcze jedno mam stabilną wer. Jak na początku instalowałem to normalnie a teraz musiałem wybrać triala...

--------------------

Dodane: 04-06-2009 20:13
PS. odinstalowałem już i tak samo się dzieje

Napisałem wcześniej podaj mi screena z menadżera zadań i wszystko będziesz wiedział, szukasz pomocy a chcesz być mądrzejszy.. Tak to się nigdy nie dogadamy.. Co do instalacji, zawsze przed instalacją pyta się o klucz jak go nie masz możesz używać w wersji trail..

--------------------

------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
------
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Dodane: 13-10-2009 12:43
#black_ - user - 30%
Hmmm proszę adminów by zmienili nazwę tego tematu na ''Problem z Photoshopem CS4'' :d , ponieważ gdy robiłem sygnaturę z batmanem (co teraz mam w profilu) czcionka sprawiała mi problemy, a mianowicie jej rozmiar w tej sygnie jest ustawiony rozmiar czcionki 72, a i tak wygląda jak by miała rozmiar ok 42 lub mniej i chciałem się zapytać czym to może być spowodowane ...

Pozdrawiam

--------------------

Dodane: 13-10-2009 13:09
Spowodowane jest czcionką. Praktycznie każda czcionka ma inną wielkość w różnych skalach. To już zależy głównie tylko od autora czcionek jak będzie wyglądać. Musisz poszukać sobie innej czcionki. To nie jest zepsuty photoshop bo i ja tak miałem, że czcionka była ustawiona na 6 punktów, a była taka wielka że się na sygnie jedna litera nie mieściła. To akurat jest czcionka, każda rządzi się swoimi "prawami" wielkości.

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 13-10-2009 14:37
#black_ - user - 30%
Mhm teraz rozumiem :d , myślałem że to jakiś błąd w Photoshopie więc dzięki Ikar :p , już będę wiedział na przyszłość ;)

Pozdrawiam

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online