Dziś jest Wtorek, 22 Maj 2012, godz 18:51
OnLine: 31, statystyki
index > Dragon Ball > Premiery
Temat: Dragon Ball Kai 10 - Opinie
Dodane: 07-06-2009 01:03 - Edytowane przez by_ikar dnia 09-02-2010 16:16
#by_black - systemadmin - max%
Już za kilka godzin pojawi się kolejny odcinek "Dragon Ball Kai". Jest to już 10 odcinek z kolei. Po pojawieniu się w sieci, dodamy go najszybciej na stronę, jak tylko się da. Odcinka możecie wypatrywać w tym artykule: http://dbpolska.n...online-533

Temat zostanie otworzony po dodaniu odcinka.

--------------------
Dodane: 07-06-2009 09:26
#by_ikar - systemadmin - max%
Odcinek z numerem 10 pojawił się na stronie, ale jak na razie jedynie online. Nie wiem czemu jeszcze nie ma go do pobrania, ale musimy czekać na lepszą wersję którą będziemy mogli umieścić w strefie plików.. Na razie miłego oglądania online.

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 07-06-2009 09:54
#Agrael - user - 70%
Bardzo miło się oglądało mimo słabej jakości. Odcinek całkiem całkiem, tak jak każdy. Teraz tylko patrzeć jak Songo się rozprawi z Nappą. No i co tu dużo mówić?

Dodane: 07-06-2009 10:24 - Edytowane przez by_black dnia 07-06-2009 10:33
#DzakliK - user - 40%
http://img3.image...tuuwwy.jpg

EDIT BLACK: Ten kwadrat to nie reklama megavideo tylko google! Kliknij na zobacz odcinek, anie na reklamę. Zmień przeglądarkę na FireFox, Operę lub Chrome!

Dodane: 07-06-2009 10:35 - Edytowane przez pacin dnia 07-06-2009 10:36
#pacin - user - 90%
Oglądając nie zauważyłem jakoś bardzo słabej jakości, czasami coś, ale ogółem było dobrze. Porównując serię "Z" to Kai ogląda się o wiele lepiej.
DzakliK- może powinieneś zmienić przeglądarkę. Bo u mnie ta reklama Heyah jest od samego początku. A kliknąłeś [Zobacz odcinek]?

--------------------
Dodane: 07-06-2009 10:36
Jak otworzyć odcinek online? Tutaj jest to pokazane: http://images.dbp...my_online/

Pytania odnośnie napisów, napisy jak się pojawią to je wam damy, po co mieli byśmy je ukrywać? Na chwilę obecną nie ma napisów angielskich, a chyba nie wymagacie od nas tłumaczenia z języka japońskiego i to ze słuchu?! Każdorazowe pytanie o napisy będzie kasowane, natrętów będzie się skutecznie nagradzać weźcie to sobie do serca, bo to jest temat o opiniach na temat tego odcinka a nie problemach bo używam Internet Explorera, czy też kiedy będą napisy.

--------------------

------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
------
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Dodane: 07-06-2009 11:00
#DzakliK - user - 40%
thx za pomoc zmiana przegladarki na firefoxa pomogla odcinek fajny i teraz tylko czekac az goku rozprawi sie z nappa :d

Dodane: 07-06-2009 12:26
#Kitana - user - 20%
jaaa.. odcinek spoko ;]

jeszcze trzeba czekać tydzień na walkę z Nappa

będzie się działo :d

fajne jest także to,że chyba te najciekawsze odcinki przypadną na wakacje ;]

Pzdr

--------------------
"Płonne nadzieje przeważnie nie gasną" - W.Grzeszczyk
Dodane: 07-06-2009 15:09
#w3DE - user - 30%
Nudny odcinek, myślałem, że już wszyscy dedną i przyleci w końcu Goku, ale z tego co widzę, to jeszcze za tydzień nie rozwali tego nappy :u.

Dodane: 07-06-2009 15:55 - Edytowane przez cholus dnia 07-06-2009 15:56
#cholus - user - 0%
Odcinek jak poprzednie - konkret :) ;D to czekamy na nastepny ;)

w3DE napisał/a:
Nudny odcinek, myślałem, że już wszyscy dedną i przyleci w końcu Goku, ale z tego co widzę, to jeszcze za tydzień nie rozwali tego nappy :u.

oj kolega niecierpliwy ;D dobrze ,że Kai nie jest aż tak skrócony :d pamietaj predkosc zabija ;P a co od napisow to ile wy macie lat ?? :| co tydzien to samo "kiedy napisy"...wrzuccie na lus :)

Dodane: 07-06-2009 16:08
#Omber23 - user - 0%
Dragon24 jeszcze nie wiesz ze SONGO to zła nazwa która została przekręcona przez polaków? Od kiedy to łączy się imię i nazwisko i wymawia się jako jedność?? Odcinek 010 jest świetny jak każdy inny mimo słabej jakości

Dodane: 07-06-2009 16:32
#Darknes - user - max%
Nie przesadzaj, wychowaliśmy się na polskiej wersji [przynajmniej większość :p ] i już weszło w pamięć że to jest Songo,mi tam nie przeszkadza bo sam piszę Songo,Goku,Son Goku :p

No coś tak akcja zwolniła, myślałem że już teraz Piccolo oberwie i w 11 będzie już Goku a się zapowiada że Goku zobaczymy dopiero w 12...
No co można powiedzieć o 10, jak zwykle fajny, nowa nutka była w momencie ataku Krilana i Piccola, trochę nie dopasowana do chwili moim zdaniem ale dosyć ciekawa xD i potem ta jak Kami rozmawia z Mr.Momo, taka smutna xD i ta scenka jak Nappie rozdupca się zbroja po ciosie Tenshina, wcześniej[Z] chyba jej nie było?!

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 07-06-2009 16:47
#Bociak - user - max%
No tak nie przypominam sobie jest. Ale w końcu to kai, nowe sceny, nowa szata graficzna i muzyczna, czyli po prostu lepiej. I tak do Zetki wracał będe, bo to w końcu to coś co zapomnieć nie mogę, ten klimat ta nutka nie do zapomnienia... Bardzo fajny odcinek.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 07-06-2009 16:50
Niemal zapomniał bym napisać, black już wcześniej link dodał ale nie każdy się kapnie, otóż odcinek do pobrania jest już w strefie plików.

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 07-06-2009 17:23 - Edytowane przez MattiTeo dnia 07-06-2009 17:31
#Agrael - user - 70%
SONGO to poprawna nazwa. Ja jestem Polakiem więc będę mówił tak jak mówią Polacy.

Dodane: 07-06-2009 17:37
#MattiTeo - user - 90%
Dragon24 napisał/a:
SONGO to poprawna nazwa. Ja jestem Polakiem więc będę mówił tak jak mówią Polacy.

Lol, poprawna? Łączenia nazwiska z pierwszą sylabą imienia O_o A Polacy jak mają mówić jak nie Son Goku? To jest imię japońskie, które nie ma polskiego odpowiednika..

Dodane: 07-06-2009 18:16
#Macias - user - max%
Dragon24 napisał/a:

Polecałbym wymawiać imię tego bohatera jako "Goku" bądź "Son Goku". Te formy są poprawne. Formę "Songo" tolerujemy tylko z tego względu, że masa ludzi jest przyzwyczajona do takiego wymawiania tego imienia. Te złe przyzwyczajenie zawdzięczamy naszym tłumaczom, którzy postanowili zniekształcić imię Son Goku na "Songo", w celu łatwiejszej odmiany przez przypadki. Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 07-06-2009 19:26
#Bociak - user - max%
Właśnie chciałbym tym postem zniwelować tą dyskusję nie na temat, jednak i dołożę swoje zdanie. Ja też dawno pisałem "Songo" a teraz wolę unikać tego sformułowania. W orginale jest Son Goku i tak ma być.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 07-06-2009 20:19
#karl_o - user - 0%
A mi jednak bardziej podoba się nuta z ZETki, nie mówię, że ta jest zła, ale jednak ta w oryginale jednak bardziej przypadła mi do gustu. Bardziej tak podnosiła"na duchu".
Co do KAI to fajnie, że w końcu coś zrobili nowego z Dragon Ballem, jednak bardzo żałuję, że Akira nie zrobił nowej serii, tylko postanowił odświeżyć starą. Wiadomo, nie ma co wybrzydzać, jednak mimo wszystko mógł facet zrobić coś nowego.

Dodane: 07-06-2009 20:19 - Edytowane przez Tillo dnia 07-06-2009 20:23
#Tillo - user - 0%
Odcinek nawet ciekawy, w następnym zginie Piccolo oraz przyleci Son Gokū. Niestety nie zdąży wykończyć Nappy (pech).

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online