Dodane: 12-06-2009 13:16 -
Xbox 360 – druga konsola gier wideo wyprodukowana przez firmę Microsoft. Została opracowana we współpracy z IBM, ATI i SiS. Xbox 360 to następca konsoli Xbox, konkuruje z Sony PlayStation 3 i Nintendo Wii w ramach siódmej generacji gier konsolowych. Platforma zintegrowana jest z usługą Xbox Live, usługą pozwalającą graczom na rywalizację w trybie online i pobieranie treści, takich jak gry zręcznościowe, dema gier, filmy z gier, programy telewizyjne oraz filmy.
Tyle na temat konsoli. A ja mam dwa pytania, co sądzicie o konsoli, jej możliwościach i specyfikacjach oraz mam zamiar kupić xboxa 360 na allegro.pl i jestem ciekaw, która wersja jest lepsza i czym się różnią:
Premium
Arcade
Elite
--------------------

Dodane: 12-06-2009 13:18
Słuchaj nie musisz dużo szukać. Jest wiele stron na którym jest to opisane. Grafiką się jednak na pewno nie różnią, bo to są konsole. Chodzi o pojemniejszy dysk i takie dodatki...
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 12-06-2009 13:20
--------------------

Dodane: 12-06-2009 13:24
http://pl.wikiped...i/Xbox_360 proszę zajrzeć na skarbnicę wiedzy (wikipedie...) - obadaj tabelke
Grafiką się jednak na pewno nie różnią, bo to są konsole.
a różnią się ;P Jedne mają wejście hdmi, inne nie
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 12-06-2009 14:08
Jeśli masz telewizor z HD to kupuj X360 Elite ;D I miłego grania!!!
Polecam GTA IV na konsole!!!!

Dodane: 12-06-2009 18:48
Kup sobie lepiej ps3 xD

Dodane: 13-06-2009 17:46
na jego miejscu ps3 bym nie kupowal z2ch powodow,jest drozsze,ma obecnie znacznie mniej gier,i chyba bo nie jestem pewien jest jak an dzien dzisiejszy nie przerabialne ... jak masz wiecej pieniedzy wejs sobie Elite a jak masz mniej to sam dokonaj wyboru

Dodane: 13-06-2009 17:52
Nie znam się na tym, ale wiem że kolega ma Elite i na telewizorze LG, który ma HD bardzo ładnie mu chodzi. To ode mnie.
--------------------

Dodane: 13-06-2009 17:52
Wszystkie te konsole mają wejście HDMI, przez co wszystkie mają taką samą, śliczną grafikę. Różnice pomiędzy tymi konsolami są takie:
- wersja arcade nie posiada dysku tylko kartę pamięci 256mb ( w każdej chwili będziesz mógł dokupić dysk, jeżeli będzie ci potrzebny); premium ma dysk 60gb oraz headset ( słuchawki i mikrofon ) w zestawie; elite ma dysk o pojemności 120gb , w zestawie jest już kabel HDMI oraz jego obudowa jest czarna.
Osobiście polecam ci wersje premium, którą sam posiadam. Dysk ma wystarczającą pojemność przez co po ściągnięciu NXE będziesz mogł instalować na nim gry. pzdr

Dodane: 10-07-2009 14:50 -
Kupiłem xbxoa premium bo mi najbardziej pasował,nie za drogi,a 60gb mi wystarcza

Ale niestety mam nowy problem gdyż sciągnołem gry z neta ,które bardzo dobrze chodzą na x360 ale nie wiem jak je zgrać na dysk ,szukałem w sieci informacji ale niestety nic nie znalazłem
--------------------

Dodane: 10-07-2009 15:27
Po pierwsze czy twój Xbox 360 jest przerobiony? Na dzień dzisiejszy najnowsza wersja, która jest wgrywana to iextreme 1.6.
Tak ogólnie zgrywając grę na dysk i tak będziesz musiał używać płyty z grą by ją uruchomić. Ja tak zgrałem sobie na dysk 120gb (tak Elite mam) Resident Evila 5 bo w pewnym momencie coś się krzaczyło i płyty nie chciało dalej czytać.

Dodane: 17-11-2009 15:58 -
Wiadomość doklejona:Odświeżam temat,jak zwykle z jakimś problemem
Otóz chodzi o Wave,bo nagrałem sobie dragon ball ranging blast z zabespieczeniem Wave 4 i mi nie działa.Czy musze przrobić gre na Wave 3 gdyż mam iextreme 1.6. ??????
--------------------

Dodane: 22-11-2009 00:02
Co do Twojego problemu, to ja Ci nie pomogę, jednak jeśli chodzi o samego xboxa, to mój kolega ostatnio kupił sobie takowego, no i miałem przyjemność na nim grać, dokładnie to jest xbox 360 elite, nie wiem czym różni się od arcade, w każdym bądź razie elite bardzo ładnie śmiga i zadowala oko, na prawdę miło spędziłem te godziny grając w fifie 2010 xD

Dodane: 22-11-2009 01:06
Na razie jeszcze nie mam kasy żeby rzucić tak o lekką ręką parę set złoty na konsolę, ale mam właśnie chrapkę na Xboxa360 i planuje się nawet obłożyć w parę oryginalnych gierek i z ikarem kilka nocy zarwać xD
--------------------

Dodane: 22-11-2009 17:10
No właśnie, mój kolega który właśnie niedawno kupił xboxa, zaprosił nas (kilku nas było) do siebie i z racji że jego ojciec ostatnio miał tylko na nocki, to jedną nocke u niego graliśmy, Street Fighter najnowszy bardzo fajna gra, trzeba pochwalić, pomimo tej animowanej grafiki jest to bardzo dobra gra, szczególnie do pogrania we 2.

Dodane: 12-06-2010 06:50 -
Teraz szukam pewnej rzeczy o
http://www.easy-t..._side1.jpg Tylko nie wiem jak sie nazywa.I chciałbym żeby ktoś znający znalazłby mi ją na allegro ,byłbym bardzo wdzięczny,gdyż chce podpiąć konsole pod monitor(dla lepszej jakości).Ale w tedy nie bende miał głosu wienc potrzebuje tego czegoś żeby podpiąć pod głośniki.
--------------------

Dodane: 29-07-2010 20:15 -
12darek12 napisał/a:Teraz szukam pewnej rzeczy o
http://www.easy-t..._side1.jpg Tylko nie wiem jak sie nazywa.I chciałbym żeby ktoś znający znalazłby mi ją na allegro ,byłbym bardzo wdzięczny,gdyż chce podpiąć konsole pod monitor(dla lepszej jakości).Ale w tedy nie bende miał głosu wienc potrzebuje tego czegoś żeby podpiąć pod głośniki.
Ten kabel który przesłałeś to go nie znalazłem na Allegro.Ale możesz spróbować z takim kablem
http://img16.imag...dd0.th.jpg Albo:
http://allegro.pl..._4259.html http://allegro.pl..._gold.html Nie jestem tego pewien,bo raczej nie znam się na takich rzeczach
O pomyłka chodzi o same głośniki(?) to nie znalazłem nic tylko to zdjęcie pierwsze co przesłałem to coś podobnego.
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 23-02-2012 09:56
--------------------

Dodane: 23-02-2012 09:57
Ja bym wybrał 10 aukcje ponieważ jeśli by przeliczyć koszt wszystkiego co jest dodane do konsoli wyszłoby zdecydowanie najtaniej w dodatku są w tym zestawie 2 pady dzięki czemu można sobie pograć z kumplami, a w innych zestawach są tylko po 1 albo w ogóle niema do tego masz jeszcze 5 gier na start czyli całkiem nieźle w dodatku gry które dodaje są całkiem fajne.Użytkownik który sprzedaje ma bardzo dobre opinie ja na twoim miejscu tą na 10 brałbym w ciemno.Tylko poproś go o trochę więcej zdjęć konsoli, bo 1 zdjęcie to nie za dużo.
Post przeniesiony przez Moderatora z tematu: Xbox 360

Dodane: 23-02-2012 09:58
Powiem Ci, że tych najtańszych wydaje mi się, nie opłaca się kupić.
Byle by mieć na siłe? Już dołóż to 200 zl i kup coś, przez co nie będziesz musiał ganiać po sklepach z naprawą albo elementami.
Nie doradzę Ci konkretnie, bo nie wiem najważniejszej kwestii?
Zastanów się czy chcesz grać przez sieć. Bo to dużo zmienia.
Powiem Ci tylko, że pierwszą konsole miałem przerobioną i powiedziałem sobie
"Po co mi granie przez neta?, przecież bez tego też będzie super".
Zablokowali mi wiec po roku w konsoli internet (tzw. ban).
Jednak jak już posmakowałem gry przez neta, to bez niego szczerze konsola traci połowę uroku. Kupiłem nową nieprzerobioną, tamtą sprzedałem, i jestem zadowolony.
Nic Ci nie nasuwam, ale wydaje mi sie, że tam masz takie do wyboru, tak więc radze Ci zastanowić.
Post przeniesiony przez Moderatora z tematu: Xbox 360
--------------------
Copy Ninja Sharingano Hatake Kakashi
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.